HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#91 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 15:11

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 15:44

És videóval fel tudom venni a másolásvédetten sugárzott adást?
(Régiekkel-újakkal)

A klasszikus videomagnóval igen. A DVD felvevővel egybeépítettel már lehet, hogy nem. De ennek utána tudsz nézni a gyártó oldalán.

#92 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 19:28

Ma már egyre több műholdas adás alatt sugároznak másolásvédelmet (pld. Copy Once Broadcasting program) ami meghatározza a másolatok számát ill. a védelem megtilthatja a HDD-ről történő kiírást. A felvevők működése ezen másolásvédelmi jelek alapján módosul azaz ha pld. olyan jelet kap ami letiltja a másolást akkor a HDD-re rögzített anyag nem írható ki DVD-re.

Nocsak... ezek szerint mégiscsak van létjogosultsága a HD nélküli íróknak? ;) Vagy másolásvédett tartalmat ilyen esetben - a HD hiánya miatt - ezek nem is hajlandók rögzíteni DVD-re?!  :confused:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#93 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:46

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:38

Nocsak... ezek szerint mégiscsak van létjogosultsága a HD nélküli íróknak? ;) Vagy másolásvédett tartalmat ilyen esetben - a HD hiánya miatt - ezek nem is hajlandók rögzíteni DVD-re?!  :confused:

Ha a védelem nem csak a másolatok számát korlátozza hanem magát a rögzítést akkor közvetlen DVD-re sem vehető fel a műsor.

Ha rögzítés közben a felvevő olyan másolásvédelmet érzékel ahol maga a rögzítés van letiltva akkor pause-ba kapcsol és csak akkor indul el ha a jel megszűnik. Ha pedig eleve a rögzítést tiltó jel van az adásban akkor hiába nyomkodod a record gombot a felvétel nem fog elindulni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 03. 10:51 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:53

MediaMarkt körkép:

80GB HD:

Daewoo DH 6150
79k HUF

Samsung DVD-HR 720
86k HUF

LG RH 7500
80k HUF

Sony RHR-HX510
90k HUF

Pioneer DVR 433 H-S
123k HUF (!)

160 GB HD

Philips DVD-R3330 II
100k HUF

LG RH 7800
89k HUF

Pioneer DVR 530 H-S
128k HUF

A Pio szimpatikus lenne, de nekem ennyiért k***a drága. 100k alatt a Sony-n kivül gyakorlatilag nincs "márkás" felvevő. A Philips határeset ugyan, de eddig még mindenhol csak lehúzták. Ezek közül vállalható még valami 100 alatt? Panát sajnos nem láttam.

p.s. a típusszámokat az árcédulákról másoltam, ergo elírások lehetnek benne!

#95 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:55

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:46

Ha a védelem nem csak a másolatok számát korlátozza hanem magát a rögzítést akkor közvetlen DVD-re sem vehető fel a műsor.

Ha rögzítés közben a felvevő olyan másolásvédelmet érzékel ahol maga a rögzítés van letiltva akkor pause-ba kapcsol és csak akkor indul el ha a jel megszűnik. Ha pedig eleve a rögzítést tiltó jel van az adásban akkor hiába nyomkodod a record gombot a felvétel nem fog elindulni.

Szép új világ ...  :rolleyes:

Ehez remekül passzol a Philips szabadalma, mely szerint a reklámblokkok alatt letiltanák a csatornaváltást...  :reklamacio:

#96 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:20

Csirke, pio -bol 440 -eset (ujabb tipus, szinten 80gb) mar kapni 97 -ert (itthoni ceg altal intezett becsi garival), 101 -ert (itthoni basys garival)...

Esetleg, ha van vagy lesz 16:9 -es tv -d, az lg meg samu divx -eseket nyugodtan felejtsd el, ezidaig mindegyik szeriahibas (16:9 -es divx -eket 16:9 -es tv -n rossz keparanyban jatszak, nemelyik meg 4:3 -as tv -n is hibasan... nalam lg dr7500, rh7500 -as jart, es azt irjak a samu 12x/72x szeriak is ettol kuszkodnek)...

#97 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:50

Na valami elsötétült előttem amiről azt hittem hogy értem:
Tehát a vr módban történő felvétel magára a lemezre történik , és nem a hdd re? Mert mint arról szó volt csak ilyen módban lehet úgy vágni kockapontosan, hogy ne legyen akadás.
Mi a hátránya, ha vr módban veszem dvd-re az anyagot?
Azoknál a lejátszóknál ahol kockapontosan lehet vágni, ki tudom választani, hogy én ezt nem akarom, csak gop határon? És ezzel megúszhatom az újratömörítést?
Mi az a dvd video mód, és ezt miért nem engedi némelyik a vinyóra másolni?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#98 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 14:01

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:50

Na valami elsötétült előttem amiről azt hittem hogy értem:
Tehát a vr módban történő felvétel magára a lemezre történik , és nem a hdd re?

A VR (Video Recording) mód az újraírható (-/+RW, RAM) lemezek olyan formátuma mely lehetővé teszi play lista készítését ill. többszöri hozzáírást. A HDD-s felvevők is VR módban rögzítik az anyagot HDD-re.

Idézet

Mert mint arról szó volt csak ilyen módban lehet úgy vágni kockapontosan, hogy ne legyen akadás.

Ez  -/+RW ill. RAM lemezre vonatkozott azaz csak VR módban megírt RW és RAM lemezeken lehet szerkeszteni. DVD-VIDEO módban megírt RW és RAM lemezeken írás után nem lehet szerkesztés végrehajtani.
HDD-re rögzített anyagot mindig lehet szerkeszteni. Az, hogy van e lehetőség kockapontos vágásra az készülékfüggő mivel ez egy plusz extra szolgáltatás.

Idézet

Mi a hátránya, ha vr módban veszem dvd-re az anyagot?

A hátránya az, hogy csak olyan lejátszóval tudod használni ami ismeri a VR formátumot. Egyébként VR módban csak újraírható DVD írható

Idézet

Azoknál a lejátszóknál ahol kockapontosan lehet vágni, ki tudom választani, hogy én ezt nem akarom, csak gop határon? És ezzel megúszhatom az újratömörítést?

Készülékfüggő, hogy van e erre lehetőség.

Idézet

Mi az a dvd video mód, és ezt miért nem engedi némelyik a vinyóra másolni?

A DVD-VIDEO mód a hagyományos DVD azaz mint a gyári filmet tartalmazó DVD. A merevlemezre másolás pedig szintén extra plusz szolgáltatás mely készülékfüggő.

#99 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 15:14

De ha viszont a vinyón már a kiírás előtt megszerkesztettem akkor elvileg nincs sok értelme vr módban kiírni, csak ha tudom hogy utólag még szerkesztgetni akarom.
Akkor ez az ugrás a kivágásnál mindenképpen meg lesz ha nem tömörítem újra(apropó akkor végülis a panasonic hogyan is csináljaezt a dolgot?)  ha csak nem véletlenül a gop határon vágok, amely esetben viszont nem lesz ugrás.
A nem lezárt -r és+r lemezeket a felvevőn meg tudom nézni?
Na akkor olvasok még némi használati utasítást...
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#100 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 16:01

Tényleg és mi van ha nem kitörlök egy adott szakaszt, csak beelölömmint reklám, és nem teszem e a lejátszási listába? Akkor is ugrik majd a kép, vagy az eféle átmenet teljesen zökkenőmentes?

#101 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 18:15

Azonkívül ha csinálok egy lejátszási listát az általam készített részletekről, ez átvihető e a +r -r lemezekre, elérhető e hogy alapból ez jöjjön be, vagy ez is teljesen készülékfüggő?

#102 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:58

Érdekes.

Én a Pio 530-ast a Media Markt-ban vettem novemberben és csak 120eFt volt. Megy fel az ára a kicsinek? Ez történik, ha a konkurensek lazsálnak.

Amugy ma ujabb jó dologra jöttem rá a PIO-val kapcsolatban. Rájöttem, hogy be lehet állitani, hogy az AV1-en lévö jelet ha ki van kapcsolva küldje ki az AV2-n. Igy a DVD lejátszóm jelét a PIO-n keresztül tudom a TV-re küldeni.(Nincs már szabad scartom) Persze csak ha ki van kapcsolva a PIO mert ha bekapcsolom akkor az Ö képe jelenik meg a TV-n. ;)

Vannak még meglepetések.

Üdv.

#103 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:41

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:55

Szép új világ ...  :rolleyes:

Ehez remekül passzol a Philips szabadalma, mely szerint a reklámblokkok alatt letiltanák a csatornaváltást...  :reklamacio:

Amit ugye a Philips hazai képviselője már a múlt héten megcáfolt egy reggeli rádióműsorban, hogy valami fordítási hibáról lehet szó, mert valami mást tud a készülék, tán épp kiveszi a reklámot.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#104 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:19

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:41

Amit ugye a Philips hazai képviselője már a múlt héten megcáfolt egy reggeli rádióműsorban, hogy valami fordítási hibáról lehet szó, mert valami mást tud a készülék, tán épp kiveszi a reklámot.

Erdekes forditasi hiba az, ami az eredeti szovegben is szerepel... Invention: The TV-advert enforcer

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#105 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:52

Na még néhány kérdés(pio tulajok figyelem!)

A pio dv530-al lehet lezárt dvd videót gyorsmásolással, tehát a minőség romlás nélkül másolni a hdd-re? Mert úgy látom ez nem megy a sony-nál, meg az lg-nél. Szóval hogy megy a gyakorlatban a dolog, mert a használati utasítás kicsit ködös... Esetleg az olcsóbb pio-k is érdekelnének.

Amásik dolog, hogy pélául az egyik lg-nél (rh-7900) ezt írják:
"All the downloaded videos from DivX® VOD can only
be played back on this unit."  :think:
Tehát csak fizetős divx-et játszik le elméletileg. Ugyanezt olvastam talán még a samsungnál vagy a sharpnál. Jó lenne tudni hogy ez a gyakorlatban is így van e.

#106 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:18

És még légyszi, ha valaki tudja a választ az előző kérdésemre az válaszoljon ;)

#107 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 04. 19:32

Na még egy kicsit szemetelek a témában, de azért ha valakinek van kedve válaszoljon, mert sajnos sürgős
ez a dvd dolog nekünk. És én még soha nem dvd-ztem. :rolleyes:
Tehát az sem világos, hogy ha bejelölök a szerkesztésnél fejezeteket, ez megmarad e ha kiírom lemezre, és ha igen, akkor szerkesztésnek minősöül e, tehát újra kell e tömöríteni az anyagot?
Aztán ha később a lejátszási listából kiveszek egy ilyen fejezetet akkor ott lessz e ugrás amikor kihagyja?
Vicces hogy néha mást írnak a cégek honlapjai, meg a letölthető használati utasítás. Például a német samsung oldalon az áll hogy a samsung dvd-hr721 lejátszik plusszos dolgokat is, a használati utasításban meg az van hogy nem.

#108 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:59

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:32

Na még egy kicsit szemetelek a témában, de azért ha valakinek van kedve válaszoljon, mert sajnos sürgős
ez a dvd dolog nekünk. És én még soha nem dvd-ztem. :rolleyes:
Tehát az sem világos, hogy ha bejelölök a szerkesztésnél fejezeteket, ez megmarad e ha kiírom lemezre, és ha igen, akkor szerkesztésnek minősöül e, tehát újra kell e tömöríteni az anyagot?
Aztán ha később a lejátszási listából kiveszek egy ilyen fejezetet akkor ott lessz e ugrás amikor kihagyja?
Vicces hogy néha mást írnak a cégek honlapjai, meg a letölthető használati utasítás. Például a német samsung oldalon az áll hogy a samsung dvd-hr721 lejátszik plusszos dolgokat is, a használati utasításban meg az van hogy nem.

Idézet

A pio dv530-al lehet lezárt dvd videót gyorsmásolással, tehát a minőség romlás nélkül másolni a hdd-re? Mert úgy látom ez nem megy a sony-nál, meg az lg-nél. Szóval hogy megy a gyakorlatban a dolog, mert a használati utasítás kicsit ködös... Esetleg az olcsóbb pio-k is érdekelnének.

Igen a Pioneer HDD-s felvevőinél a lemezmásolás gyorsmásolással történek ami azt jelenti, hogy a merevlemezre image file-t készít (mint amikor PC-s írón nem közvetlenül lemezről lemezre másolsz hanem először HDD-re írod image file-ba majd onnan a másik lemezre).
A gyakorlatban pedig annyi az egész, hogy beteszed azt a DVD-VIDEO lemezt melyet le szeretnél másolni egy másik DVD-re és a Copy menüből a Disc Back-up opciót választva elkezdi az image file írását mely pár perc alatt kész és kiírja, hogy tegyél be üres egy DVD-t.

Idézet

A Pioneer esetében a fejezet (chapter) pontok berakása történhet automatikusan amikor DVD-re rögzítesz (10 ill. 15 percenként betesz egy pointert) ill. történhet manuálisan is. A fejezet pontok berakása nem eredményez újratömörítést.

Idézet

Lejátszási lista csak VR módban megírt RW ill. RAM esetén van. DVD-VIDEO módban és HDD-n nincs lista. A VR módban pedig a lista szerkesztése nem érinti fizikailag az MPEG2 állományt azaz ha a play listát szerkeszted az nem eredményez se újratömörítést se pedig ugrást.

#109 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 08:14

Tehát akkor (legalábbis a piok-nál) vagy kivágok egy részt így vagy úgy, vagy pedig hogyha már elkészítettem egy video módban megírt lemezt, az abba az előzőleg betett fejezetfeljlécek alapján amikor a lemezt beteszem, összeállítok egy lejátszási listát, amiből a nem kívánt részeket kihagyom. Az ugrás alatt azt értettem-ebben az esetben- hogy amikor a lejjátzsási listából kihagyok valamit, tehát át kell ugrania, ez meglátszik e lejátszáskor.

Kijött a pioneernak ez az új sorozata, ami már tud divx-et is, és hát ez lenne a nyerő ha lenne rajta dv bemenet. Ha ezt az egy kis fikarc funkciót benne hagyták volna, akkor a pio lenne az egyértelmű nyertes, még ha egy kicsit drágább is.
A samsung se rossz, csak említettem a fentebbi anomáliákat, az új sonykról meg nincs használati utasítás még sehol. Viszont ezt a lemezmásolást csak a pio tudja úgy tűnik.

#110 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 08:23

...hogy megnyugtassalak az uj piokhoz is csak spanyol, francia, holland, nemet, ... hasznalatik voltak (se angol, se magyar)

u.i.
van egy sony kis DV kamcsim, PC -m, es fel evig volt DV bemenetes DVD felvevom, es 1x sem hasznaltam...

...gondold meg mennyiben hasznalnad? (szerintem csak akkor van letjogosultsaga, ha gyorsan, relative keves vagassal kell egy DVD a kazirol, avagy ha hozza lehetne kotni a PC FW csatijahoz, es kamerakent latna a PC -t...)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 05. 08:26 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.