HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#151 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 23:22

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 23:15

Viszont azt nem szeretném, ha sercegne, sípolna az egész, meg hasonlók. (Nem tudom mit tudnak ezek az olcsóbb lejátszók)

Sercegni, sípolni egyik olcsó készülék se fog.

#152 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 23:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 22:18

Hol vetted, hogy nem adtak hozzá angol nyelvűt? EU-s forgalomban minden Pioneer típushoz adnak angolt is (gyárilag benne van a dobozban). A magyar az már más tészta függetlenül attól, hogy itthon kötelező. Eddig még nem találkoztam hazánkban olyan nyugat Európában gyártott szórakoztatóelektronikai termékkel ahol ne lett volna angol nyomtatott leírás a készülékhez. Az originál csomagolást előtted bontotta fel a kereskedő? Azt amit a Pioneer európai oldalán letölthetsz a cég be is teszi nyomtatott formában a készülék mellé.

Hidd már el, hogy nem kaptam angol leirást!
Médiában vettem, Basys-es a gép.
A doboz ki volt nyitva a gari papir miatt, de belül volt 5db. könyvecske egybecsomagolva(befóliázva) ami sértetlen volt. Én nyitottam ki.

Üdv.

#153 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 23:47

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 22:22

Sercegni, sípolni egyik olcsó készülék se fog.

Az én DVDR3300 Philipsem sercegett mint az állat. Ezért tudtam visszacseréltetni szerencsére.

Üdv.

#154 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 00:48

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 0:46

Hidd már el, hogy nem kaptam angol leirást!
Médiában vettem, Basys-es a gép.
A doboz ki volt nyitva a gari papir miatt, de belül volt 5db. könyvecske egybecsomagolva(befóliázva) ami sértetlen volt. Én nyitottam ki.

Üdv.

Elhiszem. Csak csodálkozom mert az enyémhez is volt 5db befóliázva (francia, német, spanyol, holland, olasz) és 1db angol külön. Igaz az originál dobozt előttem nyitották ki és így lett gariztatva (a kereskedő még ki is csomagolta, hogy ellenőrizzük, hogy minden tartozék meg van e).

Szerk:
Szerintem kifogtál egy tipikusan a keleti blokknak exportált készüléket. Ezekhez nem szoktak adni nyugat európai nyelveket tartalmazó kezelési leírásokat. De az is lehet, hogy a nyitott dobozból egyszerűen kikapták a különálló angol doksit. (anno mikor az MM-ben Sony DVD lejátszót vettem igencsak le kellett pakolnom a dobozokat mert a felső pár dobozról már letépték a fóliában a dobozra ragasztott vaskos magyar kezelésit)

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 10. 00:57 -kor

#155 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 04:37

A tegnap a Basysban vásárolt 440-eshez adnak egy Basys által készített, fénymásolással soxorosított, műanyag dossziéba lefűzött komplett magyar nyelvű használati utasítást (néhány félrefordítással ;) ). A dobzoba még nem néztem bele, majd csak ma este, gondolom van benne angol is.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#156 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 07:58

Nekem is basys -os, es nincs sem angol sem magyar, elottem nyitottak ki origi doboz volt...
(madj dobok egy telefont, mert en is papiron szeretem olvasgatni, foleg mellekhelysegben :D)

#157 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:31

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:58

Nekem is basys -os, es nincs sem angol sem magyar, elottem nyitottak ki origi doboz volt...

Ez mellé adták, nem a dobozban volt benne. Gondolom ezért nem került át hozzád.

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:58

(madj dobok egy telefont, mert en is papiron szeretem olvasgatni, foleg mellekhelysegben :D)

Na ez nálam tegnap megvolt  :Đ
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#158 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 23:18

Hol vetted, hogy nem adtak hozzá angol nyelvűt? EU-s forgalomban minden Pioneer típushoz adnak angolt is (gyárilag benne van a dobozban). A magyar az már más tészta függetlenül attól, hogy itthon kötelező. Eddig még nem találkoztam hazánkban olyan nyugat Európában gyártott szórakoztatóelektronikai termékkel ahol ne lett volna angol nyomtatott leírás a készülékhez. Az originál csomagolást előtted bontotta fel a kereskedő? Azt amit a Pioneer európai oldalán letölthetsz a cég be is teszi nyomtatott formában a készülék mellé.

Az én íróm ugyan nem Pio, hanem JVC. A neten vettem (Nomatica) Franciaországból küldték originál bontatlan dobozban volt. _Csak_ francia nyelvű manuál volt benne, a készülék menüje is franciára volt állítva (alig tudtam angora tenni  :D) A vincsijén pedig volt egy 5-10 perces demo/reklám (nem tudom, hogy ez minden HD-s kütyüre jellemző, de eléggé gyári demónak tűnt) mondanom sem kell, hogy ez is franciául szólt.
Szerencsére a neten volt angol manuál is, az meg nekem elegendő.
Amúgy maga a kütyü "Made in Germany" legalábbis a hátutján ez van.
A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.

#159 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:14

Idézet: Tangerine - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:58

Az én íróm ugyan nem Pio, hanem JVC. A neten vettem (Nomatica) Franciaországból küldték originál bontatlan dobozban volt. _Csak_ francia nyelvű manuál volt benne, a készülék menüje is franciára volt állítva (alig tudtam angora tenni  :D) A vincsijén pedig volt egy 5-10 perces demo/reklám (nem tudom, hogy ez minden HD-s kütyüre jellemző, de eléggé gyári demónak tűnt) mondanom sem kell, hogy ez is franciául szólt.
Szerencsére a neten volt angol manuál is, az meg nekem elegendő.
Amúgy maga a kütyü "Made in Germany" legalábbis a hátutján ez van.

Vannak esetek mikor a menü nyelvezete már gyárilag be van lőve a forgalmazó ország nyelvére.
Egyébként én még eddig csak üres merevlemezekkel találkoztam.

#160 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:23

Hát megvett ük ezt  dvr-440-es csodát, és ért egy kis meglepetés az eszközzel kapcsolatban. Hiába állítom be hogy 4:3 arányban játssza la a filmet, mindíg szélesvásznúra áll át. És a használatiban is írja, hogy bizony némely lemez felülírahtja a beállítást.
Tehát van egy nem túl nagy tv-nk, amin a kiváló minőségű dvd mozi akkora méretben jelenik meg, hogy csak távcsővel látjuk...  :reklamacio:
Lehet hogy visszaviszem, mert ez egy óriási hülyeség, és nem fogunk most ezért egy szélesvásznú tv-t venni.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#161 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 14:07

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 14:23

Tehát van egy nem túl nagy tv-nk, amin a kiváló minőségű dvd mozi akkora méretben jelenik meg, hogy csak távcsővel látjuk...  :reklamacio:
Lehet hogy visszaviszem, mert ez egy óriási hülyeség, és nem fogunk most ezért egy szélesvásznú tv-t venni.

Mi az hogy csak távcsővel? Kicsi, nagy, nem látod a két szélét vagy mi? :think:

#162 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 14:19

Az 530-as is ilyen sz@r? :mad:
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#163 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 14:35

Hát a csak szélesvásznú üzemmódban lehet vele lejátszani a filmet, és zoomolni sem lehet. Így a nem túl nagy tv-nken már alig marad valami a látványból.
Az 530 as is ilyen uninteligens?

#164 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 12. 14:39

Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy 120000 forintos lejátszón nem lehet normális képarányban megjeleníteni a filmet. Mindent nagyon tud, csak éppen dvd videót nem nagyon lehet vele nézni. De amúgy biztos kiváló a képminősége...

#165 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 12. 15:15

Koncepció szinten vitatkoznék a HDD-s asztali írók ellen.

Ha van számítógéped, akkor mi értelme van venni egy minimum 100ezer forintos lejátszót? Veszel egy sima asztali írót, pl: Panasonic DMR-ES10-et (cca 40.000-ért), és használod "videóként". Minden másra meg ott van a PC. (Szerkesztés, fotók, internet, memóriakártya, stb.) Ha kell mellé lejátszó (mert egyszerre veszel fel, meg játszol le) akkor meg 15-20-ból veszel egy lejátszót és az már egy tök normális DivX-es lejátszó. (pl. Thomson DTH222). És 60-ból megvagy tokkal, vonóval, hegedűvel. :think:

Egyedül a "hosszú utazás alatt is fel tudjam venni az összes filmet"-nél játszik a HDD-s asztali író. Szerintem szvsz. nem ér plusz 40.000 Ft-ot. :think: 

#166 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:19

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 15:35

Hát a csak szélesvásznú üzemmódban lehet vele lejátszani a filmet, és zoomolni sem lehet. Így a nem túl nagy tv-nken már alig marad valami a látványból.
Az 530 as is ilyen uninteligens?

Itt mit állítottál be?

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  pio.png (0byte)
    Letöltések:: 6

#167 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:25

Idézet: Naszta - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 16:15

Koncepció szinten vitatkoznék a HDD-s asztali írók ellen.

Ha van számítógéped, akkor mi értelme van venni egy minimum 100ezer forintos lejátszót? Veszel egy sima asztali írót, pl: Panasonic DMR-ES10-et (cca 40.000-ért), és használod "videóként". Minden másra meg ott van a PC. (Szerkesztés, fotók, internet, memóriakártya, stb.) Ha kell mellé lejátszó (mert egyszerre veszel fel, meg játszol le) akkor meg 15-20-ból veszel egy lejátszót és az már egy tök normális DivX-es lejátszó. (pl. Thomson DTH222). És 60-ból megvagy tokkal, vonóval, hegedűvel. :think:

Egyedül a "hosszú utazás alatt is fel tudjam venni az összes filmet"-nél játszik a HDD-s asztali író. Szerintem szvsz. nem ér plusz 40.000 Ft-ot. :think:

Nekem sokkal kényelmesebb beállítani hogy felvegyen valamit, vagy akár rögtön megnyomni a felvétel gombot ha látok valami jót, mint lemezt keresgetni, inicializálni (felülírni fontosabb felvételeket). Hdd-re a legjobb minőségben is tudok rögzíteni, nem kell izgulnom pl. hogy hosszabbítás lesz a meccsen vagy ilyesmi. Nyugodtan ráhagyhatok 30 percet előtte/utána a felvételre hogy biztosan meglegyen. Divx engem itt nem érdekel, arra van egy Yamaha S557-em.

#168 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:36

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 16:19

Itt mit állítottál be?

Természetesen kipróbáltam mind a két beállítást is , méghozzá különböző dvd-el(eredeti, másolt, stb) de semmit nem reagál. Amúgy olvasd el a kis szöveget az általad idézett oldal alján!

#169 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:51

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 16:36

Természetesen kipróbáltam mind a két beállítást is , méghozzá különböző dvd-el(eredeti, másolt, stb) de semmit nem reagál. Amúgy olvasd el a kis szöveget az általad idézett oldal alján!

Olvastam, abban nem voltam biztos hogy te olvastad-e. Nekem nem volt gondom pl. a Yamaha lejátszómmal, ott ha 4:3-at állítottam be akkor korrektül levágta a széleit vagy fekete csíkok közé tette a képet. Amióta 16:9-es TV-m van azóta meg nem foglakoztat ;)

(nem találkoztam még ilyennel egyébként, pedig volt már Hyundai, Panasonic stb. lejátszóm, eddig mindegyik korrektül működött). Esetleg írj a Basys-nak egy levelet hátha lesz hozzá FW frissítés.

#170 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 16:18

Egyik ismerősöméknek sincs ilyesféle gondjuk a 3 éves eltax lejátszójukkal :) Nem hinném, hogy ez véletlen hiba volna, mert akkor valószínű nem írták volna be a használati ukászba, hogy ez van, hanem kijavítják. Majd azért megpróbálom.

Melyik lejátszót érdemes 20 alatt venni, ami lejátszik mindent, és szép a hangja, meg a képe? Sajnos a hiper-szuper pioneerral úgytűnik nem fogok tudni dvd-zni. :grrr:

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.