HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 22. 07:59

Ismerősömnek évek óta van egy pana csodája, kiirta a dvd-ket, de biztonságképpen nem törölte a vinyóról.
És milyen igaza volt! Most ellenőrizte a kész dvd-ket és kb minden 10. elfáradt, nem olvashatóak az adatok. :(
Eljutott oda, hogy már nincs helye, törölni fentiek miatt nem mer, és szeretné az egész vinyót átmásolni pc-re. Megoldható ez?
:lama:  :)
Business as usual. We fucked up everything.

#542 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 08:15

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 7:59

Ismerősömnek évek óta van egy pana csodája, kiirta a dvd-ket, de biztonságképpen nem törölte a vinyóról.
És milyen igaza volt! Most ellenőrizte a kész dvd-ket és kb minden 10. elfáradt, nem olvashatóak az adatok. :(
Eljutott oda, hogy már nincs helye, törölni fentiek miatt nem mer, és szeretné az egész vinyót átmásolni pc-re. Megoldható ez?
:lama:  :)

Ha minőségi lemezre ír (pld. Verbatim, TDK) és betartja tárolási előírásokat (tárolni tokban, fénytől főleg a napfénytől védve) akkor nem valószínű, hogy idő előtt elszáll az anyag. :)

Szerk:
Nekem még a 4 évvel ezelőtt megírt Verbatim DVD-k között sincs 1db hibás sem.  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 22. 08:17 -kor

#543 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 22. 08:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 8:35

Olvasgatván az index fórumán ennek az emberkének a hozzászólásait és hát igencsak nagy műszaki szaki lehet ha plazma, LCD megjelenítőkkel composite kimeneten köti össze a Pioneer felvevőt és csodálkozik, hogy gagyi az így kapott kép  :omg: 

:OOO :nevet2:
hát ez kész... én sem vagyok egy technikai zseni, de aki "referenciának"  ilyet használ az csak azt gondolja magáról h "műszaki" ember...

Szerkesztette: avman 2006. 12. 22. 08:40 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#544 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:00

Ez még semmi! Lekértem az összes hozzászólását a témában és igencsak meglepődtem:

" 2006.12.01 18:38:19
Az LG az ipari hulladékokból összedobált nagy szar !
Ezért nem is lehet egy Pana vagy egy Sony márkával egy lapon említeni !
.....

2006.12.22 00:35:22
A 80 ezres árkategóriára ?
Sony RDR-HX520 - 75000
Pana DMR-EH55EC- 87000
LG RH-188 - 79000

Soroljam még ?
Ezek közül mind többet tud mint a te csodád !
"

Hát az emberünk igencsak gyorsan változtat véleményt  :D

Ja és az alábbi pedig 100%-ban igazolja azt, hogy az emberke csak mint lejátszó tesztelgette a felvevőket  :omg:
"Sziasztok !

Egy kicsit pontosítanám a panasonic, pioneer összehasonlítást.

"A Panán jobb a kép" -  A panasonic dvd recorderekben 12bit DAC, a pioneerekeben 10bit DAC van. A panasonic szinte az összes DivX, Xvid avit lejátsza, a pioneer (az új sorozatot is beleértve) pedig ezek nagy részét nem viszi (pl. DivX, Xvid Qpel, Bvop, Nvop). A panasonic normális garanciális háttérrel rendelkezik, ezzel szemben a piooner márkaszervizek több nagyvárosban meg sem találhatóak.
"
Véleményem szerint a egy korrekt teszt azzal kezdőik, hogy a készülék fő funkcióját azaz az MPEG2 rögzítést veszi górcső alá. Ezt megteszi különféle beállításokkal majd egy referencia lejátszón hasonlítja össze más felvevők által készített felvételekkel. 
Ha végigolvassátok a hozzászólásait akkor mindenkinek feltűnik, hogy MPEG2 rögzítésről, a valósidejű képelemzés minőségéről, tömörítés előtti zajszűrésről és egyéb képjavításról egy árva sort sem ír csak pusztán mint lejátszót emlegeti.

#545 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:17

igazából, ha azt is kompozit kimeneten teszteli, akkor úgyis megette a fene az egészet.  meg ha már valaki 90-100e-t rászán egy felvevőre, akkor egy sztem 8 ropis mpeg4 asztali bőven belefér... nekem pl. nem lenne szívem nyúzatni egy drága cuccot napi pár óra szintjén mindenféle avis sorozatokkal (ahogy teszi most faterom a dimarson csodával). úgyhogy lehet, h bejátszik egy asztali mpeg4, mert évente kb. 10x kell felvenni valamit és mire legközelebb arra kerül a sor sztem simán leamortizálódik. nem véletlenül kerülenk ezek a cuccok 25 ropiba most már.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#546 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:19

Lehet, hogy valakinek ez is fontos :) Pl. nincs DivX-es DVD-lejátszója, és nem is akar venni, vagy méginkább nem tudja hova tenni. :)

Pl. én se tudnám első nekifutásra, van egy Hi-Fi Stereo videóm, egy DivX-es DVD-lejátszóm (ami nem tud Qpelt), + ott a tévé, ebből a cuccból valaminek mennie kéne, ha vennék egy merevlemezes felvevőt. Nyilván ez a videó lenne, viszont maradnia kellene egy jó darabig, mert 1. Csomó dolgot át kellene vennem. 2. 4 éves, marhára sajnálnám kidobni :D

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 22. 09:22 -kor

#547 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:27

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 9:17

igazából, ha azt is kompozit kimeneten teszteli, akkor úgyis megette a fene az egészet.  meg ha már valaki 90-100e-t rászán egy felvevőre, akkor egy sztem 8 ropis mpeg4 asztali bőven belefér... nekem pl. nem lenne szívem nyúzatni egy drága cuccot napi pár óra szintjén mindenféle avis sorozatokkal (ahogy teszi most faterom a dimarson csodával). úgyhogy lehet, h bejátszik egy asztali mpeg4, mert évente kb. 10x kell felvenni valamit és mire legközelebb arra kerül a sor sztem simán leamortizálódik. nem véletlenül kerülenk ezek a cuccok 25 ropiba most már.

Nekem is ott csücsül a Pioneer felvevő felett egy lejátszó (Sony). Én még 210.000Ft-ért vettem a Pioneer DVR-520 felvevőmet (2004 őszén) és nem igazán szeretném lejátszással leamortizálni. Lejátszásra csak a HDD-n lévő anyagoknál használom.

#548 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:15

Regisztráltam magam az index fórumán és írtam az emberünknek. Kíváncsi vagyok a DIVX-en meg a lejátszáson kívül képes-e felhozni konkrétumokat a rögzítés minőségéről a Sony, Panasonic, Pioneer felvevőknél.  :)

#549 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:49

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 15:10

Egyszerubb menut a sony is tud szerintem... mivel merevlemezes az egesz utomunkat meg tudod csinalni a lemezen es a kesz cuccot kell csak kiirni.

Samott

Nos, úgy tűnik, a Panasonic DMR-EH55 is tud, szóval nagyon nem fogtam mellé! ;)
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#550 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 13:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 9:15

Ha minőségi lemezre ír (pld. Verbatim, TDK) és betartja tárolási előírásokat (tárolni tokban, fénytől főleg a napfénytől védve) akkor nem valószínű, hogy idő előtt elszáll az anyag. :)

Szerk:
Nekem még a 4 évvel ezelőtt megírt Verbatim DVD-k között sincs 1db hibás sem.  :D

a kapható legdrágább dvd-ket használja, akkoriban az aranyozott írófelületűek voltak.(asszem maxwell, mind egyforma)
tokban pihentek....évekig.
viszont a kérdésre tud valaki? dvd vinyóról pc-re?
:)
Business as usual. We fucked up everything.

#551 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 9:00

Ez még semmi! Lekértem az összes hozzászólását a témában és igencsak meglepődtem:

" 2006.12.01 18:38:19
Az LG az ipari hulladékokból összedobált nagy szar !
Ezért nem is lehet egy Pana vagy egy Sony márkával egy lapon említeni !
.....

2006.12.22 00:35:22
A 80 ezres árkategóriára ?
Sony RDR-HX520 - 75000
Pana DMR-EH55EC- 87000
LG RH-188 - 79000

Soroljam még ?
Ezek közül mind többet tud mint a te csodád !
"

Hát az emberünk igencsak gyorsan változtat véleményt  :D

Ja és az alábbi pedig 100%-ban igazolja azt, hogy az emberke csak mint lejátszó tesztelgette a felvevőket  :omg:
"Sziasztok !

Egy kicsit pontosítanám a panasonic, pioneer összehasonlítást.

"A Panán jobb a kép" -  A panasonic dvd recorderekben 12bit DAC, a pioneerekeben 10bit DAC van. A panasonic szinte az összes DivX, Xvid avit lejátsza, a pioneer (az új sorozatot is beleértve) pedig ezek nagy részét nem viszi (pl. DivX, Xvid Qpel, Bvop, Nvop). A panasonic normális garanciális háttérrel rendelkezik, ezzel szemben a piooner márkaszervizek több nagyvárosban meg sem találhatóak.
"
Véleményem szerint a egy korrekt teszt azzal kezdőik, hogy a készülék fő funkcióját azaz az MPEG2 rögzítést veszi górcső alá. Ezt megteszi különféle beállításokkal majd egy referencia lejátszón hasonlítja össze más felvevők által készített felvételekkel. 
Ha végigolvassátok a hozzászólásait akkor mindenkinek feltűnik, hogy MPEG2 rögzítésről, a valósidejű képelemzés minőségéről, tömörítés előtti zajszűrésről és egyéb képjavításról egy árva sort sem ír csak pusztán mint lejátszót emlegeti.

Nem írnék véleményt itt, azt gondolom, hogy az ott olvasottak magukért beszélnek.
Visszaidéztem én is ott az általad jelzett megjegyzését az LG tekintetében:)

#552 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:33

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 9:19

Lehet, hogy valakinek ez is fontos :) Pl. nincs DivX-es DVD-lejátszója, és nem is akar venni, vagy méginkább nem tudja hova tenni. :)

Pl. én se tudnám első nekifutásra, van egy Hi-Fi Stereo videóm, egy DivX-es DVD-lejátszóm (ami nem tud Qpelt), + ott a tévé, ebből a cuccból valaminek mennie kéne, ha vennék egy merevlemezes felvevőt. Nyilván ez a videó lenne, viszont maradnia kellene egy jó darabig, mert 1. Csomó dolgot át kellene vennem. 2. 4 éves, marhára sajnálnám kidobni :D

Miért kéne valamelyikről lemondanod, ha vennél egy asztali felvevőt? Nálunk is rá van kötve a TV-re a VHS, a DVD felvevő és egy DVD lejátszó + még a PC is. Pedig a TV-nek csak két SCART bemenete van a hátulján. Pont a DVD felvevő segít, mert annak viszont négy bemenete van, így a VHS és a PC is oda csatlakozik és azon keresztül jut a jel a TV-be.

#553 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:02

A DVD felvevő és a TV összedugásával kapcsolatban lenne kérdésem.

A TV-n van DVI bemenet, a DVD felvevőn meg komponens videó kimenet. A TV leírása azt mondja, hogy a kettő összedugható egy DVI-VGA, majd egy VGA-kompnens - konverter segítségével.

Kérdésem, érdemes ezzel vacakolni (azaz megvenni a két konvertert), vagy maradjon a SCART? Jobb-e ezekkel az átalakításokkal is a komponens-kimenetű jel?

Köszi előre is!

#554 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:28

Idézet: Justis - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 9:02

A DVD felvevő és a TV összedugásával kapcsolatban lenne kérdésem.

A TV-n van DVI bemenet, a DVD felvevőn meg komponens videó kimenet. A TV leírása azt mondja, hogy a kettő összedugható egy DVI-VGA, majd egy VGA-kompnens - konverter segítségével.

Kérdésem, érdemes ezzel vacakolni (azaz megvenni a két konvertert), vagy maradjon a SCART? Jobb-e ezekkel az átalakításokkal is a komponens-kimenetű jel?

Köszi előre is!

Szerintem nem. Kösd be RGB-n és kész.

#555 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 16:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 14:28

Szerintem nem. Kösd be RGB-n és kész.

Ok, akkor maradtam a SCART-nál, köszi. Ám most az a problémám, hogy a felvevő nem talál egy csatit sem... valamit rosszul dughattam össze. Pl help!

A köv-képp van összedugva most:

1) A UPC Direct-es műholdvevő 'TV' feliratú SCART-csatlakozóját kötöttem a felvevő "EXT DECODER" jelölésű SCART-csatijába.

2) A felvevő "'TV' feliratú SCART-csatlakozóját kötöttem a TV "EXT 2" jelölésű SCART-csatijába.

A TV látja felvevőt, de a felvevő nem fog jelet.

(a műhold antennája a műholdvevőbe csatlakozik, gondolom, az jó...)

Köszi előre is!

#556 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 19:52

Miután először nem találtam meg semmilyen műholdas csatit, a Pana felvevőmön a beállításoknál átállítottam a "bemeneti jel" menüpontot "külső egység"-ről "dekóder"-re, és az új kereséssel megtalált 1 db csatornát, azt, amely épp ment a műholdvevőn.

Kérdésem, hogy ez a normális? Nem az lenne a normális, hogy megtalálja az összes csatit? Már csak azért is, mert így a programozott többcsatornás felvétel nem lehetséges. Ha nem ez a normálsi, mint ahogy gondolom, akkor vajon mit ronthatok el? Köszi előre is a segítséget.

#557 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 21:07

Idézet: Justis - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 19:52

Miután először nem találtam meg semmilyen műholdas csatit, a Pana felvevőmön a beállításoknál átállítottam a "bemeneti jel" menüpontot "külső egység"-ről "dekóder"-re, és az új kereséssel megtalált 1 db csatornát, azt, amely épp ment a műholdvevőn.

Remelem nem mondok hulyeseget, de a digitalis adasoknal mindig a belterin valtod a csatornat, igy a felvevo mindig az aktualis csatornat veszi. A tobbcsatornas felvetel igy nem mukodik. A tobbcsatornas felvetelhez digitalis tunerrel szerelt felvevo kellene, ami tudja fogadni a UPC Direct kartyajat is (Van ilyen?). Raadasul a digitalis tunerek ugy is specifikusak, hogy muholdas, kabeles vagy foldfelszini sugarzasrol van szo.

#558 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 21:13

Idézet: Miki - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:07

Remelem nem mondok hulyeseget, de a digitalis adasoknal mindig a belterin valtod a csatornat, igy a felvevo mindig az aktualis csatornat veszi. A tobbcsatornas felvetel igy nem mukodik. A tobbcsatornas felvetelhez digitalis tunerrel szerelt felvevo kellene, ami tudja fogadni a UPC Direct kartyajat is (Van ilyen?). Raadasul a digitalis tunerek ugy is specifikusak, hogy muholdas, kabeles vagy foldfelszini sugarzasrol van szo.

Nagyon köszi, ettől féltem... akkor ezt elqrtam, vazze. Még jó, hogy 2 héten belül visszaveszik.

Akkor én is megkérdezem: van olyan digitális tuneres felvevő, ami műkszik a UPC Directtel?

#559 Felhasználó inaktív   Justis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 21:19

Idézet: Miki - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:07

Amúgy most olvasom másik fórumon, hogy létezik programozható műholdvevő, amivel a többcsatornás időített felvétel megoldható (i.e. eccerre kell beprogramozni a műholdvevőt is meg a felvevőt is).

#560 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 21:32

Idézet: Justis - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:19

Amúgy most olvasom másik fórumon, hogy létezik programozható műholdvevő, amivel a többcsatornás időített felvétel megoldható (i.e. eccerre kell beprogramozni a műholdvevőt is meg a felvevőt is).

Az meg nem tobbcsatornas vagy felreertettem? Azzal meg mindig nem oldod meg, hogy TV-t nezel es kozben veszel fel egy masik csatornat, mert a belteri ugyis csak egy jelet ad ki.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.