A Philips szerintem nem ajánlott kategória. Tudom, mert volt 3napig szerencsére ki tudtam cserélni egy PIO530-ra. Amikor már megvolt kaptam az infókat egy ismeröstöl aki nagy DVD-fil és belsö kapcsolatai vannak a Philips-nél. Aztán egy Pana iró megnézése után én is rájöttem, hogy a Philips a vele egy árba lévö Pana,Pio iróktól igen csak le van maradva a szolgáltatások területén. Nem beszélve, hogy egy drabális állat volt minden oldalon szellözö lukak voltak rajta, mert melegedett mint az állat.
Nem beszélve a benne lévö hangos Maxtor winyóról. Szóval szerencsére zúgott a tápegysége és néha kikapcsolás után órákig nem állt le a winyó söt reggelre magától viszakapcsolt.(A winyó)
Késöbb kiderült, hogy erröl a bugról tudnak a philipsnél is, mert 10 tesztelöböl 4 már jelezte.
A másik, hogy a Philipseknél állitólag kompatibilitási problémák is vannak.
Szal szerencsére ezen hibák miatt be tudtam cserélni egy Pio-ra amit nem bántam meg. DVDR3300 volt a tipusa.
A Pio fele akkora mint a Philips és kb. 5x annyit tud nem beszélve a minöségröl ja meg a 3év gariról és a 2x akkora winyójáról(160GB) ez +20eFt ba került anno.
A Panák irnak RAM-ra, de DL lemezre nem. A Pio sajna csak a "-"-os lemezeket irja de abból a DL-t is.
A pio elönye még, hogy megadhatod a felvett anyag szerkezetét(DVD-Video, DVD-VR) még más iróknál ez nem lehetséges pl. RW-re csak VR-ben vesznek fel.
A HDD nélküli irók lefejezett óriások szóval nem igazán van értelmük szerintem. Mindenképp HDD-s irót javaslok igaz, hogy kb. 2x annyiba kerülnek, de 10x annyit tudnak. Tehát az ár/szolgáltatás arányuk sokkal jobb.
Az általam ajánlott márkák: PIO, PANA, SONY
Üdv.
Ui:
wpepi!
Ha programozott felvételt csinálok(nem easy timer-el) és a müsor amit fel akarok venni átlóg másnap-ra akkor azt hogyan lehet beállitani? Mert én ugy látom, hogy sehogy ez sajna egy sw bug. Ez egy kis fekete pont a Pio-nak.