HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#851 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 15. 15:46

sziasztok!

Segítsetek kicsit!

DVD írót vásárolnék, három típust néztem ki, segítsetek kérlek:

Lg RH278H

Sony RDRHX650S

philips dvdr 3570

Melyik a jobb szerintetek? Melyiket érdemesebb megvenni?

Előre is köszi!

#852 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 19:35

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 15:46

sziasztok!

Segítsetek kicsit!

DVD írót vásárolnék, három típust néztem ki, segítsetek kérlek:

Lg RH278H

Sony RDRHX650S

philips dvdr 3570

Melyik a jobb szerintetek? Melyiket érdemesebb megvenni?

Előre is köszi!

Helo.
Nekem ilyen Sonym van (RDR-HX650),és nagyon jól működik(szép a képe,könnyen beállítható,magyar menüs).A másik kettőről nem tudok vélemányt mondani,mert nem próbáltam :-)

#853 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 15. 20:13

Szia Tyrell!

Köszi a választ. USB-je van? Duplarétegű dvdt tud írni és kezelni? A különböző tömörítésű divx-et is szépen kezeli? Nem kényeskedik a megírt lemezekkel? Írsz nekem kicsit róla bővebben? Köszii!

#854 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 16. 09:57

Csináltam egy összehasonlítást, nekem az LG RH278 bizonyosul a jobbnak. Itt megnézhetitek:Összehasonlítás

Szerintetek?

Aki tud válaszolni az válaszoljon kérem: A philips 3570 tényleg annyira vacak?

#855 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 14:31

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 20:13

Szia Tyrell!

Köszi a választ. USB-je van? Duplarétegű dvdt tud írni és kezelni? A különböző tömörítésű divx-et is szépen kezeli? Nem kényeskedik a megírt lemezekkel? Írsz nekem kicsit róla bővebben? Köszii!

Helo.
USB-je nincs,de viszont van rajta HDMI kimenet.A leírás szerint tud írni dupla rétegű lemezt(még nem próbáltam ki)de amit kipróbáltam hogy,le is játsza azokat.Amiket kipróbáltam divx-ek 90% lejátszotta,szépen beígazítva(nem össze vagy széthúzva),ahogy kellett.(felíratosat nem tudtam kirpóbálni,mert olyanom nincs)Szinte csak másolt lemezeket próbáltam bele,és nem volt gondja semmivel.32 fajta felvételi lehetőséget tud,ami elég jó,mert a műsor hosszához tudod igazítani a minőséget.Magyar menüje és kézikönyve van(de ezt már szerintem írtam).
Hát így elsőre enyyi jut az aeszembe.
Helo

#856 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 14:52

A konkret esetben nem tudok segiteni, de ha visszaolvastok akkor az a konszenzus alakult ki hogy csak Pioneer-t, Panasonic-ot, Sony-t vagy JVC-t szabad venni. Minden mas rossz valasztas, ezek kozt viszont csak izlesbeli kulonbsegek vannak, egyiket se fogod megbanni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#857 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 16. 15:58

Értem :respect: A HDMI mire is való? :confused:  És I-link sincs rajta amugy :( :think:

#858 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 16:30

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 15:58

Értem :respect: A HDMI mire is való? :confused:  És I-link sincs rajta amugy :( :think:

A HDMI az LCD/Plazma tv-k digitalis bemenete. Az I-link gondolom Firewire neve a Sonynal... ezen tudod a videokamerat hozzakotni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#859 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 16:41

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 16:30

A HDMI az LCD/Plazma tv-k digitalis bemenete.

Is. :) Van az HD CRT TV-n is.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#860 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 16. 16:41

Értem :cool:  Se LCD Tv se plazma tv-m nincs és nem is lesz :D De még mindig nem tudom melyiket vegyem :D 

Lg RH278H

Sony RDRHX650S

philips dvdr 3570

:confused:  :rolleyes:

#861 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 16:44

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 16:41

Értem :cool:  Se LCD Tv se plazma tv-m nincs és nem is lesz :D De még mindig nem tudom melyiket vegyem :D 

Lg RH278H

Sony RDRHX650S

philips dvdr 3570

:confused:  :rolleyes:

Ha a 3 közül akarsz minden képpen választani, akkor a Sony.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#862 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 16. 16:48

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 16:44

Ha a 3 közül akarsz minden képpen választani, akkor a Sony.

Miért? Amugy a philipssel mi a gáz? Vagy 70 ezerig tudsz aánlani jobbat?

#863 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 01:03

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 17:48

Miért? Amugy a philipssel mi a gáz? Vagy 70 ezerig tudsz aánlani jobbat?

Az LG "szerintem" rögtön kiesik. Nem elöitélet (dehogynem :-) ) hanem mert évekig szervizeltem LG cuccokat.
A Sony Képminösége 12bit/108MHz lényegesen jobb mint a másik kettőé. És méginkább a felvételi minöségben van nagy különbség. De nincs DV-in bemenet, viszont van HDMI kimenete, és Set-top Box vezérlése (ami fontos lehet pár év múlva a digitális tuner, esetleg a beltéri miatt.
DivX kezelése sokkal gyengébb mint a többié.
Ja, és még a hátránya lehet, a Maxtor vincsi is :-)  De ezen lehet segiteni.

A Philips nagy előnye az azonnali visszajátszás lehetősége! (a többi is tudja, de ne tévesszen meg mert ebböl a szempontból a Philips ver mindent) De minden másban átlagos. Viszont a HDMI hiánya szintén nagy hátrány lesz pár év múlva. (már ma is az, de ha nincs tervben másik TV addig ugyis mindegy)

Az LG leginkább a jó DivX támogatás miatt lehet jó alternativa. (nekem nem kellene így sem) Akkor inkább már egy gagyi de DivX-et is támogató lejátszót külön 10eFt körül.

Egy picivel többért van a Sony HX-750-es, ahol van USB és DV-in is. Szerintem ez a legjobb ebben az árfekvésben. (meg persze a megadott márkáknál maradva)

Szerkesztette: olzoli 2008. 01. 17. 01:09 -kor

#864 Felhasználó inaktív   dreg baró 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 17:32

Sziasztok.

Mi a véleményetek a MAGANAVOX MRV510-ről? szeirntetek jo vétel 25 ezerért? van valami tipushibája? milyena gyártó?

#865 Felhasználó inaktív   ateens 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 22. 09:56

Sziasztok!

Köszönöm szépen a véleményeiteket, és Neked Olzoli a tökéletes véleményezést :respect:
Újabb tv-ken a hdmi mellett lesz normális scart csatlakozás is nem? Tehát egy philips dvdr 3570 ilyen szempontból nem hátrány? Nagyon efelé a kütyü felé húz a szívem, sok mindent tud a leírása szerint, csak vannak helyek, ahol lehúzzák a philipset, csak nem értem miért.

#866 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 10:58

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 9:56

Nagyon efelé a kütyü felé húz a szívem, sok mindent tud a leírása szerint, csak vannak helyek, ahol lehúzzák a philipset, csak nem értem miért.

Csak nehogy az legyen hogy azutan erted meg miutan megvetted... ;) en Pioneert vettem mert az ajanlottak, es nem bantam meg, jol teszi a dolgat.

Samott

#867 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 03:43

Idézet: ateens - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 10:56

Sziasztok!

Köszönöm szépen a véleményeiteket, és Neked Olzoli a tökéletes véleményezést :respect:
Újabb tv-ken a hdmi mellett lesz normális scart csatlakozás is nem? Tehát egy philips dvdr 3570 ilyen szempontból nem hátrány? Nagyon efelé a kütyü felé húz a szívem, sok mindent tud a leírása szerint, csak vannak helyek, ahol lehúzzák a philipset, csak nem értem miért.

Heló
Hidd el,bármennyire a  Philips a nyerő, (nekem is van Philips-em) Nem is egy.TV, DVD, Video, Meg sok háztartási kütyü. De nem egy Sony kategória az biztos. A Scart olyan mint egy egyszerű RCA bemenet. (sőt rosszabb) Már 3 generációval ezelőtti adatátvital a DVD gépeken. Az SVHS rosszabb rajta mint egy sima SVHS csatin. A Progressiv Scan cak bizonyos (leginkább Grundig TV-ken kielégítő) A Szinenkénti átvitel már egész jó képet ad. De a HDMI az minden analog nyűgtől mentes. Jelenleg ez a legjobb. Messze jobb mint egy CVBS vagy a Scart. De a következő generáció már száműzi a Scartot (nézz meg egy Amerikai vágy Japán TV-t (persze ott nem is volt divat) De elvétve sem találsz Scartosat. Van most is egy 725-ös régi DVD Philips íróm is. Az asszonynak pont jó ez egy sorozat visszanézéséhez. Mint mondtam nagyon könnyű a kezelése.(67CM-es Philips TV-vel) de másra van egy Sony Hx950, És egy HX900-as (sokat vagyok vidéken, külföldön és kell a TV rögzités (42-es Plazma) és egy DivX-et támogató Thomson (na az másra nem is jó, és jó ha 3x bekapcsoltam). Meg van egy Kiss a PC-hez kötve. Ez alkalmas arra, hogy a feltöltött DVD-ket Átlagos minőségben (82CM-es TV megjelenitse a hálóban)Ez csak azért mert olcsó volt, és szeretek az ágyban tvzni. A TV-méretét azért írtam, mert nagyban befolyásolja a képminőséget. Kisebb TV-n mindegy melyiket veszed. És használd örömmel. De akkor kerüld az összehasonlítást. Könnyen kiérezhető a hibája, és akkor az nagyon le tudja lombozni az örömöd.

Szerkesztette: olzoli 2008. 01. 24. 03:47 -kor

#868 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 14:28

Egy kis segítségre lenne szükségem!
Eléggé megkavarodtam,hogy melyik bemenetet használjam a gépemen(Sony RDR-HX650).A scartot vagy a Sárga-Piros-Fehér kábelt amivel össze tudom kötni őket az Antenna Digital dekóderrel.Ha a scartot használom akkor csak sima mono hangot rögzít,de hogyha a másik kábelt,akkor kiírja hogy stereo.És melyiknek jobb a képe?
A válszokat előre is köszönöm.

#869 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 07:59

Idézet: Tyrrell - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 15:28

Egy kis segítségre lenne szükségem!
Eléggé megkavarodtam,hogy melyik bemenetet használjam a gépemen(Sony RDR-HX650).A scartot vagy a Sárga-Piros-Fehér kábelt amivel össze tudom kötni őket az Antenna Digital dekóderrel.Ha a scartot használom akkor csak sima mono hangot rögzít,de hogyha a másik kábelt,akkor kiírja hogy stereo.És melyiknek jobb a képe?
A válszokat előre is köszönöm.

Nincs UPC-m, de a SCART tartalmaz RGB kimenetet is. Hogy miért lesz a hangja mono, azt nem tudom. Próbáltad egy tisztességes Scart kábellel?  Lehet, az a ludas. A  teljes bekötésű Scart elvileg minden catlakozási formát támogat, és kétirányú, ráadásul stereo. Van kompozit; RGB; SVHS kimenet is rajta. Márha a TV-d képes fogadni. És miért nem lenne stereo? hisz az is kimegy rajta. (csak a HDMI nem  ;) )

Ja, és a legjobb minősége az RGB kimenetnek van, kicsit rosszabb az SVHS; majd a szokásos CVBS.
Ne egy gagyi kábellel próbáld, mert az sokszor nem teljes bekötésű. Ráadásul vannak TV-k amik komonikálnak a Videó vagy DVD-vel. Pl. Csatorna beállítás,  erre is van a SCART-ban bekötés. Persze csak egy rendesben, nem a Tes.o gazdaságosban. Az sem árt ha színenként árnyékolt, és a hang is külön ányékolást kap.

Szerkesztette: olzoli 2008. 01. 25. 08:06 -kor

#870 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 12:51

Köszi szépen.
Szerintem is a kábellel lesz a gond,mert ezt még anno a dekóderhez adták,gondolom nem valami hú de nagy akármi.Majd akkor veszek belőle egy jobb minőségűt.Az áron kívűl van még valami külsőre is észrevehető eltérés a gagyi és a a top scart kábel között?

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.