HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#691 Felhasználó inaktív   Juzam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 18. 19:28

SONY RDR-HX825-ről van már valakinek gyakorlati tapasztalata?

#692 Felhasználó inaktív   Tiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 14:07

Sziasztok!

Samsung DVD-HR735-el kapcsolatban kernek segitseget azoktol akiknek van ilyen vagy talalkoztak mar a problemaval.

A problemam, h a video beallitasok kozotti 'Aspect Ratio' allitas nincsen hatassal a megjelenitett kepre.

Probaltam S-Video-n es HDMI-n keresztul is, de semmi. A tesztvideo egy 16:9-es avi, csak alul felul fekete csikokkal jatsza le, sem a pan-scan nem mukodik, sem a 4:3 crop. Otlet?
DVD-vel meg nem probaltam, de nem hiszem, hogy mashogy mukodne DVD-vel.

:down: Szinten furcsasag, hogy az LCD TV-men levo DVI bemenetre kotve az eszkozt, csak akkor tudja szinkronba hozni magat (out of sync villog a TV-n) ha elinditom egy pillanatra a HDD-re torteno felvetelt. Erdekes mi?

#693 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 16. 18:30

Idő hiányában nem olvastam végig a fórumot, így nem tudom volt-e szó erről a márkáról és típusról: Philips DVDR3450H.Ezzel a típussal szemezgetek.A vélemények tanácsok érdekelnének.Egy Samsungot kipróbáltam már (a 735-öt) és nagyon jó kis masina.
Nekem minden cuccom Philips ezért ragaszkodnék a Philipshez............ ;)

Szerkesztette: trec 2007. 04. 16. 18:31 -kor

#694 Felhasználó inaktív   Nick Jagger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 02:30

Sziasztok!

Ha valakit érdekel, a héten 60 000, a Sony RDR- HX520 az EW-ben,  én tökéletesen elégedett vagyok az enyémmel...
N.J.

#695 Felhasználó inaktív   Iceclon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 13:46

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Panasonic DMR-ES15 tipusu asztali recorderhez.

Elsősorban azért vettem, hogy ne fügjek annyira a tv műsor idejétől, amit meg akarok nézni, felveszem és éjjel, vagy reggel megnézzem. Azonban 1 hete néha magától lekapcsolt a felvétel, nem tudtam miért. A felvétel képén pedig egy kis ikon jelent meg (két fehér négyszög egymáson), nem tudtam mit jelent, egyszer pont be volt kapcsolva a tv a háttérben és azt írta ki a gép, hogy "Másolásvédelmi jel érzékelve. Felvétel nem lehetséges." ez még 3x fordult elő, mikor a tv2-ről vettem fel.

Mondjuk megértem, hogy a sztárok a jégen-t és a 3-4 éves sorozatokat védeni kell :) de pár napja hosszas huzavona után végre megkaptunk néhány 89-92 közötti kézikamerás családi felvételt a meglévő felvételekkel együtt akkor gondoltam ideje lecserélni a VHS kazikat dvd-re, kihalásztam a régi vhs lejátszót, össze kötöttem scaron keresztül és elkezdtem felvenni... csak hogy itt is lekapcsolt a felvétel ugyan ezzel a hiba üzenettel. Erősen kétlem, hogy a 20 évvel ezelötti házivideókon másolás védő lenne... :)

Nem tudnátok valami tippet adni mitől érzékeli másolásvédettnek a felvételeket?

Szerkesztette: Iceclon 2007. 04. 25. 13:55 -kor

#696 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 14:11

Idézet: Iceclon - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 14:46

Sziasztok!

Elsősorban azért vettem, hogy ne fügjek annyira a tv műsor idejétől, amit meg akarok nézni, felveszem és éjjel, vagy reggel megnézzem. Azonban 1 hete néha magától lekapcsolt a felvétel, nem tudtam miért. A felvétel képén pedig egy kis ikon jelent meg (két fehér négyszög egymáson), nem tudtam mit jelent, egyszer pont be volt kapcsolva a tv a háttérben és azt írta ki a gép, hogy "Másolásvédelmi jel érzékelve. Felvétel nem lehetséges." ez még 3x fordult elő, mikor a tv2-ről vettem fel.

Mondjuk megértem, hogy a sztárok a jégen-t és a 3-4 éves sorozatokat védeni kell :) de pár napja hosszas huzavona után végre megkaptunk néhány 89-92 közötti kézikamerás családi felvételt a meglévő felvételekkel együtt akkor gondoltam ideje lecserélni a VHS kazikat dvd-re, kihalásztam a régi vhs lejátszót, össze kötöttem scaron keresztül és elkezdtem felvenni... csak hogy itt is lekapcsolt a felvétel ugyan ezzel a hiba üzenettel. Erősen kétlem, hogy a 20 évvel ezelötti házivideókon másolás védő lenne... :)

A régi VHS felvételeken lehet, hogy a szinkronjel miatt véli úgy, hogy másolásvédett. Sajnos a régi felvételeknél a szinkron igencsak le van robbanva és hát az analóg másolásvédelem pont a szinkronjelbe épített torzuláson alapul. Esetleg próbáld meg valamilyen jobb VHS magnóval lejátszani mert a mechanika állapota, a szervo válaszideje szintén befolyásolja a szinkronjelet.

A TV2 esetében szintén valamilyen a jelalakban fellépő zavarról lehet szó mert nincs másolásvédelemmel ellátott adás. (néha nálam is jelentkezik /Pioneer felvevőm van/).

Szerkesztette: wpepi 2007. 04. 25. 14:13 -kor

#697 Felhasználó inaktív   Iceclon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 14:20

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ :)

#698 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:01

Idézet: Iceclon - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 13:46

Sziasztok!

Nekem EH-52-esem van és pont ugyanezt tapasztaltam a múlt héten, szintén a TV2-ről felvéve a 4400 c sorozat egy részét. Ez volt az első és eddig utolsó eset. De az érdekes az, hogy én időzített felvételt csináltam ekkor és csak másnap a felvevő bekapcsolásakor írta ki ezt az üzenetet. és rátette a két kis négyszöget a film előnézetére. Viszont a filmet felvette teljes egészében!
Nem értem.

#699 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:08

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 13:01

Nekem EH-52-esem van és pont ugyanezt tapasztaltam a múlt héten, szintén a TV2-ről felvéve a 4400 c sorozat egy részét. Ez volt az első és eddig utolsó eset. De az érdekes az, hogy én időzített felvételt csináltam ekkor és csak másnap a felvevő bekapcsolásakor írta ki ezt az üzenetet. és rátette a két kis négyszöget a film előnézetére. Viszont a filmet felvette teljes egészében!
Nem értem.

Lemezre másolni próbáltad? Szerintem akkor fog sipákolni.

#700 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 26. 13:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 13:08

Lemezre másolni próbáltad? Szerintem akkor fog sipákolni.

Nekünk nem vette fel, megszakadt a felvétel. Szintén TV2-őről, többször is.
Make love not Wor.

#701 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 26. 13:31

Fantasztikusak ez a dolgok.

"Régi" hi-fi VHS, azt jóvan, eddig mindent felvettem tévéből, meg máshonnan is.  :Đ

Előbb utóbb minden az emberiség szopatásáról fog szólni?

#702 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 13:36

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 14:31

Fantasztikusak ez a dolgok.

"Régi" hi-fi VHS, azt jóvan, eddig mindent felvettem tévéből, meg máshonnan is.  :Đ

Előbb utóbb minden az emberiség szopatásáról fog szólni?

Ennek semmi köze a másolásvédelemhez. Pusztán valamilyen zavar van a jelben amit a készülékek másolásvédelemnek értelmeznek. Oka pedig valahol a közvetítői láncban időközönként megjelenő hiba lehet. kb. 5-6 hónapja teljesen véletlenül (még reklám alatt is) jelentkezik ez a zavar.

#703 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 13:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 14:36

Ennek semmi köze a másolásvédelemhez. Pusztán valamilyen zavar van a jelben amit a készülékek másolásvédelemnek értelmeznek. Oka pedig valahol a közvetítői láncban időközönként megjelenő hiba lehet. kb. 5-6 hónapja teljesen véletlenül (még reklám alatt is) jelentkezik ez a zavar.

Tudom, csak vicceltem.

#704 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 18:03

Na ilyet én még nem láttam. Mi a fene ez. Kivettem az RW lemezt az asztali recorderből leszedtem róla ami rajta volt, letöröltem. Ezek után nem hajlandó felismerni a lemezt. Beteszem és semmi. REading disc és nem történik semmi.

#705 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 05:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 19:03

Na ilyet én még nem láttam. Mi a fene ez. Kivettem az RW lemezt az asztali recorderből leszedtem róla ami rajta volt, letöröltem. Ezek után nem hajlandó felismerni a lemezt. Beteszem és semmi. REading disc és nem történik semmi.

Teljes törlést végezz el és akkor jó lesz.
Az RW lemezeken időközönként teljes törlést kell elvégezni. (az asztali DVD felvevők csak gyorstörlést alkalmaznak)
Ha a PC-s íróprogram nem ismerné fel akkor pld. a DVDInfo Pro programmal a teljes törlést ill. formázást el tudod végezni és a lemez ismét írható/olvasható lesz. Persze az RW lemezek csak korlátozott számban írhatók/törölhetők. Ez a szám függ a minőségtől azaz gagyi lemez esetén akár már a második újraírás után mehet a kukába. Márkás lemez esetén (pld. Verbatim, TDK) van esélyed a több száz újraírásra.

#706 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 17:48

Valamit elallitottam a felvevomon... :( es most nem tudom visszaallitani.

Pioneer a dragam, es veletlenul a pause live tv gombal kapcsoltam be (ez az en tevemmel nem mukodik, veletlenul nyomtam meg). Eddig amikor bekapcsoltam, akkor a tv rogton atkapcsolt az AV bemenetere, es a felvevo tunerenek kepet mutatta... most viszont kezzel kell a TV-t AV-re kapcsolni. Jo lenne ha ez ujra automatikus lenne... de nem talalom hol kell visszakapcsolni. Valaki?

Szerk: Ok, megvan TV/DVD mod valtas kell... DVD modban mukodik ugy, ahogy megszoktam. :)

Samott

Szerkesztette: Samott 2007. 06. 15. 18:41 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#707 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 15:56

Sziasztok! Van egy Thomson DVD felvevőm, ami kicsit rakoncátlankodik, ám ez mostanra problémát okoz.
Elvileg csak arra kéne figyelnem, hogy felvételhez pluszos DVD-vel etessem, ám kezdettől fogva  finnyás volt, néhány lemeztípust nem fogadott el. Mostanra valahogy úgy alakult a piac, hogy az eddig bevált lemezeket nem tudom beszerezni, a kereskedelemben kapható típusok között pedig hiába kutatok, nem találok olyat, amit biztonsággal elfogadna. Az eddigi készletemre továbbra is megbízhatóan tud felvenni, ezért igazából hibásnak sem mondható. De ha majd egyszer elfogy a lemezkészletem?...
Segítségeteket kérem, hallott-e valaki ilyen hibáról, esetleg javítható lehet-e?
Sajnos a szerviz, ahova bevittem a készüléket, azt javasolta, hogy keresgéljek csak a lemezek között, amíg nem találok megfelelőt.
Minden biztató szót köszönettel fogadok! :(

#708 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:11

Hogyne hallottunk volna, a Thomsonod firmware-je nem kezeli az újabb azonosítóval ellátott lemezeket, és nem tudja mifélék azok.

Esetleg meg lehetne nézni van-e frissítés a felvevődhöz.

http://www.thomsonlink.com/support/ (mondjuk a Thomson nem erről  híres.....)

Szerkesztette: Kory 2007. 07. 19. 07:11 -kor

#709 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:29

Idézet: Kory - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 7:11

Hogyne hallottunk volna, a Thomsonod firmware-je nem kezeli az újabb azonosítóval ellátott lemezeket, és nem tudja mifélék azok.

Esetleg meg lehetne nézni van-e frissítés a felvevődhöz.

http://www.thomsonlink.com/support/ (mondjuk a Thomson nem erről  híres.....)

Köszönöm a gyors választ.
Megnéztem a linkelt lapot, sajnos nem található meg a listában a gépem.
Üdv!

#710 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:54

Idézet: omborz - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 8:29

Köszönöm a gyors választ.
Megnéztem a linkelt lapot, sajnos nem található meg a listában a gépem.
Üdv!

Hát akkor sajnos nincs hozzá semmilyen hivatalos támogatás...hány éves?

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.