HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#231 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:33

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 7:42

AiRLAC!

Írtál már DVD+R vagy DVD+R DL lemezre a 440-essel? Nagyon érdekelnének a tapasztalataid. Különösen a DVD+R DL tapasztalatok! (A DVD-R DL számomra használhatatlan - csak egy szánalmas próbálkozás a DVD+R DL-hez képest.) Szóval DVD-Video módban kerül rá az anyag vagy sem? Az elkészült "+"-os lemezeknek mi lett a booktype-ja?

DVD+R lemezre ugyanúgy DVD-VIDEO módban ír (Audio_ts könyvtár nélkül, video_rm könyvtárral mint fent említettem a +RW-nél), booktype DVD+R lett.

DL lemezt nem használok, aránytalanul drága.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#232 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 15:10

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 9:07

A lejátszó típusú készülékek mind adnak egy "kapcsoló-jelet" is a TV-felé, hogy az észrevegye a jelenlétüket.
Az asztali felvevő viszont nem egyértelműen csak lejátszó készülék, így nem biztos, hogy fel kell magára hívnia a figyelmet és automatikusan AV-re kapcsoltatni, mialatt pl. a családból más nézi a TV-t.

Értem, köszi:)
Linux For Human Beings

#233 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 16:36

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 13:33

DVD+R lemezre ugyanúgy DVD-VIDEO módban ír (Audio_ts könyvtár nélkül, video_rm könyvtárral mint fent említettem a +RW-nél), booktype DVD+R lett.

DL lemezt nem használok, aránytalanul drága.

Köszönöm!

#234 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 23:27

Idézet: Zozo® - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 5:11

Azt nem tudom, de  a Sonynál van egy beállítás a felvételnél, és azt írja hogy csak akkor működik az az opció amit említettél, ha ki van kapcsolva a direct tv recording.

Más:
Miért van az hogy scarton nem kapcsol AV-re a tv ha bekapcsolom a felvevőt(Sony RDR- HX 525), előtte az LG-vel odakapcsolt, ugyanaz a scart, ugyanaz a kábel. Xbox-al is odakapcsol...

A pio-nál beállitható ez az opcio.

Üdv.

#235 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 05:16

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 0:27

A pio-nál beállitható ez az opcio.

Üdv.

Köszi!
Nekifutok újra a használatinak, hátha csak elkerülte a figyelmem.
Linux For Human Beings

#236 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 09:30

Hi!

Minap vettem végül egy Panasonic DMR EH55-ös (asszem ez a típusa) DVD felvevőt, 160Gb-os HDD-vel :)

Amit eddig tudtam tesztelni nagyon tetszett.. Egy dolog ami nem tetszik annyira, hogy DVD+RW-ről nem akart DivX-et lejátszani. A kézikönyve szerint csak DVD-R, CD-R/RW-ről játszik le DivX-et. Ennek ellenére ma reggel bedobtam egy DVD+R lemezt, és simán játszotta róla a 1,5Gb-os AC3-as 5.1-es hangú filmet :)...

Ha valakinek van ilyen esetleg nem tudja, hogy DVD-RW-ről sem játszik le DivX-et? Semmilyen DVD RW lemezről? Vagy esetleg DVD-RAM-ról?
A kézikönyv szerint DVD-RAM-ról lejátszik képeket (jpeg), ennek ellenére azt sem tette. De majd még tesztelem a cuccost. De ha valaki ismeri ezt a lejátszót, írhatna pontos adatokat, mert asszem -RW-s lemezem nincs, a RAM-ról meg le kéne törölni mindent, hogy tesztelni tudjam, ami nem vidám...

Segítséget előre is köszönöm!

Üdv: byr
I am Sorry! What's your name?

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#237 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 10:44

Azt hiszem hamarosan raszanom magam egy asztali dvd felvevo vasarlasara...

Amire szuksegem van:
- merevlemez
- megbizhatosag,
- jo rogzitesi kepminoseg
- jo szerkeszto (PC-n utolag mar nem szerkesztgetnem az anyagot)

(van olyan, amelyik kockapontosan vag, es csak a vagott reszen tomoriti ujra az anyagot?)

Amire nincs szuksegem:
-divx lejatszas (xbmc rulez)

A jeloltek: Panasonic DMR-EH55 (160GB), Pioneer DVR-540H (160 GB), Pioneer DVR-440H (80 GB)

Szerk: amire hasznalnam: a fontosabb, de rossz idopontban sugarzott musorok rogzitese, a megorzesre melto musorok szerkesztett valtozatanak ujrairhato dvd-re kiirasa... (es majd ebbol PC-n divx gyartasa).

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 06. 02. 10:58 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#238 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 12:04

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 11:44

Azt hiszem hamarosan raszanom magam egy asztali dvd felvevo vasarlasara...

Amire szuksegem van:
- merevlemez
- megbizhatosag,
- jo rogzitesi kepminoseg
- jo szerkeszto (PC-n utolag mar nem szerkesztgetnem az anyagot)

(van olyan, amelyik kockapontosan vag, es csak a vagott reszen tomoriti ujra az anyagot?)

Amire nincs szuksegem:
-divx lejatszas (xbmc rulez)

A jeloltek: Panasonic DMR-EH55 (160GB), Pioneer DVR-540H (160 GB), Pioneer DVR-440H (80 GB)

Szerk: amire hasznalnam: a fontosabb, de rossz idopontban sugarzott musorok rogzitese, a megorzesre melto musorok szerkesztett valtozatanak ujrairhato dvd-re kiirasa... (es majd ebbol PC-n divx gyartasa).

Samott

Hi!

A pana elég rulez szerintem, én amit eddig próbáltam szépen csinálta...

A képminőség az előző Yamada 8400x-hez képest is jobb lett, meg a hangminőség is, valamint ez elvileg már sztereóban veszi az anyagot :) a yamada nem sajna :(

De kockapontosan ez sem tud vágni, azt csak asszem valamelyik PIO tudja, de az egészet újratömöríti nem csak a vágott részt. Vágni viszont lehet vele... :)

DivX-et nálam eddig lejátszott mindent (igaz csak 3-at próbáltam, abból AC3 5.1-es hanggal is), valamint egy xVid-et is vitt eddig, feliratot szépen megjelenítette, magyar ékezetek rendben voltak (igaz nálad, mint írtad, ez nem lényeges).

Szerintem a minőségi felvétel, meg a merevlemez már önmagában kielégíti azt, amit írtál, megvágni meglehet vele az anyagot, időzített felvétel van (vps-el is), valami 36 programot lehet előre programozni 1 hónapra asszem, vagy valami ilyesmi, nem számítva bele az állandóan ismétlődő programokat (sorozatok pl., abból is asszem 36 lehet összesen).

Lehet vele rögzíteni a HDD-re felvett filmeket DVD-RAM-ra, DVD+-R, DVD+-RW, illetve DVD+-R DL-re is. Közvetlenül viszont csak DVD-RAM, DVD+-R, és DVD+-RW-re vesz fel a DL lemezeket csak HDD-ről lehet írni.

szerk: a DVD-RAM miatt a Pana szerintem a nyerő, azt egyszerűbb törölni, stb.

Szerkesztette: byr 2006. 06. 02. 12:05 -kor

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#239 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 13:21

Hi!

Látom az Ittveddmeg-et linkelted be a panánál... 104.999-ért van náluk. Valahol láttam 103.xxx-ért is a neten, de ha van a közeledben METRO, akkor ott most 106.xxx ft, és akkor nem kell fizetned 3.000 sarcot a szállításért, ráadásul még ki is próbálhatod, mielőtt megveszed...

Konfig:

#240 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 15:53

Az a gond, hogy bár mindegyik tud(szinte) kockapontosan vágni ha gop határon belül vágsz újratömörítik az egészet. A panáról volt szó hogy az hogy csinálja, de nem igazán derült ki a végén hogy akkor most széna vagy szalma. A pionál az a kellemetes hogy választhatsz hogy  kockapontosan kéred(újratömörítéssel), vagy gop határon, és akkor nincs újratömörítés. Mi végül ezért vettünk pioneert-t. Érdemes visszaolvasni.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#241 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 08:27

Koszonom a valaszokat sracok! Olvasgatok, aztan majd kerdezek meg... ;)

Ide kapcsolodik: Pioneer ejects DVD recorder business

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#242 Felhasználó inaktív   Leslysw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 08:21

Sziasztok.

Segitségeteket szeretném kérni hátha van itt valaki akinek SONY RDR-HX 525 vagy hasonló Dvd felvevője van esetleg vagy csak spontán ért hozzá.
A következő a problémám:
A DVD távirányitóján átálitottam a Command Mode ot dvd1-röl dvd3 ra és azóta meg se mukkan a a felvevőm.
Úgyértem nem tudom használni a távirányitot mert nem reagál semmire és az istennek se tudom visszaállítani.
Kép

Köszönettel...
       "Inkább Hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át"

#243 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 15:41

Ezen a képen ami kint van te szerepelsz? Azt hiszem ezt a visszaállítást nem lehet így írásban elmagyarázni, túl komplikált.  :D
Egyébként: Sajnos fogalmam sincs.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#244 Felhasználó inaktív   Leslysw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 20:38

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 16:41

Ezen a képen ami kint van te szerepelsz? Azt hiszem ezt a visszaállítást nem lehet így írásban elmagyarázni, túl komplikált.  :D
Egyébként: Sajnos fogalmam sincs.

Nem én vagyok a képen ,ő az online csajom :reklamacio: Éppen banánt eszik :wub:
Amugy megoldodott el kellet vinni szervizve saja ott kapcsolták át a cuccost.

Szerkesztette: Leslysw 2006. 06. 17. 20:39 -kor

"Inkább Hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át"

#245 Felhasználó inaktív   jozsef30 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 18. 20:10

Üdv mindenkinek !

Szeretnék tőletek egy szivességet kérni...

Ha van valakinek lehetősége nekem e-mailba vagy egy oldalra felrakni a
Pioneer DVR-433H hasznalati utasítását magyar nyelven , az nagyon jól jönne....
ugyanis vettem egyet használtan és nem kaptam hozzá
használati utasítást és most szenvedek vele...

e-mail címem:
j0sipe10@yahoo.com

Elöre is köszönöm.

#246 Felhasználó inaktív   Szilvi00 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 25. 12:16

Sziasztok!

Én is DVD felvevők készülök vásárolni.
Úgy olvastam, hogy az új Sonyban úgynevezett GUIDE Plus+ elektronikus műsorújság van.
A legújabb Panasonicban pedig EPG - elektronikus programújság.
Tudja valaki hogy mi a kettő közötti különbség?
Egyáltalán milyen elven működnek ezek a programok?
Lehet hogy teljesen mindegy, de nekem fontos lenne hogy a felvett műsorok között majd könnyen eligazodjak.

Előre is köszönöm!

#247 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 08:17

Idézet: Szilvi00 - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 13:16

Sziasztok!

Én is DVD felvevők készülök vásárolni.
Úgy olvastam, hogy az új Sonyban úgynevezett GUIDE Plus+ elektronikus műsorújság van.
A legújabb Panasonicban pedig EPG - elektronikus programújság.
Tudja valaki hogy mi a kettő közötti különbség?
Egyáltalán milyen elven működnek ezek a programok?
Lehet hogy teljesen mindegy, de nekem fontos lenne hogy a felvett műsorok között majd könnyen eligazodjak.

Előre is köszönöm!

Lényegében ugyanaz. Viszont Magyarországon se az EPG se pedig a GUIDE Plus+ szolgáltatás nem elérhető azaz a hazánkban fogható analóg műsoroknál nem elérhetőek ezek a szolgáltatások.

#248 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:13

Én is mostanában szeretnék DVD felvevőt venni HDD-set. Sony, Panasonic, Samsung, LG és Pioneer és még egyéb gagyi márkájú DVD felvevők vannak. Azt szeretném megkérdezni milyen márkát érdemes venni. Pioneer kilőve mert DivX-et sajnos nem tud lejátszani pedig amúgy azt vettem volna. de a többiről fogalmam sincs melyiket érdemes venni

A Samsung-ot tudom csak pontosan megnevezni HR720-as volt a többire már nem emléxem. Az eladó nagyon ajánlotta az LG-t igaz az írt +-DVD-r/rw ramot a Samsung csak minuszosokat írt. Milyen márkájút vegyek.

Elsőre azé nem akartam beleugrani mert azé 90-100e HUF azé nem kevés pénz.

előre is köszönöm a segítséget  :respect:
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#249 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:44

Idézet: Steveke - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 17:13

Én is mostanában szeretnék DVD felvevőt venni HDD-set. Sony, Panasonic, Samsung, LG és Pioneer és még egyéb gagyi márkájú DVD felvevők vannak. Azt szeretném megkérdezni milyen márkát érdemes venni. Pioneer kilőve mert DivX-et sajnos nem tud lejátszani pedig amúgy azt vettem volna. de a többiről fogalmam sincs melyiket érdemes venni
A Samsung-ot tudom csak pontosan megnevezni HR720-as volt a többire már nem emléxem. Az eladó nagyon ajánlotta az LG-t igaz az írt +-DVD-r/rw ramot a Samsung csak minuszosokat írt. Milyen márkájút vegyek.
Elsőre azé nem akartam beleugrani mert azé 90-100e HUF azé nem kevés pénz.
előre is köszönöm a segítséget  :respect:

Én is nézegettem a HDD-s felvevőket, és úgy döntöttem, inkább elhalasztom a vásárlást :D
---
Múltkoriban amúgy láttam 160 (!) gigás "e-max" márkájú felvevőt, 49.900 ft-ért... illetve Samsung szintén 160 gigásat 69.990-ért (ezen már dv-in is volt),  ha így mennek le az árak...szóval már közelse a 100 ezres kategória ez.

Egy barátomnak LG 7500 (?)-asa van, 80 gigás, teljesen meg van vele elégedve, DivX-et is jól viszi, igaz a múltkor kapott egy írott lemezt (dvd-video), azt valahogy nem szerette, az én itthoni Philips játékosom meg igen, van ilyen.

Azért "csak mínuszos" írót nem vennék, sose lehet tudni mikor kell éppen valamit kiírni és pont nincs olyan lemez + az LG-nél ott van még a RAM-írás is.

Szerkesztette: Kory 2006. 06. 26. 16:45 -kor

#250 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 16:54

fél évvel ezelőtt is nézegettem akkor egy Pioneer 119e HUF volt mára lement ugyannak az ára 100e HUF-ra akciós lett :D ki tudja miért?

nem tudom már nem nagyon akarok várni  :think:

az egyik eladó azt mondta h. ezeknek az ára most megállt. most ezt nem tudom miért mondta azért mert igazat mond vagy azért h. vegyünk egyet  :confused:
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.