Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg?
Elküldve: 2007. 09. 28. 19:50
Elküldve: 2007. 10. 01. 17:26
Idézet: jimny - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 14:59
Szia!
Bár a kérdésed nem pont ez volt, de nekem Pio.545H van és ezekre használom, és teljesen meg vagyok elégedve.
Szerkesztette: b_zoli 2007. 10. 01. 17:27 -kor
Elküldve: 2007. 10. 02. 10:35
Most készülök beszerezni egy dvd felvevőt......

A két elképzelés Pioneer v. Panasonic....egyedüli követelmény amit támasztok a felvevővel szemben az, hogy a tv*ről felvett és a saját vinyóján megvágott anyagot rendesen kiírja ne áljon meg 1-2 másodpercre a kíírt dolog (van ilyen egyáltalán ami ez így csinálja) vagyis teljes értékű munkát szeretnék vele elvégeztetni vele ha már "ennyit" rászán az ember, és persze a megbízható működés alap lenne.
Szóval ha valaki hozzáértő rábökne egy konkrét típusra ami ezeket teljesíti akkor azt megköszönném..
Thx
Elküldve: 2007. 10. 02. 11:35
Idézet: cinto - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 10:35
Most készülök beszerezni egy dvd felvevőt......

A két elképzelés Pioneer v. Panasonic....egyedüli követelmény amit támasztok a felvevővel szemben az, hogy a tv*ről felvett és a saját vinyóján megvágott anyagot rendesen kiírja ne áljon meg 1-2 másodpercre a kíírt dolog (van ilyen egyáltalán ami ez így csinálja) vagyis teljes értékű munkát szeretnék vele elvégeztetni vele ha már "ennyit" rászán az ember, és persze a megbízható működés alap lenne.
Szóval ha valaki hozzáértő rábökne egy konkrét típusra ami ezeket teljesíti akkor azt megköszönném..
Thx
Az új készülékeket illetően nem igazán vagyok képben. Régebben a Panasonic felvevők tudták ezt, de ez nem csak a felvevőn múlt, hanem a lejátszón is. Régebben írtam róla, ha gondolod keress vissza.
Ha azóta a gyártók nem módosítottak, fejlesztettek ezen a téren és biztosra akarsz menni, akkor vagy újratömöríted, vagy PC-n vágod a felvételt.
Elküldve: 2007. 10. 02. 11:55
Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 11:35
Ha azóta a gyártók nem módosítottak, fejlesztettek ezen a téren és biztosra akarsz menni, akkor vagy újratömöríted, vagy PC-n vágod a felvételt.
Szia!
Köszi a gyors választ..... de azt hiszem panasonic tulajdonos írta pont, hogy 1-2 mp állás van a vágások után a filmben....ezt szeretném elkerülni. (Ez mindegyik típusnál igy van?)
Az újratömörítésen azt érted, hogy nem a gyors kiírás cd-re hanem az 1:1 -es kíírását jelenti?
Thx
Elküldve: 2007. 10. 02. 12:12
Idézet: cinto - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 12:55
Köszi a gyors választ..... de azt hiszem panasonic tulajdonos írta pont, hogy 1-2 mp állás van a vágások után a filmben....ezt szeretném elkerülni. (Ez mindegyik típusnál igy van?)
Az újratömörítésen azt érted, hogy nem a gyors kiírás cd-re hanem az 1:1 -es kíírását jelenti?
Thx
Minden asztali felvevő által szerkesztett és gyorsmásolással kiírt anyag a vágás helyén akadni fog mivel a gyorsmásoláskor nem történik semmi változtatás az MPEG anyagban ezért amennyiben a vágás helye GOP-on belülre esik akkor az adott pozícióban 1-2 képkocka dekódolhatatlan lesz (ettől látod megakadásnak ami valójában nem akadás csak éppen az adott képkocka tartalma nem lesz visszaállítható).
Tehát ha nem szeretnél PC-n vágni és nem szeretnéd, hogy a vágás helyén 1-2 kocka dekódolhatatlan legyen akkor újratömörítve kell kiírni ami valósidejű másolást jelent. Ez viszont minőségromlással jár ami azt jelenti, hogy akkor jársz jól ha HDD-re a legjobb minőségben (XP) rögzítesz és a vágás után DVD-re már a végleges bitrátával írod. Így nem lesz látható minőségromlás.
Elküldve: 2007. 10. 02. 13:22
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 12:12
Tehát ha nem szeretnél PC-n vágni és nem szeretnéd, hogy a vágás helyén 1-2 kocka dekódolhatatlan legyen akkor újratömörítve kell kiírni ami valósidejű másolást jelent. Ez viszont minőségromlással jár ami azt jelenti, hogy akkor jársz jól ha HDD-re a legjobb minőségben (XP) rögzítesz és a vágás után DVD-re már a végleges bitrátával írod. Így nem lesz látható minőségromlás.
Nagyon köszi!!!
Igen ezt már olvastam az előző írásaidból is csak az nem derült ki, hogy mindegyik játékos ezt csinálja-e, de most már tiszta!!!!
És véleményed szerint pana vagy pio? esetleg konkrét tipus? (a divx tudás hdmi stb nem érdekel csak a konkrét tv-ből való felvétel minősége és a kezelhetőség, megbízhatóság)!
thx
Szerkesztette: cinto 2007. 10. 02. 13:25 -kor
Elküldve: 2007. 10. 03. 09:46
Az 1000 éves videón végleg feladta, és helyette szeretnék egy DVD felvevőt venni. Nagy elvárások nincsenek, talán csak annyi, hogy egyen minden adathordozót, ("+-"-osat egyaránt) megbízhatóan működjön, és pofátlanul ócó legyen.

Milyet tudnátok ajánlani?
Láttam a Samsung DVD-R155-öst 30 rugóért. Ez így elég szimpinek tűnik. Esetleg valakinek van valamilyen tapasztalata vele?
Elküldve: 2007. 10. 03. 10:15
Idézet: GerMe - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 10:46
Az 1000 éves videón végleg feladta, és helyette szeretnék egy DVD felvevőt venni. Nagy elvárások nincsenek, talán csak annyi, hogy egyen minden adathordozót, ("+-"-osat egyaránt) megbízhatóan működjön, és pofátlanul ócó legyen.

Milyet tudnátok ajánlani?
Láttam a Samsung DVD-R155-öst 30 rugóért. Ez így elég szimpinek tűnik. Esetleg valakinek van valamilyen tapasztalata vele?
HDD nélkülit nem érdemes. Hamar rájössz, hogy hiányzik a HDD és vered a fejed a falba.
Pioneer, Panasonic, Sony, JVC, LG. Ezek között érdemes keresgélni.
Elküldve: 2007. 10. 04. 06:59
Arra esetleg tud valaki mondani valamit, mi a különbség a Pioneer 545H és a HX-es változat között valamit a 550H és 550HX mert árban elég sok de leírásban nemnagyon találok semmit a basys-nél is egész konkrétan nics semmi róla....

Thx
Elküldve: 2007. 10. 04. 07:43
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 11:15
Pioneer, Panasonic, Sony, JVC, LG. Ezek között érdemes keresgélni.
A helyzet az, hogy csak arra használnám, hogy ha egyszerre két jó műsor megy a TV-ben, vagy valamit nagyon későn adnak, akkor az egyiket felvegyük és másnap megnézzük. Soha nem gyűjtöttem a filmeket, és azt hiszem, ez a veszély a jövőben sem fog fenyegetni. Így fölöslegesnek, és a célhoz képest drágának tartom a HDD-s lejátszókat.
Szóval a kérdés továbbra is adott: Milyen olcsó DVD felvevőt tudnátok ajánlani, és tud-e valaki valamit mondani a Samsung DVD-R155-éről?
Elküldve: 2007. 10. 04. 10:04
Idézet: GerMe - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 8:43
Majd csúsznak 1 órát a műsorral, vagy szombaton kettőt szeretnél felvenni, ami lemezre már nem fér ki. Még a Tecsóban is 50ezerpénz a legkisebb HDD-s Sony cucc. Először nálunk is hülyeségnek tartották, aztán hamar rájöttünk, lehet HDDről felvétel közben visszanézni, vagy ugyanazt csúsztatva, ezek nem tudom miképpen mennek a lemezes verziókkal. Aztán ha mégis úgy döntesz, elrakod a filmet, anyósnak odaadod, estébé, akkor eleje/vége lecsap, esetleg a reklámok is, majd bódottá.
Elküldve: 2007. 10. 04. 10:46
Szóval a kérdés továbbra is adott: Milyen olcsó DVD felvevőt tudnátok ajánlani, és tud-e valaki valamit mondani a Samsung DVD-R155-éről?
A HDD nem azért kell, hogy filmeket gyűjts. A HDD egy olyan kényelmi kiegészítés mely lehetővé teszi, hogy bármikor rögzíts és ezt meg tudd tenni akkor is ha éppen nézel vissza egy előző felvételt. HDD nélkül igencsak korlátok közé vagy szorítva mivel nincs lehetőséged egyidőben lejátszani és felvenni, nem tudsz szerkeszteni (csak VR módban play listát), időzített felvétel esetén ha csúszik a műsor fennáll a veszélye annak, hogy a felvétel nem fér el a lemezen. És még egy igencsak fontos momentum, hogy ha nincs HDD akkor ha több műsort szeretnél felvenni mert éppen nem vagy otthon akkor bajban vagy ha nincs aki kicserélje a lemezt. Ez főleg problémás tud lenni ha éppen elutazik az ember és a kedvenc műsorait szeretné mondjuk 2 héten át rögzíteni. Ezt egy HDD nélküli felvevővel nem lehet megcsinálni mivel ha a lemez betelik akkor addig amíg ki nem cserélik egy üresre nincs többé felvétel. HDD esetén nincsenek korlátok. További kényelem a HDD-s készülékeknél az, hogy ha éppen ott akkor az adott pillanatban van valami amit rögzíteni szeretnél csak megnyomod a rec gombot és kész, míg a HDD nélküli felvevőknél előbb keresni kell egy üres lemezt (vagy ha van lemez a készülékben akkor meg kell nézni, hogy van e elegendő szabad hely) és mire ezzel végzel már le is maradtál arról amit valójában fel szerettél volna venni.
További probléma a HDD nélküli készülékekkel az, hogy RW lemez csak 4.7GB méretben van ami igencsak behatárolja a felírható játékidőt (persze lehet akár 6 órát is felírni de annak a minősége még a VHS LP sebességnél is rosszabb lesz).
Idézet
Fentebb leírtam, hogy melyek azok a gyártók akiknek a készülékeit érdemes megvenni.
Pioneer, Panasonic, Sony, JVC, LG.
Szerk:
Ja és egy HDD-s felvevő esetén ha éppen akkor érsz haza amikor még megy a felvétel akkor nem kell megvárnod míg vége lesz hanem nézheted az elejéről miközben még tart a felvétel. De ha éppen nézel egy műsort élőben és megszólal a telefon vagy csengetnek akkor egyszerűen megnyomod a rec gombot aztán ha letetted a telefont, lerendezted az ajtóban tipródó embert akkor szépen elhelyezkedsz és onnan folytatod a műsor nézését ahonnan abbahagytad. Ezeket a kényelmi funkciókat nem lehet HDD nélküli felvevővel elérni.
Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 04. 10:55 -kor
Elküldve: 2007. 10. 04. 11:12

Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2007. 10. 04. 11:14
Ezzel én is így voltam, mert végülis 70%-ban erre vettem, de 2 év után rájöttem, hogy kényelmesebb lenne, ha nem kellene cserélgetni a lemezt!

Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2007. 10. 05. 12:16
A helyzet az, hogy tudom, hogy sokkal több előnye van a HDD-snek, de "szegény az eklézsia", ezért a 30 rugó is megérzem. (Lakásvásárlás, hitel, gyerek, stb...

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:54
Idézet: GerMe - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 13:16
A helyzet az, hogy tudom, hogy sokkal több előnye van a HDD-snek, de "szegény az eklézsia", ezért a 30 rugó is megérzem. (Lakásvásárlás, hitel, gyerek, stb...

nekem dmr es15-ös panám van, amiben nincs hdd. szerintem egy ilyen -ha még van- kb 30 körül lehet. egy sima dvd-re 8 órát tud felvenni, elfogadható minőségben. nekem nem okoz problémát, hogy pc-n vágjam, tömörítgessem, ujrajiírjam, mert ha egy filmet meg akarok tartani, azt (kis utánjárással) 4-500 forintért megveszem.

amit én veszek föl azokban persze van reklám, de ott a gyorstekerő....
amire figyelj, hogy a kiadott tv műsor nem ér semmit, ráfáztam néha, hogy csak 15 percet 'hagytam rá', és még így is lemaradt a film vége.

Elküldve: 2007. 10. 05. 16:00
Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 15:54
Még kapható típus az ES15, 45eHUF-ért!

Szerkesztette: Csokis 2007. 10. 05. 16:01 -kor
Elküldve: 2007. 10. 05. 18:22
az enyém pl. zsír újonnan kiirta a +/- 4x-re,(tdk/fuji/verbatim) hogy no disk. aztán visszavittem a pana service-be, azóta nincs baj.

Elküldve: 2007. 10. 06. 18:34
Idézet: cinto - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 7:59
Arra esetleg tud valaki mondani valamit, mi a különbség a Pioneer 545H és a HX-es változat között valamit a 550H és 550HX mert árban elég sok de leírásban nemnagyon találok semmit a basys-nél is egész konkrétan nics semmi róla....

Thx
A HX végződésűek DVB-T tunert is tartalmaznak. Az 545-ösökben van TBC, az 550-esekben - állítólag - nincs. Az 545-ösökben viszont nincs DV-bemenet az újabb 550-es készülékekben van.
Szerk.: Az 545HX-ben van DV-in, az 545H-ban nincs.
Szerkesztette: multibit 2007. 10. 06. 18:43 -kor