HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2581 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 21. 20:07

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 15:01

Én most kliens oldalról beszéltem. :) SPI mindenképpen elkapja az active ftp csomagját, hiszen egy 1023 feletti ismeretlen portra jön, ismeretlen helyről.

Tűzfal és router mögött passzív ftp-t kell beállítani. Ha Te üzemelteted, akkor port forwardingot.

#2582 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 20:08

Idézet: critical_source - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 19:42

Hmm...bekapcsoltam az SPI-t, de cs1.6ban csak 1 servert lát, és nem tud egyikhez sem kapcsolódni, a cs által használt portokat pedig nem találtam meg. az biztos hogy a 27015-ös a leggyakrabban használt port, de most 27015-2550-ig minden engedélyezve van és semmi....

Beírod a googliba a routered típusát és a játékot. Fel fog dobni olyan oldalt, ahol képpel van illusztrálva a beállítás.

#2583 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 21. 20:17

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 13:30

Mert felismeri hogy nem teljes file, hanem .r00, .r01 stb  :D

:confused: ebben nincs semmi összefüggés, de most pont ilyen r01-02 stb. töltöttem le, és 50 megás darabok voltak, de jöttek fullal! egyről beszélünk?  :think:

#2584 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 22:25

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 21:17

:confused: ebben nincs semmi összefüggés, de most pont ilyen r01-02 stb. töltöttem le, és 50 megás darabok voltak, de jöttek fullal! egyről beszélünk?  :think:

Egyről. A keresőmodul felismeri hogy darabolt állomány, nincs mit keresnie benne. Csak összefűzve van értelme. Van ezeknek annyi eszük  ;)

#2585 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 07:54

Még egy kérdés:
VPN Pass-Through
PPTP Enable
IPSec  Enable

Ezek mit takarnak?

Ha egy alkalmazásnak megadtam h milyen portokat használhat,(pl.: 25000-27852) és csak mondjuk a 25126-ost használja, akkor a többi ugye zárva marad?

#2586 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 08:59

Kipróbáltam a Trend Micro Internet Security 2007-et. Azóta nagyon lelassúlt a gép. Megnéztem a feladatkezelőt és a  PcScnSrv.exe file folyamatosan 100%-on tartja a procit. Ha jól tudom a PcScnSrv.exe végzi a víruskeresést. Próbáltam re-install-t de nem sikerűlt. Mi lehet a porbléma ?

#2587 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 09:09

talán valamivel nem fér össze...

#2588 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 09:58

Egy böngésző vagy egy másik biztonsági program lehet a ludas ??

#2589 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 10:08

miért? milyen anti-dolgot hazsnálsz még?

#2590 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 07:22

Idézet: critical_source - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 8:54

Még egy kérdés:
VPN Pass-Through
PPTP   Enable
IPSec  Enable

Ezek mit takarnak?

Ha egy alkalmazásnak megadtam h milyen portokat használhat,(pl.: 25000-27852) és csak mondjuk a 25126-ost használja, akkor a többi ugye zárva marad?

A VPN is egyedi kezelést kíván a routertől. A többi is biztonsági protokoll és szükséges a VPN használatához. Ha nem használsz, lényegtelen.

#2591 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 07:28

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 9:59

Kipróbáltam a Trend Micro Internet Security 2007-et. Azóta nagyon lelassúlt a gép. Megnéztem a feladatkezelőt és a  PcScnSrv.exe file folyamatosan 100%-on tartja a procit. Ha jól tudom a PcScnSrv.exe végzi a víruskeresést. Próbáltam re-install-t de nem sikerűlt. Mi lehet a porbléma ?

Egy proxy szervert működtet a gépeden. Minden adat ezen halad keresztül, így keresi a vírusokat. Alaposan olvasd át a beállításokat, ami nem kell, kapcsold ki, és az ajánlott biztonsági szinteket használd, ne a maximálist.

#2592 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 18:37

Utána néztem a neten a problémának és állítólag egy program hibáról van szó, amit a jövőben fog orvosolni a Trend Micro. A biztonsági beállításokat gyárin hagytam, nem raktam max.-ra.
Addig is visszaraktam a KIS-t.

#2593 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 20:14

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 18:37

Utána néztem a neten a problémának és állítólag egy program hibáról van szó, amit a jövőben fog orvosolni a Trend Micro. A biztonsági beállításokat gyárin hagytam, nem raktam max.-ra.
Addig is visszaraktam a KIS-t.

A programhibát leszámítva (ami a lassulást okozza) neked melyik biztonsági program jön be inkább? A KIS vagy a PC-Cillin? Én anno használtam a PC-Cillin egyel korábbi változatát (tehát nem a legújabbat), ami nagyon tetszett. Most viszont KIS 6.0-t használok, ami szintén nagyon tetszik és jobbnak tartom, mint a PC-Cillin-t. De a Trend Micro legújabb termékét még nem ismerem, ezért tettem fel kérdésemet.
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#2594 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 21:00

Az a baj, hogy sok tapasztalatot, nem tudtam szerezni az új PC-cillinel kapcsolatban. Gyakorlatilag használhatatlanná tette a gépet a 100%-os cpu használat. Egy ideig próbálgattam a program beállításait változtatni, hátha az segít, de nem. Szerintem érdemes megvárni amíg kijön a javított verzió. A KIS-ről pedig csak jót tudok mondani. A PC-cillint is csak kíváncsiságból rakam fel, nem pedig azért mert hibázott a KIS.

#2595 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 05:44

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 22:00

Az a baj, hogy sok tapasztalatot, nem tudtam szerezni az új PC-cillinel kapcsolatban. Gyakorlatilag használhatatlanná tette a gépet a 100%-os cpu használat. Egy ideig próbálgattam a program beállításait változtatni, hátha az segít, de nem. Szerintem érdemes megvárni amíg kijön a javított verzió. A KIS-ről pedig csak jót tudok mondani. A PC-cillint is csak kíváncsiságból rakam fel, nem pedig azért mert hibázott a KIS.

A PC-Cillin eredetileg halózati felhasználoknak készült, ezért szóló gépen okozhat néha meglepit. Eredetileg gateway-ra kell telepíteni, a többi gépen csak egy kliens fut. Csak a piac miatt van egy gépes futtatás.

#2596 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 24. 08:18

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 6:44

A PC-Cillin eredetileg halózati felhasználoknak készült, ezért szóló gépen okozhat néha meglepit. Eredetileg gateway-ra kell telepíteni, a többi gépen csak egy kliens fut. Csak a piac miatt van egy gépes futtatás.

Jaja. El kell hitetni az otthoni, egygépes felhasználókkal, hogy vállalati szintű megoldásra van szükségük.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2597 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 16:22

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 5:44

Melyik védelmi szoftverek készülnek még hálózati felhasználóknak ? Csak, mert azokkal nem próbálkoznék ezek után.

#2598 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 19:05

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 17:22

Melyik védelmi szoftverek készülnek még hálózati felhasználóknak ? Csak, mert azokkal nem próbálkoznék ezek után.

A Symantec és a Trend Mikro csoport. Az előbbié pl a Norton, az utóbbié a PC Cillin. A többi neves gyártó megkülönbözteti a felhasználási területeket. Home vagy small office verziókat keressél a letöltési oldalakon. Ha szeretnél tippet is:
Milyen vasad van, oprendszered, routered, mire szeretnéd használni?

#2599 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 19:05

Az barátom bekapta a hidrag vírust és az exe fájljai hasznavehetetlenné váltak az EGÉSZ vincsin C, E, F. Persze pont valami spyvare terminátort próbált a szerencsétlen :-(.... Hiába noszogattam az AVG-re és a NOD32-re. Pont bedőlt egy reklámszövegnek.

Most ott tart, hogy a C partíción az XP újra lett rakva ghost-tal, utána volt pár exe fájl mely indításkor programfuttatási hibát jelzet, ez ugye nem jelenti azt hogy újra fertőződött a gép?
Rá 1 napra már el sem indul a gépe. Holnap megyek hozzá. Addig is tudtok valami tanáccsal szolgálni?

A NOD32 ki tudja írtani ill az exe fájlokat vissza tudja állítani?

#2600 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 19:12

Idézet: XRV - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 20:05

Az barátom bekapta a hidrag vírust és az exe fájljai hasznavehetetlenné váltak az EGÉSZ vincsin C, E, F. Persze pont valami spyvare terminátort próbált a szerencsétlen :-(.... Hiába noszogattam az AVG-re és a NOD32-re. Pont bedőlt egy reklámszövegnek.

Most ott tart, hogy a C partíción az XP újra lett rakva ghost-tal, utána volt pár exe fájl mely indításkor programfuttatási hibát jelzet, ez ugye nem jelenti azt hogy újra fertőződött a gép?
Rá 1 napra már el sem indul a gépe. Holnap megyek hozzá. Addig is tudtok valami tanáccsal szolgálni?

A NOD32 ki tudja írtani ill az exe fájlokat vissza tudja állítani?

Na most ha csak C-re pakolta újra a rendszert, de elindított valamit a D, vagy E meghajtóról akkor bukta. Ha exe fertőzött akkor esélyes, hogy annak annyi.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.