HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#411 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:01

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 11:55

Ha van érdemi infód kérlek oszd meg velünk!

A BaSys szervíz válasza a Pio DVR 520  HDD-jének (80 GB) nagyobbra cserélésére vonatkozó kérdésemre: "A kérdéses készülék HDD cseréje nagyobb kapacitásúra műszaki okok miatt nem lehetséges!" Rövid, velős és elszomorító. Ez van. :(

#412 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:32

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 12:18

A progresszív kimenet használatának csak akkor van értelme, ha a megjelenítőd tudja kezelni és maga a video is progresszív.

javítson ki valaki ha tévedek, de éppenséggel a progressiv scannek ott van értelme, ha a forrás interlaced, de a megjelenítő meg progressiv. bár én csak abból tudok kiindulni, h a Faroudja csippel szerelt projinál láttam ilyen megnevezést, ami ugye tudtonmmal arra jó, h deinterlaced képet állítson elő
szerk: kicsit utánagugliztam, és úgy látom kicsit eltévedtem ezzel.

Szerkesztette: avman 2006. 11. 22. 13:38 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#413 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 25. 13:58

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 13:01

A BaSys szervíz válasza a Pio DVR 520  HDD-jének (80 GB) nagyobbra cserélésére vonatkozó kérdésemre: "A kérdéses készülék HDD cseréje nagyobb kapacitásúra műszaki okok miatt nem lehetséges!" Rövid, velős és elszomorító. Ez van. :(

Pioneer DVR-520/720 bővítése, hogyan tudod nagyobbra cserélni a HDD-t
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#414 Felhasználó inaktív   attip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 08:38

Sziasztok!:)

Samsung dvd vr-3300as íróm van -RWés lemez formáztam (volna) de 85%nál megállt, lefagyott,csak áram kibe kapcsolás segített...
Csakhogy az RW elszállt,mert ha újra beteszem,csak load,utánna open...

Számitógépen sem lehet törölni,sem neroval sem windowszal..
Tudtok vmi megoldást,esetleg progit amivel tutira lehet törölni,formázni???

Előzőleg RAM lemezzel is hasonló problémáim voltak....

Kösz a választ!:)

#415 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 15:28

Idézet: Feco - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 13:58

Én magam sehogy, mert tökfej vagyok hozzá :rolleyes: , ezért - és wpepi buzdítására is - fordultam a márkaszervízhez. Így, hogy ők sem tudják, nincs további ötletem :( . Neked van??? :confused:

#416 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 12:35

Szia wpepi!

Te járatos vagy pioneer felvevőben. Kérdésem az, hogy a tbc/dnr aktiválható valahogyan, vagy pl. videóról való felvételkor automatikusan és alapból működik, azaz elég beállítani a bemenetet és a kívánt felvételi minőséget. (pl. XP, MNakárhány stb.) Merthogy nem látok semmilyen javulást/javítást a HDD-re felvett anyagban. (XP mód) A felvevő egyébként tudja a múszaki adatai szerint a tbc/dnr-t.
Kösz előre is.  :confused:

#417 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 13:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 6:37

http://www.service.pioneer-eur.com/peeserv...search?openform

Ide beírod azt, hogy DVR-545H és már töltheted is le a user manual-t  :D
Egyébként ha letöltöd és elolvasod akkor a kérdéseit nagyobb részére azonnal választ kapsz  :)

Ja és mégegy kérdés és kevésbé hozzáértőtől. (Válaszként írom, hátha kapsz értesítést róla és előbb elolvasod:)

Szóval adott egy digitális műholdvevő (DV3 rajta)
Ebből megy a jel a Pio felvevőve (csak analóg tuner van benne)
Innen pedig a tv-be (Sony crt)

Mikor van jelentősége a képminőségnek és mi a feltétele, hogy a legjobb legyen.

Pl. ennél a tv-nél mindegy? vagy a dvd felvevő is jobb lett volna, ha tudja a DV3-at azaz digitális tunere is van? stb.

Egyébként nagyon jónak tűnik a Pioneer DVR-440H.

#418 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 18:12

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 12:35

Szia wpepi!

Te járatos vagy pioneer felvevőben. Kérdésem az, hogy a tbc/dnr aktiválható valahogyan, vagy pl. videóról való felvételkor automatikusan és alapból működik, azaz elég beállítani a bemenetet és a kívánt felvételi minőséget. (pl. XP, MNakárhány stb.) Merthogy nem látok semmilyen javulást/javítást a HDD-re felvett anyagban. (XP mód) A felvevő egyébként tudja a múszaki adatai szerint a tbc/dnr-t.
Kösz előre is.  :confused:

A TBC mindig aktív.(még akkor is ha nem rögzítesz semmit se csak áthajtod a jelet a készüléken). A TBC feladata, hogy gatyába rázza a szinkronjelet és mivel line TBC-ről van szó kiküszöbölje a sorhibákat. A szinkronjel instabilitás, sorhibák az analóg VHS, S-VHS, Hi8 rögzítési technológia velejárója. A zajszűrés és egyéb képjavítás be/kikapcsolását és paraméterezését külön menüpont adja mivel ezt közvetlenül a videó bemenethez kell beállítani. Ezek a készülék összes bemenetéhez egyenként alkalmazhatóak. Alapesetben három előre definiált gyári beállítás van (TUNER, VCR, LDP) de lehetőség van egyéni beállításra is.

Idézet

Merthogy nem látok semmilyen javulást/javítást a HDD-re felvett anyagban. (XP mód) A felvevő egyébként tudja a múszaki adatai szerint a tbc/dnr-t.

A képjavítást (zajszűrés, fehér és fekete egyensúly, stb.) neked kell aktiválnod ahhoz a bemenethez ahova a videomagnót kötötted. VHS, S-VHS, Hi8 esetén ha nem túl rossz a forrás minősége akkor elegendő a VCR mód kiválasztása. De ha régi anyagról van szó akkor a színek és a fehéregyensúly elmászása miatt manuális paraméterezésre is szükség lehet. Ekkor a MEMORY1-3 módok állnak rendelkezésre ahol is megjelenik a teljes beállító panel.

#419 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 18:13

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 13:00

Ja és mégegy kérdés és kevésbé hozzáértőtől. (Válaszként írom, hátha kapsz értesítést róla és előbb elolvasod:)

Szóval adott egy digitális műholdvevő (DV3 rajta)
Ebből megy a jel a Pio felvevőve (csak analóg tuner van benne)
Innen pedig a tv-be (Sony crt)

Mikor van jelentősége a képminőségnek és mi a feltétele, hogy a legjobb legyen.

Pl. ennél a tv-nél mindegy? vagy a dvd felvevő is jobb lett volna, ha tudja a DV3-at azaz digitális tunere is van? stb.

Egyébként nagyon jónak tűnik a Pioneer DVR-440H.

A Pioneer felvevők digitális tunerének semmi köze a digitális műholdvevőhöz. A felvevőkben a digitális tuner DVB-T vételre alkalmas ami azt jelenti, hogy földfelszíni digitális műsorsugárzás vételére van a Pioneer felvevőkben a digitális tuner. Magyarországon DVB-T adás még csak kísérleti jelleggel működik mely földrajzilag is és adószámban is korlátozott. Jelenleg csak 3db TV műsor fogható. Majd 2012-től lesz a teljes országot lefedő és a jelenlegi analóg sugárzást 100%-ban kiváltó DVB-T hazánkban. Addigra meg már a mostani DVD felvevők múzeumi darabok lesznek (addigra már ott lesz a blu-ray meg a HD-DVD).
Szóval nem vesztettél semmit se azzal, hogy nem vettél DVB-T (digitális) tuneres Pioneer felvevőt hiszen a digitális műholdadás vételéhez nem tudod használni és hát sokcsatornás DVB-T sem lesz egyhamar Magyarországon.

#420 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 21:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 18:13

A Pioneer felvevők digitális tunerének semmi köze a digitális műholdvevőhöz. A felvevőkben a digitális tuner DVB-T vételre alkalmas ami azt jelenti, hogy földfelszíni digitális műsorsugárzás vételére van a Pioneer felvevőkben a digitális tuner. Magyarországon DVB-T adás még csak kísérleti jelleggel működik mely földrajzilag is és adószámban is korlátozott. Jelenleg csak 3db TV műsor fogható. Majd 2012-től lesz a teljes országot lefedő és a jelenlegi analóg sugárzást 100%-ban kiváltó DVB-T hazánkban. Addigra meg már a mostani DVD felvevők múzeumi darabok lesznek (addigra már ott lesz a blu-ray meg a HD-DVD).
Szóval nem vesztettél semmit se azzal, hogy nem vettél DVB-T (digitális) tuneres Pioneer felvevőt hiszen a digitális műholdadás vételéhez nem tudod használni és hát sokcsatornás DVB-T sem lesz egyhamar Magyarországon.

Köszönöm a kimerítő választ.

A Pioneer felvevő mellett a fórumokon olvasottak, a műszaki adatok (mással is összehasonlítva), az ár és a általam kívánt felhasználási cél figyelembevételével döntöttem. Eddigi benyomásaim alapján nagyon is jól:)

#421 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 00:15

Idézet: NiCE - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 6:20

Szerintem Panasonicot ne vegyél ha minőségi felvételt akarsz. Ha nem számít a blokkosodás és a 704x576-os mpeg akkor vedd meg.

Erről olvashatnék kicsit bővebben? Rákerestem a fórumban a blokkosodásra, de nem lettem okosabb. Mi a baj tehát a Panasonic felvevőkkel? (Ilyet szándékszom venni, de simán lebeszélhető vagyok.)

#422 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 04. 00:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 0:15

Erről olvashatnék kicsit bővebben? Rákerestem a fórumban a blokkosodásra, de nem lettem okosabb. Mi a baj tehát a Panasonic felvevőkkel? (Ilyet szándékszom venni, de simán lebeszélhető vagyok.)

Nemtom, de ismerős küldött postán egy DVD-t, aztán nálunk elég gyakori a stúdióból kihozott zsuga is, kérdeztem, hogy alapban ugye nem PC-n digizted, de mi a fene néz ki ilyen baromi szépen, stúdió, vagy digiTV, vagy mitököm?

Erre csak annyit írt, hogy Panasonic asztali felvevő. Szóval csókolom, így fél laikusként.

Én most JVC-t nézegetek, van rajt DV out is.

http://www.jvc-online.hu/product_info.php?...products_id=341

Kicsit drága, de lesz hitel, elvégre fizetek párat, plusz 1-2 itt már nem számít.
Make love not Wor.

#423 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 06:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 0:15

Semmi baj sincs a Panasonic felvevőkkel. Blokkosodás általában csak alacsony bitráta mellett fordulhat elő de ez teljesen természetes MPEG2 esetében hiszen teljes felbontás mellett minél alacsonyabb az átlag bitráta annál jobban jön elő a blokkosodás, hártyásodás. Alacsony bitráta pedig a 4Mbps alatti ami azt jelenti, hogy pld. LP módban ha a kép összetett akkor előfordulhat blokkosodás. De ez sem azt jelenti, hogy minden esetben blokkosodni fog.
Ez nem hiba. Ez velejárója a teljes felbontású LP rögzítésnek (minden olyan teljes felbontású MPEG2 hajlamos a blokkosodásra aminek 4Mbps alatt van az átlag bitrátája). Sok gyártó (pld. Pioneer, stb.) 4Mbps alatt csökkenti a sorfelbontást ami azt jelenti, hogy a rögzített MPEG2 mérete 352x576 (2Mbps alatt 352x288) és így veszik elejét a blokkosodásnak. Persze 1.7Mbps környékén már ebben az esetben is látható blokkosodás, hártyásodás de mint már említettem ez az MPEG tömörítésnél alacsony bitráta mellett természetes.

#424 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 04. 08:42

Tudom, hogy itt a minőségi felvevők topicjában elég istenkáromlás, meg lehet már volt róla szó, de a Thomson HDD-s felvevők milyenek?

Én nem "bírom" a Thomson semmilyen termékét, de elég olcsók ezek a felvevők, és mégse teljesen noname-ek (Yamada, stb.)

A 160 gigás változat ~ 60e FT.

#425 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 09:02

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 8:42

Tudom, hogy itt a minőségi felvevők topicjában elég istenkáromlás, meg lehet már volt róla szó, de a Thomson HDD-s felvevők milyenek?

Én nem "bírom" a Thomson semmilyen termékét, de elég olcsók ezek a felvevők, és mégse teljesen noname-ek (Yamada, stb.)

A 160 gigás változat ~ 60e FT.

Gagyik! Fagynak és igencsak primitív tudással rendelkeznek. pld. a DTH8560E melyet az egyik családtagom vett nem tartalmaz szerkesztési lehetőséget csak annyit tud, hogy lejátszáskor lehet chapter-eket hidden-re tenni.
Arról nem is beszélve, hogy amit vett az 2 hónap után megadta magát (HDD-ről való lejátszáskor véletlenszerű időközönként teljesen kifagy és csak áramtalanítás után hajlandó működni. Mivel a szerviz nem vállal felelősséget a HDD-n lévő anyagok megmaradásért ezért most azon küszködik, hogy kiírjon mindent DVD-re mielőtt elvinné a szervizbe.
A Thomson réges régen még kiváló márka volt de mára igencsak a gagyi kategóriába süllyedt. Szóval ha jót akarsz magadnak akkor messzire elkerülöd a Thomson és egyéb gagyi kategóriát.

#426 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 09:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 6:23

Semmi baj sincs a Panasonic felvevőkkel. Blokkosodás általában csak alacsony bitráta mellett fordulhat elő de ez teljesen természetes MPEG2 esetében hiszen teljes felbontás mellett minél alacsonyabb az átlag bitráta annál jobban jön elő a blokkosodás, hártyásodás. Alacsony bitráta pedig a 4Mbps alatti ami azt jelenti, hogy pld. LP módban ha a kép összetett akkor előfordulhat blokkosodás. De ez sem azt jelenti, hogy minden esetben blokkosodni fog.
Ez nem hiba. Ez velejárója a teljes felbontású LP rögzítésnek (minden olyan teljes felbontású MPEG2 hajlamos a blokkosodásra aminek 4Mbps alatt van az átlag bitrátája). Sok gyártó (pld. Pioneer, stb.) 4Mbps alatt csökkenti a sorfelbontást ami azt jelenti, hogy a rögzített MPEG2 mérete 352x576 (2Mbps alatt 352x288) és így veszik elejét a blokkosodásnak. Persze 1.7Mbps környékén már ebben az esetben is látható blokkosodás, hártyásodás de mint már említettem ez az MPEG tömörítésnél alacsony bitráta mellett természetes.

Wpepi!

Észrevételem szerint 2 dolog miatt terjedt el az a nézet, hogy a Panasonic felvevők képe blokkzajosabb másokénál.
1. Több helyen néztem összehasonlításokat Pana és más felvevők képe között, amiből én azt vettem észre, hogy a Panasonic felvevők képe "keményebb", élesebb, míg másoké kissé lágyabb. Ez a lágyság pedig megkönnyíti az MPEG encoder dolgát, mert kevesebb részlettel kell foglalkozni. A Panasonic képe pedig részletesebb, de cserébe hamarabb megjelenik a blokkzaj.
2. A Panasonic újabb típusai LP módban is teljes felbontást használnak, ami már valóban hajlamos lehet blokkosodni.

Saját tapasztalatom szerint XP és SP módban nem látható a blokkosodás. Viszont sajnos nálunk a UPC sok csatornát alacsony bitrátájú MPEG2-ben ad, így azok képe már "gyárilag" blokkzajos.

#427 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 09:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 6:23

...Blokkosodás általában csak alacsony bitráta mellett fordulhat elő de ez teljesen természetes MPEG2 esetében...
Ez velejárója a teljes felbontású LP rögzítésnek...

Köszönöm, hogy ilyen érthetően válaszoltál! :respect:

Még egy abszolút laikus kérdést feltennék. Két felvevő között vacillálok: EH65 és EH55. Két lényegi különbség van a kettő között: a HDD mérete (a kisebbik is 160GB, ami elég lesz - nem ez alapján fogok dönteni), valamint az EH65 rendelkezik HDMI kimenettel. Jelenleg egy egyszerű 72 centis hagyományos tévém van, de előbb-utóbb úgyis engedek a fogyasztói társadalmi nyomásoknak, és beszerzek egy nagyfelbontású tévét. A felvevőn meglévő HDMI kimenetnek milyen gyakorlati előnye lehet a későbbiekben? Gondolom, felvenni csak hagyományos felbontásban fog tudni a készülék, de ha le tudja játszani a nagyfelbontású videókat, akkor talán lehet értelme ez miatt a drágább felvevőt választani... :think:

#428 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 09:39

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 9:33

Viszont sajnos nálunk a UPC sok csatornát alacsony bitrátájú MPEG2-ben ad, így azok képe már "gyárilag" blokkzajos.

Erről jut eszembe még egy hasonlóan laikus kérdés: digitális tévézéshez mennyire lesznek használhatók ezek a felvevők? Kicsit röstellem a kérdést, de bevallom, fogalmam sincs, milyen csatolófelületen keresztül érkezik a digitális adás.

#429 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 10:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 9:02

Gagyik! Fagynak és igencsak primitív tudással rendelkeznek. pld. a DTH8560E melyet az egyik családtagom vett nem tartalmaz szerkesztési lehetőséget csak annyit tud, hogy lejátszáskor lehet chapter-eket hidden-re tenni.
Arról nem is beszélve, hogy amit vett az 2 hónap után megadta magát (HDD-ről való lejátszáskor véletlenszerű időközönként teljesen kifagy és csak áramtalanítás után hajlandó működni. Mivel a szerviz nem vállal felelősséget a HDD-n lévő anyagok megmaradásért ezért most azon küszködik, hogy kiírjon mindent DVD-re mielőtt elvinné a szervizbe.
A Thomson réges régen még kiváló márka volt de mára igencsak a gagyi kategóriába süllyedt. Szóval ha jót akarsz magadnak akkor messzire elkerülöd a Thomson és egyéb gagyi kategóriát.

Köszi a választ, "hasonlóra" számítottam (azért fagyásokra nem), egyébként azt hiszem hogy pont ezt a típust néztem valami multinál, csak megakadt rajta a szemem.

:cool:

#430 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 10:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 9:39

Erről jut eszembe még egy hasonlóan laikus kérdés: digitális tévézéshez mennyire lesznek használhatók ezek a felvevők? Kicsit röstellem a kérdést, de bevallom, fogalmam sincs, milyen csatolófelületen keresztül érkezik a digitális adás.

Milyen digitális adásra gondolsz egészen pontosan? Nekem már egy UPC Direct is "digitális". DVB-T?

Mire MO-on beköszönt a kánaán, addig a ma megvásárolt felvevőkben rég eldurrant a vinyó  :Đ

Esetleg erre (digitális földi műsorszorás):
https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=30222

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 04. 10:25 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24