Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 22:35
Apró észrevétel, ha valakinek Pio 440/540-ese van.
A magyar nyelvű kezelésiben az AV erősítőhöz történő csatlakoztatás kapcsán Digital Out Optical audio kimenetet emleget, pediglen szegénynek olyan nincsen. Sajna:( "Csak" koaxiálisa van optikai helyett.
Az angol nyelvű helyes, csak nem sikerült a forgalmazónak pontosan lefordítania. Vajon ezen kívűl még mit nem? Ehhez végig kellene hasonlítani a user guide-okat.
Wpepi:
Szerinted milyen minőségi különbség van/lehet/érzékelhető az eredményben a koaxiális és az optikai digit audio jel átvitele között a gyakorlatban?
Nincs minőségi különbség az optikai és az S/PDIF (digitális) között.
Idézet
Az angol nyelvű helyes, csak nem sikerült a forgalmazónak pontosan lefordítania.
Éppen ezért ajánlatos mindig az eredeti angol nyelvű kézikönyvet átnézni (én személy szerint soha nem foglalkozom a magyarra fordított förmedvényekkel). Persze tudom, hogy ehhez angol nyelvismeret szükséges de ez nem hinném, hogy gondot jelentene hiszen pld. ahhoz, hogy az ember az Interneten is sok-sok információhoz jusson nem árt az angol tudás. Még a PC használatához is kell némi angol hiszen pld. a CMOS beállításához is ismerni kell pár szó jelentését. Az alaplap kézikönyvéről meg nem is beszélve.
Idézet
Ja, egyébként átrágtam magam a kézikönyvén, mégis azt mondom, nem lehet egyesíteni címet. Igen, valóban DVD-re íráskor a playlist-nél lehet (ezt tudtam), de csak úgy a HDD-n szimplán nem. És ezt tudja - ahogy említettem - pl. LG (is), a Pio nem:(
HDD-n minek egyesíteni? Két vagy több title egyesítésének DVD-re íráskor van jelentősége ha a külön felvett anyagokat a DVD-n nem külön külön title-be szeretnéd rakni hanem azt szeretnéd, hogy egy title-ben legyen minden. Éppen ezért a Copy List-ben elérhető az egyesítés.
Egyébként megsúgom, hogy a Pioneer felvevők eddig megjelent összes típusa csak a Copy List-ben egyesít külön title-ket (a legelső 5100 típustól a mai legmodernebbig). Szerintem ez így van jól hiszen HDD-n nincs értelme az egyesítésnek (én már több mint 2 éve használok Pioneer felvevőt és nem hiányzott az, hogy HDD-n tudjak egyesíteni). Lehet, hogy az LG tudja de ettől én még soha nem vennék LG-t
Idézet
Mindenesetre szomorú, hogy DVD-n tárolt képállományok meghaladják a Pio képességeit.
Nem a képességeit haladják meg hanem ragaszkodnak a szabványos formátumokhoz. Szerintem ez nem baj. Ellenkezőleg inkább jó hiszen ha a felhasználóban tudatosítják, hogy használjon szabványos formátumokat akkor soha nem fog olyan helyzetbe kerülni, hogy ott áll kezében a szabványtalan formátummal és nem tudja mit is kezdjen most.
El kellene végre fogadni azt a tényt, hogy az asztali DVD felvevők/lejátszók nem PC-k. Ne úgy álljunk a készülékekhez mint a PC esetében ahol is bármit bármiről el tudunk olvasni és bármit bármire ki tudunk írni.
Szerk:
Idézet
Továbbá a kézikönyv azt sem említi, hogy dvd helyett csak cd-ről tud képeket olvasni könyvtárszekezettel.
Pedig ez is le van írva.

Pontosabban fogalmazva a JPEG lejátszásnál (angol kézikönyv 107. oldal) eleve CD-ROM/R/RW lemezekhez köti a lejátszhatóságot.
A 107. oldal alján pedig megjegyzésben hivatkozik a könyvtárszerkezetre (a 11. oldalon is le van írva a file struktúra)
Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 16. 08:13 -kor