HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#781 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:32

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 19:42

Es a masik gongyszem:
"MacBook Pro runs even some Windows software faster than PCs themselves" :D

Mielott szetrohognetek az agyatokat:

Neztetek mostanaban Windowsxp telepitest? Na azokon a szovegeken lehet rohogni, bar en inkabb sirtam....

#782 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:52

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 22:25

Azon gondolkozz el, hogy miert nem fejlesztettek azt a szar IE6-ot 5 evig. Pont emiatt a hozzaallas miatt, mert a sok szerencsetlen hulye webdesigner benyalt tovig a Microsoftnak. Persze persze tietek a Piac 95 %-a, szarjunk bele a tobbibe.

"amig az IE6 részesedése 5% felett van, addig minden webdev-nek kutyakötelessége figyelembe venni minden nyűgjét,"

Ez hulyeseg. Ha nem fejlesztik, akkor dogoljon bele a pocsolyaba. A Designer igen is tegyen bele minden brutal uj ficsort az oldalba, aztan majd en olyan bongeszot hasznalok ami meg is tudja jeleniteni.

Azzal nincs baj, ha tamogatja a regi bongeszoket az oldal, az en oldalam is megjelenik. DE NE CSAK AZT TAMOGASSA! Ez a lenyeg. Firefox 10% felett van reszesedesbe, es egy csomo oldal nem megy vele rendesen. Macen az ActiveX-et, mag a Javat nem is emlitem, hogy 3 bongeszot kell hasznalni a kurva magyar bankok miatt.... Vicc az egesz komolyan.

Bocsi, mostanaban idegbeteg vagyok erre a temara, meg ugy altalaban a Microsoftra. Szerencsere szopnak kemenyen, ugy zuhan a reszvenyeik ara, mint az allat.

Ezt a postot érdemes lenne átgondolnod, mert tíz sorban ennyi butaságot és sértést összehordani nem egyszerű dolog ;)

#783 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:57

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 22:25

Azon gondolkozz el, hogy miert nem fejlesztettek azt a szar IE6-ot 5 evig. Pont emiatt a hozzaallas miatt, mert a sok szerencsetlen hulye webdesigner benyalt tovig a Microsoftnak. Persze persze tietek a Piac 95 %-a, szarjunk bele a tobbibe.

Mi nem szarunk bele :)

#784 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:00

Ezek viszont szerintem ötletesek és mindemellett mókásak is :)

http://www.apple.com/getamac/ads/

#785 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:03

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 21:42

Es a masik gongyszem:
"MacBook Pro runs even some Windows software faster than PCs themselves" :D

Toronymagasan a legostobább marketing gépezettel az Apple rendelkezik. Miért gondolják azt, hogy csak az állandó csúsztatásokkal lehet vásárlókat nyerni. Simán lehetne 14 épkézláb érvet összegyűjteni amin nem ba***ám fel az agyamat, eközben lehetne szúrkálódó és kritikus is egyben.

Na mind1, úgylátszik ezt meg kell szokni valahogy :p

#786 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:17

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 21:03

Toronymagasan a legostobább marketing gépezettel az Apple rendelkezik. Miért gondolják azt, hogy csak az állandó csúsztatásokkal lehet vásárlókat nyerni. Simán lehetne 14 épkézláb érvet összegyűjteni amin nem ba***ám fel az agyamat, eközben lehetne szúrkálódó és kritikus is egyben.

Na mind1, úgylátszik ezt meg kell szokni valahogy :p

Elvileg nem is kamuztak, mert volt mostanaban par PC-s oldal tesztje, ahol a MacBook Prok lettek a leggyorsabb Windowsos laptopok. Ha akarod megkeresem a teszteket.

Mellesleg tenyleg brutal gyors az XP az iMacen.

#787 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:22

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 20:52

Ezt a postot érdemes lenne átgondolnod, mert tíz sorban ennyi butaságot és sértést összehordani nem egyszerű dolog ;)

Akinek nem inge ne vegye magara.

Epp eleget szopunk mostanaban az XMS fejlesztesekkel, a kocsog buzi undorito fos IE6 butasaga miatt. Ezt nem lehet, mert IE nem tudja... Ezt se lehet... azt se lehet... Ezt hallom napok ota.

De nem kell messzire menni. Nezd meg a blogomat IE6-ban, Meg IE7-ben. Eleg latvanyos a kulonbseg, pedig mindketto a Microsofte, csak eddig valahogy nem volt fontos nekik, hogy legyen egy normalis bongeszojuk.

#788 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:24

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 21:25

Ez hulyeseg. Ha nem fejlesztik, akkor dogoljon bele a pocsolyaba. A Designer igen is tegyen bele minden brutal uj ficsort az oldalba, aztan majd en olyan bongeszot hasznalok ami meg is tudja jeleniteni.

András, majd ha nem leszel ekkora betonlámer, akkor majd leállok veled vitázni ilyen téren. addig pár gondolat, aztán emészd egészséggel:

pl gondolkozz el azon, mit mondanál az ügyfelednek, aki mondjuk egy 10 millás siteot csináltat veled (tegyük fel ingatlankereskedelemmel kapcsolatban), hogy azért fogja elbukni a lehetséges látogatóinak 85%-át, mert a designer minden brutál uj ficsört betett a siteba, és az explorer dögöljön meg...

vedd már észre magad, ember! az ie nem azért nem fejlődik, mert a designerek benyaltak, hanem azért, mert bundled software! mindenkinek ez van, figyelembe KELL venni, mert egy csomó user NEM TUDJA HOGY KELL váltani. meg nem is akar.

pl a flashplayer mindig is free cucc volt, automatán updatelhető, nem igényel semmi extrát. és láss csodát: az xp-hez csomagolt 6-os verzió még mindig NAGY SZÁZALÉKBAN van jelen. a 7es verziót a 8-as gyorsan kiszoritotta, tökre látszik a lapjaink statisztikájában, hogy van egy réteg, akik mindig updatelnek, és vannak akik soha. igy pl egy csomó uj flash feature is kuka, mert az accessability szempontok nem engedik meg, hogy kiszoritsuk a célközönséget.

konkluzio: a webes témához kuka vagy, egyes, leülhetsz.

és hogy pozitiv is legyek: az egyik uj fejlesztésünket megnéztem safarin is, csak emiatt bementem az apple centerbe, és bepötyögtem az urlt :) és jóvolt, minden trükkel, minden scripttel együtt. by the way: egy jóideje már minden nagyobb magyar cég crossplatform fejleszt, szóval nemkell pityognod az IE miatt - ami a rókán elmegy, az valszeg a safaridon is elfog.

Szerkesztette: kAy 2006. 05. 03. 22:26 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#789 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 23:23

Az esetek tulnyomo tobbsegeben senkit sem erdekelnek a "brutal uj ficsorok", peldaul a hataridokbe nem fer bele a kivitelezesuk.

Ha meg valakinek tele van ezzel a toke, akkor gondoskodni kell arrol, hogy a latogatok ertesuljenek arrol, hogy rossz bongeszot hasznalnak, es hogy ez az oldal csak amazzal a bongeszovel tekintheto meg, link, letoltes, kesz. Az emberek amugyis szeretnek letolteni es telepitgetni minden marhasagot, csak meg kell adni nekik a linket.

#790 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:17

Idézet

A Designer igen is tegyen bele minden brutal uj ficsort az oldalba, aztan majd en olyan bongeszot hasznalok ami meg is tudja jeleniteni.

Muhahahaha, hat remelem nem a Safarirol beszelsz, mert az meg 2.0-as valtozatban is egy hulladek...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#791 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:37

Mar miert lenne hulladek?

#792 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:02

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 21:24

és hogy pozitiv is legyek: az egyik uj fejlesztésünket megnéztem safarin is, csak emiatt bementem az apple centerbe, és bepötyögtem az urlt :) és jóvolt, minden trükkel, minden scripttel együtt. by the way: egy jóideje már minden nagyobb magyar cég crossplatform fejleszt, szóval nemkell pityognod az IE miatt - ami a rókán elmegy, az valszeg a safaridon is elfog.

En errol beszelek, ennek igy kene mukodnie.

#793 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:49

Ez joideje igy mukodik.

Safarival meg eleg sokszor szaladtam renderelesi problemakba, ezert hasznaltam inkabb Firefoxot.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#794 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:03

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 7:17

Muhahahaha, hat remelem nem a Safarirol beszelsz, mert az meg 2.0-as valtozatban is egy hulladek...

Krinyo

Miért is hulladék a Safari? Ezt jó lenne bővebben kifejteni. Mert így csak fröcsögésnek hat amit írsz.

BTW a Safari még mindig a leggyorsabb böngésző. Most, hogy up-to-date összehasonlítási alapom van megint (ugyanis a MacBookPro-mon az egyik partíción natívan fut a windows), hát látom hogy igencsak lassúcska az IE. Persze defaultban az van beállítva, hogy a kultúr operációs rendszer induljon indíatáskor, de sajnos néha XP-t is kell futtatnom.....
Boot idő: OS X 10-15 mp bekapcsolástól számítva, XP majdnem egy perc. Pedig semmi extra nincs az XP-n. Az más kérdés, hogy kénytelen voltam megint virusírtót venni (4 év óta megint), de hát ilyen az élet....

Ja és mielőtt indulnak a fikahegyek, hogy bisssztos szar lassú macbookpro, az 1,83 Ghz-es dual core intel procin gyorsabban fut a windóz is és szinte minden alkalmazás, mint a kollegáim "brand" pc-s notijain. (persze most a vindózról beszélek) Pedig azok se gagyik (pc-s viszonylatban)

Tényleg, volt itt aki fogadkozott, hogy megveszi a macit mihelyst natívan futtatja az XP-t?
Nos? Megint sok volt a hangember???
:-))))
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#795 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:23

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 23:24

András, majd ha nem leszel ekkora betonlámer, akkor majd leállok veled vitázni ilyen téren.

...

:D
macbook air 2014

#796 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:56

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 15:03

Ja és mielőtt indulnak a fikahegyek, hogy bisssztos szar lassú macbookpro, az 1,83 Ghz-es dual core intel procin gyorsabban fut a windóz is és szinte minden alkalmazás, mint a kollegáim "brand" pc-s notijain. (persze most a vindózról beszélek) Pedig azok se gagyik (pc-s viszonylatban)

Tényleg, volt itt aki fogadkozott, hogy megveszi a macit mihelyst natívan futtatja az XP-t?
Nos? Megint sok volt a hangember???
:-))))

A kollégáid brand pc-s notijaiban is 1.83GHz-es core duo van? Az én asztali gépem gépem kb 50x gyorsabb egy Quadra 900-nál, tehát fú de lassú a mac... Hallod, elképesztően ostoba konzekvenciákat tudsz ám levonni dolgokból :p Látom, téged jól átprogramozott az apple pr engine :D

Én továbbra is tervezek mac vásrálást, ha kijönnek az asztali gépeik és nem fognak zajongani + bele tudok rakni legalább 4 diszket a házba + minimum 7600GT-vel szerelik by default.

#797 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:32

Idézet

A kollégáid brand pc-s notijaiban is 1.83GHz-es core duo van? Az én asztali gépem gépem kb 50x gyorsabb egy Quadra 900-nál, tehát fú de lassú a mac... Hallod, elképesztően ostoba konzekvenciákat tudsz ám levonni dolgokból :p Látom, téged jól átprogramozott az apple pr engine :D

Kiscsillag én használom a gépet, nem csak beszélek róla úgy hogy azt sem tudom micsoda. Napi tapasztalatom van vele OSX és XP alatt is. És nem csak marketingrizsa, hogy állat gyors rajta a win. Én használom és meg tudom erősíteni. Mellesleg leszarom az Apple pr-t. Tudod úgy vagyok vele mint az old spice reklám. Nekem tények kellenek nem igéretek...

Már megint előjött az ami itt a HWSW-n erre az apple topicra jellemző. Jönnek megmondani a tutit olyan júzerek, akik összetákolt pc-n kívül még semmit nem próbáltak ki (még brand pc-t sem), de nagyon tudják, hogy miért szar a mac.
Ez nem más mint egyszerű irígység. És ez egy elég kisstílű dolog.

Talán fáradj el egy Apple kereskedésbe, de ha oda nem mész  be mert fúj-fúj-fúj apple, akkor menj be a Saturnba és próbálj ki egy kiállított iMac-et. Meg fogsz lepődni.

Idézet

Én továbbra is tervezek mac vásrálást, ha kijönnek az asztali gépeik és nem fognak zajongani

Láttál már (hallottál már) PowerMac-et? Mondjuk egy G5-öt?
Látod megint hülyesélget beszélsz....

Idézet

+ bele tudok rakni legalább 4 diszket a házba

...és még ezek után várod el egy géptől, hogy halk legyen. Nem látod az ellentmondást az elvárásaidban?

Ja és mégvalami. A MacBookPro szinte teljesen hangtalan. (akárcsak a korábbi G4 PowerBookok voltak, legalábbis 1.33-ig bezárólag)

Ideje lenne először kipróbálni valamit és csak azok után osztani az eszet róla.
Vén Tata

#798 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:35

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:32

...

es megint elojon a mekkesek altalanos hibaja, kerdeznek valamit toluk es szepen megprobaljak kikerulni a valaszadast mert amugy egnenek mint a rongy...

mivel ugysem fogod erteni, ezert elmondom, hogy

Idézet: erre

A kollégáid brand pc-s notijaiban is 1.83GHz-es core duo van?

nem adtal valaszt... csak azt mondod ami senkit nem erdekel. senki nem kotott bele abba hogy gyorsabban fut, jo es? elhisszuk.

es ezt is leirtam ide mar soxor, senki nem mondja sose hogy fujfuj apple, max a felfogasotok fujfuj

Szerkesztette: evone 2006. 05. 04. 16:43 -kor

macbook air 2014

#799 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:51

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:32

Már megint előjött az ami itt a HWSW-n erre az apple topicra jellemző. Jönnek megmondani a tutit olyan júzerek, akik összetákolt pc-n kívül még semmit nem próbáltak ki (még brand pc-t sem), de nagyon tudják, hogy miért szar a mac.
Ez nem más mint egyszerű irígység. És ez egy elég kisstílű dolog.

Talán fáradj el egy Apple kereskedésbe, de ha oda nem mész  be mert fúj-fúj-fúj apple, akkor menj be a Saturnba és próbálj ki egy kiállított iMac-et. Meg fogsz lepődni.

Láttál már (hallottál már) PowerMac-et? Mondjuk egy G5-öt?
Látod megint hülyesélget beszélsz....

...és még ezek után várod el egy géptől, hogy halk legyen. Nem látod az ellentmondást az elvárásaidban?

Ja és mégvalami. A MacBookPro szinte teljesen hangtalan. (akárcsak a korábbi G4 PowerBookok voltak, legalábbis 1.33-ig bezárólag)

Ideje lenne először kipróbálni valamit és csak azok után osztani az eszet róla.

Jó ég :D

Te honnan tudod ilyen pontosan hogy én miket használok és miket nem, meg miket láttam, hallottam?
Annyira hülyének nézel, hogy tapasztalat nélkül csak mondom a magamét? ;)

A zajongó gép alatt meg nyilván nem egy iMac, mini, hordozható kategóriát értek, hanem az asztali dögöket, mondjuk egy PoweMac G5-öt. Hát az minden, csak nem halk, legalábbis az én mércémmel nézve.

Amúgy meg ne csodálkozz azon aran' kiskutyám ha "jönnek megmondani a tutit", mert ennyi hülyeséget nehéz szó nélkül hagyni :p

Peace :)

#800 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:55

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 15:35

es megint elojon a mekkesek altalanos hibaja, kerdeznek valamit toluk es szepen megprobaljak kikerulni a valaszadast mert amugy egnenek mint a rongy...

mivel ugysem fogod erteni, ezert elmondom, hogy

Idézet: erre

A kollégáid brand pc-s notijaiban is 1.83GHz-es core duo van?

nem adtal valaszt... csak azt mondod ami senkit nem erdekel. senki nem kotott bele abba hogy gyorsabban fut, jo es? elhisszuk.

es ezt is leirtam ide mar soxor, senki nem mondja sose hogy fujfuj apple, max a felfogasotok fujfuj

Idézet

mivel ugysem fogod erteni, ezert elmondom,

talán ne magadból indulj ki....

A kollegám notebookjaiban vegyesen van Pentium M meg mindeféle AMD. Átlagosan 1 éves gépek. IBM, HP.  Pontos típusokat ne várj. Mindenesetre nem őskövületek.

Idézet

senki nem kotott bele abba hogy gyorsabban fut, jo es? elhisszuk.

de nem ám...

Idézet

Idézet

Es a masik gongyszem:
"MacBook Pro runs even some Windows software faster than PCs themselves"

Na mind1, úgylátszik ezt meg kell szokni valahogy

Ezt ki is írta?
Vén Tata

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.