Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 12:22
Hoppá. Most látom, hogy a hozzászólásom végén rosszul olvastam Kory által írt SP, HQ módot mert nem "és" hanem "vagy" és két készülék között
De ettől még van látható különbség a gagyi és nem gagyi között mely látható mezei 55-63cm-es CRT-n

Igen, így értettem.
Amúgy tisztában vagyok vele mit kell nézni (mozgások, kockásodás, hirtelen fényváltásokkor kockásodás), illetve hogy bitrátában mi a különbség a két /vagy több mód között.
Én ezeket a hibákat sima kábeles TV-adásokban is (élő) látom 55 cm-es tévén is ha kell.
Ebből kiindulva ilyen sz*r minőségű és agyontömörített adásokhoz "feleslegesnek" tűnik nekem egy átlag tévéhez egy 100 ezres rögzítő.
Nyilván más kérdés, ha dv-forrásból rögzítesz, de én még ott se nagyon látok különbséget, meg a kamerás felvételek amúgy is HQ-ba mennek minden asztali felvevővel alapból, 60 perc rözítési idő úgyis elég egy kazira.
A 100 ezres rögzítő kategória amúgy is csalóka, egyrészt a tévéadásokra szerintem -ahogy már írtam -hót fölösleges, másrészt ezeken lehet a legnagyobbat bukni anyagilag.
Ami ma 100 rugó 6 hónap múlva 70 ezer lesz.
A " kezeim között " van egy gagyi csak író, nem HDD-s (márka lényegtelen), 30 ezer Ft volt, ír mínuszt, pluszt, +-RW-t, van rajta DV-in, és még external USB is, és 2 scart + DivX képesség.
A kijelzője és a menüje elég fura, meg a távirányító gagyi, és 8-10 másodpercbe tellik sajna egy lemez felismerése.
HQ-ban 9000 kbit-el rögzít pontosan.
HI8-as kameraszalagot átvéve HQ-ban 63 centis tévén nem látok különbséget a Kamera és az elkészült DVD között.
Nem mondom hogy ilyet kell venni - sőt nem is ajánlom, de ez is már kezd olyan lenni mint a HIFI topic, hogy ha 10 ezer ft-os kábel helyett 50 ezreset veszek, akkor ennyit és ennyit nyerek.
Sajnos ez a technolóiga már kifutóban van vagy legalábbis 1-2 év múlva biztos az lesz, hiába itt a "balkánon" menő most, de 100 ezret egy felvevő se ér - privát célokra.
Nem hinném hogy ordító különbség van a 100 ezres felvevő HQ-ja, és e között, a többi mód mondjuk engem nem érdekel

- Bár kétségtelen hogy a rosszabb módok esetében jobb egy jó lejátszó + üzembiztonság, tartósság (?).
Szerkesztette: Kory 2006. 07. 03. 12:16 -kor