HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 21. 19:33

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 21:11

Pont azért jöttem a topicba, hogy erről a készülékről kérdezzek. :) Milyenek a tapasztalatok? Jól látom, ezen már van HDMI is. A gyakorlatban pozitívumok/negatívumok?

Szerkesztette: Kory 2007. 02. 21. 19:35 -kor

#662 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 20:04

Idézet: Kory - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 20:33

Pont azért jöttem a topicba, hogy erről a készülékről kérdezzek. :) Milyenek a tapasztalatok? Jól látom, ezen már van HDMI is. A gyakorlatban pozitívumok/negatívumok?

Vagyok :)  Első negatívum, hogy nem volt a dobozban scart csati, ha nem gondolok rá várhattam volna egy napot a kipróbálással...

Kicsomizás, összerakás, vaskos kézikönyv olvasgatása. Szerencsére van egy gyors installálási füzetecske a leglényegesebbekkel, így ez elsőre elég. Bekapcs után alap beállítások kövezkeztek (idő, dátum, nyelv, terület stb beállítása), majd felmásoltam pár divx-et, mp3at, azokat gond nélkül játszotta felirattal együtt és még a 2 avi-s filmnél magától be is tölti a következő cd-t. Mp3-nál nem lehet beletekerni, ez nagyon nagy gáz, mert elég hosszú mixeket tettem fel, feleslegesen. 

Menü elég ésszerű, igaz még csak alap dolgokat végeztem, tehát még nem szerkesztettem felvett anyagot, meg ilyenek.  Hdmi-t nem tud a tv-m, régi darab, így marad a scart és az optikai audio kimenet az erősítőre.

Felvenni szépen vesz fel XP módban, ráfér vagy 33 óra még úgy is, hogy már vettem fel 2 meccset meg 2 filmet.  A ventije nem hangos, nem is lehet hallani, szép csendes kis masina.

Hirtelen ennyi, ha érdekel vmi szólj bátran.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#663 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 08:30

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 20:04

Vagyok :)  Első negatívum, hogy nem volt a dobozban scart csati, ha nem gondolok rá várhattam volna egy napot a kipróbálással...

Kicsomizás, összerakás, vaskos kézikönyv olvasgatása. Szerencsére van egy gyors installálási füzetecske a leglényegesebbekkel, így ez elsőre elég. Bekapcs után alap beállítások kövezkeztek (idő, dátum, nyelv, terület stb beállítása), majd felmásoltam pár divx-et, mp3at, azokat gond nélkül játszotta felirattal együtt és még a 2 avi-s filmnél magától be is tölti a következő cd-t. Mp3-nál nem lehet beletekerni, ez nagyon nagy gáz, mert elég hosszú mixeket tettem fel, feleslegesen. 

Menü elég ésszerű, igaz még csak alap dolgokat végeztem, tehát még nem szerkesztettem felvett anyagot, meg ilyenek.  Hdmi-t nem tud a tv-m, régi darab, így marad a scart és az optikai audio kimenet az erősítőre.

Felvenni szépen vesz fel XP módban, ráfér vagy 33 óra még úgy is, hogy már vettem fel 2 meccset meg 2 filmet.  A ventije nem hangos, nem is lehet hallani, szép csendes kis masina.

Hirtelen ennyi, ha érdekel vmi szólj bátran.

Köszi a leírást!

Mp3-ba beletekerni HDD-ről vagy CD-ről nem lehet, vagy egyikről se?

Próbáld meg az alábbi trükköt, amely egy LG HDD-s felvevőnél működik: ott DIVX filmekbe nem lehet belepörgetni, de ha behozzuk a "TIME"-ot, akkor be lehet írni, hogy pl. 14 perc 5 mp, és akkor szépen odaugrik :)

CD-ről/DVD-ről tudsz lejátszani bármit, miközben rögzítesz a HDD-RE?

#664 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 17:29

mp3-at csak hdd-ről próbáltam, leírás szerint audio cd-nél lehet tekerni, csak az a gomb mp3-nál nem funkcionál.

A trükköt majd megnézem, hátha működik.

Rögzítés közben még nem próbáltam semmit sem lejátszani, majd megnézem a kézikönyvben és ki is próbálom az eredményt pedig megosztom természetesen.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

#665 Felhasználó inaktív   Juzam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 06:17

Én is Samsung DVD-HR735-ről kérdeznék.
DivX-es videók feliratai fix helyen jelennek meg vagy lehet változtatni?
Támogatja-e az ékezeteket és a betűméret nem túl kicsi (esetleg lehet változtatni)?

#666 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 09:07

Feliratról ilyesmit nem írnak, a lényeg, hogy a film címe és a feliraté pontosan egyezzen. Ami filmet felirattal néztem, azoknál nem volt gond sem az ékezetekkel sem pedig a felirat méretéve.

A kövezkező felirat  kiterjesztéseket játsza le: .smi, .srt, .sub, .psb, .txt, .ass

Videotömörítésből ezeket ismeri: divx  video 3.11, 4.x, 5.x,
                                                        audio .mp3, .mpeg1 audio layer2, windows media audio, .lpcm, .ac3

szerk: ittveddmeg.hu -n egész jó árban látom ezt is és a 737-est is.

Szerkesztette: BBalázs 2007. 02. 24. 09:35 -kor

#667 Felhasználó inaktív   Nick Jagger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 14:25

Sziasztok!

Én egy Sony RDR-HX520-ashoz vagyok képtelen magyar kézikönyvet lelni a neten, ha esetleg tudnátok segíteni, megköszönném!
N.J.

#668 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:58

Felvettem tv-ől egy órát xp módban, felmásoltam dvd-re és nem hajlandó lezárni a lemezt, azt írja ki, hogy áramtalanítsam a felvevőt, majd próbáljam újra, de így sem megy. Lezáratlan lemezt nem látja a sz.gép, üresnek véli, de a lejátszó persze látja rajta a filmet.

Mi lehet a gond?

#669 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 20:09

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 16:58

Felvettem tv-ől egy órát xp módban, felmásoltam dvd-re és nem hajlandó lezárni a lemezt, azt írja ki, hogy áramtalanítsam a felvevőt, majd próbáljam újra, de így sem megy. Lezáratlan lemezt nem látja a sz.gép, üresnek véli, de a lejátszó persze látja rajta a filmet.

Mi lehet a gond?

Lehetséges, hogy azt a márkát nem szereti a felvevő. Próbáld ki más lemezzel (Verbatim, TDK, stb.).

#670 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 20:48

kék tdk -r-es a lemez, amit gépen írok rá (mp3, divx, dvd) lejátsza gond nélkül, ráírta az asztali író erre is, csak nem képes lezárni

#671 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 09:49

Jó Urak! Itt ülök napok óta, olvasgatva az asztali dvd felvevőn vr formátumban rögzített -majd később "reklámmentesített"- film átmásolásáról video formátumra. Hozzá nem értő lévén eddig nem sokra jutottam.A leírások szerint pl. tmpeg dvd author tud ilyet. Nekem nem ment. Csak dvddata kiterjesztésben mentett, azzal aztán nem tudtam mit kezdeni. (meg ne kövezzetek!) Segítséget kérnék erre, a nektek bizonnyal egyszerű problémára, élve további kérdések lehetőségével.

#672 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 15:10

RW-s TDK lemezre ismét felírtam a felvett anyagot, le is tudtam zárni a lemezt, de a sz.gép nem játsza le.

DVD_RTAV mappát hoz létre benne egy VR_MANGR.IFO és egy VR_MOVIE.VRO file-al.

Ezt mivel lehet megnézni vagy szerkeszteni?

#673 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 15:15

En meg soha nem irtam semmit VR modban... miert jo az? A sima video moddal nincs semmi gondom, szepen tudom hasznalni forraskent...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#674 Felhasználó inaktív   pappfer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 17:30

Sziasztok!

Asztali DVD felvevőt keresek, max. 50 ezret szánnék rá.
Amik kellenének:
- a VHS kazettáimat tudjam DVD-re átvenni
- jó minőségű legyen, ne szaggasson, gyorsan lehessen tekerni

Mindössze ennyi elvárásom van. :)
Köszi!

#675 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 20:44

Idézet: Samott - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 15:15

En meg soha nem irtam semmit VR modban... miert jo az? A sima video moddal nincs semmi gondom, szepen tudom hasznalni forraskent...

Samott

Leginkább arra használom, hogy a felvett filmekből kivágjam a sok-sok hírdetést. Esetleg Hi8-ról átvett anyagból kiveszem a hibás részeket, vagy áthelyezek jeleneteket. Addig nincs is baj amíg RW-n van, ám ha átmásolom R-re akkor már nem olvassa el még maga a JVC sem. Ugyan azt átmásolva egy másik, video formátumra formázott RW lemezre jól olvassa! Ez őrület. De ez egy másik probléma.
Az alap, hogy a CYBERHOME nem játsza az VR formátumra felvett anyagot. Ezért is kértem, kérem a segítséget.

#676 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 21:33

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 15:10

RW-s TDK lemezre ismét felírtam a felvett anyagot, le is tudtam zárni a lemezt, de a sz.gép nem játsza le.

DVD_RTAV mappát hoz létre benne egy VR_MANGR.IFO és egy VR_MOVIE.VRO file-al.

Ezt mivel lehet megnézni vagy szerkeszteni?

Nero7 szereti.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#677 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 21:39

Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 20:04

Legalább 15 éve nem kapsz a videómagnók mellé sem.
De pl. usb-s nyomtatók/scannerek mellé is csak elvétve csomagolnak kábelt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#678 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 21:49

Idézet: gyben - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 20:44

Leginkább arra használom, hogy a felvett filmekből kivágjam a sok-sok hírdetést. Esetleg Hi8-ról átvett anyagból kiveszem a hibás részeket, vagy áthelyezek jeleneteket. Addig nincs is baj amíg RW-n van, ám ha átmásolom R-re akkor már nem olvassa el még maga a JVC sem. Ugyan azt átmásolva egy másik, video formátumra formázott RW lemezre jól olvassa! Ez őrület. De ez egy másik probléma.
Az alap, hogy a CYBERHOME nem játsza az VR formátumra felvett anyagot. Ezért is kértem, kérem a segítséget.

Mint már írtam a TMPEG DVD Author képes importálni VR formátumot. DVD import esetén választhatsz, hogy egy temp file-ba (valami.mpg) bemásolja a HDD-re és onnan dolgozzon vagy közvetlenül a DVD-ről.

"Supported input formats

Video formats

MPEG-1 System stream (.mpg) *1
MPEG-1 Elementary stream (.m1v) *1
MPEG-2 Program stream (.mpg,.m2p)*1
MPEG-2 Elementary stream (.m2v)*1
DVD-VR files (VRO)*2
DVD-Video files (VIDEO_TS.IFO)*3
TV recordings from Windows XP Media Center (*.dvr-ms)

*2 In order to use DVD-VR data, it is necessary to have a PC system that includes a compatible drive, device driver, etc... If the file cannot be copied in Windows, you cannot use this function. Copy protected (CPRM, CSS...) contents cannot be imported.
"

http://tmpgenc.pegas...duct/tda20.html

#679 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 22:23

Idézet: gyben - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 20:44

Leginkább arra használom, hogy a felvett filmekből kivágjam a sok-sok hírdetést. Esetleg Hi8-ról átvett anyagból kiveszem a hibás részeket, vagy áthelyezek jeleneteket. Addig nincs is baj amíg RW-n van, ám ha átmásolom R-re akkor már nem olvassa el még maga a JVC sem.

Koszi, igy mar ertheto... gondolom nem merevlemezes a felvevod es ezert kell rw-re VR modban ugyeskedni. Vinyoval nekem szerencsere egyszerubb az elet...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#680 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 18:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 21:49

Mint már írtam a TMPEG DVD Author képes importálni VR formátumot. DVD import esetén választhatsz, hogy egy temp file-ba (valami.mpg) bemásolja a HDD-re és onnan dolgozzon vagy közvetlenül a DVD-ről.

"Supported input formats

Video formats

MPEG-1 System stream (.mpg) *1
MPEG-1 Elementary stream (.m1v) *1
MPEG-2 Program stream (.mpg,.m2p)*1
MPEG-2 Elementary stream (.m2v)*1
DVD-VR files (VRO)*2
DVD-Video files (VIDEO_TS.IFO)*3
TV recordings from Windows XP Media Center (*.dvr-ms)

*2 In order to use DVD-VR data, it is necessary to have a PC system that includes a compatible drive, device driver, etc... If the file cannot be copied in Windows, you cannot use this function. Copy protected (CPRM, CSS...) contents cannot be imported.
"

http://tmpgenc.pegas...duct/tda20.html

Igen, valóban. Köszönöm. Valami elképesztő hibát vétettem, mikor is rossz helyről importáltam.
Most folyik a próba. Reménykedem. Ezt vajon a Nero9 nem tudja? (nem a reménykedést)

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.