HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkrement(?) VGA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkrement(?) VGA Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 09:23

*egyszerüen csak pont akkor adta fel amikor kicseréltem a hűtését.*

Hat ennek baromira kicsi a valoszinusege! :eek:
En inkabb arra tippelnek,hogy a hutocsere bizony a panel tobbe-kevesbe eros ^nyomorgatasa^
azaz a tobbretegu,sok helyen hajszalvekony nyomtatott aramkori vezetekek esetleges serulese,
vagy a gepi,futoszalag-forrasztasok kontakthibaja miatt zakkant meg. :omg:  :confused:

#42 Felhasználó inaktív   jdg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 18:01

Sziasztok!

En is hasonlo tunetekkel szenvedek, mint a topicnyito. Szinte ugyanigy nez ki a kepem. A kartya ugyancsak egy radeon 9800 pro passziv zalman hutessel, szoval ugy gondolom, hogy a hutesnek nem sok koze van a dologhoz (ergo nemnagyon tud tonkremenni?, raadasul kb 2 eve ez van rajta). A furcsa az, hogy a hiba nem minden egyes bekapcsolaskor jelentkezik. Van amikor meg szinte jeghideg kartyanal elkezd csikozni, es van, amikor tuzforro kartya teljesen jol mukodik egy ideig. Persze elobb utobb szetesik a kep az elozo screenshotokhoz hasonlo modon.

En igazabol elkonyveltem kukanak a kartyat de ha tudtok, erositsetek meg, feleslegesen nem dobnam ki. Pontosabban a kerdesem, hogy lehet-e ez esetleg mas hardveres gond (pl alaplap), vagy mindenkepp vga?

Koszonom.

jdg

ui: probaltam driver nelkul, ugy semmi gond. de gondolom ez normalis...

Szerkesztette: jdg 2006. 05. 07. 18:07 -kor

#43 Felhasználó inaktív   Blade44 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 07:03

van nálam egy ati 9800se, amin elfüstölt egy tranzisztor áramingadozás következtében. talán megmenthető lenne ha találnék egy embert aki megnézné, ötlet? :(
C2d e6400@3ghz,4Gb ddr2/800, ati hd4850
HP Tx1000
Iphone 3g
justmusic.fm
"Sínen vagyok mint,József Attila"

#44 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 08:38

didyman, stol.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#45 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 17:35

Ugy nez ki beadta a kulcsot az X800XL. BF2 kozben kep megallt, hang ment tovabb aztan par masodperc mulva resetelt a gep. Win desktop betoltes elott fekete kepernyovel megallt. Csokkentett modban leszedtem a drivert, aztan ujratelepitettem. Vilagos hatteren jol latszik, hogy olyan a kep, mintha egy radirral kicsit elhuznak, mintha szellemkepes lenne. Everestben a hofokra vagy nem ir ki semmit, vagy 0 es 38 fok kozott mutat vmi erteket. Ezenkivul ezt a hozzaszolast alig birom megirni, mert kozben folyamatosan elmegy es visszajon a kep. Eleg GPU halott a dolog igy elsore. :(  :(
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#46 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 07:47

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 15:44

Órajelet meg lehet próbálni visszavenni. Hátha...

De asszem ez röviden kuka :(

Ez mit jelent? Mert nekem is kezdtek megjelenni csíkok, meg eltűntek, de egyelőre csak ikonokon láttam. Visszavettem 1Mhz-et a 398-ból, most jónak tűnik. Volt olyan is hogy elindítottam egy filmet és tele volt zöld csíkokkal. Megfog halni a kártya? Eszköz leírása: Sapphire Radeon 9600 Pro Atlantis, 2 moncsi van rákötve már vagy 2 éve.
Linux For Human Beings

#47 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 08:05

Ne 1 MHz-et vegyél vissza, hanem minimum 50-et :) Ideig-óráig segíthet, sőt haver GF3-asa azóta is jól működik 50 MHz-el csökkentett órajelen, pedig elég erősen szemetelt neki.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#48 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 15:07

Idézet: GAI - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 9:05

Ne 1 MHz-et vegyél vissza, hanem minimum 50-et :) Ideig-óráig segíthet, sőt haver GF3-asa azóta is jól működik 50 MHz-el csökkentett órajelen, pedig elég erősen szemetelt neki.

Ok, akkor elkezdek új kártya után nézegetni.
Linux For Human Beings

#49 Felhasználó inaktív   benc18 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 14:04

Sziasztok nekem egy 9600 XT-m van és a következőket csinálja:
-feláll a rendszer és utána rögtön belépek a CoD2-be ilyen zöld pöttyös lesz a kép!Illetve ilyen vonalak állnak ki az emberekből... kilépek a játékból és az asztal is ilyen zöld pöttyös újraindítok aztán megint feláll a rendszer várok egy kicsit (pl megnézem az e-maileket) és csak utána lépek be a CoD2-be...
akkor nem lesz ilyen!
következő probléma jáccok egy órát szintén CoD2 és egyszer csak elsötétül és kilép tök lassú lesz minden(pl görgetek az egérrel egy oldalt, hullámzik) vissza akarok lépni a játékba valamit error panelt dob ki és a DirectX-re panaszkodik nem tom mi lehet vele... jah meg csinál olyat is, hogy egyszerűen lefagy és csak a reset jöhet szóba!
Nem melegszik túl... rákötöttem 2 monitort és az egyiken futtattam az ati control centert a másik monitoron jáccottam és csak 47 fokot mutatott....!Jah még egy probléma!HIS Excalibur 9600XT-t vettem 3 éve (pontosabban) ami most is van, és az engine clock csak 486MHz a Grafikus memória 277MHz x2 ugye mert DDR de nem ezek a gyári adatok jah és overdrive csak 512MHz-ig húzza!
segítségeteket elöre is köszike!
AMD Athlon XP 3200+;HIS EXCALIBUR 128MB (128 bit) 9600XT; 80GB Maxtor Ultra ATA/133; Sound Blaster Live 7.1; 2x1024MB RAM DDR; 300W noname; Maxtor TVtuner card; Pioneer D110; LG CD RW;

#50 Felhasználó inaktív   Xezs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 18:28

Hali!

WinXP-ben ha fullscreen-re akarok valtani egy dos-os ablakot, ezt az uzenetet kapom. Kiprobaltam az ERD commandert is, az sem tud teljes kepre valtani. A vicc az hogy minden funkcio rendesen mukodik a vidkartyan (Geforce 4 Titanium 4200), csak ez nem. A legnagyobb poen az az hogy igy /f parameterrel nem tudok chkdsk-t futtatni, mert mar a Win betolteskor elhibazza ezt a  dosos ablakot. Nyilván valamilyen hardware probléma, légyszi aki tapasztalt ilyet szóljon hozzá. Ha lesz időm megnézem hogy a kártya vagy az AGP aljzat szar-e, bár sztem a kártya.

Megj: Viszont ha bootolok egy dos-t, akkor mukodik ez a funkció...

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Xezs 2006. 05. 29. 18:32 -kor

#51 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 20:13

Idézet: benc18 - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:04

Sziasztok nekem egy 9600 XT-m van és a következőket csinálja:
-feláll a rendszer és utána rögtön belépek a CoD2-be ilyen zöld pöttyös lesz a kép!Illetve ilyen vonalak állnak ki az emberekből... kilépek a játékból és az asztal is ilyen zöld pöttyös újraindítok aztán megint feláll a rendszer várok egy kicsit (pl megnézem az e-maileket) és csak utána lépek be a CoD2-be...
akkor nem lesz ilyen!
következő probléma jáccok egy órát szintén CoD2 és egyszer csak elsötétül és kilép tök lassú lesz minden(pl görgetek az egérrel egy oldalt, hullámzik) vissza akarok lépni a játékba valamit error panelt dob ki és a DirectX-re panaszkodik nem tom mi lehet vele... jah meg csinál olyat is, hogy egyszerűen lefagy és csak a reset jöhet szóba!
Nem melegszik túl... rákötöttem 2 monitort és az egyiken futtattam az ati control centert a másik monitoron jáccottam és csak 47 fokot mutatott....!Jah még egy probléma!HIS Excalibur 9600XT-t vettem 3 éve (pontosabban) ami most is van, és az engine clock csak 486MHz a Grafikus memória 277MHz x2 ugye mert DDR de nem ezek a gyári adatok jah és overdrive csak 512MHz-ig húzza!
segítségeteket elöre is köszike!

Csak Cod2-ben csinálja?
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#52 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 20:25

Idézet: Xezs - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 19:28

Hali!

WinXP-ben ha fullscreen-re akarok valtani egy dos-os ablakot, ezt az uzenetet kapom. Kiprobaltam az ERD commandert is, az sem tud teljes kepre valtani. A vicc az hogy minden funkcio rendesen mukodik a vidkartyan (Geforce 4 Titanium 4200), csak ez nem. A legnagyobb poen az az hogy igy /f parameterrel nem tudok chkdsk-t futtatni, mert mar a Win betolteskor elhibazza ezt a  dosos ablakot. Nyilván valamilyen hardware probléma, légyszi aki tapasztalt ilyet szóljon hozzá. Ha lesz időm megnézem hogy a kártya vagy az AGP aljzat szar-e, bár sztem a kártya.

Megj: Viszont ha bootolok egy dos-t, akkor mukodik ez a funkció...

Attól még nem rossz a kártya, hogy egy dos-os alkalmazást nem tud teljes képernyőben futtatni. Itt inkább valami szoftveres gubanc van.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#53 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 08:04

Vsz az illesztőprogram nem tud foglalkozni valamiért a karakteres üzemmóddal. Másik verzió, újratelepítés?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#54 Felhasználó inaktív   Xezs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:09

Idézet: didyman - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 7:04

Vsz az illesztőprogram nem tud foglalkozni valamiért a karakteres üzemmóddal. Másik verzió, újratelepítés?

Na de akkor az ERD commander miért nem tud váltani fscreenbe? Ha jól tudom az nem tölti be a windózos dll-eket, hiszen kell hogy legyen neki saját alap VGA kezelo rutinja...

#55 Felhasználó inaktív   Xezs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 19:29

Nah kiprobaltam egy masik videokartyaval is, ugyanaz a problema, sot elojott egy regebbi is hogy neha nem ad kepet, neha meg ad de csak karakteres feluletet jelenit meg, grafikusat nem. Most beallitottam ugy ahogy, de meg mindig nem megy a chr-es felulet fullscreenben. Szerintem az alaplap valamikor megfeszulhetett es pont a kartya kornyeken neha nem erintkezik. Amugy egy MSI K7N2 Deltarol van szo, esetleg tapasztalat valakinel ezzel a lappal?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó