HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#711 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 19. 14:45

Idézet: Kory - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 7:54

Hát akkor sajnos nincs hozzá semmilyen hivatalos támogatás...hány éves?

Nem is számítottam rá, hogy továbbra is figyelemmel kíséred az esetemet. Köszönöm a figyelmességedet.

A kérdésedre a válaszom: Két éves a készülék, Thomson DTH 8040 típusú.

Most győri szervizre vadászom, ahol elmondhatom az Általad felvetett lehetőséget. Tippet már kaptam, csak az abban szereplő személyt nem sikerült utolérnem...

(a lepény hal meg előbb, a remény hal meg utoljára, mint tudjuk)

#712 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 19. 15:09

Idézet: omborz - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 15:45

Nem is számítottam rá, hogy továbbra is figyelemmel kíséred az esetemet. Köszönöm a figyelmességedet.

A kérdésedre a válaszom: Két éves a készülék, Thomson DTH 8040 típusú.

Most győri szervizre vadászom, ahol elmondhatom az Általad felvetett lehetőséget. Tippet már kaptam, csak az abban szereplő személyt nem sikerült utolérnem...

(a lepény hal meg előbb, a remény hal meg utoljára, mint tudjuk)

Szívesen. Találtam neked frissítést egy másik hivatalos Thomson Support Site-on! (supporter.fr)

Ez 1.17A típusjelzésű, persze tudni kéne, milyen van a tiéden, lehet hogy ugyanez, de lehet hogy régebbi (sajnos nem tudom hogyan lehet megnézni, de lehet valahova kiírja, valamelyik menüben a készülék) - közben rájöttem hogy írja a PDF- hogy bekapcsolt állapotban a REC és PLAY egyszerre megnyomásával kiírja a rajta lévő változatot.

Feltöltöttem ide egyben, van benne egy PDF fájl is.

Letöltés, a DTH 8040E változathoz

Frissítés menete

Idézet

Method of upgrade :
1  - Burn a CD with the file M7AV117A.ODD (software V1.17A version). 
2  - Load in the CD and you will see " FEM DISC" on the VFD.
3  - Press and hold the " REV "  & " PLAY/PAUSE " key simultaneously on the front panel for three seconds.
4  - You will see " TRANSFER " show on VFD for a second before the disc tray open by itself.
5  - Remove the CD and close the disc tray. 
6  - Again, press and hold the " REV "  & " PLAY/PAUSE " key simultaneously on the front panel for three seconds.
7  - You will see " UPDATE " on the VFD.  Upgrading begin and take a while to complete.
8  - When the software is successfully upgraded, it will shut down by it self.
9  - Press “STAND BY/ON” key to switch on the set.
10 - The software version can be checked on OSD by pressing button “REC” and “PLAY” on the set.

Ha nem tudsz angolul: meg kell írni egy CD-t a mellékelt ODD fájllal (csak azzal), be kell rakni a gépbe, majd mikor kiírja hogy FEM DISC, egyszerre le kell nyomni a panelján a REV&PLAY/PAUSE-t 3 másodpercig, majd ezután kiírja hogy TRANSFER, várni kell, majd kinyitja a tálcát (CD-t távolítsd el, csukd be a tálcát), megint meg kell nyomni a fenti gombokat egyszerre 3 mp-re, majd kiírja hogy UPDATE, várni kell amíg magától lekapcsol. Ezután visszakapcsolhatod, illetve ellenőrizheted hogy az új verziót írja ki. Majd ezután próbálhatsz írni :)

Csak saját felelősségre.

Szerkesztette: Kory 2007. 07. 19. 15:18 -kor

#713 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 16:57

Kedves Kory!
Letöltöttem, elolvastam, izgatottan belevágnék a frissítésbe.
Kipróbáltam, betettem a CD-t, valóban kiírta hogy FEM DISC, de tovább nem mentem, mert a verzió ellenőrzésének fontosságára felhívtad a figyelmemet, ám a mellékelt képernyőtartalomból nem tudom kihámozni a verziószámot, nem tudom, hogy kárt okoznék-e, ha telepíteném a kapott programot. Ebben még kérhetem a segítségedet?
Esetleg a RICOH sorban az a V1.10... kezdetű karakterhalmaz?
Ahogy eddig, most is nagyon köszönöm a fáradozásodat.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: omborz 2007. 07. 19. 17:01 -kor

#714 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 17:56

Végülis belevágtam, frissítettem a szoftvert, ahogy azt mutattad.
Sikerült, valóban az a sor mutatta a verziószámot, amit feltételeztem.
Jelentős változást nem látok a gép működésében, bár a próbapéldányok közül két lemezt, amit korábban visszautasított, most elfogadott.
Még egyszer tesztelni fogom a lemezeket, mindenesetre már látok reményt a vásárlásra.
Köszönöm a segítségedet, remélhetőleg többet nem zaklatlak.

Szerkesztette: omborz 2007. 07. 19. 17:57 -kor

#715 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 06:40

Szia!

Nincs mit, én is életemben most látok először ilyen Thomson szervízmenüt :) úgyhogy én is azt gondolom, hogy 1.10-es szoftver volt rajta eredetileg. A lényeg hogy szépen frissítetted, remélhetőleg jópár újabb fajta lemezt meg fog majd ezután enni. :)

#716 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 08:07

Sziasztok!

Megint azon töröm a fejem, hogy kellene egy asztali DVD-felvelő. A két jelölt: Pioneer DVR-545H és Pioneer DVR-550H. Elolvastam a Pioneer honlapján a leírásukat és letöltöttem a júzermanuálokat is. Olvasgattam a hozzászólásokat a különböző fórumokon. Az hamar kiderült, hogy nem hajlandóak ezek a drágák menü nélküli DVD-t írni. Ez engem módfelett bosszant, utálom ezeket a gyári menüket. Arra van lehetőség, hogy beállítsam, hogy rögtön a film induljon és ne a menüvel nyisson lejátszáskor? A menürendszer sem egy ergonomikus csoda. Ami azonban a legjobban foglalkoztat, az a TBC. A manuálok egy büdös szóval sem említik a létét/nem létét. A Pioneer honlapján az 545-nél írják, hogy van, de az 550-nél nem! Létezhet, hogy az újabb típusból kihagyták ezt a fontos funkciót? További kérdéseim: tudja valaki, hogy milyen vinyókat építenek az 550-esbe? Úgy tudom, az 545/645 típusokba WD-k kerültek. Az újabb (550) készülékben már 12 bites video D/A van. Okoz ez szemmel látható javulást a képminőségben? (Ezt azért kérdezem, mert annak idején az audio D/A-k esetében nem tapasztaltunk összefüggést a hangminőség és a felbontás között, sőt a régi 16 bitesek jobban szóltak, mint a modernebbnek kikiáltott 18-20 bites típusok - no flame!).
Köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: multibit 2007. 07. 23. 08:08 -kor

#717 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 09:43

Idézet: multibit - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 9:07

Sziasztok!

Megint azon töröm a fejem, hogy kellene egy asztali DVD-felvelő. A két jelölt: Pioneer DVR-545H és Pioneer DVR-550H. Elolvastam a Pioneer honlapján a leírásukat és letöltöttem a júzermanuálokat is. Olvasgattam a hozzászólásokat a különböző fórumokon. Az hamar kiderült, hogy nem hajlandóak ezek a drágák menü nélküli DVD-t írni. Ez engem módfelett bosszant, utálom ezeket a gyári menüket. Arra van lehetőség, hogy beállítsam, hogy rögtön a film induljon és ne a menüvel nyisson lejátszáskor? A menürendszer sem egy ergonomikus csoda. Ami azonban a legjobban foglalkoztat, az a TBC. A manuálok egy büdös szóval sem említik a létét/nem létét. A Pioneer honlapján az 545-nél írják, hogy van, de az 550-nél nem! Létezhet, hogy az újabb típusból kihagyták ezt a fontos funkciót? További kérdéseim: tudja valaki, hogy milyen vinyókat építenek az 550-esbe? Úgy tudom, az 545/645 típusokba WD-k kerültek. Az újabb (550) készülékben már 12 bites video D/A van. Okoz ez szemmel látható javulást a képminőségben? (Ezt azért kérdezem, mert annak idején az audio D/A-k esetében nem tapasztaltunk összefüggést a hangminőség és a felbontás között, sőt a régi 16 bitesek jobban szóltak, mint a modernebbnek kikiáltott 18-20 bites típusok - no flame!).
Köszönöm a segítséget!

A Pioneer felvevők által készített menü csak a menü gomb megnyomásakor jelenik meg azaz a lemez behelyezésekor nem indul el automatikusan a menü. Szerintem ez az újabb Pioneer típusokon is így van.
Nem hiszem, hogy az újabb típusokból hiányozna a TBC. Szerintem vedd fel a kapcsolatot a magyar képviselettel (Basys Kft.) és kérdezd meg tőlük.
Minél nagyobb a D/A felbontása annál pontosabb a konverzió. Ha pedig pontosabb a D/A akkor jobb is lesz az analóg oldalon a kép. Persze az, hogy jobb a kép nagymértékben függ a forrástól hiszen ahhoz, hogy egy 108MHz/12bit DAC által adott minőség jobb legyen mint a 108MHz/10bit DAC által adott minőség az MPEG2-nek is jó minőségűnek kell lennie.

#718 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 11:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 10:43

A Pioneer felvevők által készített menü csak a menü gomb megnyomásakor jelenik meg azaz a lemez behelyezésekor nem indul el automatikusan a menü. Szerintem ez az újabb Pioneer típusokon is így van.
Nem hiszem, hogy az újabb típusokból hiányozna a TBC. Szerintem vedd fel a kapcsolatot a magyar képviselettel (Basys Kft.) és kérdezd meg tőlük.
Minél nagyobb a D/A felbontása annál pontosabb a konverzió. Ha pedig pontosabb a D/A akkor jobb is lesz az analóg oldalon a kép. Persze az, hogy jobb a kép nagymértékben függ a forrástól hiszen ahhoz, hogy egy 108MHz/12bit DAC által adott minőség jobb legyen mint a 108MHz/10bit DAC által adott minőség az MPEG2-nek is jó minőségűnek kell lennie.

Köszönöm, a menüvel kapcsolatban most már nem vagyok morcos.
Felhívtam a Basys-t, de lehet, hogy nem a megfelelő személyt fogtam ki. "A Pioneer honlapon található info valószínüleg megállja a helyét, én nem tudom" - válaszolta a kérdésemre. Nem tűnt túl meggyőzőnek... Ezután a vinyóra vonatkozó kérdésemet már fel sem tettem.

#719 Felhasználó inaktív   Peter46 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 15:04

Sziasztok!

Nekem egy Sony RDR-HX520-am van, akit érdekel tudok magyar gépkönyvet küldeni. 80 Gb-s a vinyója, de mezei SATA, így elvileg cserélhető nagyobbra, ha kinövi magát... Tapasztalataimat megosztom az érdeklődőkkel...

Péter

#720 Felhasználó inaktív   praater 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 18:28

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, talán emiatt lesznek fura kérdéseim:
- lehetséges-e az asztali winchesteres felvevőt összekötni a számítógéppel, gyak. a felvevő vinyóját a gép háttértárának használni (mp3, avi feltöltése rá)?
- lehetséges-e CDről, DVDről adatot másolni a lejátszó vinyójára (mp3, avi, stb.)?

Előre is köszi!

#721 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 12:53

Idézet: praater - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 18:28

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, talán emiatt lesznek fura kérdéseim:
- lehetséges-e az asztali winchesteres felvevőt összekötni a számítógéppel, gyak. a felvevő vinyóját a gép háttértárának használni (mp3, avi feltöltése rá)?
- lehetséges-e CDről, DVDről adatot másolni a lejátszó vinyójára (mp3, avi, stb.)?

Előre is köszi!

1 kérdés: Nem lehetséges.
2 kérdés: Néhány felvevőnél lehetséges.

#722 Felhasználó inaktív   praater 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:42

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:53

1 kérdés: Nem lehetséges.
2 kérdés: Néhány felvevőnél lehetséges.

Hát, kissé elszomorodtam, de azért köszönöm.

#723 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 14:39

Idézet: multibit - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 12:43

Köszönöm, a menüvel kapcsolatban most már nem vagyok morcos.
Felhívtam a Basys-t, de lehet, hogy nem a megfelelő személyt fogtam ki. "A Pioneer honlapon található info valószínüleg megállja a helyét, én nem tudom" - válaszolta a kérdésemre. Nem tűnt túl meggyőzőnek... Ezután a vinyóra vonatkozó kérdésemet már fel sem tettem.

Én láttam egyszer egy svéd honlapon a vinyócsere mikéntjéről egy leírást, és ott egy dvr-540-esben seagate vinyó volt. (Hogy milyen azt nem tudom) A mi dvr-440-esünkben meg wd-van.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#724 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 14:45

Szóval kb 1 éve, vagy több, megvettük ezt a pioneer dvr-440-es felvevőt és azóta is nagy elégedettséggel használjuk semmi probléma nincs vele.(Köszönet wpepinek a részletes magyarázatokért! De! Úgy vettem észre, hogy a behelyezett lemezt mindig a lehető legnagyobb sebességgel írja meg(mindig gyorsmálosást használok, elkerülendő a minőségromlást). Ugyanakkor köztudott hogy ha biztosra akarunk menni és van időnk nem árt lassabban írni a dvd-ket. Eddig mindig 8x-os lemezeket vettünk, ám lassanként ezek kezdenek kifogyni, és én nem szeretnék 16x-osan rögzíteni, ha egy mód van rá. Mi lehet a megoldás? Nincs valami szervízmenü, ahol ezt be tudom állítani? :think:
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#725 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 14:54

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 15:39

Én láttam egyszer egy svéd honlapon a vinyócsere mikéntjéről egy leírást, és ott egy dvr-540-esben seagate vinyó volt. (Hogy milyen azt nem tudom) A mi dvr-440-esünkben meg wd-van.

Köszönöm!
A hozzászólásom óta vásároltam egy DVR-545-ös Pioneert. Nem tudom milyen vinyó van benne, amíg garanciális a kütyü, nem is akarom kibontani.
Tesztelgetem folyamatosan a gépezetet. Van ami tetszik vele kapcsolatban, van ami nem. A Pioneer authoring viszont mindenképpen "érdekes". A megírt lemezeket az asztali Yamahám gond nélkül játsza. Más asztali lejátszóban még nem teszteltem a korongokat. Viszont, ha számítógépen akarom lejátszani, már gondok vannak. Van olyan szoftver amelyik elfogadja, van olyan ami nem. Ha betöltöm PgcEdit-be, a program az alább látható üzenetet dobja. Szerintetek lehetséges, hogy a Pioneer nem szabványos lemezt készít?

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  err.png (0byte)
    Letöltések:: 0

#726 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 14:58

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 15:45

Szóval kb 1 éve, vagy több, megvettük ezt a pioneer dvr-440-es felvevőt és azóta is nagy elégedettséggel használjuk semmi probléma nincs vele.(Köszönet wpepinek a részletes magyarázatokért! De! Úgy vettem észre, hogy a behelyezett lemezt mindig a lehető legnagyobb sebességgel írja meg(mindig gyorsmálosást használok, elkerülendő a minőségromlást). Ugyanakkor köztudott hogy ha biztosra akarunk menni és van időnk nem árt lassabban írni a dvd-ket. Eddig mindig 8x-os lemezeket vettünk, ám lassanként ezek kezdenek kifogyni, és én nem szeretnék 16x-osan rögzíteni, ha egy mód van rá. Mi lehet a megoldás? Nincs valami szervízmenü, ahol ezt be tudom állítani? :think:

Ez a másik dolog, ami miatt én mindig újraírható DVD-re dolgozok, és a számítógépen készítem el a végleges változatot. Bosszantó, hogy kell egy számítógép is a "tiszta munkához"  :reklamacio:

#727 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 15:39

Idézet: multibit - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 15:54

Köszönöm!
A hozzászólásom óta vásároltam egy DVR-545-ös Pioneert. Nem tudom milyen vinyó van benne, amíg garanciális a kütyü, nem is akarom kibontani.
Tesztelgetem folyamatosan a gépezetet. Van ami tetszik vele kapcsolatban, van ami nem. A Pioneer authoring viszont mindenképpen "érdekes". A megírt lemezeket az asztali Yamahám gond nélkül játsza. Más asztali lejátszóban még nem teszteltem a korongokat. Viszont, ha számítógépen akarom lejátszani, már gondok vannak. Van olyan szoftver amelyik elfogadja, van olyan ami nem. Ha betöltöm PgcEdit-be, a program az alább látható üzenetet dobja. Szerintetek lehetséges, hogy a Pioneer nem szabványos lemezt készít?

Az asztali DVD felvevők (mindegyik) nem 100%-ban szabványos DVD-VIDEO struktúrát állítanak elő. Ha előveszed a felvevő kézikönyvét ott is már az első oldalaknál írja, hogy a készülékkel elkészített lemez lejátszhatósága nem garantált minden készüléken.
Ha zavar akkor írd ki RW lemezre aztán PC-n lerippelve egy korrekt DVD authoring programmal elkészítheted a 100%-ban szabványos struktúrát.

#728 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 15:43

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 15:45

De! Úgy vettem észre, hogy a behelyezett lemezt mindig a lehető legnagyobb sebességgel írja meg(mindig gyorsmálosást használok, elkerülendő a minőségromlást). Ugyanakkor köztudott hogy ha biztosra akarunk menni és van időnk nem árt lassabban írni a dvd-ket. Eddig mindig 8x-os lemezeket vettünk, ám lassanként ezek kezdenek kifogyni, és én nem szeretnék 16x-osan rögzíteni, ha egy mód van rá. Mi lehet a megoldás? Nincs valami szervízmenü, ahol ezt be tudom állítani? :think:

Nem kell parázni. Az asztali írók úgy írják a lemezt ahogy az a legjobb az adott médiához. Nyugodtan írhatod az asztalival nem lesz gond.

#729 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 16:36

Hát egy asztali sem hiszem hogy csak azért jobb minőségű írást produkálna mert asztali, azonos sebességen. A dvd-írás törvényszerűségei gondolom itt is ugyanúgy érvényre jutnak mint bárhol máshol.
Még ha egy legújabb firmware-el rendelkező íróval írok meg egy lemezt 16x-osan, akkor sem kapok olyan eredményt mint ugyanezzel az íróval 8x-os sebességgel.
Amúgy érdekes lenne letesztelni ezekkel az asztalikkal megírt dvd-ket, írásminőség szempontjából.

#730 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 17:23

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 17:36

Hát egy asztali sem hiszem hogy csak azért jobb minőségű írást produkálna mert asztali, azonos sebességen. A dvd-írás törvényszerűségei gondolom itt is ugyanúgy érvényre jutnak mint bárhol máshol.
Még ha egy legújabb firmware-el rendelkező íróval írok meg egy lemezt 16x-osan, akkor sem kapok olyan eredményt mint ugyanezzel az íróval 8x-os sebességgel.
Amúgy érdekes lenne letesztelni ezekkel az asztalikkal megírt dvd-ket, írásminőség szempontjából.

Nem erről van szó. Itt nem csak az optikai eszközben lévő fw-t kell figyelembe venni mint a PC-k esetében hanem magát a software-t is ami a felvevőben van. Az asztali felvevőknél az írási sebesség kiválasztása nem úgy megy mint a PC esetében ahol is feldobja a program a legnagyobb sebességet aztán vagy elfogadod vagy nem. Itt a lemez paraméterei (MID, preferált sebességek és egyéb kalibrációs adatok) alapján lövi be az optimális írási sebességet. Ezért nem kell parázni. Azokat a lemezeket melyeket a felvevő támogat úgy írja meg ahogy az az adott nyersanyaghoz optimális. Persze ha olyan lemezt tuszkolsz bele amit nem támogat a felvevő akkor lehetnek írási gondok mert a software nem tud korrekt beállítást alkalmazni.

Szerk:
Az asztali DVD felvevők DVD-VIDEO, DVD-VR formátumot tartalmazó írható és újraírható DVD-k írására vannak kifejlesztve. Úgy gondolod, hogy a készüléket megalkotók nem gondoltak arra, hogy az írási sebesség milyen hatással van a lemez lejátszhatóságára?

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 16. 17:31 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.