Még egy "ficsör" a SETI/BOINC párosnál amihez még nem volt szerencsém ez idáig:
Az utóbb önhibámból eldobált csomagjaim miatt alig-alig vettem észre, hogy a Boinc-kliens is el-el dobál csomagokat, "project no need" vagy hasonló üzenettel.
Amúgy hasznosan működik: ha már megvan két géptől az eredmény, akkor a harmadikat (jelen esetben az enyémet) utasítja a csomag eldobására/abortálására a seti.
Nem tudom, melyik verziótól él ez a ficsör. Ehhez további tájékozódás kellene.
Link a példa géphez. Jobb hiján az enyémhez 
(Szerintem egyszerűbb lenne 2 gépnek kiküldeni egy wukit, három helyett. Ehelyett most három felé küldik, és ha kettő visszaküdte akkor a harmadikat megszí...ják azzal, hogy mégse kell számolnia. LOL)
Másik hír, hogy a BOINC támogatatságát megszüntették win95 és NT4.0 alatt, a további verziók már csak újabb windózzal ellátott gépeken hajlandóak működni. (Az 5.10.x-től)
(Igazából a C runtime library-ra van szükségük memória és fájl műveletekhez, amit a Microsoft a már említett rendszereken a továbbiakban nem szupportol (de szép magyar szó

)
Aki mégis régi windózokon szeretné futtatni a BOINC-ot, annak meg kell elégednie az 5.8.x és ez alatti verziókkal.
(A hír meg sem említi az 5.9.x verziók sorsát, úgyhogy most a szakállamat vakargatom és a körmömet rágom, hogy vajon az én 5.9.11-es BOINC-jaim működnek-e windows 95 alatt? :confused: