HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco II Gazdaságos Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 15:24

Nem tudom, mindenesetre szombat reggel a gyöngyösiben volt egy nagy kupac piros pöttyös, a régi, megszokott helyén.

#442 Felhasználó inaktív   witi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 21:20

Unatkozó emberkék a tescoban

Bajai tesco,nyitás után pár hónappal:haver szól(este 10-körül)van akciós monitor,vigyem be vesz egyet.Személyzettel együtt vagyunk bent max 30-an.Fél órát vártunk a műszakis emberkére.Megvan a monitor(csak az!!), fizetünk.Vevőszolgálat:nincs garipapír! Semmi gond, mondja a cicus a pultnál: ki lesz postázva.Mennénk kifelé, a kapu besípol  :think:  . Biztonsági őr odaugrik,ELLENŐRZI az egy szem monitorunkat.A vége az lett hogy ott a kapuban kicsomagoltuk a moncsit és a dobozban levő összes dolgot egyenként át a kapun(monitor,kábel, floppy,papírok,doboz).Kiderült hogy valaki poénból a doboz hullámpapír lyukába beledugott egy mágnescsíkot :confused: .Vajon hogy kerül a mágnescsík a raktárban levő doboz anyagába??? :confused:

A hab a tortán:ez kb két éve történt, a gari papír a mai napig nem ért a haverhoz aki már régen eladta a monitort!

#443 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 06:45

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 16:24

Nem tudom, mindenesetre szombat reggel a gyöngyösiben volt egy nagy kupac piros pöttyös, a régi, megszokott helyén.

Akkor este meglovagolom a bringát, és megnézem, mi a helyzet a gödöllői paraszttesco-ban :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#444 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 07:22

Idézet: witi - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 22:20

A hab a tortán:ez kb két éve történt, a gari papír a mai napig nem ért a haverhoz aki már régen eladta a monitort!

Én a jómúltkor vettem egy Lexmark tintaköpőt, amihez - bár volt a dobozban garilevél - nem adtak semmi garanciát, mondván, hogy "számlagaris", ergo bemutatom a számlát, úgy javítják. Mondjuk sokat nem vesztettem, kinyomtattam belőle a patront és ment a szemétbe, kétszer annyi lett volna egy patronkészlet, mint egy új nyomtató :D

#445 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:18

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 8:22

Mondjuk sokat nem vesztettem, kinyomtattam belőle a patront és ment a szemétbe, kétszer annyi lett volna egy patronkészlet, mint egy új nyomtató :D

Szvsz ezen fognak az ócsó nyomtatók elbukni: Majd rájönnek a gyártók, hogy mindenki inkább vesz egy új nyomítót, mintsem a drága (és nekik hasznot jelentő) patront.
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#446 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:24

Nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy ilyen olcsó (és olcsóságának megfelelően "igényes" szerkezetű, olcsó anyagokból összeállított) nyomtatón, meg a félig töltött patronon ne jönne be az előállítási költség többszöröse. :)

#447 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:48

:offtopic: Csak sajnos az elektronikai hulladékok hegyei lassan a napot takarják el. :( (No offense, csak a jelen helyzetnek szólt)  :offtopic:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#448 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 12:40

Aki sokat nyomtat, az előbb-utóbb úgyis beruház egy drágább, de gazdaságosabb nyomtatóba, a jelenlegi nyomtatómba 12 ezer forint egy teljes patronkészlet (gyári), de még a gyári patron is majdnem tele van (a sárgából meg a bíborból fogyott el úgy a harmada), holott lassan már több lap jött ki belőle, mint az előzőből. Lehet számolni, 12 ezer forint beruházással három-négy darab hét-nyolc-kilencezer forintos nyomtatónyi, vagy 2-3 készlet tizenötezer forintos patronnyi mennyiséget nyomtatok. A hulladék meg tized-huszadakkora térfogatú, mint egy olcsóságos nyominger.

De ez is azt bizonyítja, ami amúgy is körüllengi a Tesco-kategóriájú hipereket: hogy legtöbbször az olcsóbb a drágább.

Még egy hozzáfűznivaló: 26 ezer forintért vettem a jelenlegi nyomtatómat (Canon Pixma IP4200), rá egy héttel anyáztam egy sort, mert levitték az árát 24 ezer körülire, ez után egy hónappal láttam meg ezt a nyomtatót a Tescoban.
Harmincötezer forintért. És jópár kocsiban ott figyelt, mert milyen olcsó, milyen jó. USB kábel potom 1200 forint volt hozzá (újabban nagy divatja van, hogy a kábelt kihagyják a dobozból), 250-300 forintért vesztegetik máshol.

#449 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 14:20

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 13:40

USB kábel potom 1200 forint volt hozzá (újabban nagy divatja van, hogy a kábelt kihagyják a dobozból), 250-300 forintért vesztegetik máshol.

Ujabban?

HP nyomtatokhoz mar '95-ben sem adtak kabelt...
Volt is pofaraeses, amikor hazavittem a zsiruj LJ 5L-t szombaton a Compfair-rol, aztan nem volt jo hozza a regi nyomtatom kabele.
(Hajaj, 88+fa volt akkor az uj ara, mekkora nagy szam volt, hogy lezernyomtato 100 alatt! Most meg 20+faert hozzadvagnak egy uj HP jatek lezert...)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 04. 24. 14:22 -kor

#450 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 14:39

De az 5l-ed meg ma is mukodik, a hp 1022-ot meg masfel ev mulva viheted a vasarlaskori ertek*1.5 aron egysegaras javitasra :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#451 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 18:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 13:40

Még egy hozzáfűznivaló: 26 ezer forintért vettem a jelenlegi nyomtatómat (Canon Pixma IP4200), rá egy héttel anyáztam egy sort, mert levitték az árát 24 ezer körülire, ez után egy hónappal láttam meg ezt a nyomtatót a Tescoban.
Harmincötezer forintért. És jópár kocsiban ott figyelt, mert milyen olcsó, milyen jó. USB kábel potom 1200 forint volt hozzá (újabban nagy divatja van, hogy a kábelt kihagyják a dobozból), 250-300 forintért vesztegetik máshol.

Tavaly márciusban br 31-ért vettem az IP4000-et (nem tescoban).Kb két hónappal később láttam az egriben az IP3000-et br 38-ért.
Gazdaságos? ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#452 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 18:58

Idézet: carcass - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 19:35

Gazdaságos? ;)

Gazdagságos  :D

#453 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 19:31

Idézet: asdf - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 15:39

De az 5l-ed meg ma is mukodik, a hp 1022-ot meg masfel ev mulva viheted a vasarlaskori ertek*1.5 aron egysegaras javitasra :)

Haaaaaaaat, 5L volt az elso "olcso", masfel ev utan kotelezoen szervizelendo HP :(

#454 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 19:55

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 15:20

Ujabban?

Három éve a HP Deskjet valahanyasomhoz (gazdaságos, hatezer forint körül volt) adtak USB kábelt.

#455 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 20:23

Allandoan ezt a "HP hoz nem adnak usb"-t hallom mostanaban, korubelul 8hp nyomtatom volt az olcsobbaktol a legujabbakig az elmult 5 evben, es mindegyikhez volt. Lehet hogy az enyembe veletelenul mindig raktak? :)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#456 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 20:30

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 21:23

Allandoan ezt a "HP hoz nem adnak usb"-t hallom mostanaban, korubelul 8hp nyomtatom volt az olcsobbaktol a legujabbakig az elmult 5 evben, es mindegyikhez volt. Lehet hogy az enyembe veletelenul mindig raktak? :)

Valószínűleg Te lehettél a kivétel, aki erősíti a szabályt.
Nekem is volt az elmúlt 10 évben vagy 8 nyomtatóm, és talán ha 2-höz járt csak kábel. És hát 3 évvel ezelőttig ezek 100e-es tételek voltak (csak lézerem volt).

Egyszerű az oka, a talán ha 100 Ft-os előállítási költség is megspórolható így és olcsóbb tud lenni a konkerenciánál...
Gondolkoztál már ma?

#457 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 22:43

Idézet: netcobra - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 21:23

Lehet, hogy az elado belecsomagolta gratiszkent, gyarilag ugyanis tuti nincs benne.

Szoptunk mar azzal, hogy a videkre HP nyomtatostol leszallitott szgeprendszerhez nem volt USB kabel, kollegamnak ugy kellett vadasznia egy helyi szamtechboltot, hogy kulcsrakeszen atadhassa a rendszert.

Azota vettunk 20 kabelt raktarra, biztos, ami biztos alapon...
Eddig meg egyik sem lett ugyfeltol visszahozva, hogy megmaradt.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 04. 24. 22:44 -kor

#458 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 16:18

Na ma volt egy "ezt nem hiszem el" típusú esetem a Tescoban.

Műanyag érmém van a bevásárlókocsiba. Betoltam az áruház területére, beleraktam két valamit hogy mégis, tudjam melyik az enyém, majd odamentem a vevőszolgálathoz (már a "kapun" belül), rossz színű festéket vettem, kicseréltettem egy barnára. Mikor lerendeztem a dolgot, visszafordulok hogy folytassam a bevásárlást, erre mit látok? A kocsi hűlt helyét. Valaki látta, hogy műanyag érme van benne, gondolta jó lesz az neki, és nemes egyszerűséggel meglovasította a bevásárlókocsit.
IJ.

De hogy az emberek mennyire gusztustalanok tudnak lenni, azt el sem hiszem. :(

#459 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 16:48

Idézet: Etele - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 17:18

Műanyag érmém van a bevásárlókocsiba. Betoltam az áruház területére, beleraktam két valamit hogy mégis, tudjam melyik az enyém, majd odamentem a vevőszolgálathoz (már a "kapun" belül), rossz színű festéket vettem, kicseréltettem egy barnára. Mikor lerendeztem a dolgot, visszafordulok hogy folytassam a bevásárlást, erre mit látok? A kocsi hűlt helyét. Valaki látta, hogy műanyag érme van benne, gondolta jó lesz az neki, és nemes egyszerűséggel meglovasította a bevásárlókocsit.
IJ.

Illy, ez régóta a bögyömben van, de azt hittem, ilyen nincs a világon.

Szitu szinte azonos.
Kb. 3 v. 4 éve a pécsi tesco is átállt 0-24-re. Mivel semmi friss cucc nem kellett kb este 11 körül mentünk. Rögtön az elején kocsi még üres volt, könyvet néztünk. Kocsi eltűnt.

Aki elvitte, remélem a százasért vett 1 db ciántablettát. Vagy legalább valami durva gyógyszert q éccsannyát.
Mondjuk vevő egy darab nem volt a környéken.

#460 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:28

Idézet: Etele - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 17:18

IJ.

A tettes szempontjából ez beletartozik az "élet apró örömei" kategóriába.Hát micsoda szerzemény ez?Nem igaz? ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

Téma megosztása:

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »