HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#81 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:52

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:41

tevedsz, nem dual proci, csak dual magos proci ;)

Raadasul hamarosan nem is nagyon lesz mas sehol... mindenki duplazza a magokat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#82 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:59

nemrég valaki még nagyon szapulta a GMA900/950-es videovezérlőt  :think:
mostmeg...  :omg:
+

#83 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:05

Idézet: Thoty - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:59

Gondolom attól függ van-e rajta alma logo.
Most már van, lehet dicsérni  :D

#84 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:16

Idézet: Thoty - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 20:59

Nem mondtam, hogy minire cserelem a Quadomat....

Igen szerintem is egy szar az intel video, de egy 9600-asnal nem vartam tobbet az uj minibe, annyit meg talan ez is tud. Sokkal gazosabb lett volna, ha jobb video, es csak single core.

#85 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:18

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 20:41

tevedsz, nem dual proci, csak dual magos proci ;)

Teljesen mindegy. Dual es kesz. Amig az activity monitorban dual procinak latom, addig hivhatom annak. Ha 16 mag de egy procinak latszana, akkor az meg ugyanugy single proci. Ne kotekedj, mert almos vagyok, es mar orak ota a hulyesegeket olvasom :)

#86 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:19

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:05

Gondolom attól függ van-e rajta alma logo.
Most már van, lehet dicsérni  :D

Dicserje a rohadas :) Az osszes Macminit utalom mint a szart, de ez az uj legalabb egy darabig jo lesz sok embernek, es nem kell majd hallgatni, hogy miert nem jatsza le a 720p videokat a gepem tipusu dumakat :)

#87 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:34

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 22:18

Teljesen mindegy. Dual es kesz. Amig az activity monitorban dual procinak latom, addig hivhatom annak. Ha 16 mag de egy procinak latszana, akkor az meg ugyanugy single proci. Ne kotekedj, mert almos vagyok, es mar orak ota a hulyesegeket olvasom :)

:rolleyes: hat, szerintem kozel sem mind1. de te tudod. nem kotekszem, rad hagyom.
macbook air 2014

#88 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:40

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 22:38

Miert nem inkabb egy X1600-ast?
Azert nem raktak bele, mert 250 dollar egy ilyen rohadt processzor, amiert mindenki a foldhoz verdeste magat egy evig, mert neki lassu volt a mini. A masik 250 dollar az alaplap, a haz, a wifi, BT, taviranyito es tapegyseg, ezen kivul a 200 dollar listaaru hozza adott OS X es iLife 06 csomag. Ezen kivul meg valamit keresni is szeretnenek rajta, hogy majd jovo ilyenkorra is tudjanak neked fejleszteni valamit.
Ezen kivul egy ekkor gep ennyi hutessel egy erosebb videokartyaval jobban is melegedne.

Ne mond nekem, hogy egy low end x1300 nagy tétel lett volna. Felőlem lehetett volna 50 dodóval drágább is, csak ne egy rendszermemóriát zabáló integrált sz@r legyen, ami visszafogja az egész rendszer teljesítményét...  :mad:

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 22:38

Egy Dual procis gepert nehogymar pofatlansag legyen elkerni 200 000 forintot. Ha neked nem kell, az oke. De sok embernek most ez lesz a gepe 2-3 evig, es arra amire megvasaroljak tokeletes lesz. Jovore az uj oprendszer is tokeletesen fog futni rajta.

Fuggony.

Pont ez a bajom, van egy frankó gép amire vártam, erre elbaxák egy integrált videókártyának csúfolt valamivel. Hogy lehet egy core duo mellé berakni egy ilyet, ez így egy kiegyensúlyozott rendszer szerinted...  :think:
Ha ezek után az iBook utódjába is ilyen kerül akkor nálam kitolódik a mac vásárlás, pedig már készültem rá nagyon...  :(

#89 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 23:34

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:40

Ne mond nekem, hogy egy low end x1300 nagy tétel lett volna. Felőlem lehetett volna 50 dodóval drágább is, csak ne egy rendszermemóriát zabáló integrált sz@r legyen, ami visszafogja az egész rendszer teljesítményét...  :mad:

Pont ez a bajom, van egy frankó gép amire vártam, erre elbaxák egy integrált videókártyának csúfolt valamivel. Hogy lehet egy core duo mellé berakni egy ilyet, ez így egy kiegyensúlyozott rendszer szerinted...  :think:
Ha ezek után az iBook utódjába is ilyen kerül akkor nálam kitolódik a mac vásárlás, pedig már készültem rá nagyon...  :(

Ha belraknak egy X1600-ast meg nagyobb winyot, meg beleteszik egy nagyobb hazba, es veszel melle egy 300 dollaros monitort, akkor ugy hivjak, hogy Apple iMac 17".

Dual proci benne van, a tobbi lenyegtelen. X1300 as lenne benne, azon se tudnal Doom 3-azni, ezen se tudsz. Arra visznont amire kitalaltak tokeletes. En sokkal jobban orultem volna, ha rendes meretu winyo kerul bele egy nagyobb hazba, de maradtak a mini koncepcional.

#90 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 00:57

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:38

Miert nem inkabb egy X1600-ast?
Azert nem raktak bele, mert 250 dollar egy ilyen rohadt processzor, amiert mindenki a foldhoz verdeste magat egy evig, mert neki lassu volt a mini. A masik 250 dollar az alaplap, a haz, a wifi, BT, taviranyito es tapegyseg, ezen kivul a 200 dollar listaaru hozza adott OS X es iLife 06 csomag. Ezen kivul meg valamit keresni is szeretnenek rajta, hogy majd jovo ilyenkorra is tudjanak neked fejleszteni valamit.
Ezen kivul egy ekkor gep ennyi hutessel egy erosebb videokartyaval jobban is melegedne.

Egy Dual procis gepert nehogymar pofatlansag legyen elkerni 200 000 forintot. Ha neked nem kell, az oke. De sok embernek most ez lesz a gepe 2-3 evig, es arra amire megvasaroljak tokeletes lesz. Jovore az uj oprendszer is tokeletesen fog futni rajta.

Fuggony.

nem, nemezért nem tették bele. ha nézed az ultraportable notikat, mindbe gma900, van vagy esetleg gef6200 esetleg radx300. ez pedig azért, mert kicsi ez a doboz ám és gondolom nincs tele ventivel. egy középkategóriás karesz 40-50W-ot iszik és venti kell. persze nem muszáj ésnis vettem a radeon9700pro-m ra egy b@szottan kék 2 radiátoros zalmann hutot :D lényeg: termikus okai vannak a dolognak... meg persze el kéne tudni adni az új imac-et is.
irodai munkára, netezni teljesen jó a GMA950. egy dolog, bár DVI-I, az analóf kimeneteit felejtsétek el. a GMA9xx hulladék DAC-okat tartalmaz.

most épp erre licitálok: sony picturebook  :wub:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#91 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 01:13

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 22:19

Dicserje a rohadas :) Az osszes Macminit utalom mint a szart, de ez az uj legalabb egy darabig jo lesz sok embernek, es nem kell majd hallgatni, hogy miert nem jatsza le a 720p videokat a gepem tipusu dumakat :)

az emberek 80%-ának untig elég egy irodai célú, 600 dolláros gép.

#92 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 07:06

hat, akarki akarmit mondd, en ezekutan elfogadnam azt a gepet.
macbook air 2014

#93 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 09:46

No igen, erős proci, minden más háttérbe szorul. Cél a Rosetta :) A poweres photoshop 50%-al lassabb az intelen; egy sok szempontból lassabb géppel nem nagyon lehetett volna előállni. Kérdés ezek után, hogy az új iBookok milyen hardvert kapnak majd, és persze mennyibe fognak kerülni. Mondjuk ha hasonló konfiggal kihoznak egy iBook-ot, bruttó 400 eFt belépő árral, az elég húzós lesz.

#94 Felhasználó inaktív   zozo2001hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 10:06

A beszeljukmac.com-on hogy fikázzák a szerencsétlen új macmini-t főleg az integrált GMA950 vga miatt, pedig szerintem nagyon ütős cucc lett belőle, főleg a kétmagos CPU-val szerelt változat. Minden benne van ami egy otthoni felhasználónak kellhet. Nagyon kellemes fejlődésen esett át a Macmini:

2 magos CPU!
4db USB port!
2db DDR2 ram foglalat 2GB ramig bővíthető!
SATA winyó!
audio bemenet is végre!
infrás távirányító + frontrow!

Szóval ezek után nem értem a fikázókat, kellemes kis masina továbbra is.

#95 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 10:17

De ezek (a ketmagos procit kiveve) az Apple-nek filleres plusszok...

#96 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 10:27

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 10:17

De ezek (a ketmagos procit kiveve) az Apple-nek filleres plusszok...

átlagos homebrew pc 1000 dollár. amiben általában nincs wifi vagy bluetooth. ezek a gépek 600-700 dollárnyiak, kompaktak. olcsó és jó tömegszámítógépet kap aki megveszi. az osx86 betát gma900-on futtatom és azzal problémamentesen használható.

ugye senki se fikázza bezzeg az ultraportable noteszskekt. áruk félmillió körül van, hw i/o-t takintve szegényesebbek mint ez a gép. ja és a slusszpoén: kivétel nélkül GMA900 vezértlővel szereltek. érdekes, egy, amininél 4x drágább gépben senkinek se fáj a GMA900 vezérlő

#97 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 10:31

Szerintem semmi baj ezzel az integralt vezerlovel. Azt tudja, amire ebben a konfigban hasznalva lesz, ezen felul meg sokat fejlodott a cuccos. Tenyleg jo a tobb USB-port, a ket memfoglalat es az audio bemenet, a front row-rol meg a tavirnyarol nem is szolva. 800 dodoert a dualmagos proci es a dvd-iro kesz fonyeremeny.
Szerintem jo lett az uj Mac mini, bevallalnam barmikor 800 dodoert. A hazai araert sajnos semmikeppen. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#98 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 10:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 10:27

átlagos homebrew pc 1000 dollár.

Csak nem ilyen specifikacioval...

#99 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 10:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 10:31

Szerintem semmi baj ezzel az integralt vezerlovel.

Nekem konkretan az nem tetszik ezzel, hogy 64 MB gyakorlatilag egybol ugrik az alap rendszermemobol. Igy mar 448 MB-nal vagyunk...

#100 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 10:39

Normál használathoz úgyis kapásból ugrik befele a párja az 512-es memónak.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.