HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#111 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:08

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 9:14

Tehát akkor (legalábbis a piok-nál) vagy kivágok egy részt így vagy úgy, vagy pedig hogyha már elkészítettem egy video módban megírt lemezt, az abba az előzőleg betett fejezetfeljlécek alapján amikor a lemezt beteszem, összeállítok egy lejátszási listát, amiből a nem kívánt részeket kihagyom. Az ugrás alatt azt értettem-ebben az esetben- hogy amikor a lejjátzsási listából kihagyok valamit, tehát át kell ugrania, ez meglátszik e lejátszáskor.

Nem pontosan erről van szó.
Először is különbséget kell tenni a HDD-re rögzítés és a DVD-re rögzítés között. Ha HDD-re rögzítesz akkor ott fizikai szerkesztést (részek végleges törlése) végezhetsz ill. a DVD másoláskor egy másolási listát (Copy lista) állíthatsz össze ami hasonlít a lejátszási listához de nem ugyanaz mivel az itt elkészített vágásokat a DVD írásakor fogja fizikailag eszközölni az MPEG2-n. Ez azt jelenti, hogy az összeállított copy lista a HDD-n lévő MPEG2-n semmilyen fizikai változtatást nem eredményez csak és kizárólag a lemez írásának elindításakor a lemezre kerülő MPEG2-n végzi el az általad a copy listában megadott változtatásokat. Ha DVD-VR módban (RW) írod ki akkor utólag lehetőséged úgynevezett lejátszási listát (Play lista) készíteni az RW lemezen (persze ehhez a lemez lezárását vissza kell nyitnod). Ha DVD-VIDEO módban írod ki akkor többet nem tudsz semmilyen szerkesztés eszközölni a DVD-n mivel lemez végleges tartalma az íráskor kerül kialakításra.

Összefoglalva:
Abban az esetben ha fizikai vágást szeretnél akkor azt csak és kizárólag HDD-n tudod megvalósítani melyre két lehetőséged van. Az egyik amikor a HDD-n visszavonhatatlanul vágsz. A mások lehetőség az amikor Copy listát állítasz össze és így a vágások csak a DVD-re történő íráskor kerülnek fizikailag alkalmazásra a DVD-n (a HDD-n lévő anyag érintetlen marad). Ebben az esetben ha GOP szintű vágást végzel azaz a Copy lista összeállítása előtt kikapcsolod a kockapontos vágást akkor High Speed Copy funkcióval újratömörítés nélkül másolhatod DVD-re az anyagot. Ha viszont a Copy listában kockapontos vágást alkalmazol akkor a DVD-re írás valósidőben újratömörítéssel történik.
Ha az újraírható DVD-t (RW) VR módra formázod akkor lehetőséged van a kiírás után utólag Play listát készíteni mivel a VR módban megírt újraírható lemeznél kétféle lejátszási mód létezik. Az egyik az "Original" ami azt jelenti, hogy a lejátszás a DVD-n lévő a videó eredeti állapota alapján történik míg a másik lejátszási mód a "Play List" ami egy általad előállított lejátszási lista alapján de a videó fizikai változtatása nélkül történik. A lejátszó lista tulajdonképpen egy leíró állomány mely tartalmazza azokat a kilépési és belépési pontokat amiket te meghatározol. Ezt a listát bármikor törölheted, újra szerkesztheted mivel az eredetileg kiírt videón fizikailag nem változtat semmit se. persze ahhoz, hogy változtatni tudj a listán vissza kell nyitni a lemez lezárását.
A VR mód egyetlen hátránya, hogy csak olyan DVD lejátszóval tudod használni mely ismeri és képes olvasni a VR formátumban megírt újraírható DVD-t.
Ha a HDD-ről DVD-R lemezre írsz ill. RW lemezt DVD-VIDEO módra formázol akkor nincs lehetőség semmilyen utólagos szerkesztésre. Ebben az esetben csak a kiírás előtt van lehetőséged chapter pontok berakására, vágásra, részek kivágására, stb. mivel a kiírás után a DVD-n semmilyen változtatást nem lehet már eszközölni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 05. 09:14 -kor

#112 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:27

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 9:23

van egy sony kis DV kamcsim, PC -m, es fel evig volt DV bemenetes DVD felvevom, es 1x sem hasznaltam...

Pedig ha a megvágott DV-t PC-ről IEEE1394-en nyomod át az asztali felvevőre akkor sokkal jobb minőségű MPEG2-t tudsz készíteni mint PC-n software-esen  :D  (Persze csak komolyabb felvevő esetén igaz amit írtam azaz az ultragagyi noname minőség terén felejtős)

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 05. 09:29 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:27

Pedig ha a megvágott DV-t PC-ről IEEE1394-en nyomod át az asztali felvevőre akkor sokkal jobb minőségű MPEG2-t tudsz készíteni mint PC-n software-esen  :D  (Persze csak komolyabb felvevő esetén igaz amit írtam azaz az ultragagyi noname minőség terén felejtős)

Ez teny, evvel tisztaban is vagyok, ezert is irtam bele egyik esetnek a hozzaszolasomba, amiert erdemes lenne hasznalni...

Viszont a nalam levo dr7500, es rh7500 nem mukodott egyutt a PC -vel...

Ugy hallottam en is, hogy magasabb kategoriakban vannak erre kepes keszulekek... Pio mar ezek szerint ebbe tartozna? (pl 433, 530, stb... avagy az ujabbol a nagyobbokon van mar csak asszem...)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 05. 09:36 -kor

#114 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:39

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:34

Ugy hallottam en is, hogy magasabb kategoriakban vannak erre kepes keszulekek... Pio mar ezek szerint ebbe tartozna?

A mostani Pioneer felvevőkről nem tudok nyilatkozni de az én DVR-520 felvevőmben kétirányú DV van azaz van out is és PC-vel tökéletesen együttműködik mind a két irányban.  :D

Tudomásom szerint sok gyártó fw szinten letiltja a DV porton a PC fogadását.

#115 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:39

A mostani Pioneer felvevőkről nem tudok nyilatkozni de az én DVR-520 felvevőmben kétirányú DV van azaz van out is és PC-vel tökéletesen együttműködik mind a két irányban.  :D

Tudomásom szerint sok gyártó fw szinten letiltja a DV porton a PC fogadását.

Na igen, ugy mar van ertelme a dolognak (digitalis atvitel, meg ha picit tomoritett akkor is...) :)

Sajna en meg nem akadtam bele ilyen keszulekbe :( (LG -k nem tudjak az tuti...)

#116 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:51

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:42

Na igen, ugy mar van ertelme a dolognak (digitalis atvitel, meg ha picit tomoritett akkor is...) :)

Sajna en meg nem akadtam bele ilyen keszulekbe :( (LG -k nem tudjak az tuti...)

pld. JVC DR-MH300  Ez a készülék még arra is képes, hogy HDD-n közvetlenül DV-ben tároljon melyet lehet szerkeszteni is.  Ráadásul kétirányú a DV benne  :)

JVC DR-MH300

HDD+DVD felvevő 160 GB kapacitású merevlemezzel, HDMI digitális kimenet (1080i/720p felkonvertálás), DV-formátumú közvetlen felvételi funkció, Guide Plus+, bitsebesség optimalizáló funkció, nagysebességű másolás (max. 64x), 360x nagysebességű vizuális
keresés (HDD) és Super MPEG kódolás elő- és utófeldolgozással.
Időalap korrektor ( TBC ) és Frame korrektor funkciókkal ideális szerkesztési utómunkálatokhoz!

• Lejátszható formátumok: HDD, DVD-Video,DVD-RAM, DVD-RW/+RW, DVD-R/+R, CD, SVCD, VCD, CD-R/RW, MP3/JPEG digitális fényképek (CD-R/RW)
• Felvételi formátumok: HDD, DVD-RAM, DVD-RW (VR és Video formátum), DVD-R
• 160 GB merevlemez (akár 300 óra felvétel)
• Progresszív pásztázású kimenet
• HDMI digitális kimenet (1080i/720p felkonvertálás)
• i.LINK csatlakozó (DV bemenet/kimenet)
• Guide Plus+/ShowView
• Dolby Digital/DTS/MPEG digitális kimenet
• Komponens video kimenet
• Kettős SCART csatlakozó (RGB-vel)

Csúcsminőségű kép

• DV-formátumú közvetlen felvétel (HDD)
• Bitsebesség optimalizáló (intelligens kétmenetes kódolású másolórendszer) (HDD →DVD)
• Motion Active progresszív pásztázású kimenet (video jelforráshoz)
• Digital Direct progresszív pásztázású kimenet (filmekhez)
• Super MPEG kódolás előfeldolgozó: időalap korrektor, Frame Synchroniser és Motion Active zajcsökkentés
• Super MPEG utófeldolgozó: blokkzajcsökkentő áramkör, Colour DigiPure és Hadamard zajcsökkentő rendszer

Felvétel/visszanézés

• 8 óra DVD, 300 óra HDD felvételi idő
• Live Memory (HDD/DVD-RAM)
• Egyidejű felvétel és lejátszás (HDD/DVD-RAM)
• Relief felvétel (HDD)
• Lineáris PCM audio felvétel (csak XP módban)
• 1,5x-ös gyors lejátszás hanggal (HDD) Szerkesztés/másolás
• DV-formátumú közvetlen szerkesztés (HDD)
• Kimerevítés-mentes szerkesztés DVD lemezre (HDD → DVD)
• Nagysebességű másolás, max. 64x (HDD → DVD)
• Egyszerű másolás (HDD → DVD)
• Lejátszólista alapú szerkesztés
• Egyszerűen programozható másolás Felhasználóbarát használat
• DVD navigáció könyvtár adatbázissal
• HDD/DVD navigáció animált miniatűrökkel(csak DVD-RAM/DVD-RW VR formátum esetén)
• 360x nagysebességű vizuális keresés (HDD)
• Súgó funkció és nagyfelbontású grafikus felület (10 nyelv)

Az ára sem vészes  139,990Ft

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 05. 09:56 -kor

#117 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:03

Igen, nezegettem a tipust, de az ara, es az, hogy a sorozataimat nem tudom nezni rajta (divx) kiejtette...

Viszont SD -knel a HDMI csatinak nem igazan latom letjogosultsagat...

Ugy is alt HD paneles megjelenitokbe kothetok, melyek eleve rendelkeznek deinterlacer/felskalazo elektronikaval, igy a 720p/1080i felskalazas utan meg a TV is atmeretezi a sajat nativ felbontasara, igy nem igazan bizok a minosegukben... (viszont ha mar rajta van a nyavajas hdmi csati, mar kesztetest erzek, hogy azon kossem ossze :) )

De kirpobaltam mind a mostani pio -nal, mind az rh7500 -as lg -nel, komponens kimeneten, hogy a 576i->576p konverziot mind2 keszuleknel mosottabb, fakobb kep lett a vegeredmeny...

Szoval hagyom, hogy tv faroudja -ja vegezze szepen, eredeti anyagbol (dvd -nel, tvnel 576i) az egyszeri transzfomracioval...

#118 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:24

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:03

Igen, nezegettem a tipust, de az ara, es az, hogy a sorozataimat nem tudom nezni rajta (divx) kiejtette...

Hát az ára szerintem nem olyan vészes főleg ha figyelembe vesszük az ezért az árért kapott szolgáltatásokat.
(anno mikor én vettem a Pioneer felvevőmet 210.000Ft-ot kértek érte és még így is olcsón jutottam hozzá mert akkoriban 290.000Ft volt a Pioneer márkakereskedőknél)

DIVX-re meg szerintem venni kell egy 5000Ft-os ultragagyi lejátszót.  :D
Véleményem szerint egy felvevőnél nem a DIVX számít hanem a rögzítési minősége, szerkesztési szolgáltatásai, előfeldolgozó áramkörök (TBC, 3D zajszűrés és, hogy lehessen paraméterezni a képjavító áramköröket). Továbbá az is meghatározza a minőséget ha az alap XP, SP, LP, stb módok mellett van lehetőség köztes módokra is azaz van manuális beállítás is pld. a Pioneer felvevőknél 32 felvételi fokozat van ami igen rugalmassá teszi a felhasználást hiszen ha a rögzítendő anyag pld. 95 perc akkor azt a módot (bitrátát) választom ami ezzel kitölti a lemezt és így sokkal jobb lesz a képminőség mint ha a mezei SP módban rögzítettem volna.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 05. 10:29 -kor

#119 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:32

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:03

Akkor most az lg-k a gyakorlatban lejátszanak nem fizetős divx-eket is? Mondjuk én csak a 7900 használatiját bogarásztam. Nem tudom egy ilyen jó kis felvevőből(jvc) miért hagyják ki a divx lejátszást. Esetleg hogy fél év múlva megjelenjen, és mindenki vegyen egy másikat...

Lejátszási lista: Tehát ha van egy video módban megírt dvd-m akkor az azon lévő fiksz fejezetpontok alapján(amiket még a felvétel előtt tettem oda ahová kell, mert ez mint mondtad nem igényel újratömörítést) nem tudom kijelölni hogy mit játszon le? Ezt pedig még egy audio cd-vel is meg tudom tenni!
Ha vr módban felvett lemezről van szó érzékelhető amikor átlép egy részt(mert nincs benne a lejátszási listában, de fizikailag ott van?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#120 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:53

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:32

Akkor most az lg-k a gyakorlatban lejátszanak nem fizetős divx-eket is? Mondjuk én csak a 7900 használatiját bogarásztam. Nem tudom egy ilyen jó kis felvevőből(jvc) miért hagyják ki a divx lejátszást. Esetleg hogy fél év múlva megjelenjen, és mindenki vegyen egy másikat...

Lejátszási lista: Tehát ha van egy video módban megírt dvd-m akkor az azon lévő fiksz fejezetpontok alapján(amiket még a felvétel előtt tettem oda ahová kell, mert ez mint mondtad nem igényel újratömörítést) nem tudom kijelölni hogy mit játszon le? Ezt pedig még egy audio cd-vel is meg tudom tenni!
Ha vr módban felvett lemezről van szó érzékelhető amikor átlép egy részt(mert nincs benne a lejátszási listában, de fizikailag ott van?

Gurgula, az uj pioneer is lejatszik divx -eket, csak nem annyifelet mint az lg, ellenben azt jo keparanyban, mig az lg elb@xa a kepet, foleg 16:9 -es megjeleniton...

Mondjuk az rh szerias lg -k mind a dvd, mind a dvx lejatszas minosegeben elmnaradnak a pio -tol, viszont a dr szerias lg divx -ben szebb (de torz, meg 4:3 -as tv -n is) kepet produkalt a pio -nal is...

wpepi, nekem fontos volt a divx egybe a felvevovel, mert a hangcuccon 1analog (3x jack), 1 coax, 1 optikai bemenet van. Pc foglalja az analogot, felvevo a coax -ot, az optikait meg valami hd lejatszora tartogatom, es a tvnel is hasonlo a helyzet, d-sub -on a pc, component -en a felvevo, hdmi -t meg hd lejatszora tartom fent... (tudom hd -nel lesz valami ujabb hangszabvany is, de ha minden igaz remelhetoleg lefele kompatibilis lesz vagy a dts, vagy a dd -val, igy a dekoder megbirkozik vele)

Aztan lehet, hogy az lesz a vege, hogy hdmi vga+valamilyen HD-ROM/R, meglatjuk hogy alakulnak az arak... (ps3 is eselyes lehet, ha olcsobb lesz egy hd playernel, habar ritkan jatszom...)

Igy ha meg ezeken felul lenne egy divx jatekos azt mar a hatsomba kene dugnom :(

#121 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:01

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:32

A fejezet pontok (chapter-ek) azért vannak, hogy azt amit te megjelölsz oda tudj ugrani. pld. egy anyagban van 4 olyan jelenet melyeket nem szeretnél tekergetéssel keresgélni hanem a távirnyával közvetlenül szeretnél odaugrani akkor ezeket a jeleneteket megjelölöd azaz fejezet pontot (chapter) helyezel el a jelenet kezdő kockájánál. Így könnyen rátalálsz a megjelölt részekre. A fejezetek megjelölésének (chapter-ezés) ez a lényege és nem az, hogy lejátszási sorrendet készíts. A lejátszás mindig a műsor elejétől indul és a végéig tart. Ha interaktív DVD-VIDEO tartalmat szeretnél azaz nem szekvenciális lejátszást hanem akár közvetlen beavatkozás lehetőségét akár egy előre megírt lejátszási séma alapján történő lejátszást akkor a lemez tartalmát PC-re kell átültetni (rippelni) és egy DVD authoring (tartalomszerkesztő) program segítségével elkészíteni a tartalmat. Illetve a felvevő HDD-jén úgy kell összeállítani a Copy listát ahogy majd a DVD-VIDEO lemezen a lejátszási sorrendet szeretnéd.

Idézet

Ezt pedig még egy audio cd-vel is meg tudom tenni!

Magán az audio CD-n nem tudod megtenni mert ott csak a tarck-ek vannak. Ezt a CD játszónak kell tudni. Ugyanez a helyzet a DVD lejátszókkal is. Ha olyanod van amit lehet programozni, hogy a chapter-eket milyen sorrendben játsza le akkor tudsz utólag sorrendet cserélni.

Idézet

Ha a lejátszó tartalmaz úgynevezett "Seamless Playback" lehetőséget akkor nem veszel észre megakadást. A seamless playback azt jelenti, hogy egy belső puffer felhasználásával zökkenőmentessé teszi az ilyen jellegű váltást. Ha nem tartalmaz ilyet a lejátszó akkor lesz akadás hiszen a laser fejnek át kell ugrani a DVD távolabbi szektorába.

#122 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:30

JVC DR-MH300 jol hangzik, de a DV outon csak DV tartalmat lehet kinyerni... tehat az mpeg2-be rogzitett cuccot nem lehet PC-re kimasolni rola. :(

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#123 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:21

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:53

Gurgula, az uj pioneer is lejatszik divx -eket, csak nem annyifelet mint az lg, ellenben azt jo keparanyban, mig az lg elb@xa a kepet, foleg 16:9 -es megjeleniton...

Mondjuk az rh szerias lg -k mind a dvd, mind a dvx lejatszas minosegeben elmnaradnak a pio -tol, viszont a dr szerias lg divx -ben szebb (de torz, meg 4:3 -as tv -n is) kepet produkalt a pio -nal is...

Nem a pio volt a kérdés, mert az újak használatijában benne van hogy lejátszik nem fizetős divx-et, hanem az rh 7900-as lg. Mert ott mint idéztem azt írják hogy csak fizetőset támogat.
Kár hogy a pio-nál nincs xvid, de még így is ő tűnik a nyerőnek.
Hát ha 4:3 as arányban is elcseszi a képet az lg divx-ben akkor nem érdekel  milyen szép a képe... Ez amúgy hogy jelentkezik? Mármint a torzulás?

Egyébként wpepi kössz, most egy kissé kitisztult a dolog. Nem sokszor láttam dvd-úgyhogy az alapokkal sem vagyok tisztában.

A pio tudja ezt a fejezetenkénti lejátzsási listát, meg a seamless playback-et is.
Amúgy a 9700-as lg nél is(rh, a dr ről nem találtam útmutatót) jók a lejátszási lista funkciók, csak ott azt írják hogy egy szerkesztett felvételt már biztos nem enged újratömörítés nélkül kiírni, és nem tudom a fejezetpont beszúrása vajon minek minősül a gyakorlatban. Ezt max egy tulaj tudhatná.

Vertigo: A sony hx520-as ról semmilyen nyelven nem találtam a neten útmutatót. Pedig akár egy norvéggal is elboldogulnék.Mondjuk a japánt nem néztem. Tényleg egyáltalán melyik készülék tud magyarul?

Mellesleg ha egy ilyen cucchoz nem adnak magyar használati utasítást akkor fogysztóvédelem:) Ugyanis szerintem ez megalázó. És mi van ha csak magyarul tudok?

Tényleg a pio-nak még román weboldala is van, csak magyar nincs. Ez a micuko miatt van? Ha igen akkor megérdemeljük, nameg ők is a forgalomkiesést :))

Szerkesztette: Gurgula 2006. 05. 05. 13:23 -kor

Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#124 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:03

LG tudott magyarul...

Az rh7500 -as gondolom nem sokban kulonobzik a 7900 -tol (vagy igen?), minden esetre lejatszott szinte mindenfele divx -et...

A pio is lejatszott eddig mindenfelet, csak van amit szaggatva, vagy nagyon kockasan (gondolom ezek a qpel -es csodak, vagy hogy hivjak oket...), viszont szerintem xvid -et is jatszik, legalabb is mintha probaltam volna azt is, es vitte (ugy emlexem)...

LG -knel a torzulas ugy volt, hogy a dr7500 -as minden divx -et vertikalisan kb 20% -val osszenyomottan jatszott le, mig az rh7500 -as 4:3 -ason jol (csak mindent csunyabban, meg a dvd -t is) jelenitette meg, de 16:9 -esen szinten osszenyomta a kepet (DVD -nel is, divx -nel is), igy zoomolni kellett, de igy a felirat kiment a kepbol, szoval kuka!!!

#125 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:34

Divx-re kell venni egy xbox-ot... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#126 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:50

Tényleg ez a zoomolás micsoda? Lehet kinagyítva is lejátszani, vagy ez csak állóképnél működik?
Nem  pixelesedik ilyenkor a kép?

#127 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:30

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:30

JVC DR-MH300 jol hangzik, de a DV outon csak DV tartalmat lehet kinyerni... tehat az mpeg2-be rogzitett cuccot nem lehet PC-re kimasolni rola. :(

Nekem nagyon bejött ez a masina, mindenkinek csak ajánlani tudom. Szerencsére már nem Maxtor, hanem Seagate merevlemezt alkalmaznak benne, ez a zaj, a melegedés és a meghibásodási arány szempontjából is jobb választás. A menüje és a kezelése nagyon ütős, különösen ha nem vagy nagyon hozzászokva valami régebbi típushoz.
A DV OUT-on pont elég a DV jel, MPEG2-t rövid idő alatt át lehet tolni DVD-re.
Én 128-ért vettem 2 hónapja, nem volt nagyon vészes a tudásához mérten. A HDMI-t pedig SD kijelzővel használom, és igenis jobbnak látom a képet 720p-n. :p

#128 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 07. 07:02

Ment a bolhára is de hátha valakit érdekel:

LG RH-7500 asztali hdd-s dvd író eladó, 250GB (+80GB), új, garanciával!

Kép

Teljesen magyar menü, legújabb FW van benne. Gyárilag 80GB-os, de most 250GB-os HDD van benne, így kb. 330 óra felvételt tud. Másolhatsz rá DVD vagy CD lemezről MP3-at, DivX-et, DVD-t és a HDD-n tárolja, bármikor lejátszhatod őket.

Kb. 1 hónapos, de eladás napjára kitöltött LG garjeggyel adom, így van rá 1 év garancia.

Fehérváron van, budapesti szállítás megoldható.

80GB-os HDD-vel: 70K
250GB-os HDD-vel (+adom hozzá a 80-ast, ha garanciális gondja lenne): 85K

Beszámítani csak Pioneer DVR-440H-K-t tudok ;)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#129 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 13:34

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 8:02

Beszámítani csak Pioneer DVR-440H-K-t tudok ;)

Hehe!
És miért pont a k-t?
Nem tudsz egy jó helyet ahol szervízkönyveket lehet találni? (Mondjuk a fent nevezett modellhez?)

#130 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 14:01

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 14:34

Hehe!
És miért pont a k-t?
Nem tudsz egy jó helyet ahol szervízkönyveket lehet találni? (Mondjuk a fent nevezett modellhez?)

Mert a K a fekete ;) Nem sajnos, bár már ott tartanék ;)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.