HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 15. 10:35

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 10:14

ellenben, ha egy csingcsujang típusú lejáccó/recorder tudja, amit valahol a káncsendzönga bal hónalja alatt gányoltak össze, akkor azért elvárható egy magasabb kategóriájú, duplájába kerülő terméktől. legalábbis egy egyszeri fogyasztót baromi nem érdekel az iso szabvány, meg h vegyen pécét. jobb lenne, ha nevesebb termékek is haladnának a korral meg az igényekkel.

Mint ahogy azt már írtam nem is egyszer a szórakoztatóelektronikában ha tetszik ha nem szabványokat használnak. Azért mert Kínai dzsunka gyártó terméke olvassa a DATA DVD-t attól még a nevesebb gyártóknak nem kötelező a szabványon kívüli formátumok támogatása.
Addig amíg ezeken a szabványokon nem változtatnak a DATA DVD olvasásának lehetőségét a gyártók csak marketing fogásként tekintik és mivel erre a kezelésre nincs előírt szabvány ezért nem is kell, hogy garantálják a 100%-os lejátszási kompatibilitást. Nem véletlen, hogy ekkora a káosz. Éppen ezért ha DATA DVD olvasásában valamint DIVX lejátszásában 100% kompatibilitásra vágyik valaki akkor erre jelenleg csak a PC ad megoldást.

#482 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 10:57

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 10:26

Mondjuk az jopofa, hogy ezek nekem fel se tuntek eddig... tegnap probaltam ki eloszor hogy hogyan is mukodik mint DVD lejatszo. Xvidre meg ilyesmikre van egy xboxom xbmc-vel... annal jobbat meg nem csinalt senki ilyesmire.

UPC kabeltv-m van (igazabol monortel, de az ugyanaz) es furcsa hogy nehany csatornanak/musorna tokeletes kepe van (pl. RTL Klub sajat gyartasu musorai) de atobbsegnek eleg vacak a kepe... igazabol a TV-n nem feltuno, de a felvett anyag PC-n nem a legszebb (a felvevorol vagy mas dvd lejatszoval lejatszva nem lehet ra panasz). Lehet ezzel csinalni valamit? Harom TV osztozik a bejovo jelen, ez okozhatja a gondot?

Samott

Igen, okozhat gondot. Az asztali felvevőket igencsak érzékenyen érintik a jelszint problémák. Az is rossz ha túl alacsony és az is ha túl van vezérelve.
Az elosztásról azt kell tudni, hogy az elosztó minden egyes ágánál kb. 2-3dB jelszint csökkenés keletkezik. Ez azt jelenti, hogy ha az elosztó 3 kimenetet tartalmaz akkor kb. 9dB lesz a csökkenés minden ágon. Ha nem minőségi coax kábeleket használsz akkor a kábel által összeszedett zavarok tovább rontják a képet. Általánosan elmondható, hogy ahhoz, hogy DVD felvevő a lehető legjobb minőségben rögzítsen neki kell a lánc elején állni azaz a felvevőt lehetőleg közvetlen vagy max. egy 2-es elosztás után javasolt bekötni (közvetlen bekötés esetén a felvevő RF kimenetét szétosztva lehet a TV-hez, videomagnóhoz, rádióhoz, stb. vezetni a jelet). Ha viszont szükséges a felvevő előtt 3-4 felé osztani a jelet akkor érdemes szakaszolni azaz a bejövő ágat először 2 felé osztani majd az egyik ágat közvetlenül a felvevőbe a másikat meg lehet tovább osztani (ha szükséges akkor erősítő közbeiktatásával). Ha erősítő beiktatására is szükség van akkor mindenképpen szabályozhatót érdemes beszerezni mivel így a kívánt erősítés beállítható és nem áll fenn a túlvezérlés lehetősége. Erősítőnél figyelni kell a zajszintre is (ezt az erősítő paraméterei között lehet megtalálni). Természetesen nem csak minőségi kábelek használata javasolt hanem a minőségi kis veszteségű elosztók is sokat tudnak javítani.

Szerk:
Az elosztók nem bekötött kimeneteit mindenképpen le kell zárni 75 Ohm-os lezáróval.

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 15. 11:02 -kor

#483 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 7:37

1. A user guide-ban szó sincs arról, hogy a DIVX DVD-ről lejátszható lenne. DIVX esetén mindenütt CD-t említ méghozzá ISO9660 CD-ROM formátumot DIVX, JPEG, MP3, WMA állományokra.

2. -R/RW, +R/RW DVD-ről  csak és kizárólag DVD-VIDEO és DVD-VR formátumban megírt szabványos MPEG2-t másol HDD-re. Mást nem.

3. Ismét csak a user guide átolvasását tudom javasolni mivel ott (úgy mint a DIVX-nél) egyértelműen le van írva, hogy csak ISO9660 CD-ROM az amiről JPEG képeket tud kezelni.
("From the PhotoViewer you can view JPEG photos and picture files stored on a CD-ROM/R/RW.")

Abban az esetben ha szabványos DVD-VIDEO formátumú DVD-ket készítesz akkor mindig működik a DVD-ről HDD-re másolás. Szabványos DVD-VIDEO alatt pedig vagy a felvevővel megírt DVD-VIDEO (és DVD-VR) formátumú DVD-ket ill. PC-n DVD authoring programmal elkészített DVD-VIDEO formátumú DVD-ket kell érteni.
DVD-R/RW lemezről csak akkor fog másolni HDD-re ha a lemez DVD-VIDEO vagy DVD-VR formátumban van megírva. CD-ről pedig csak MP3 és WMA állományokat másol HDD-re (Jukebox)

Szóval javaslom a user guide részletes áttanulmányozását.

Szerk:

Pedig tudja. ("Combine – Combine two titles in the Copy List into one")  :)

Itt is csak a user guide elolvasását tudom javasolni. (a 97-99. oldalon írják le, hogy HDD-ről DVD-re történő másoláskor a Copy List-ben milyen szerkesztési lehetőségeid vannak (Erase, Title Name, Erase Section, Move, Preview, Divide, Combine, Chapter Edit funkciónál: Divide, Erase/Move, Combine)  :)

Köszi.

1. A +RW-ről áttettem az avit -RW-re és -R-re. Így már lejátszotta. Tehát van róla szó, vagy sincs, mégiscsak játssza. :)
2. Ha felvettem a HDD-re valamit és csináltam belőle DVD-Video-t, akkor miért nem lehet mégis visszamásolni HDD-re?
3. Nekem magyar nyelvű kézikönyvem van, amit a Basys adott, abban nincs szó sehol ISOakárhány dolgokról:(

Mellesleg kézikönyvet csak akkor tud az ember tanulmányozni többnyire (és itt elsődlegesen a csak magyarul értőkre gondolok) amikor már megvette a készüléket. Utána meg már ....fújhatja a kiderülő hiányosságokat. Most ne említsük a hozzáértő céges embertől való tanácskérés lehetőségét.

Egyetértek bizonyos fokig azokkal, akik azt mondják, hogy egy márkás és nem olvsó készüléktől elvárható lenne néhány, talán alapvetőnek nevezhető funkció.

Ja, egyébként átrágtam magam a kézikönyvén, mégis azt mondom, nem lehet egyesíteni címet. Igen, valóban DVD-re íráskor a playlist-nél lehet (ezt tudtam), de csak úgy a HDD-n szimplán nem. És ezt tudja - ahogy említettem - pl. LG (is), a Pio nem:(

Továbbá a kézikönyv azt sem említi, hogy dvd helyett csak cd-ről tud képeket olvasni könyvtárszekezettel. Mindenesetre szomoró, hogy egy közepes lejátszónak ez nem gond, a Pio-nak az.

#484 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:30

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 19:06

Köszi.

1. A +RW-ről áttettem az avit -RW-re és -R-re. Így már lejátszotta. Tehát van róla szó, vagy sincs, mégiscsak játssza. :)
2. Ha felvettem a HDD-re valamit és csináltam belőle DVD-Video-t, akkor miért nem lehet mégis visszamásolni HDD-re?
3. Nekem magyar nyelvű kézikönyvem van, amit a Basys adott, abban nincs szó sehol ISOakárhány dolgokról:(

Mellesleg kézikönyvet csak akkor tud az ember tanulmányozni többnyire (és itt elsődlegesen a csak magyarul értőkre gondolok) amikor már megvette a készüléket. Utána meg már ....fújhatja a kiderülő hiányosságokat. Most ne említsük a hozzáértő céges embertől való tanácskérés lehetőségét.

Egyetértek bizonyos fokig azokkal, akik azt mondják, hogy egy márkás és nem olvsó készüléktől elvárható lenne néhány, talán alapvetőnek nevezhető funkció.

Ja, egyébként átrágtam magam a kézikönyvén, mégis azt mondom, nem lehet egyesíteni címet. Igen, valóban DVD-re íráskor a playlist-nél lehet (ezt tudtam), de csak úgy a HDD-n szimplán nem. És ezt tudja - ahogy említettem - pl. LG (is), a Pio nem:(

Továbbá a kézikönyv azt sem említi, hogy dvd helyett csak cd-ről tud képeket olvasni könyvtárszekezettel. Mindenesetre szomoró, hogy egy közepes lejátszónak ez nem gond, a Pio-nak az.

A 2. pontot visszavonom. Annyiban jelzi a kézikönyv, hogy ez is kompatibilis formáum, ami a lejátszást illeti. Mindenesetre szomorú, hogy DVD-n tárolt képállományok meghaladják a Pio képességeit. :(

#485 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:31

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 19:30

A 2. pontot visszavonom. Annyiban jelzi a kézikönyv, hogy ez is kompatibilis formáum, ami a lejátszást illeti. Mindenesetre szomorú, hogy DVD-n tárolt képállományok meghaladják a Pio képességeit. :(

Vazz...szóval a 3. pontot.  :think:

#486 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 10:57

...

Koszonom a reszletes valaszt! Jelenleg mar ott tartok, hogy a bejovo jel egy 1:2 elosztoba kerul, az egyik ag jon a piohoz a masik ag megy egy 1:4 elosztoba (na annak meg nincs lezarva az ures kimenete)... azt hiszem hetfon veszek meg egy 1:2-es elosztot az 1:4 helyett, es egy 3-4 meter minosegi kabelt a felvevohoz. Remelem ugy mar jobb lesz...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#487 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 20:19

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 19:43

Koszonom a reszletes valaszt! Jelenleg mar ott tartok, hogy a bejovo jel egy 1:2 elosztoba kerul, az egyik ag jon a piohoz a masik ag megy egy 1:4 elosztoba (na annak meg nincs lezarva az ures kimenete)... azt hiszem hetfon veszek meg egy 1:2-es elosztot az 1:4 helyett, es egy 3-4 meter minosegi kabelt a felvevohoz. Remelem ugy mar jobb lesz...

Samott

Nálam sincs lezárva a nem használt 1:2-es elosztó egyik ága és sose volt (előtte a másik ágon volt egy tévé, de az ki lett iktatva), mégis tökéletes a kép, igaz CRT-m van. Azaz most elvileg nincs is szükségem elosztóra, de hagytam az egészet, mert jobb nem lehet, legalábbis nem látnám hogy jobb.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 15. 20:20 -kor

#488 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 22:35

Apró észrevétel, ha valakinek Pio 440/540-ese van.
A magyar nyelvű kezelésiben az AV erősítőhöz történő csatlakoztatás kapcsán Digital Out Optical audio kimenetet emleget, pediglen szegénynek olyan nincsen. Sajna:( "Csak" koaxiálisa van optikai helyett.
Az angol nyelvű helyes, csak nem sikerült a forgalmazónak pontosan lefordítania. Vajon ezen kívűl még mit nem? Ehhez végig kellene hasonlítani a user guide-okat.

Wpepi:
Szerinted milyen minőségi különbség van/lehet/érzékelhető az eredményben a koaxiális és az optikai digit audio jel átvitele között a gyakorlatban?

#489 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 23:40

Anyit füznék hozzá a koax elosztókhoz, hogy a 3dB az a jel fele!!
Könnyü belátni,hogy egy passziv eszköz aminek van 1db bemenete és 2db kimenete az a jelet felezi tehát kétfelé osztja a legjobb esetben, ha nincs más veszteség.
Ez =10logUbe/Uki !
Igen megdöbbentö és kevesen tudják, de ez igy van.
Egyszer egy antenna boltos akarta megmagyarázni nekem,hogy nemjól tudom.
Az erösitök erösitése is ezér van dB-ben megadva.
Jelszinteknél már dBm-et adnak meg ami 1uvolthoz van vonatkoztatva.

Ui:Pio530-om van és én sem tudtam két külön rögzitett(egyforma) cimet egyesiteni!

Üdv.

Szerkesztette: pet 2006. 12. 15. 23:42 -kor

#490 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 07:43

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 22:35

Apró észrevétel, ha valakinek Pio 440/540-ese van.
A magyar nyelvű kezelésiben az AV erősítőhöz történő csatlakoztatás kapcsán Digital Out Optical audio kimenetet emleget, pediglen szegénynek olyan nincsen. Sajna:( "Csak" koaxiálisa van optikai helyett.
Az angol nyelvű helyes, csak nem sikerült a forgalmazónak pontosan lefordítania. Vajon ezen kívűl még mit nem? Ehhez végig kellene hasonlítani a user guide-okat.

Wpepi:
Szerinted milyen minőségi különbség van/lehet/érzékelhető az eredményben a koaxiális és az optikai digit audio jel átvitele között a gyakorlatban?

Nincs minőségi különbség az optikai és az S/PDIF (digitális) között.

Idézet

Az angol nyelvű helyes, csak nem sikerült a forgalmazónak pontosan lefordítania.

Éppen ezért ajánlatos mindig az eredeti angol nyelvű kézikönyvet átnézni (én személy szerint soha nem foglalkozom a magyarra fordított förmedvényekkel). Persze tudom, hogy ehhez angol nyelvismeret szükséges de ez nem hinném, hogy gondot jelentene hiszen pld. ahhoz, hogy az ember az Interneten is sok-sok információhoz jusson nem árt az angol tudás. Még a PC használatához is kell némi angol hiszen pld. a CMOS beállításához is ismerni kell pár szó jelentését. Az alaplap kézikönyvéről meg nem is beszélve.

Idézet

HDD-n minek egyesíteni? Két vagy több title egyesítésének DVD-re íráskor van jelentősége ha a külön felvett anyagokat a DVD-n nem külön külön title-be szeretnéd rakni hanem azt szeretnéd, hogy egy title-ben legyen minden. Éppen ezért a Copy List-ben elérhető az egyesítés.
Egyébként megsúgom, hogy a Pioneer felvevők eddig megjelent összes típusa csak a Copy List-ben egyesít külön title-ket (a legelső 5100 típustól a mai legmodernebbig). Szerintem ez így van jól hiszen HDD-n nincs értelme az egyesítésnek (én már több mint 2 éve használok Pioneer felvevőt és nem hiányzott az, hogy HDD-n tudjak egyesíteni). Lehet, hogy az LG tudja de ettől én még soha nem vennék LG-t  :D

Idézet

Mindenesetre szomorú, hogy DVD-n tárolt képállományok meghaladják a Pio képességeit.

Nem a képességeit haladják meg hanem ragaszkodnak a szabványos formátumokhoz. Szerintem ez nem baj. Ellenkezőleg inkább jó hiszen ha a felhasználóban tudatosítják, hogy használjon szabványos formátumokat akkor soha nem fog olyan helyzetbe kerülni, hogy ott áll kezében a szabványtalan formátummal és nem tudja mit is kezdjen most.
El kellene végre fogadni azt a tényt, hogy az asztali DVD felvevők/lejátszók nem PC-k. Ne úgy álljunk a készülékekhez mint a PC esetében ahol is bármit bármiről el tudunk olvasni és bármit bármire ki tudunk írni.

Szerk:

Idézet

Továbbá a kézikönyv azt sem említi, hogy dvd helyett csak cd-ről tud képeket olvasni könyvtárszekezettel.

Pedig ez is le van írva.  :)  Pontosabban fogalmazva a JPEG lejátszásnál (angol kézikönyv 107. oldal) eleve CD-ROM/R/RW lemezekhez köti a lejátszhatóságot.
A 107. oldal alján pedig megjegyzésben hivatkozik a könyvtárszerkezetre (a 11. oldalon is le van írva a file struktúra)

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 16. 08:13 -kor

#491 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 13:13

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 7:43

HDD-n minek egyesíteni? Két vagy több title egyesítésének DVD-re íráskor van jelentősége ha a külön felvett anyagokat a DVD-n nem külön külön title-be szeretnéd rakni hanem azt szeretnéd, hogy egy title-ben legyen minden. Éppen ezért a Copy List-ben elérhető az egyesítés.

En alig ket hete hasznalom, de ezt speciel hianyolom... felveszek a discoveryrol egy egyoras (50 perces) musort abban van 3 reklamszunet... szepen kivagdosom, szetvagdosom - es a vegen ott figyel 4 darabban a musor... nem feltetlenul akarom rogton kiirni de megnezni nehezkes, ha egymas utan kell inditgatnom oket (meg ugye a disc navigatorban is egyre tobb tetel van igy). Szoval az egyesites nem lenne butasag.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#492 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 13:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 7:43

Nincs minőségi különbség az optikai és az S/PDIF (digitális) között.

Éppen ezért ajánlatos mindig az eredeti angol nyelvű kézikönyvet átnézni (én személy szerint soha nem foglalkozom a magyarra fordított förmedvényekkel). Persze tudom, hogy ehhez angol nyelvismeret szükséges de ez nem hinném, hogy gondot jelentene hiszen pld. ahhoz, hogy az ember az Interneten is sok-sok információhoz jusson nem árt az angol tudás. Még a PC használatához is kell némi angol hiszen pld. a CMOS beállításához is ismerni kell pár szó jelentését. Az alaplap kézikönyvéről meg nem is beszélve.

Egyébként megsúgom, hogy a Pioneer felvevők eddig megjelent összes típusa csak a Copy List-ben egyesít külön title-ket (a legelső 5100 típustól a mai legmodernebbig). Szerintem ez így van jól hiszen HDD-n nincs értelme az egyesítésnek (én már több mint 2 éve használok Pioneer felvevőt és nem hiányzott az, hogy HDD-n tudjak egyesíteni). Lehet, hogy az LG tudja de ettől én még soha nem vennék LG-t  :D

Nem a képességeit haladják meg hanem ragaszkodnak a szabványos formátumokhoz. Szerintem ez nem baj. Ellenkezőleg inkább jó hiszen ha a felhasználóban tudatosítják, hogy használjon szabványos formátumokat akkor soha nem fog olyan helyzetbe kerülni, hogy ott áll kezében a szabványtalan formátummal és nem tudja mit is kezdjen most.
El kellene végre fogadni azt a tényt, hogy az asztali DVD felvevők/lejátszók nem PC-k. Ne úgy álljunk a készülékekhez mint a PC esetében ahol is bármit bármiről el tudunk olvasni és bármit bármire ki tudunk írni.

Szerk:

Pedig ez is le van írva.  :)  Pontosabban fogalmazva a JPEG lejátszásnál (angol kézikönyv 107. oldal) eleve CD-ROM/R/RW lemezekhez köti a lejátszhatóságot.
A 107. oldal alján pedig megjegyzésben hivatkozik a könyvtárszerkezetre (a 11. oldalon is le van írva a file struktúra)

Köszi megint.
Viszont most kérdezek inkább tőled, mielőtt tovább rágódnék a kézikönyvön. Pedig már vagy ötször elolvastam az elejétől a végéig:) Igaz a magyar nyelvűt.

1. Jpg-ket, mp3-akat, audio cd-t, divx-et lehet-e hdd-re másolni és ha igen, mi a feltétele? Ott könyvtárakat/mappákat létrehozni és abban műveleteket végezni?
2. Mit lehet (és milyen lemezt) gyorsmásolni hdd-re, illetve mit csak valós időben?
3. Mi a lehetőség, ha egy analóg kameráról, vagy tv-ből származó anyagot úgy akarok felvenni, hogy majd egy 16:9-es plazmatévén "rendesen" tudjam nézni, ne pedig kétoldalt sávval, ahogy a 4:3-as képarányú felvételeket jeleníti meg?

Szabvány ide, szabvány oda én elvártam volna pl. hogy egy dvd-ről (és annak kapacitását figyelembevéve sokkal több képet) is tudjon beolvasni. Persze ez egyedi igény talán, dehát nem hiszem, hogy mindenkinek egyformák az igényei és mindenkinek bőven elég pl. az "egyszerűen tv-ből felveszem és lejátszom" és a többi alapművelettel.

Megnyugodtam, hogy a digitális hang kimenetnél nincs igazán hangzásbeli különbség a koaxiális és az optikai között. Akarok venni egy házimozi erősítőt és élvezni szeretném a DTS stb. hangzást.

Megjegyzem nem csalódtam a Pio-ban és örülök, hogy ezt vettem.

#493 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 13:39

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 13:13

En alig ket hete hasznalom, de ezt speciel hianyolom... felveszek a discoveryrol egy egyoras (50 perces) musort abban van 3 reklamszunet... szepen kivagdosom, szetvagdosom - es a vegen ott figyel 4 darabban a musor... nem feltetlenul akarom rogton kiirni de megnezni nehezkes, ha egymas utan kell inditgatnom oket (meg ugye a disc navigatorban is egyre tobb tetel van igy). Szoval az egyesites nem lenne butasag.

Samott

Hát igen. Nekem is ez hiányzik pl. Ezek szerint nem vagyok egyedül mégsem ezzel az igénnyel:)

#494 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 14:32

Samott

Szerintem reklámot kivágni ráér a kiíráskor. Egyébként is biztonságosabb a Copy List-ben vágni mivel ez csak egy leíró file-t készít az anyagról és azon végzi el a vágást (non destructiv editing). Ennek eredménye az, hogy visszavonható azaz ha mégsem ott akartad vágni ahol elvágtad hát semmi gond hiszen az eredeti MPEG sértetlen  :D . Ha közvetlenül a HDD-n vágsz az fizikai vágás és visszavonhatatlan azaz amit közvetlen a HDD-n (disc navigator) végzel az végleges.
Éppen ezért tartom feleslegesnek a disc navigator-ban az egyesítést. Én amióta DVD felvevőt használok csak kiíráskor végzem el a szükséges vágásokat.

Ha jobban belegondolsz nem véletlenül van a távirnyán a CM Skip és a CM back gomb  :D

#495 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 15:11

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 13:37

Köszi megint.
Viszont most kérdezek inkább tőled, mielőtt tovább rágódnék a kézikönyvön. Pedig már vagy ötször elolvastam az elejétől a végéig:) Igaz a magyar nyelvűt.

1. Jpg-ket, mp3-akat, audio cd-t, divx-et lehet-e hdd-re másolni és ha igen, mi a feltétele? Ott könyvtárakat/mappákat létrehozni és abban műveleteket végezni?
2. Mit lehet (és milyen lemezt) gyorsmásolni hdd-re, illetve mit csak valós időben?
3. Mi a lehetőség, ha egy analóg kameráról, vagy tv-ből származó anyagot úgy akarok felvenni, hogy majd egy 16:9-es plazmatévén "rendesen" tudjam nézni, ne pedig kétoldalt sávval, ahogy a 4:3-as képarányú felvételeket jeleníti meg?

Szabvány ide, szabvány oda én elvártam volna pl. hogy egy dvd-ről (és annak kapacitását figyelembevéve sokkal több képet) is tudjon beolvasni. Persze ez egyedi igény talán, dehát nem hiszem, hogy mindenkinek egyformák az igényei és mindenkinek bőven elég pl. az "egyszerűen tv-ből felveszem és lejátszom" és a többi alapművelettel.

Megnyugodtam, hogy a digitális hang kimenetnél nincs igazán hangzásbeli különbség a koaxiális és az optikai között. Akarok venni egy házimozi erősítőt és élvezni szeretném a DTS stb. hangzást.

Megjegyzem nem csalódtam a Pio-ban és örülök, hogy ezt vettem.

1. Az angol kézikönyv alapján (104. oldal "Using the Jukebox") csak audioCD, MP3 és WMA másolható HDD-re. Ezek közül az audioCD real time, míg az MP3 valamint a WMA high speed.
JPEG, DIVX és egyéb nem másolható HDD-re. A klasszikus értelembe vett könyvtárszerkezet sem érhető el hanem a Jukebox-ban kell albumokat kreálni és különböző műveleteket végezni. Maximum 999 CD és CD-nként 99 track tehető fel. De a pontos használat le van írva a 104. oldaltól.

2. HDD-re csak és kizárólag DVD-VIDEO és DVD-VR formátumú DVD-en lévő MPEG2 lehet másolni. Gyorsmásolni DVD-VR formátumban lévő lemezről ill. DVD+R/RW lemezekről lehet.
A Disk Backup funkcióval pedig ISO alakban kerül a HDD-re az anyag ahonnan bármikor kiírható egy üres DVD-re (teljes lemez gyorsmásolás).
Természetesen az összes másolásra igaz, hogy csak és kizárólag másolásvédelemmel el nem látott lemezeket lehet másolni.

3. Semmilyen lehetőséged sincs hiszen a 4:3-as arányból csak torzított (összenyomott) 16:9-est tudsz készíteni. A 4:3-as TV műsorokat és kamera felvételeket 4:3-ban kell hagyni. Vannak 16:9-es TV adások és valós 16:9 formátumban rögzítő kamerák melyekről a felvcevő 16:9 formátumú MPEG2-t készít. A 4:3 és a 16:9 között a képet alkotó pixelek alakjában van különbség. 4:3 esetében a pixelek közel négyzetesek míg 16:9 esetében vízszintesen nyújtottak és ezért van az, hogy ha egy 16:9 videót nézel úgy egy 4:3-as TV-n, hogy nem kapcsoltad be a letter-box funkciót akkor a kép függőlegesen nyúlt lesz. Szóval 4:3-as anyagot 16:9 TV-n vagy 4:3-ban kell nézni vagy zoom-olni kell. Más megoldás nincs.

A szabványok azért léteznek, hogy egy adott formátum a világ bármely pontján bármelyik készüléken ugyanúgy lejátszható legyen. Lehet, hogy egyszer a DVD-n is szabványosan helyezhető el MP3, WMA de most még nem. A DIVX-et direkt nem említettem meg mert a DIVX eleve szabványon kívüli  :D

#496 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 15:36

... szepen kivagdosom, szetvagdosom - es a vegen ott figyel 4 darabban a musor... nem feltetlenul akarom rogton kiirni de megnezni nehezkes, ha egymas utan kell inditgatnom oket (meg ugye a disc navigatorban is egyre tobb tetel van igy). Szoval az egyesites nem lenne butasag.

Samott

Lehet, hogy félreértelek, de  ha a reklámokat "..szépen kivagdosod", minek még szét is vagdosni?? Ezért lesz több cím! Ha Erase Section funkciót használsz (Pio), EGY cím marad! Egyébként vitatkozom wpepivel, a filmek kicsontozása a reklámoktól akkor is fontos (legalábbis nekem), ha csak egyszeri megnézésre veszi fel az ember HDD-re vagy RW-re.

#497 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 16:44

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 15:36

Lehet, hogy félreértelek, de  ha a reklámokat "..szépen kivagdosod", minek még szét is vagdosni?? Ezért lesz több cím! Ha Erase Section funkciót használsz (Pio), EGY cím marad! Egyébként vitatkozom wpepivel, a filmek kicsontozása a reklámoktól akkor is fontos (legalábbis nekem), ha csak egyszeri megnézésre veszi fel az ember HDD-re vagy RW-re.

Mert meg nem ismerem teljesen a cuccot... ;) mindjart megnezem ezt az erase sectiont.... ;)

Samott

#498 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 17:00

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 16:44

Mert meg nem ismerem teljesen a cuccot... ;) mindjart megnezem ezt az erase sectiont.... ;)

Samott

Ja ezt el is felejtettem írni. Az Erase Section nem darabolja fel azaz 1db title marad. Pusztán a vágáas helyére tesz chapter pontot (de ez egyesíthető). Szóval ahhoz, hogy reklámot kivágj nem kell a Divide funkció prusztán az Erase Section és ott a kivágandót megjelölöd tól-ig azt erase  :)

#499 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 17:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 17:00

a vágáas helyére tesz chapter pontot (de ez egyesíthető).

Hát az ilyen módon keletkezett Chapter Mark-ot nekem a HDD-n még nem sikerült egyesíteni. (pl. éppen filmből kivágott reklám esetén), és nem is értem, hogy mikor megy a Divide, és mikor nem, és miért!?

#500 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 17:15

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 17:09

Hát az ilyen módon keletkezett Chapter Mark-ot nekem a HDD-n még nem sikerült egyesíteni. (pl. éppen filmből kivágott reklám esetén), és nem is értem, hogy mikor megy a Divide, és mikor nem, és miért!?

Bocs, természetesen nem Divide-t, hanem Combine-t akartam írni, ami a Chapter Edit alatt megy. (Ha megy)
Eraase section-nal létrejött chapter mark esetén "Could not combine"-t ír ki.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.