HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat III. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1081 Felhasználó inaktív   sli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 14:22

triplapost lol.. :D
itt a gpu-s kliens letöltési helye: http://boinc.tx.hu/
(majd kerül ide más is, szerintem megismered (sah_cuda_...))
a kliens béta állapotban van!
Gép #1:
Asus P5VD2-VM SE, Intel Pentium D 805 - ArcticCooling Freezer 7PRO, 1GB Kingston 667MHz, Creative SoundBlaster Audigy SE

#1082 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:19

Idézet: sli - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 13:12

[...]
milyen videókártyád van Jocika? azthiszem ehez minimum 8400GS kell.

Egy 7950 GT.
Most a minimum a 8400-as teljesítménye, vagy a tudása -pl: DX10-es utasítások- (mert az előbbit viszi a GPU-m, de az utóbbira esély sincs)?

Egyébként a klienst majd legközelebb csak hétfőn lesz esélyem próbálgatni, addig nem is igen leszek itthon...

Szerkesztette: Jocika 2008. 02. 07. 16:20 -kor

#1083 Felhasználó inaktív   sli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 17:18

nvidia eddig csak arra írta meg a kompatibilitást... egy 7950GT biztos ver 1,5* egy 8400GS-t...
Gép #1:
Asus P5VD2-VM SE, Intel Pentium D 805 - ArcticCooling Freezer 7PRO, 1GB Kingston 667MHz, Creative SoundBlaster Audigy SE

#1084 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 18:21

SETI: a csend hangjai

#1085 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 12:47

Idézet: sli - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 17:18

nvidia eddig csak arra írta meg a kompatibilitást... egy 7950GT biztos ver 1,5* egy 8400GS-t...

Na, ma végre eljutottam addig, hogy nekiálljam kipróbálni. Elindítottam a tesztelő alkalmazást, erre kaptam egy "hiányzó cufft.dll" hibát. Valakinek ötlete, tippje a megoldásra?

Szerk.: Megoldva másolással, de már az első csomagnál kaptam egy DIFFERENT-et. Vagyis nálam nem valószínű, hogy ez menni fog...

Szerkesztette: Jocika 2008. 02. 22. 13:16 -kor

#1086 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 14:39

Idézet: Jocika - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 12:47

[...]de már az első csomagnál kaptam egy DIFFERENT-et. Vagyis nálam nem valószínű, hogy ez menni fog...

Mindegyik teszt-csomag ilyen lett... :(
(Result : DIFFERENT.
Can't set up shared mem: -1
CPU padded memory allocation error ...)

#1087 Felhasználó inaktív   sli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 21:10

na majd kipróbálom, ha lesz kompatibilis videókártyám...
Gép #1:

#1088 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 16:43

Sending scheduler request: Requested by user.  Requesting 0 seconds of work, reporting 1 completed tasks
Scheduler request succeeded: got 0 new tasks

Egy ideig szüneteltettem a csomagokat, viszont most 2 napja van ideje számolni a gépnek de hiába állítom be, hogy "Allow new tasks" nem küld újabbakat. :confused:

#1089 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 17:41

Idézet: SZaB - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 16:43

Sending scheduler request: Requested by user.  Requesting 0 seconds of work, reporting 1 completed tasks
Scheduler request succeeded: got 0 new tasks

Egy ideig szüneteltettem a csomagokat, viszont most 2 napja van ideje számolni a gépnek de hiába állítom be, hogy "Allow new tasks" nem küld újabbakat. :confused:

SETI? Én onnan reggel 10 körül kaptam csomagot - azóta még nem kért a gépem újat, de a szerverek szerint van csomag bőven.
SZTAKI? Ott tényleg nem ad újat, de nem tudom, miért.
Más? Passz...

Egyébként a hibalistádból (amit beillesztettél) az derül ki, hogy a gépednek még nincs szüksége új csomagra, így nem is kért. Ha pedig nem kért, akkor nem is kaphatott. :)
Várj addig, amíg a géped nem kér, és majd akkor meglátod, hogy kapsz-e, vagy sem. Addig azonban maximum csak a beállításaidat tudod szerkeszteni, hogy nagyobb legyen a cache, és kérjen csomagot.

#1090 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 17:55

Idézet: Jocika - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 16:41

SETI? Én onnan reggel 10 körül kaptam csomagot - azóta még nem kért a gépem újat, de a szerverek szerint van csomag bőven.
SZTAKI? Ott tényleg nem ad újat, de nem tudom, miért.
Más? Passz...

Egyébként a hibalistádból (amit beillesztettél) az derül ki, hogy a gépednek még nincs szüksége új csomagra, így nem is kért. Ha pedig nem kért, akkor nem is kaphatott. :)
Várj addig, amíg a géped nem kér, és majd akkor meglátod, hogy kapsz-e, vagy sem. Addig azonban maximum csak a beállításaidat tudod szerkeszteni, hogy nagyobb legyen a cache, és kérjen csomagot.

SETI lenne és egyszerre kb 20 csomagot is kaptam régen. Ha pedig elkészült egy akkor már jött is a következő automatikusan. A kész csomik gyönyörűen mennek vissza, lefelé viszont egy sem.
Megvárom, hogy ha elfogy az összes akkor mi lesz.

#1091 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 20:18

Idézet: SZaB - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 17:55

SETI lenne és egyszerre kb 20 csomagot is kaptam régen. Ha pedig elkészült egy akkor már jött is a következő automatikusan. A kész csomik gyönyörűen mennek vissza, lefelé viszont egy sem.
Megvárom, hogy ha elfogy az összes akkor mi lesz.

Van mellette más project is?

#1092 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 10:22

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 19:18

Van mellette más project is?

Nincs mellette semmi más. Mára elfogyott a maradék is és miután elküldte hosszas dilemma után kaptam 3 csomagot. :) Ezek viszont komolyabbnak tűnnek mint az eddigiek, elszórakozik vele gép.

Jól láttam, hogy parancssoros verzió már nem létezik? Régen kizárólag azt használtam, sokkal gyorsabb volt.

#1093 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 10:56

Idézet: SZaB - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 10:22

Nincs mellette semmi más. Mára elfogyott a maradék is és miután elküldte hosszas dilemma után kaptam 3 csomagot. :) Ezek viszont komolyabbnak tűnnek mint az eddigiek, elszórakozik vele gép.

Jól láttam, hogy parancssoros verzió már nem létezik? Régen kizárólag azt használtam, sokkal gyorsabb volt.

Akkor azért ürítette le, mert úgy döntött, neked erősebb csomag jár. :)

A boinc.exe-t el tudod indítani parancssorból és testreszabnia boinccmdz-vel. Szerintem a service-ként futtatásnál nem lenne gyorsabb parancssorból sem azonos beállításonál, a manager meg nem kell, hogy fusson, ha nem használsz képernyővédőt azonos lesz a teljesítmény bárhogy.

#1094 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 13:18

Egyébként nem kell megijedni, a kezdő és kihagyás után folytató (a BOINC számára ez ugyanaz) gépeknél mindig csak pár csomagot tölt le az elején. Ha beindul a számolás, akkor majd szépen egyre többet fog letölteni (valószínűleg a kredit-átlag is számít a kért wu-k számánál).

#1095 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 18:16

Helyre állt a rend. :) A megszokott módon a feltöltött csomag után nem sokkal érkezik az új vagy akár több is, bár ezek legtöbbször kis "20 perces" egységek.

#1096 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 12:01

Az ismételt hallgatást megtörve egy újabb cikk ajánlat:
Húsz éven belül telefonálhatunk E.T-nek

#1097 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:45

A ph!-en Thrawn-nal készítettünk egy erőteljesen béta (esetleg pre-béta :)) fordítást a BOINC-hoz. Akinek van kedve tesztelni/használni, az letöltheti a jelenlegi aktuális verziót innen (rar-ból kicsomagol, majd a BOINC könyvtár locale\hu alkönyvtárába másolva -felülírva a régit- egy BOINC újraindítás után már használható is).
Mivel jelenleg még tényleg nem tökéletes (helyesírási/fogalmazási hibák biztosan vannak benne, hiszen ketten csináltuk (igen, az én részem a teljesen jó rész :D)), így bármilyen hibát/elírást/félrefogalmazást/értelmetlen fordítást/következetlenséget találtok, szívesen vennénk ha jeleznétek, hogy lehessen javítani. Előre is köszi!

#1098 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:09

Egyet találtam: a retry communications nincs lefordítva.
Az "elérhető nézet"-el meg nem tudok megbékélni, de ez az én bajom. :)

#1099 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 08:30

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:09

Egyet találtam: a retry communications nincs lefordítva.
Az "elérhető nézet"-el meg nem tudok megbékélni, de ez az én bajom. :)

Ezt hol sikerült megtalálni? Mert a file-ban, ahol fordítottunk, nincs lefordítatlan szövegrész, és konkrétan a 'retry communications'-t sem találtam.
Szerk.: Én is találtam még ilyet; az Einstein és a SETI üzenőfalas részén belül van egy plusz gomb, de az már nem a hivatalos honlap szerinti verzióban található (amit le lehet tölteni fordítani), hanem a BOINC közvetlen file-jai között (amit a BOINC installkor tesz fel). Azt meg nem tudom, mivel lehetne orvosolni, mivel a 'po' kiterjesztésűeket lehet szerkeszteni, amiből készül a 'mo' kiterjesztésű (és ez utóbbit használja a BOINC is). Lehet keresek egy mo->po konvertáló progit valahol...

Mindenesetre az "accessible view"-nak az 'elérhető nézet' tényleg nem a legjobb fordítása, de nem sok lehetőség van. Esetleg lehetne még hozzáférhető vagy megközelíthető nézet is - a hozzáférhető talán tényleg jobban hangzik, ez jobb lenne szerinted?

Egyébként még vannak benne szintaktikai hibák, amiket folyamatosan javítgatok. Éppen most raktam fel az újabb verziót (a régi elérhetőségi linkről lehet letölteni - azt frissítem), remélhetően már nem sok ilyen elgépelés adódik, és akkor hosszú idő után újra teljes verziós magyarítású lesz a BOINC is (bár az üzenetek ablak szövegeihez sincs fordítandó alap).

#1100 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 10:35

Idézet: Jocika - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 8:30

Mindenesetre az "accessible view"-nak az 'elérhető nézet' tényleg nem a legjobb fordítása, de nem sok lehetőség van. Esetleg lehetne még hozzáférhető vagy megközelíthető nézet is - a hozzáférhető talán tényleg jobban hangzik, ez jobb lenne szerinted?

Egyébként még vannak benne szintaktikai hibák, amiket folyamatosan javítgatok. Éppen most raktam fel az újabb verziót (a régi elérhetőségi linkről lehet letölteni - azt frissítem), remélhetően már nem sok ilyen elgépelés adódik, és akkor hosszú idő után újra teljes verziós magyarítású lesz a BOINC is (bár az üzenetek ablak szövegeihez sincs fordítandó alap).

Nem tudom, nekem az elérési vagy hozzáférési nézet hangzana jól, talán. :think:

A szintaktikára nem is figyeltem, csak angol kifejezéseket kerestem, de ha lesz időm nézegetem.

Kösz a munká(tok)d! :respect:

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.