Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 22:09
Megfordul ebben a topikban néhány biztonsági szoftver-guru, hátha valaki többet tud erről:
A napokban felfigyeltem, hogy amint felkapcsolódok a netre, a Firefox.exe azonnal engedélyt kér a tűzfalon való átjutásra (változó UDP portokon keresztül), miközben már régen full allow beállítást adtam neki (Comodo Personal Firewall-t használok). Kicsit jobban megnéztem, hogy mi is akar kijutni, hát az információknál már az szerepelt, hogy a Windows/system32/server.exe akar nézelődni a weben. Utánanéztem a neten, ez elméletileg Novell komponens lenne, már ha nálam lenne ilyen, így véleményem szerint okkal fogtam gyanút. A fájl tényleg ott figyelt az adott helyen, startup bejegyzésként futott a registryben. Csináltam egy registry pucolást, elég sok bejegyzés mutatott erre a fájlra. Jelenleg átírtam a kiterjesztését és kitöröltem a reg bejegyzéseket (így már nem indul a program rendszerindításkor), de nagy a gyanúm, hogy ez valami vírusos fájl lesz. Érdekes módon a napi frissítésű NOD32 nem talált semmit, még in-depht analisis-t is futtatam ma.
Sztem spyware (Optix).
(A NOD spyware-ekre nem igazán jó (nem is arra írták), vírusra, féregre igen.)
Ha szerencséd van, akkor
az oldal alja felé lévő fájlok kitörlése (csökkentett módban !) +oldja a problémádat.

Ha nem, gyere vissza, folytatjuk.
Szerk: Ja, és ügyesen kihúztad a méregfogát...
Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 09. 13. 00:12 -kor