HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#431 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 04. 11:25

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 10:20

Milyen digitális adásra gondolsz egészen pontosan?

Ha én azt tudnám... :lama: :) De ha jól sejtem, akármilyen vevőt is használok, kell lennie megfelelő csatlakozónak a vevő és a DVD felvevő közé. :think:

#432 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 11:25

Ha én azt tudnám... :lama: :) De ha jól sejtem, akármilyen vevőt is használok, kell lennie megfelelő csatlakozónak a vevő és a DVD felvevő közé. :think:

Én se vagyok ebben profi, de DVB-T adás (tehát földi digitális műsorszórás) -  antennával vehető - pár éven belül lesz országosan, legalábbis ezt írják.

Ha jól tudom ennek kell felváltania a jelenlegi analóg földi sugárzást, mert ezt az EU is előírja. Csak megfelelő vevő kell hozzá. Itt elsősorban azok "szívnak", akiknek semmilyen kábeles vagy műholdas tévéjük nincs, hanem tetőre kirakott antennával fogják az ertélelklubot.

Ez "digitális" adás, szerintem "normál" antennacsatlakozón adják át a szolgáltatást, illetve ki milyen digitális vevőt vesz.

A kérdés az, hogy kell-e neked ilyesfajta digitális tuner? Ha kábeles vagy, aligha.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 04. 12:02 -kor

#433 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 9:37

Gondolom, felvenni csak hagyományos felbontásban fog tudni a készülék, de ha le tudja játszani a nagyfelbontású videókat, akkor talán lehet értelme ez miatt a drágább felvevőt választani... :think:

Lejátszani sem tudja a nagyfelbontású videot. Egyet tudhat: a normális felbontású videot átméretezni nagyfelbontásúra.

#434 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:23

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:01

Ha jól tudom ennek kell felváltania a jelenlegi analóg földi sugárzást, mert ezt az EU is előírja.

Ennyit tudok én is a digitális adásokról. Ehhez ezek szerint jó lesz, bármit veszek.

#435 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:24

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:21

Lejátszani sem tudja a nagyfelbontású videot. Egyet tudhat: a normális felbontású videot átméretezni nagyfelbontásúra.

Köszi! Tudsz olyat mondani, ami le tudja játszani a nagy felbontású videót?

#436 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:24

Nem tudok.

#437 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:50

Hát szerintem nagy felbontású adásra meg főképp várhatsz itthon....

#438 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:54

Tudok, de csak lejátszót. :) Viszont csak 1 félét lehet kishazánkba kapni, amit én személy szerint nem ajánlok! :rolleyes: Ez pediglen nem más, mint a Kiss DP-600, ami pl. itt kapható! ;)

Szerkesztette: Csokis 2006. 12. 04. 12:54 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#439 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 13:05

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:54

Tudok, de csak lejátszót. :)

Köszönöm! Tehát felvevő, ami HD videót játszana, nem nagyon van. (Rlaci hozzászólása is ezt erősíti.)

A lényeg az én szempontomból: nem fogok tudni nagyfelbontású filmet lejátszani, akármelyik (EH55 vagy EH65) felvevőt is választom. (Találtam egy cikket: http://www.hazi-mozi...p?cid=637&aid=2 Nem tudom, mennyire hiteles, mindenesetre okosabb lettem tőle.)

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:50

Hát szerintem nagy felbontású adásra meg főképp várhatsz itthon....

Nem erre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy nagyfelbontású filmeket tudhat-e lejátszani az EH65, ha már HDMI kimenet van rajta. ;)

#440 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 16:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 13:05

Köszönöm! Tehát felvevő, ami HD videót játszana, nem nagyon van. (Rlaci hozzászólása is ezt erősíti.)

Nem erre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy nagyfelbontású filmeket tudhat-e lejátszani az EH65, ha már HDMI kimenet van rajta. ;)

HD videókat majd akkor tudsz lejátszani amikor már itthon is kereskedelmi forgalomba kerül a blu-ray és/vagy a HD-DVD felvevők és lejátszók meg persze a blu-ray és/vagy HD-DVD lemezek. A normál 4.7-es és 8.5 DVD-n nem tárolható lejátszható HD mert a sávszélesség nagyon kicsi. Ráadásul a DVD lejátszók maximum 9.8Mbps bitrátát tudnak kezelni. Némely felvevő ugyan HDD-re 15Mbps (XP+ mód) bitrátával is képes rögzíteni de az ilyen anyag DVD-re írásakor letömöríti maximum 9.8Mbps bitrátára mert az a szabványos maximális bitráta DVD-n.
Szóval teljesen felesleges HD lejátszásban gondolkodni mert a jelenlegi DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD-RAM lemezek nem alkalmasak HD tárolására.
A HDMI arra jó, hogy D/A átalakítás nélkül közvetlenül digitálisan nyomd át a TV-re az anyagot. Vannak olyan felvevők és lejátszók melyek a HDMI kimeneten fel tudják konvertálni HD felbontásra a lejátszott mezei SD (720/704x576) videót és ezt HD megjelenítőn HD felbontásban tudod nézni. De ez nem HD lejátszás csak mezei felkonvertálás. Ilyen SD-HD felkonverziót a HD megjelenítők is tudnak.

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 04. 16:47 -kor

#441 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:12

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 13:05

Értem, hát szvsz a HDMI nem más  - persze most csak úgy egyszerűen - mint az LCD monitoroknál a DVI csatlakozás - digitális - digitális - szebb, jobb.

Minden más: wpepi írása :up:

Amit linkeltél cikket, az is azt írja, hogy ha van HDMI képes tévéd, akkor pl. a felvett anyagot vagy a DVD-t HD felbontásra felkonvertálhatja pl. az EH65, hogy a menő LCD-tévén ne legyen khm. a kép a felbontás miatt. :)

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 04. 17:13 -kor

#442 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 16:45

HD videókat majd akkor tudsz lejátszani...
Szóval teljesen felesleges HD lejátszásban gondolkodni...

Köszönöm ismét az érthető magyarázatot! :up:

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 16:45

A HDMI arra jó...

Ezt is köszi! Kb. ezt olvastam abban a cikkben is, amit fentebb linkeltem. Arra rájöttem, hogy nem teljesen haszontalan a HDMI kimenet (sőt), de egészen másra való, mint amire én gondoltam. :lama:

Már csak azt kellene eldöntenem, van-e szükségem HDMI kimenetre. A mostani tévéimen nincs ilyen bemenet, de 1-2 éven belül mindenképp terveztem venni egy HDTV plazmát/LCD-t, ott pedig nagyon jól jönne... :think: Alszom rá egyet-kettőt.

Szerkesztette: Satriani 2006. 12. 04. 17:40 -kor

#443 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:49

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 17:39

Már csak azt kellene eldöntenem, van-e szükségem HDMI kimenetre. A mostani tévéimen nincs ilyen bemenet, de 1-2 éven belül mindenképp terveztem venni egy HDTV plazmát/LCD-t, ott pedig nagyon jól jönne... :think: Alszom rá egyet-kettőt.

Szerintem ha tervezel venni HDMI-s plazmát/lcd-t, akkor mindenképp érdemes a nagyobb típust megvenni, bár nem tudom mennyi az árkülönbség.

#444 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 18:49

Na, vegre sikerult raszannom magamat, es vettem egy Pioneer H440-es dvd felvevot (netdepo, 80e)... most hangolja a csatornakat. ;) Szep, csendes... :up:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#445 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 21:12

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 18:49

Na, vegre sikerult raszannom magamat, es vettem egy Pioneer H440-es dvd felvevot (netdepo, 80e)... most hangolja a csatornakat. ;) Szep, csendes... :up:

Samott

Szerintem jól döntöttél.

#446 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 08:52

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 21:12

Szerintem jól döntöttél.

Pont itt tanacsoltak ezt a sorozatot... :) merlegeltem, es ugy dontottem a legkisebb is eleg lesz nekem. Alapvetoen egszen jol boldogulunk egymassal, egy ket aprosagra kell meg rajonnom, meg valahogy jobb jelet kicsiholnom a UPC kabelbol... bar lehet hogy igazabol ez nem is az o hibajuk mert pl. az RTL Klub nagyon szep de a filmmuzeum meg a tvpaprika eleg vacak... szoval ez leginkabb csatorna fuggo.

Van valakinek hasonlo iroja?

Hogyan tudom atallitani a default felveteli minoseget? Most SP de szeretnem megnezni XP-vel is... illetve hogy lehet megnezni, hogy milyen idopontokra van mar beallitva idozitett felvetel... tegnap ejjel mar nem sikerult kideritenem ezeket a kezikonyvbol meg a menubol...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#447 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 18:56

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 8:52

Hogyan tudom atallitani a default felveteli minoseget? Most SP de szeretnem megnezni XP-vel is... illetve hogy lehet megnezni, hogy milyen idopontokra van mar beallitva idozitett felvetel... tegnap ejjel mar nem sikerult kideritenem ezeket a kezikonyvbol meg a menubol...

Samott

A távirnyán ott van a REC MOD (Shift + 1). Ezzel tudsz a felvételi módok között váltani. A 32 manuális felvételi mód használatához pedig először menüből be kell kapcsolni a manual módot (Home Menu Initial menu és ott a Recording ahol a Manual Recording menüpontot kell ON-ba rakni).

Egyébként ez mind benne van a készülékhez adott user manual-ban csak el kellene olvasni.  :)

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 05. 19:01 -kor

#448 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 12:18

Szia wpepi!

Úgy látom te jobban értesz a pio írokhoz, mint a bolt, ahol piokkal foglalkoznak.

1. Ha Mo-on a Guide+ nem támogatott, akkor a programozás mennyire nehézkes?
2. Ha már a nyomorult USB-t rápakolták akkor miért csak bemenetként kezeli, vagyis itt arra gondolok, elképzelhető-e hogy valaha kiadnak hozzá valami frimware-t, ami segítségével lehet már usb-re írni is?
3. Lehet hinni a leírásnak, hogy ha HDD-re veszek fel, akkor bármit csinálhatok DVD-ről illetve HDD-ről?
4. Írtad, hogy PIO párti vagy. Esetleg nem tudsz egy oldalt, ahol a PIO 545 vagy 540-est hasonlítják össze a Pana 55-tel? igazából ezek közül választanék, de nem tudok dönteni.

#449 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:42

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 12:18

Szia wpepi!

Úgy látom te jobban értesz a pio írokhoz, mint a bolt, ahol piokkal foglalkoznak.

2. Ha már a nyomorult USB-t rápakolták akkor miért csak bemenetként kezeli, vagyis itt arra gondolok, elképzelhető-e hogy valaha kiadnak hozzá valami frimware-t, ami segítségével lehet már usb-re írni is?
3. Lehet hinni a leírásnak, hogy ha HDD-re veszek fel, akkor bármit csinálhatok DVD-ről illetve HDD-ről?
4. Írtad, hogy PIO párti vagy. Esetleg nem tudsz egy oldalt, ahol a PIO 545 vagy 540-est hasonlítják össze a Pana 55-tel? igazából ezek közül választanék, de nem tudok dönteni.

1. Hogy mennyire azt nem tudom mert nekem DRV-520 van és abban még hagyományos a programozás.
2. USB?? Tudtommal a Pioneer felvevőkön nincs USB csak DV azaz firewire. Ez pedig csak és kizárólag IN azaz bemenet. Anno kétirányú volt (a DVR-520 volt az utolsó típus melyben volt kimenet is) de ezt megszüntették.
3. Igen. Miközben HDD-re rögzítesz (időzítve is) akár HDD-ről akár DVD-ről le is játszhatsz bármit. Még a rögzítés alatt álló anyagot is elkezdheted lejátszani (time shift).
4. Konkrétan nem tudok de a http://www.videohelp.com/ oldalon nézd át a fórumot mert ott vannak készülék összehasonlítások

#450 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:50

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 12:18

Akkor majd en...

Van egy Easy timer nevu menupont, teljesen jol hasznalhato, kivalasztod a csatornat, napot, minoseget (alapban SP van beallitva) es 15 perces reszletekben tudod beallitani a felveteli intervallumot, azaz a 20:55-21:50 tarto musort 20:45-22:00 idovel tudod beprogramozni. A beallitott musorokat pedig a Guide+ ablakaban tudod megnezni.

Elolvastam a manualt, tenyleg benne van minden... persze azt nem gondoltam volna hogy egy minosegbeallitas ketkezes munka (azaz tenyleg egyszerre kell lenyomni a shiftet es az 1-est)... es azt is megtalaltam hogyan tudom atengedni a bejovo scartjara kotott xbox jelet felvetel kozben... :)

Samott

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.