Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg?
Elküldve: 2006. 12. 29. 23:16
valahogy működésre lehet bírni az EPG-t a Piokban, itt kishazánkban?
azért kérdezem mert a leadtek PC-s Tuner kártyában a PVR2-es vezérlő progijában is van elekrónikus műsorújság és ott ismerősömnek sikerült aktiválnia.
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:07
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 23:38
Lehet, hogy picit hosszú lesz a bevezetőm, de szükséges a kérdésemhez, ill. tudni szeretném, hogy helyesek-e az ismereteim, ill. jók-e a sejtéseim.
Szóval...Ha lassan is, de közeledik az átállás a földi digitális műsorszórásra, elvileg 2012-re nálunk is megszűnik az analóg szórás (az EU előírás szerin legalábbis). Az átállás mindenesetre folyamatos lesz (és várhatóan a nagyvárosokban kezdődik) így pár éven belül elkezdődhet a digitális adások számának növekedése.
Mivel nem 2-3 évre szeretnék dvd felvevőt vásárolni, hibridtuneres megoldáson gondolkodom (legfőbb jelöltem a Pio DVR 545HX), így a későbbiekben nem lesz gondom a DVB-T multicsatornás felvétellel. Mivel azonban alapvetően 3 digitális műsorsugárzási szabvány létezik (DVB-T /földi/, DVB-S /szatelit/ és DVB-C /kábel/) és ezek nem kompatibilisek egymással, előbb utóbb szükségem lesz settopbox-ra is, ha nem elégszem meg a DVB-T műsorkínálattal. Ugyanez lenne a helyzet, ha pl. megelégelném a UPC kábel arcátlanul emelkedő árait, és átállnék pl. DigiTV-re: lemondhatnék a multicsatornás felvételről (az időzítetten tetszőleges csatornáról történő felvételt nevezem így), a beltéri egységnek csak arról a csatornájáról tudnék felvenni, amelyik azon éppen be van állítva. De....és most jönne a kérdésem!
Több helyen is olvastam olyan DVD felvevőkről (az újabb PIO-k is ilyenek, lásd itt), amik képesek a settopbox-ok vezérlésére. Azt azonban, hogy ez pontosan mit takar, nem sikerült kiderítenem.
Két dolgot tudok elképzelni:
a) időzített felvételkor a DVD felvevő bekapcsolja a settopbox-ot és felveszi a műsort arról a csatornáról, ami a settopbox-on éppen be van állítva,
b) a DVD felvevő nem csupán a settopbox bekapcsolására képes, hanem a kívánt csatornát is be tudja rajta állítani (mondanom sem kell, hogy ez lenne az ideális).
Remélem, nem túl zavaros amit írtam. Ha valaki tudná a választ, kérem, ossza meg velünk.

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:32
Idézet: Jaeger - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:07
a) időzített felvételkor a DVD felvevő bekapcsolja a settopbox-ot és felveszi a műsort arról a csatornáról, ami a settopbox-on éppen be van állítva,
b) a DVD felvevő nem csupán a settopbox bekapcsolására képes, hanem a kívánt csatornát is be tudja rajta állítani (mondanom sem kell, hogy ez lenne az ideális).
Remélem, nem túl zavaros amit írtam. Ha valaki tudná a választ, kérem, ossza meg velünk.

Attol tartok, hogy ez nem a dvd felvevon fog megbukni, hanem a szolgaltatok gagyi settopboxain... nekem Pio 440H van es van rajta G-Link nevu vezerlo csatlakozo, de szvsz ha digitalis settopboxra valt a szolgaltatom azon nem lesz ilyesmi.

Samott
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:55
Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:32

Samott
Ez a gond kiküszöbölhető lenne, ha a szolgáltató adta box mellé vennék egy G-link kompatibiliset (ha a szolgáltató engedi), az elsőn nézném a TV-t, a másikon vehetnék fel közben eltérő csatornákról is. Persze továbbra sem tudom, mit takar a "vezérlés" megnevezés. Nekem csak a b) pontban leírt lehetőség felelne meg.
Köszi a segítséget.
Elküldve: 2007. 01. 01. 15:45

Elküldve: 2007. 01. 01. 15:55
Idézet: Jaeger - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:55
Nem hiszem, hogy ilyesmi lehetseges.
Samott
Elküldve: 2007. 01. 01. 22:43
Szóval...Ha lassan is, de közeledik az átállás a földi digitális műsorszórásra, elvileg 2012-re nálunk is megszűnik az analóg szórás (az EU előírás szerin legalábbis). Az átállás mindenesetre folyamatos lesz (és várhatóan a nagyvárosokban kezdődik) így pár éven belül elkezdődhet a digitális adások számának növekedése.
Mivel nem 2-3 évre szeretnék dvd felvevőt vásárolni, hibridtuneres megoldáson gondolkodom (legfőbb jelöltem a Pio DVR 545HX), így a későbbiekben nem lesz gondom a DVB-T multicsatornás felvétellel. Mivel azonban alapvetően 3 digitális műsorsugárzási szabvány létezik (DVB-T /földi/, DVB-S /szatelit/ és DVB-C /kábel/) és ezek nem kompatibilisek egymással, előbb utóbb szükségem lesz settopbox-ra is, ha nem elégszem meg a DVB-T műsorkínálattal. Ugyanez lenne a helyzet, ha pl. megelégelném a UPC kábel arcátlanul emelkedő árait, és átállnék pl. DigiTV-re: lemondhatnék a multicsatornás felvételről (az időzítetten tetszőleges csatornáról történő felvételt nevezem így), a beltéri egységnek csak arról a csatornájáról tudnék felvenni, amelyik azon éppen be van állítva. De....és most jönne a kérdésem!
Több helyen is olvastam olyan DVD felvevőkről (az újabb PIO-k is ilyenek, lásd itt), amik képesek a settopbox-ok vezérlésére. Azt azonban, hogy ez pontosan mit takar, nem sikerült kiderítenem.

Azért azt is vedd figyelembe, hogy a digitális rögzítés rohamléptekkel fejlődik ami azt jelenti, hogy igen kicsi az esélye annak, hogy 2012-ben még mindig a mezei 4.7GB és 8.5GB DVD-/+R/RW lemezeket fogjuk írni, olvasni. Már a kapukat döngeti a HD-DVD és a blu-ray mely amint berobban a használatba ugyanúgy 2-3 év alatt el fog terjedni mint a sima DVD.
Szóval nagyon nagy az esélye annak, hogy a ma vásárolt asztali DVD felvevő 2012-ben mire megszűnik az analóg sugárzás már muzeális darab lesz. Digitális videorögzítésben nem érdemes több évre előre beruházni mivel ez a technika még csak most éli gyermekkorát és a felnőtté válás felé igen gyorsan halad.
Elküldve: 2007. 01. 01. 22:49
a lepényhal meg utoljára. magyarorszégna az uniós szabványok szerint 2006 nyarára akadálymentesíteni kellett volna a közhivatalokat. mindez nem történt meg, helyette fizetjük a bírságot..

What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 01. 01. 22:53
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 22:43
a táltos beszéljen belőled

A dunát meg úgyis DVB-T-ben nézem, évek óta...
Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 01. 22:54 -kor
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 01. 02. 13:02
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 21:43
Szóval nagyon nagy az esélye annak, hogy a ma vásárolt asztali DVD felvevő 2012-ben mire megszűnik az analóg sugárzás már muzeális darab lesz. Digitális videorögzítésben nem érdemes több évre előre beruházni mivel ez a technika még csak most éli gyermekkorát és a felnőtté válás felé igen gyorsan halad.
Mivel a tervezett felvevőmet a videomagnóm kiváltására szánom - és akként is fogom használni (HDD-re felveszek, megnézem, letörlöm) - a legritkább esetben írok ki bármit is. Így számomra szinte közömbös, hogy milyen írható médiumot használok 5 év múlva. Arról nem is beszélve, hogy nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy itthon a digitális műsorszórás elterjedésével egyidejűleg terjedne el a nagy felbontású sugárzás is (sztem az + pár év lesz). Persze ha így lenne, sőt elterjednének az olyan (HD képes) asztali felvevők is amik mind a 3 féle digitális tunert tartalmaznák (DVB-T/S/C) már cserélném is le.

Amire viszont még mindig nem kaptam választ (pedig nagyon szeretnék

Szerkesztette: Jaeger 2007. 01. 02. 13:05 -kor
Elküldve: 2007. 01. 02. 17:47
Idézet: F.B. - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 15:45

Lehet a Panasonic felvevőkkel is gyorsmásolni a vágott anyagot. Valamit félreértettél.
Elküldve: 2007. 01. 02. 19:43
Magyar használatit többször vévigböngésztem már, de nem tudtam megoldani a problémát. Mindig azt a hibaüzenetet írja ki, hogy : Cannot complete this operation now.
Adjanak tanácsot, mit tehetnék, antenna kábel egyből a recorderbe van kötve.
Elküldve: 2007. 01. 03. 12:40
Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 17:47
OK, köszi!

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:24
Annyi lenne a kérdésem ha valakinek van ilyen lejáccója vagy újjabb 2006os Panasonic iró modelle hogy hogyan szereti az irott lemezeket ?? Gondolok itt a rosszabb lemezekre főleg pl Princo

Lejácca ezeket a médiákat vagy szaggatva ? Nyilván DVD-Filmekre gondolok...
Szal mik a tapasztalatok ezen a téren.
Esetleg más érdekes infot is szivesen veszek.
Köszi előre is a segítséget.
Elküldve: 2007. 01. 05. 08:13
Idézet: spirit777 - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 20:43
Magyar használatit többször vévigböngésztem már, de nem tudtam megoldani a problémát. Mindig azt a hibaüzenetet írja ki, hogy : Cannot complete this operation now.
Adjanak tanácsot, mit tehetnék, antenna kábel egyből a recorderbe van kötve.
Szia!
A pause live TV csak scarton keresztül működik. És abban az esetben, ha a TV támogatja az adatkommunikációt a scarton keresztül (ez is jellemzően az 1-es scart csatlakozó, ha több van). Thomsonnál azt hiszem nextvlink-nek hívják, Panasonicnál Q-link, stb... Nálam Thomson TV és DVR-440-el működik és használom. Igaz, hogy az üzembehelyezésnél a DVD író a TV-től kérdezte le a csatornákat, tehát a kiosztás ugyanaz mind a kettőn. Nem tudom, hogy kell-e ez a funkció működéséhez, csak egy ötlet.
Elküldve: 2007. 01. 08. 09:57
EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!
Elküldve: 2007. 01. 08. 11:35
Idézet: Jaeger - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 14:02

Normal rs232 -es port van a hatuljan, szerintem elsosorban nem tole, hanem a settopboxoktol fugg mit lehet...
Minden esetre amikor a digitv indult, felhivtam oket, es megkerdeztem, hogy tudja ezt a settopbox e vagy sem, azt mondtak nem tartjak valoszinunek, hogy mukodne (ufsz. -os volt, szoval lehet huleseget beszelt, passz)...
Masrest (na ez lehet huleseg lesz, mert nem vagyok teljesen kepbe, masnem majd javitotok) kerdeztem, UPC -tol, digitvtol, antennadigitaltol, hogy erdemes e digitunneres dolgokat venni. Azt mondtak teljesen felesleges, mert egy reszukbe nem helyezheto kartya, amelyikbe meg megis az sem jo, mert az o kartyaik csak a sajat settopboxaikba fognak mukodni... (ha valami huleseg ebbe javitsatok plz!)
Szerkesztette: Vertigo 2007. 01. 08. 11:38 -kor
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2007. 01. 08. 16:34
http://www.avplanet.hu/DMR-EH56
http://www.jvc-online.hu/product_info.php?...products_id=300
Elsőnél kihangsúlyozzák a TBC-t, másodiknak viszont van 1394 kimenete, ami nekem jól jönne. Itt azért jobban hozzáértők is megfordulnak, márkában meg mindig JVC/Pana felé húzott a szívem, de meg lehet győzni.
Elküldve: 2007. 01. 09. 03:27
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 16:34
Bááá, Panasonic meg ír +/- lemezt, JVC csak mínuszost. Persze mire használnám a pluszt. A végén nem veszek semmit, vagy kettő közül a Pioneert választom

Elküldve: 2007. 01. 09. 07:00
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 16:34
http://www.avplanet.hu/DMR-EH56
http://www.jvc-online.hu/product_info.php?...products_id=300
Elsőnél kihangsúlyozzák a TBC-t, másodiknak viszont van 1394 kimenete, ami nekem jól jönne. Itt azért jobban hozzáértők is megfordulnak, márkában meg mindig JVC/Pana felé húzott a szívem, de meg lehet győzni.
Tudomásom szerint a JVC DR-MH200 IEE1394 felülete csak bemenet. Kimenet (kétirányú) a DR-MH300 típusban van. A magyar műszaki infonál az MH200-asnál el van írva a DV. Az eredeti angol infoban csak bemenetről van szó. Ha kimenet is kell akkor javaslom a 300-ast mely DV formátumban is képes HDD-re rögzíteni.