HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#861 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:22

A melegedes speciel tok altalanos dolog egy Core Duonal, hiaba, a teljesitmenynek ara van. :D

Persze okosan is meg lehet csinalni, lasd Fujitsu Siemens E8110. Csendes es franko hutes, semmi melegedes...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#862 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:21

Neked mar megvan az ev vegen megjeleno vegleges? :D Vagy a betas Mac OS X verziokrol is vezetsz blogot?
Amugy tokre birlak, csak ezt a zoldhalyogot kellene neha leszedetned... :D

Krinyo

Az osszes beta cuccot megkapom legalisan. Nem az aprosagok idegeltek fel, mert egy betanal termeszetes, hogy 10 percenken atom szetfagyhat a rendszer. A koncepcio, es az alap elgondolas a lenyeg.
Tigerbol is mar fel evvel a megjelenes elott hasznaltam a betat, az alap ficsorok nem valtoztak, csak bugmentesitve lett.

#863 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:51

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 16:48

Az osszes beta cuccot megkapom legalisan. Nem az aprosagok idegeltek fel, mert egy betanal termeszetes, hogy 10 percenken atom szetfagyhat a rendszer. A koncepcio, es az alap elgondolas a lenyeg.
Tigerbol is mar fel evvel a megjelenes elott hasznaltam a betat, az alap ficsorok nem valtoztak, csak bugmentesitve lett.

es volt hogy szidtad a tiger betat? vagy volt valami hibaja? ( tudom hogy nem, de azert megkerdezem ) mert szerintem akkor van csak jogod szetszidni a BETA win-t hogyha anno a tigrist is szetszidtad.
macbook air 2014

#864 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:58

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 16:51

es volt hogy szidtad a tiger betat? vagy volt valami hibaja? ( tudom hogy nem, de azert megkerdezem ) mert szerintem akkor van csak jogod szetszidni a BETA win-t hogyha anno a tigrist is szetszidtad.

Szerintem meg ahoz van joga amihez csak akar. :)
Mellesleg nem értem ezt a beta-zást. Lehet szívni eleget a final OS-ekkel is. Akkor mit szopatják egyesek magukat vistával meg osx86-al?
Részemről örülök hogy van egy stabil gépem ami most is 5 napja duruzsol egyfolytában. Minden igényemet kiszolgálja és pont. Ha szar a hűtése vagy az akksi gariban megcsinálják/gyár visszahívja.
Nekem spec azért nem hiányzik a pc-s világ mert kicsit elegem volt hogy több idő ment el az os-ek és a hw tutujgatásával mint a hasznos időtöltéssel. Tény hogy egy ideig még élveztem de aztán amikor már terhes volt inkább megutáltam.
Mindenki azt használ amit csak akar de pusztán azért mert valaki teljes mértékben meg van elégedve azzal a termékkel amit használ még nem kell PR zombinak vagy Almabuzinak nézni.
Jha és ami a legfontosabb: Felesleges a viszály szítása. Tény hogy melegszik a cucc tény hogy az akksi ratyi. Naés? Tényleg első széria ez benne van a pakliban. Ennek ellenére viszont piszok gyors és gyönyörű gépek. :)

#865 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 16:12

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 16:58

Szerintem meg ahoz van joga amihez csak akar. :)
...

szerintem is, csak nem tudom miert akar mindenkeppen flamet  :Đ
macbook air 2014

#866 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 16:51

Akkor visszatérve az egyik konkrét kérdésemre: van megoldás arra Dreamweaver-ben, hogy a 7 pontosnál nagyobb fontokat se szmúszolja a kód szerkesztőben? A Monaco 7 nekem már túl kicsi, én 9-es Andale Mono-t szeretnék, szép pixeleset. Ez nem menüsor DVD-re vagy szép gomb egy weboldara, hanem php kód, értitek...

#867 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 16:57

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 14:51

Termeszetesen volt amit lefikaztam, peldaul az ablakatmeretezes sebesseget, a dashboard widgetek kinezetet. Mas nem jut az eszembe hirtelen, rohadt regen volt :)

#868 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:14

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 16:51

Akkor visszatérve az egyik konkrét kérdésemre: van megoldás arra Dreamweaver-ben, hogy a 7 pontosnál nagyobb fontokat se szmúszolja a kód szerkesztőben? A Monaco 7 nekem már túl kicsi, én 9-es Andale Mono-t szeretnék, szép pixeleset. Ez nem menüsor DVD-re vagy szép gomb egy weboldara, hanem php kód, értitek...

Ah php kód.. mekkora ász dolog. Leírom (bocs én csak a dvd-s feliratokhoz értek):
Elindítod a macromedia szennyét aztán:
Alma-Q
Alma-space
terminal utána down arrow (enter)
mkdir ~/Sites/newproject (enter)
cd ~/Sites/newproject (enter)
vi index.php (enter)
Aztán egy kis trükközés jön egérrel, kattints az alma melletti Terminal feliratra, aztán Window Settings...-re, majd a legördülő menüből válaszd a Display-t, kattintsd ki az Anti-aliasingot aztán a Set font gombbal állítsd be a megfelelő fontot, majd zárd be a beállító ablakot és indulhat a kódolás. Érted.
;)

Ja, de ez csak egy default tiger installnál működik így, ha módosítottad a spotlightot, vagy a key comboját, akkor lehet nem fog menni és akkor windowst kell venni ehhez a feladathoz, mert a maceken sajnos nem lehet normálisan kódolni, csak szép gombokat rakni weblapokra. :D

Szerkesztette: hybris 2006. 05. 05. 17:22 -kor

I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#869 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:27

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 15:22

A melegedes speciel tok altalanos dolog egy Core Duonal, hiaba, a teljesitmenynek ara van. :D

Persze okosan is meg lehet csinalni, lasd Fujitsu Siemens E8110. Csendes es franko hutes, semmi melegedes...

Krinyo

Ja mint az A64-emen. Pl: most is áll a venti.  :Đ
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#870 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:41

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 15:52

Core Duo 70 fokos alapbol. Te hogyan oldanad meg egy ket centi vastag gepben a huteset? Lehet Acer modra hangosan, meg lehet igy.

András, tényleg, ha windows fut a gépen, hogy szabályozza a hűtőventiket? Vagy ezt a hardver maga intézi?

#871 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:42

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 7:45

God help me... :D Csusztatas hegyek, elvakultsag, stb. Reagalni sem lehet ra. :D

Itt a MacBook Pro az asztalon.

A Mac OS X 35 mp alatt bootolt be rajta, a Windows 49 alatt. 2 GHz-es proci, 1 giga rammal. 10-15 masodperc mi? Szokasos maces csusztatas, elborult agyu baromsag. Gyorsabb a Mac OS X bootolasa, de nem fenyevekkel. :D

A MacBook Pro-n pedig pont olyan gyorsan fut a Windows, mint barmelyik Core Duos noteszgepen. :D Mivel tok ugyanaz a hardver. :lol:

Krinyo

Na most, hogy ma teleinstalláltam a MacBookPro-mat mindenfélével, kemény 26 másodperc a bootidő. Csak neked lemértem stopperrel. (Becsüld meg magad) Igen kicsit hosszabb lett azóta, mióta nem csak a tiszta rendszer van rajta.

"A MacBook Pro-n pedig pont olyan gyorsan fut a Windows, mint barmelyik Core Duos noteszgepen. "

Peeeeersze. Semmi köze pl a drivereknek ahhoz, hogy pl milyen gyors egy rendszer. Ugye? okoska.... Attól, hogy egy másik pc-ben is core duo van, még nem jelenti, hogy ugyanazok az eszközök vannak benne és azoknak az eszközöknek mondjuk nem szar a drivere (értsd, lasssssúúú)

Ja és mégvalami. Ez itt előttem az enyém :D  Senkinek nem kell visszaadnom....

Irígység rulez warezmonkeys!

ps: kegyetlenül hat rám az Apple pr gépezete.....

Szerkesztette: ventata 2006. 05. 05. 17:42 -kor

Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#872 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:46

Idézet: 147break - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 16:41

András, tényleg, ha windows fut a gépen, hogy szabályozza a hűtőventiket? Vagy ezt a hardver maga intézi?

iMacben nem kell szabalyozni, mert ott mindig alapjaraton porog, MacBookra meg nem teszek windowst, szoval azt nem tudom. Allitolag mukodik Mabookon is a dolog.

iMacben egyebkent 45 fokos a CPU, Macbook Proban 70 fok. iMacben van hely, Macbookban nincsen :)

#873 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 05. 17:47

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:42

Na most, hogy ma teleinstalláltam a MacBookPro-mat mindenfélével, kemény 26 másodperc a bootidő. Csak neked lemértem stopperrel. (Becsüld meg magad) Igen kicsit hosszabb lett azóta, mióta nem csak a tiszta rendszer van rajta.

"A MacBook Pro-n pedig pont olyan gyorsan fut a Windows, mint barmelyik Core Duos noteszgepen. "

Peeeeersze. Semmi köze pl a drivereknek ahhoz, hogy pl milyen gyors egy rendszer. Ugye? okoska.... Attól, hogy egy másik pc-ben is core duo van, még nem jelenti, hogy ugyanazok az eszközök vannak benne és azoknak az eszközöknek mondjuk nem szar a drivere (értsd, lasssssúúú)

Ja és mégvalami. Ez itt előttem az enyém :D  Senkinek nem kell visszaadnom....

ps: kegyetlenül hat rám az Apple pr gépezete.....

naja, az alma jobb drivereket ir az intel cpuihoz, mint az intel maga, ez uj  :respect: most jottem ra milyen okos is vagy ventata  :up:
macbook air 2014

#874 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:49

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:14

Ah php kód.. mekkora ász dolog. Leírom (bocs én csak a dvd-s feliratokhoz értek):
Elindítod a macromedia szennyét aztán:
Alma-Q
Alma-space
terminal utána down arrow (enter)
mkdir ~/Sites/newproject (enter)
cd ~/Sites/newproject (enter)
vi index.php (enter)
Aztán egy kis trükközés jön egérrel, kattints az alma melletti Terminal feliratra, aztán Window Settings...-re, majd a legördülő menüből válaszd a Display-t, kattintsd ki az Anti-aliasingot aztán a Set font gombbal állítsd be a megfelelő fontot, majd zárd be a beállító ablakot és indulhat a kódolás. Érted.
;)

Ja, de ez csak egy default tiger installnál működik így, ha módosítottad a spotlightot, vagy a key comboját, akkor lehet nem fog menni és akkor windowst kell venni ehhez a feladathoz, mert a maceken sajnos nem lehet normálisan kódolni, csak szép gombokat rakni weblapokra. :D

vi? :D na aki azt kitalálta... inkább joe, vagy nano (pico)

De félreérted, mert nem azért kérdeztem hogy a wint javasold mint egyetlen megoldás, hanem hogy létezik-e Mac-en megoldás...
BBEditben, XCode-ban jól lehet kódolni, de én Rémvíverben szeretnék, php-t. Végignyálaztam egy rakás oldalt, de semmit nem találtam. Miért is szenny amúgy a DW? :) Én a 7-es verziója óta használom kódolásra, addig Homesite fan voltam ;)

#875 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:49

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:46

iMacben nem kell szabalyozni, mert ott mindig alapjaraton porog, MacBookra meg nem teszek windowst, szoval azt nem tudom. Allitolag mukodik Mabookon is a dolog.

iMacben egyebkent 45 fokos a CPU, Macbook Proban 70 fok. iMacben van hely, Macbookban nincsen :)

rax ra speedfant es meglattyuk :D at mindent leszabalyoz neked
macbook air 2014

#876 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 18:01

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:49

vi? :D na aki azt kitalálta... inkább joe, vagy nano (pico)

De félreérted, mert nem azért kérdeztem hogy a wint javasold mint egyetlen megoldás, hanem hogy létezik-e Mac-en megoldás...
BBEditben, XCode-ban jól lehet kódolni, de én Rémvíverben szeretnék, php-t. Végignyálaztam egy rakás oldalt, de semmit nem találtam. Miért is szenny amúgy a DW? :) Én a 7-es verziója óta használom kódolásra, addig Homesite fan voltam ;)

Adobe-macromedia a kedvenc párosom, de nincs kedvem összedobni semmilyen fudot, péntek van, hálidéj van.
Én smultront használnék inkább a helyedben. Ingyenes és tud tabbingot rendesen.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#877 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 18:04

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 16:47

naja, az alma jobb drivereket ir az intel cpuihoz, mint az intel maga, ez uj  :respect: most jottem ra milyen okos is vagy ventata  :up:

Kiscsillag, én eszközökről beszéltem. (devices, bár gondolom nem beszélsz angolul - ez eszközöket jelent) Értsd  videokártya, hangkártya, hálókártya stb. EZEK NEM INTEL CUCCOK. Ehhez kell driver - mint minden máshoz. Tudom, mivel életedben nem volt előtted mac, főleg nem inteles mac, így nem tudod, hogy bizony a bootcamp (ez az a szoftver ami lehetővé teszi  az olyan alacsonyan képzett felhasználóknak is mint te, hogy pikk-pakk vindózt installáljanak egy inteles macre), nos ez a bootcamp nem csak particionál, hanem ír egy driver cd-t is, ami azoknak az (hardver)eszközönek (device) a driverjeit tartalmazza XP-hez, amik a MacBookPro-ban vannak. Nos ezeket a drivereket bizonby az Apple írta. Szar ügy.
Látom pc-hez is akkora überkirály ász vagy mint machez.

úúúúú de ütős ez az Apple píár......wooow..már alig bírom.

Szerkesztette: ventata 2006. 05. 05. 18:05 -kor

Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#878 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 18:10

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:42

Szamitogepekben, tollakban es masok fikazasan kivul miben vagy meg ilyen igenyes? Peldaul a helyesirasban? Ha nem tudod, hogy az irigy szot rovid i-vel kell irni, akkor inkabb vegyel peldat rolam, es irj ekezet nelkul.
Megjegyzem, hogy aki warez szoftvert hasznal PC-n, az mac-en sem cselekedne maskent, szoval ez nem a PC-sekrol szol. Ne hidd, hogy aki nem dob ki egy vagon penzt kompakt szamitogepre, az automatikusan kalozszoftvert hasznalt.

#879 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 18:15

Idézet: ion - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 19:10

Szamitogepekben, tollakban es masok fikazasan kivul miben vagy meg ilyen igenyes? Peldaul a helyesirasban? Ha nem tudod, hogy az irigy szot rovid i-vel kell irni, akkor inkabb vegyel peldat rolam, es irj ekezet nelkul.
Megjegyzem, hogy aki warez szoftvert hasznal PC-n, az mac-en sem cselekedne maskent, szoval ez nem a PC-sekrol szol. Ne hidd, hogy aki nem dob ki egy vagon penzt kompakt szamitogepre, az automatikusan kalozszoftvert hasznalt.

Speciel én legalitásba vonultam az illegalitás után. :)
Mac-en cuccaim 95%-a legális vagy free :)
Pc-mről ez nem mondható el :D
Engem speciel a mac változtatott meg. Nem akartam mindenféle tört progit felerőszakolni rá.

#880 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 18:16

ventata:
Az OSX86 pedig teljesen mas teszta. Igaz, hogy illegalisan kerult ki az internetre, de az nem arrol szol, hogy ingyen hasznalhatja barki, hanem egy kiserletrol: hogyan kepes futni a Mac OS olyan szamitogepen, ami nem az Apple-tol jon. Ezert az OSX86 kozosseg fogadatlan prokatorakent, kerlek, szallj le errol a temarol, es hagyd meg az oromet masoknak, hogy kiprobalhassak az OS X-t a sajat szamitogepukon, ahogy barmilyen mas opearcios rendszert. Az Apple feladata ezt megkerdojelezni, nem a tied.

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.