HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco II Gazdaságos Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:43

Pesten már újítottak, mérleg a pénztárnál van, túl sokan felejtkeztek el beáraztatni amit vettek, az önkiszolgálós becsületmérleget meg nem a magyaroknak találták ki sajnos.

Sok helyen működik a becsületmérleg, csak nem a nagyvárosokban ill. nem a nagyobb boltokban.

#402 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:38

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:07

Ez nem önkiszolgálós becsületmérleg, oda kell adni a dolgozónak, aki megméri, és azzal az ármatricával, ami kijött, leragasztja a zacskót, hogy mást már ne tudj belepakolni. A pénztárnál "lefoglalják", ha nincs rajta matrica, vagy sérült, aki meg úgy gondolja, hogy nem áraztat, és valahogy kicsempészi, az úgyis ki fogja csempészni a beárazottat is.

Nem a lopással volt gond, hanem hogy a kedves vásárló a 10 méteres sor elejéről még visszafutott a zöldségespulthoz leméretni, mert "az neki köll". Így ez probléma megoldódott. Más kérdés, hogy azért egyes trópusi gyümölcsöknél inkább csak bemondásra megy, épp mit veszel. (Csak zárójelben, én sem szoktam ilyesmi venni, nem is ismerem nagyrészüket, max névről  ;))
Macikával egyetértek, én is találkoztam az ellenőrző mérleggel. Tehát nem kell látatlanban vinni az árut a pénztárhoz.
Kérdés Beanhez: eddig mit mit csináltál, hogy tudd egy kg-nál jársz? Megtömted a zacsit, odaadtad az árazónak és megkérdezted hol jársz? Vagy matrica letép és újra próbálkoztál? ;)
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#403 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:07

Idézet: Picur - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:38

még visszafutott a zöldségespulthoz leméretni, mert "az neki köll".

hümm, ezt nem értem. Mi köll neki? :)

#404 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:07

hümm, ezt nem értem. Mi köll neki? :)

Az árazatlan zacsiban lévő cucc, még annak árán is, hogy feltart x embert.  :)
(Gyk:
Pénztáros (P.): Ezen nincs cimke!
Vevő (V.): Jaj, pillanat visszafutok.
P. vár.
Tömeg (T.) vár.
V. fut, sorbaáll vagy betolakszik (élelmesség/pofátlansáég függő) a mérleges sorba, visszafut.
P. blokkol.
T. örjöng.
V. örül)

Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#405 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 7:43

Pesten már újítottak, mérleg a pénztárnál van, túl sokan felejtkeztek el beáraztatni amit vettek, az önkiszolgálós becsületmérleget meg nem a magyaroknak találták ki sajnos.

Mellesleg én két helyre járok, ott mindkettőben van ellenőrző mérleg. Igaz, azzal nem lehet címkét nyomtatni, de ellenőrizni jó.

Ellenőrizni kell, hiszen írtam is: " Honnan tudjam hogy mikor vettem 1kg akármit? "

#406 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:47

Ez a rendszer szerintem mindenkinek jobb.

Nem lehet csalni, gyorsabb (nincs kétszer sorban állás), és tényleg tudod, mekkora mennyiséget veszel, nem az árazásnál  tudod meg (a régi rendszerűnél), hogy az asszony utasítása ellenére 2 kiló krumpli helyett csak 1,5 van a zacsiban.
Zseniális ötlet volt.
Ráadásul a plusz mérlegek ára a Tesónak is visszajön a lopáskár csökkenéséből (ami azért elszomorító, hogy ilyen nemzet vagyunk)

#407 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:49

Fogarasi úti tecsóban sincsen ellenőrző mérleg a zöldségeknél, csak a pénztárnál tudod meg mit vettél és mennyit. :D
Sajnos.

Mondjuk szerencsére nekem jó a "szemmértékem" (súlymértékem? :D ) és nagyjából eltalálom mennyit akartam venni. Általában.

Szerkesztette: Etele 2006. 04. 20. 14:49 -kor

#408 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 16:56

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 14:47

Ráadásul a plusz mérlegek ára a Tesónak is visszajön a lopáskár csökkenéséből (ami azért elszomorító, hogy ilyen nemzet vagyunk)

Nagyon durva és elszomorító, hogy eleve úgy kell tervezni, hogy milyen esetben lopnak legkevesebbet...
Gondolkoztál már ma?

#409 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:07

Itt van a zöldégeknél egy ellenőző mérleg, de olyan hagyományos mutatós, mindent a pénztárban mérnek. Ahol a vonalkódolvasó van a pénztáron, ott egy görgős rész a pénztár felülete, kb 35x40 centi lehet, ez a része a pénztárnak egyben mérleg is. Rárakja a cuccot, az egyből le is méri, csak be kell ütnie, hogy krumpli. Ez a legjobb, csak egyszer kell sorbaállni és a pénztárosnak is nagyon egyszerű a mérés. Fémpénzhez pedig nem nyúl a pénztáros soha. A pénztárgép tetején van egy nyílás és oda kell dobálni a fémpénzt, mint egy perselybe. A visszajáró fémpénzt pedig egy kis tálkába dobálja ki a gép. Így nincs elszámolás és az apróval se kell foglalkoznia a pénztárosnak.

#410 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:12

Érdekeses a pesti tescok. Veszprémben 2 db lopásgátló kapu van a kijáratnál.
Pesten minden pénztárhoz van egy.

Mondjuk a veszprémi mellett ott a börtön látótávolságban, lehet hogy elriasztja a szarkákat :Đ

#411 Felhasználó inaktív   Derlie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:37

A legegyszerübb az lenne a mérlegelésnél, ha lenne egy probamérleg a zöldségnél és egy a kasszánál, ahol az eladó méri le. Lidlben, Aldiban (Németo) így van. :smoker:
-----------------------------------------------------------------------------------------
Aláírás

#412 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:10

Battán a zöldségeket a tescoban a pénztáros méri.

#413 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:28

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 21:10

Battán a zöldségeket a tescoban a pénztáros méri.

Győrben is...

#414 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 07:16

Már szerintem midnenütt, és ez rendben van, csak az ellenőrző hiányzott. Ez van.

#415 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 09:11

Idézet: bean - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 8:16

Már szerintem midnenütt, és ez rendben van, csak az ellenőrző hiányzott. Ez van.

Az egriben nem a pénztáros méri. :p
Ott marad a hagyományos módszer.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#416 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:36

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:07

Itt van a zöldégeknél egy ellenőző mérleg, de olyan hagyományos mutatós, mindent a pénztárban mérnek. Ahol a vonalkódolvasó van a pénztáron, ott egy görgős rész a pénztár felülete, kb 35x40 centi lehet, ez a része a pénztárnak egyben mérleg is. Rárakja a cuccot, az egyből le is méri, csak be kell ütnie, hogy krumpli. Ez a legjobb, csak egyszer kell sorbaállni és a pénztárosnak is nagyon egyszerű a mérés. Fémpénzhez pedig nem nyúl a pénztáros soha. A pénztárgép tetején van egy nyílás és oda kell dobálni a fémpénzt, mint egy perselybe. A visszajáró fémpénzt pedig egy kis tálkába dobálja ki a gép. Így nincs elszámolás és az apróval se kell foglalkoznia a pénztárosnak.

Ezt a zseniális aprópénz-kezelési ötletet én még csak a Corában láttam, TESCO-ban/Auchanban soha.
Gondolkoztál már ma?

#417 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 14:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 14:36

Ezt a zseniális aprópénz-kezelési ötletet én még csak a Corában láttam, TESCO-ban/Auchanban soha.

Ennek mi értelme van?

#418 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 16:09

Ezt azt aprópénzes dolgot nem teljesen értem. Ha én 999 ft-ot fizetek és egy ezrest adok, akkor a gép köpi ki nekem az 1Ft-ost? Még nem láttam ilyet, szerintem jól hangzik, még ha én kártyával is fizetek mindig ;)

#419 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 16:59

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 15:54

Ennek mi értelme van?

Szerinted? ;)
Nezzuk a leggazabb szitut, vissza kene adni 188 Ft-ot. Akkor a penztaros nyul egy szazasert, egy otvenesert (az eszesebbje egybol 3 db otvenest ad inkabb es kihagyja a szazast), egy huszasert, egy tizesert, egy otosert, egy kettesert, es egy egyforintosert. Ehelyett egy masina annyit mond, hogy katt, es 2 masodpercen belul ott az osszeg, a vevo meg elveszi. Hogy olyat mar ne is mondjak, hogy ekozben a papirpenzes visszajarot tudja adni a kasszabol... /gy.k.: gyorsabban megy a sor/.

Szerkesztette: asdf 2006. 04. 21. 17:02 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#420 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:09

Ez az apróautomata a bugyutaság netovábbja szvsz: nem azzal megy az idő, hogy visszaad a pénztáros, hanem amíg a majdszáz terméket beolvastatja.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.