HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#871 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 25. 13:06

Idézet: Tyrrell - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 12:51

Köszi szépen.
Szerintem is a kábellel lesz a gond,mert ezt még anno a dekóderhez adták,gondolom nem valami hú de nagy akármi.Majd akkor veszek belőle egy jobb minőségűt.Az áron kívűl van még valami külsőre is észrevehető eltérés a gagyi és a a top scart kábel között?

Jó minőségű SCART kábel:
Kép

Átlagos (gyenge) minőségű SCART kábel:
Kép

Feltűnik a különbség, ugye?! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#872 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 13:15

Tyrrell: ne az aranyozast nezd, hanem a kabel vastagsagat. ;) Sok drot, sok arnyekolas > vastagabb kabel.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#873 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 13:38

Az sem hátrány, ha Ferrite szűrő is található a kábelen.
Kép

Meg persze lehet akár szalagkábel is jó minőségben (és kicsit drágábban)!
Kép
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#874 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 25. 13:50

köszi a képeket.Hát nekem tényleg a szar minőségű van.Úgyhogy ha lesz időm megyek és veszek egy jó kábelt.Kb milyen árban vannak és márkában mi alyánlatos?

#875 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 17:41

Idézet: Tyrrell - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 13:50

köszi a képeket.Hát nekem tényleg a szar minőségű van.Úgyhogy ha lesz időm megyek és veszek egy jó kábelt.Kb milyen árban vannak és márkában mi alyánlatos?

Nagyon sokféle típusú van és persze árú. A legjobb, ha Home Cinema (KATT a képért!)/Home Theatre (KATT a képért!) típust keresel, ez mindkettő egy cég terméke. Én ilyet 4200HUF-ért vettem 1,5m-est. Ez a minimum árú, ettől már csak feljebb találsz. :) Tökéletes lesz. ;)

Szerkesztette: Csokis 2008. 01. 25. 17:46 -kor

#876 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 18:43

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 17:41

Nagyon sokféle típusú van és persze árú. A legjobb, ha Home Cinema (KATT a képért!)/Home Theatre (KATT a képért!) típust keresel, ez mindkettő egy cég terméke. Én ilyet 4200HUF-ért vettem 1,5m-est. Ez a minimum árú, ettől már csak feljebb találsz. :) Tökéletes lesz. ;)

Köszi a kimerítő válaszokat ;)

#877 Felhasználó inaktív   Dr.OGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 21:15

Üdv.

Lehet, hogy egy kicsit eltérek a főtémáktól, akkor ezer bocsánat.
Szóval kéne egy kis segítség. Bátyjámnak van egy Orion DVDR 9000 DVD video recorder névre keresztelt cucca, amivel jelenleg az a gond, hogyha felvesz vele bármit is, azt csak és kizárólag ezen lehet visszajátszani. DVD lejátszok sem, és PC-n a DVD meghajtóba téve sem. Sőt még csak azt sem lehet megnézni, hogy milyen file-okat tartalmaz a DVD. Total commanderben is a "Nincs ilyen meghajtó" üzenet jön csak elő.
Most ez kimondottan valamilyen szemét másolásvédelmi hülyeség?
Illetve akár az, akár valami más, lehet-e ez ellen valamit tenni?
Illetve mivel nem olvastam végig az egész topic-ot lehet, hogy már volt ilyenről szó, akkor mondjátok és megkeresem...
Előre is köszi.

--<<[Dr.OGA]>>--

#878 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 22:44

Idézet: Dr.OGA - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 22:15

Üdv.

Lehet, hogy egy kicsit eltérek a főtémáktól, akkor ezer bocsánat.
Szóval kéne egy kis segítség. Bátyjámnak van egy Orion DVDR 9000 DVD video recorder névre keresztelt cucca, amivel jelenleg az a gond, hogyha felvesz vele bármit is, azt csak és kizárólag ezen lehet visszajátszani. DVD lejátszok sem, és PC-n a DVD meghajtóba téve sem. Sőt még csak azt sem lehet megnézni, hogy milyen file-okat tartalmaz a DVD. Total commanderben is a "Nincs ilyen meghajtó" üzenet jön csak elő.
Most ez kimondottan valamilyen szemét másolásvédelmi hülyeség?
Illetve akár az, akár valami más, lehet-e ez ellen valamit tenni?
Illetve mivel nem olvastam végig az egész topic-ot lehet, hogy már volt ilyenről szó, akkor mondjátok és megkeresem...
Előre is köszi.

A bátyád le szokta zárni a lemezeket (finalize)? Milyen módban vannak megírva azok a lemezek? VR vagy video mód?

#879 Felhasználó inaktív   Dr.OGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 21:49

Üdv
A "VR vagy video mód" egy nagyon jó kérdés. Speciel gőzönk sincs.
Melyik micsoda? És jelen esetben hol tudjuk megnézni, hogy melyik módban lett megírva.
A használati utasításban ilyesmiről nem találtunk semmit.

A lezárással kapcsolatban, lehet hogy az volt a ludas. De még nem biztos.
Az biztos, hogy eddig nem voltak lezárva.
Bár érdekes, hogy a használati utasításban szereplő módon most megpróbáltunk egy régebben ezzel felírt DVD-t is, meg egy most csak ezért, frissen felírt DVD-t is lezárni, de valamilyért nem hajlandó.
A menűben (--Play/Edit Disc--) ahol elvileg az egyik almenűben (--Edit Disk--)
lehet kiválasztani a (--Finalize Disk--) opciót, ott az (--Edit Disk--) almenű inaktív, és nem lehet kiválasztani.
Még próbálkozunk azért vele, hátha csak mi vagyunk a lámák, ami bőségesen megeshet  :)

--<<[Dr.OGA]>>--

#880 Felhasználó inaktív   pai107 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 23:33

Sziasztok !

Ebben a témában laikus vagyok s ezért is foirdulok "okosabbakhoz".  :think:
Asztali DVD felvevő vásárlását tervezem. Amire használom majd 1. Néha tv-ből felvétel olyan filmeké amit meg is akarok tartani. 2. hozzákötöm Video8-as kamerám és a VHS videomagnóm s átveszem korongra az elmúlt 8 év családi videóit. /Azért raknék bele menüt is,meg vmi főcímet az elejére..stb/
PC-re már digiztem VHS-ről de az sokkal időigényesebb...

Nem tervezek HDMI, meg PLAZMA, meg LCD tv-t meg BLURAYT, meg ilyeneket. Eccerű ember vagyok, kicsit a technikai vivmányok után kullogva mivel van 2 gyerek s azokra költök inkább, de azért szeretném "átmenteni" a vhs kazettákat.

Szal' erre kellene vmi ajánlat h milyen tipus az amibe érdemes belefeccelni, mert azért a lóvét én sem hányom sajna vasvellával... :)
tipus mindegy, nekem van a műszaki cikkeim közt, Sony, LG, Samsung, Philips, Thomson... szóval mindenevő vagyok.

Már jópár oldalt viszaolvastam s láttam vannak itt guruk is, de azért érdekelne több személyes vélemény, tapasztalat, mert 1 újszülöttenk ugye minden vicc új...

Előre is nagyon THX... :respect:

#881 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 19:42

VHS-re elsősorban Pioneert javaslok, az állítható szűrői és a jó minőségű MPEG tömörítése miatt. másodsorban pedig Panasonicot szűrői és a jó minőségű MPEG tömörítése miatt.
Ráadásul ezeket a márkákat még nem soroltad fel a meglévők között.  :)

#882 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 22:51

Idézet: Rlaci - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 20:42

VHS-re elsősorban Pioneert javaslok, az állítható szűrői és a jó minőségű MPEG tömörítése miatt. másodsorban pedig Panasonicot szűrői és a jó minőségű MPEG tömörítése miatt.
Ráadásul ezeket a márkákat még nem soroltad fel a meglévők között.  :)

Azért a listárol beválasztanám a Sony HX750-950 est. Szűröi jól paraméterezhetök, Tömöritése 32 lépésben válastható, Max 15Mb/s azért már nagyon nem rossz. És természetesen TBC, ami nélkül VHS-t felvenni kissé porias megoldás. De kétség kívül az általad emlitettek is jók. Nem úgy mint az emlitettek közül az " LG, Samsung, Philips, Thomson" föleg az utobbi az A/D convertere 10bit/27MHz -ével

#883 Felhasználó inaktív   jano-9192 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 13:20

Sziasztok!

Asztali DVD felvevo vasarlasat tervezem. Olvasgattam a forumot. Az jutott az eszembe, hogy a DVD felvevokben altalaban van tuner. Nalunk pedig (kicsit kesesben pl. Nemeto.-hoz kepeset) mostanaban pedzegetik a digitalis televiziozast. Amennyiben ez megvalosul, ugy a regi tuneres gepeket ki lehet dobni. Jol gondolom? (Tudom, tudom, kulso tunerrel meg felvevonek jo lehet, de most nem igy gondoltam.) Vagy tevedek?
Ebbol az kovetkezik, hogy el kell menni olyan orszagokba (Nemet.o. es/vagy ... ide kernek segitseget, hogy meg hol?) ahol mar normalis aron kinaljak ezeket az uj szabvanyu keszulekeket(mivel gyakorlatilag csak ilyeneket arulnak mar). Nalunk pl. a DVB-T -s asztali felvevokon meg brutalis extra profit van. (180eFt-. korul lattam az elsot)
Vagy valahol tevedek? Legyszi segitsetek. Nem mindegy, hogy a kb 100eFt-ert megvett cuccot mennyi ideig tudom hasznalni.

Sziasztok,
Jano

#884 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 23:57

3 dologban is tévedsz.
1. A mai DVB-T tunerek nem lesznek kompatibilisek az állitolag 2012-töl itthon bevezetendő rendszerrel. Mpeg2-Mpeg4 A mostanival igen de ez mellékes.
2. Valószinüleg Kodos lessz az adók töbsége, igy szükség lessz egy-két kártya helynek is rajta.
3. Mit ér a DVD felvevő ha nem tudod felvételre programozni. Márpedig a külső DVB-t gységet is kezelő (SetTopBox os ) felvevő már ma is kapható.
A Német meg végkép nem jó itthoni alapnak mert ott olyan szolgáltatások is vannak amik itthon nincsennek. Lásd Pl. Guide+ Ugyan akkor van olyan gyártó ami hasonló szolgáltatása itthon is műkődik Lásd Pl. Thomson NaviClick

És a háztartások töbségében nem lesz szükség cserére, (legalábbis egy ideig még) mert a szolgáltató valószinűleg nem fogja a kiépitett, és jol müködő hálozatát átalakitani. Inkább csak a fejegységeket, és majd késöbb a teljes hálozatot. A lényeg, ne fájjon a fejed a 3-5 év múlva szükséges DVVD felvevők inkompatibilitásán, mert még senki nem tud semmi biztosat, ráadásul addig még egész uj technikák is kijöhetnek.

#885 Felhasználó inaktív   Dr.OGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:23

Üdv
Multibit, mégegyszer köszi.
Végülis csak mi voltunk a lámák :-)
Valóban a lezárás volt a ludas, Amit előbb írtam, hogy inaktív az a menűpont ahol le lehetne zárni, arról is kiderült, hogy csak az volt a baja, hogy "fullstop"-ban kell lenie ahhoz, hogy aktív legyen az a menüpont...

--<<[Dr.OGA]>>--

#886 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 10:50

Keresek dvd felvevőt.

Digitális műsor (T-kabel) felvételére (scart vagy hdmi bemenetről) keresek hdd-s felvevőt.

Elvárások:
- nagy, vagy később cserélhető hdd.
- etherneten elérhető (lehetőleg gigabites ethernet), PC-re/ről filmeket lehet fel és lemásolni (Divx, Xvid, Mpeg, HD (.mkv))
- magyar feliratot képes kezelni
- Pc-ről programozható (időzítés, stb)
- divx-xvid kompatibilis
- scart vagy hdmi kimenet
- 1080p nem okoz neki gondot (ha a tv tudja, akkor ennek is illene)
- kurva halk (ha nagyon fáradt vagyok, akkor horkolok és ilyen esetben a barátnőm a nappaliban pihen)

Létezik ilyen? Vagy egy Media centeres PC-ben gondolkodjak?
Itthon kapható? Ára?

Eéőre is köszi!

#887 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 11:22

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 10:50

...

En is szoktam almodozni, de ha megtalalod azt ami erre kepes, akkor nekem is kell egy. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#888 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 11:56

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 11:22

En is szoktam almodozni, de ha megtalalod azt ami erre kepes, akkor nekem is kell egy. ;)

Samott

Nehogy már megvegyek valami szart :)
Nem kötök kompromisszumot!

Ha nincs ilyen, akkor kapja be az összes gyártó :)

A fenti dologk szerintem manapság ALAP dolgok.

#889 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:04

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 10:50

- nagy, vagy később cserélhető hdd.
- etherneten elérhető (lehetőleg gigabites ethernet), PC-ről filmeket lehet fel és lemásolni (Divx, Xvid, Mpeg, HD (.mkv))
- magyar feliratot képes kezelni
- divx-xvid kompatibilis
- scart vagy hdmi kimenet
- 1080p nem okoz neki gondot (ha a tv tudja, akkor ennek is illene)
- kurva halk (ha nagyon fáradt vagyok, akkor horkolok és ilyen esetben a barátnőm a nappaliban pihen)

Ezekre jo egy NMT A-100-as media lejatszo (ilyesmire en is benevezek majd), de olyan rogzito amirol etherneten mentheted le a dolgaidat, plane olyan ami kepes HD-t is rogziten tudtommal nem letezik. :)

Samott

#890 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 02. 23. 22:19

Elég jelentős vhs gyűjtemény miatt (amit teljes egészében sem kedvem, sem időm nem volna digitalizálni) még szükségem van video lejátszóra (is).
Vhs-ről dvd-re tényleg csak néhány felvételét szeretnék átmásolni, tehát nem nagyüzemben menne (ráadásul nincs szükség különösebb editálásra sem).
Tv-ből sincs szükség rendszeres felvételre, max néhány film évente.
Mivel a video lejátszó már igencsak megérett a cserére, a fentebb írtak miatt kombó készülék vásárlásában gondolkodom.

A netet böngészve ezek maradtak fenn a rostán:
Panasonic DMR ES35
Samsung DVD VR355

Szóval, ha valakinek van pozitív/negatív tapasztalata általában az ilyen kombó készülékekkel kapcsolatban (sosem volt ilyenem), vagy a konkrét készülékekkel kapcsolatban, ha azt megosztaná itt a fórumon, hálás lennék.

u.i.: mondjuk a Panasonic DMR-EX 95 250GB-t is szívesen választanám, csak ugye a vételár...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.