HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#631 Felhasználó inaktív   Todymano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:41

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 15:02

ezekre a szavakra keress rá: demux és reauthoring.
némi felhasználói tapasztalatom van csak. csinálsz egy szétszedett kép+hang forrást az anyagból. mondjuk pgcdemux-szal szétszedni apránként, mert gondolom nem egybe rögzítetted, hanem több felvételből álll össze. bár lehet h egybe is fogja látni. ha esetleg a decrypter "megeszi", azzal a különálló felvételt is látni fogod. akkor azokat csak leszeded vob-okba.
majd pl. ha menüt is akarsz akkor a dvd-lab shareware változatával összerakni. kezelése elég egyszerű. nagyon jó faq van benne. csak most nem tudom, h kezel-e mp2 vagy milyen hangforrást, amibe a dimarson dolgozik. de azt hiszem van lehetőség vele ac3 konvertre is. ha nem kell menü, akkor elég sok free program van. de így kérdés a több felvételt hogyan tudod majd keresgélés nélkül megnézni...
de a továbbiakban: sztem lezáratlanul rögzíts rw-re, majd a felmásolni decrypterrel iso-ba és imgburnnel kiírni.

Köszönöm a segitséget, de ebből egy olyan mondat nem volt, amit tökéletesen felfogtam. :) Nem lehetne ezt érthetőbben megfogalmazni, és mondjuk nem 6 programmal véghezvinni?! Lezárárskor elromlott a lemez, de mindent leszedtem rola, akkor miért nem tudom ujra kiirni/megnézni!!?
Ne értsd félre, nagyon hálás vagyok a válaszért, de ennél kicsit egyszerűbb megoldás nincs? és mondjuk konyhanyelven leirva? :)) nem vagyok egy számtechzseni. Mondjuk dvdshrink-em van, az nem erre?
bocsi, és mégegyszer köszi.

#632 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:16

Hali!

Kéne egy kis segítség.
Elolvastam a leírást, de valami nem akar összejönni.

van egy pio 540-es író hdd-ről úgy szeretnék kiírni anyagot, hogy menüje le is legyen. a menüt meg is csinálta, de ha berakom a lemez a menü nem indul el automatikusan.

lehet olyan menüt készíteni vele, hogy elinduljon magától ha berakom a lemezt?

#633 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:49

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:16

Hali!

Kéne egy kis segítség.
Elolvastam a leírást, de valami nem akar összejönni.

van egy pio 540-es író hdd-ről úgy szeretnék kiírni anyagot, hogy menüje le is legyen. a menüt meg is csinálta, de ha berakom a lemez a menü nem indul el automatikusan.

lehet olyan menüt készíteni vele, hogy elinduljon magától ha berakom a lemezt?

Automatikusan nem is fog elindulni hiszen a menü csak akkor jön elő ha megnyomod a "Menu" gombot a távirnyán  :D
Ha azt szeretnéd, hogy a menü a lemez berakása után megjelenjen akkor írd ki RW-re az anyagot majd PC-n rippeld be pld. DVD Decrypter programmal  majd pld. az IFOEdit program segítségével módosítsd a First PGC-t úgy, hogy ne a Title-re hanem a menüre mutasson majd DVD író programmal DVD-VIDEO módban írd ki és így ha berakod a lemezt először a menü fog megjelenni.

#634 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:49

Automatikusan nem is fog elindulni hiszen a menü csak akkor jön elő ha megnyomod a "Menu" gombot a távirnyán  :D
Ha azt szeretnéd, hogy a menü a lemez berakása után megjelenjen akkor írd ki RW-re az anyagot majd PC-n rippeld be pld. DVD Decrypter programmal  majd pld. az IFOEdit program segítségével módosítsd a First PGC-t úgy, hogy ne a Title-re hanem a menüre mutasson majd DVD író programmal DVD-VIDEO módban írd ki és így ha berakod a lemezt először a menü fog megjelenni.

Érdekes. A Pion nem állítható, hogy mi legyen a "Firstplay" (a film vagy a menü)?

#635 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 11:57

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 11:56

Érdekes. A Pion nem állítható, hogy mi legyen a "Firstplay" (a film vagy a menü)?

Nem.

#636 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:50

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 10:49

Köszi a segítséget és a választ wpepi

#637 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 21:12

Skacok, egy szubjektív, ámde számomra nagy dilemmát jelentő kérdés:

Kábeltévés forrás esetén van-e vizuális különbség mondjuk egy 72 cm-es vagy nagyobb képcsövű TV-n nézve az SP és LP módba felvett műsorok között? Vagy itt a műsorforrás maga a szűk keresztmetszet, és ezért felesleges is az SP? 19" monitoron nézegettem, de hajszálnyi volt a különbség SP-ben és LP-ben felvett azonos műsor között, 55 cm-es TV-n meg gyakorlatilag 0. Azonban  DVD-nyersanyag ára nem olyan egetrengető, hogy egy-két év múlva, amikor lecserélem a TV-met projektorra vagy valami "29"+" -os flat képcsöves kütyüre, anyázzak az archivált, esetleg megismételhetetlen felvételek minősége miatt.

Világosítsátok meg az elmémet ezzel kapcsolatban, pls!
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#638 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 06:57

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:12

Skacok, egy szubjektív, ámde számomra nagy dilemmát jelentő kérdés:

Kábeltévés forrás esetén van-e vizuális különbség mondjuk egy 72 cm-es vagy nagyobb képcsövű TV-n nézve az SP és LP módba felvett műsorok között? Vagy itt a műsorforrás maga a szűk keresztmetszet, és ezért felesleges is az SP? 19" monitoron nézegettem, de hajszálnyi volt a különbség SP-ben és LP-ben felvett azonos műsor között, 55 cm-es TV-n meg gyakorlatilag 0. Azonban  DVD-nyersanyag ára nem olyan egetrengető, hogy egy-két év múlva, amikor lecserélem a TV-met projektorra vagy valami "29"+" -os flat képcsöves kütyüre, anyázzak az archivált, esetleg megismételhetetlen felvételek minősége miatt.

Világosítsátok meg az elmémet ezzel kapcsolatban, pls!

Van különbség ráadásul nem is kicsi. Az SP átlag bitrátája 4.5Mbps-5.2Mbps között van, az LP átlag bitrátája 2.6Mbps-3.2Mbps között van. Ez már egy igen nagy különbség. A sorfelbontás csökkenés a másik nagy különbség mivel az LP esetében kisebb a sorfelbontás (kivéve a Panasonic készülékeket mert ott megtartják az 500-as sorfelbontást /igaz így sokkal jobban hajlamos a kockásodásra összetettebb kép esetén/).

Ha SP és LP között nem veszel észre különbséget akkor javaslom a szemészet felkeresését  :D

Minél nagyobb az átlag bitráta annál jobb lesz a minőség.

#639 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:17

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 7:57

Minél nagyobb az átlag bitráta annál jobb lesz a minőség.

Eddig én is eljutottam, leginkább az érdekelne MIN jön ki az a különbség? Mert pl. 55 cm-es katódsugárcsöves tv-n rajzfilmek esetében nem nagyon érzékelhető.

#640 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 06:13

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 22:17

Eddig én is eljutottam, leginkább az érdekelne MIN jön ki az a különbség? Mert pl. 55 cm-es katódsugárcsöves tv-n rajzfilmek esetében nem nagyon érzékelhető.

A sorfelbontás csökkenés bármilyen méretű TV-n megfigyelhető mert  mosottabb lesz a kép. A bitráta csökkenés pedig összetett képtartalmak, gyors mozgások esetén igen jól megfigyelhető és kockásodás, hártyásodás formájában jelenik meg (természetesen márkásabb felvevők esetében ez nem lesz olyan szembetűnő de ha egyszer rááll a szemed arra, hogy mit keress akkor mindig látni fogod  :) ). Rajzfilmek esetében ez nem lesz annyira feltűnő.

#641 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 7:13

A sorfelbontás csökkenés bármilyen méretű TV-n megfigyelhető mert  mosottabb lesz a kép. A bitráta csökkenés pedig összetett képtartalmak, gyors mozgások esetén igen jól megfigyelhető és kockásodás, hártyásodás formájában jelenik meg (természetesen márkásabb felvevők esetében ez nem lesz olyan szembetűnő de ha egyszer rááll a szemed arra, hogy mit keress akkor mindig látni fogod  :) ). Rajzfilmek esetében ez nem lesz annyira feltűnő.

OK, köszi, így már érthetőbb. Ezek szerint a Panám megtartja LP-ben is a sorfelbontást, illetve rossz műsort-típust választottam a tesztelésre, ezért nem olyan szembetűnő a difi.

#642 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:27

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 11:32

OK, köszi, így már érthetőbb. Ezek szerint a Panám megtartja LP-ben is a sorfelbontást, illetve rossz műsort-típust választottam a tesztelésre, ezért nem olyan szembetűnő a difi.

Gyors mozgást, össztettet, sok apró részletet tartalamazó video a jó, ha a különbséget akarod megfigyelni.

Próbálkozz sportműsorral!

Autóverseny, focimeccs, de főleg az úszás, vizilabda kiváló erre a célra.

#643 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 00:26

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:27

Próbálkozz sportműsorral!

Ívvan, tenisznél van mikor a gyengébb modelleknél szó szerint eltűnik a labda, billiérdnál a világos színű dákó meg csigafúrónak néz ki, estleg szakaszosan átlátni alatt a zöld posztóra.

Én meg közben lőtte megy ilyet:

http://www.panasonic.hu/index.php?p=produc...aae7b86c9d7add1

Aztán meglátjuk, szerintem életem első műszaki cucca lesz, amihez helpet kell olvasni, de pozitív, hogy a távrinyázója alapjaiban kezeli a JVC TVnket is. Remélem a Pana házimozival nem veszik össze, mert a két videó szeret megbolondulni a távrinyázótól...

Aztán beszámolok, de remélem csak jó lehet, sajna viszonyítási alapom nincs. DVOutot sajnálom, de csak ki bírom ezen is sakkozni a vágást, nem kell PCre átvakarni, meg aztán vissza.
Make love not Wor.

#644 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 08:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 0:26

Remélem a Pana házimozival nem veszik össze, mert a két videó szeret megbolondulni a távrinyázótól...

A DVD felvevő távirányítóját át lehet állítani, ha esetleg zavarna egy másik Panasonic berendezést. Nálunk Pana TV, DVD lejátszó, DVD felvevő, VHS magnó van egymás alatt, és a távirányítók nem zavarják a nem hozzájuk tartozó készülékeket. Viszont pozitív, hogy pl a TV távirányítójával, ha akarom, akkor kezelhető a VHS és a DVD lejátszó is. A VHS és a DVD felvevő távirányítójával pedig a TV is kezelhető.

#645 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:05

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 8:59

ha akarom, akkor kezelhető a VHS és a DVD lejátszó is. A VHS és a DVD felvevő távirányítójával pedig a TV is kezelhető.

Ezvégre mekkora, még a JVC TV-t is tudja távirányítani. Végre valami pozitív. Nahh, lassan bekötözöm, csak ki kell találni a kábelrengeteget. Remélem hamar belejövök a kezelésbe, akkor a kisebb videót nyugdíjazom, oszt akkor még mindig van Video/házimozi/recorder/PC. Combos lesz.
Make love not Wor.

#646 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:09

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 8:59

Nálunk Pana TV, DVD lejátszó, DVD felvevő, VHS magnó van egymás alatt...

Hehe, nálam pont ugyan ez a kombó! :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#647 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:17

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:09

Hehe, nálam pont ugyan ez a kombó! :D

JVC TV, Pana házimozi, Pana video, Pana video, most meg valahova a recorder.
Make love not Wor.

#648 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:17

JVC TV, Pana házimozi, Pana video, Pana video, most meg valahova a recorder.

Ahamm, fene a FAQ-ba, ezt marhára nem lehet értelmesen összedugni, valami feature ki fog maradni :-/
Make love not Wor.

#649 Felhasználó inaktív   ovitomi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 27. 12:20

Sziasztok!

Az alábbi DVD írók jöttek képbe megvásárlásra.
Panasonic DMR-EH55
Pioneer DVR-440H (Valahol olvastam, hogy a Pioneer kivonul a DVD piacról. Ez esetleg jelenthet gondot?!)

Esetleg valami más hasonló árfekvésben? (~80.000Ft)
HDD lehett kisebb, az nem gond.
Ami fontos: TBC
Ami jó lenne (bár a fenntiekben sincs benne): DVI
Ami esetleg: HDMI (bár ahogy látom, ez ebbe az árkategóriába nem fére bele.)

Ha valamelyiket javasoljátok/nem javasoljátok, akkor a miért is érdekelne!

Köszönöm a segítséget!
ovitomi

#650 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 12:31

Idézet: ovitomi - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 12:20

Pioneer DVR-440H

Nekem ilyen van, teljesen meg vagyok vele elegedve. Kicsit tartottam tole, hogy nem lesz eleg a 80GB de meg ugy is elferek rajta, hogy XP-ben veszem fel az anyagot.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.