HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   pagrus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 18:03

Idézet: pagrus - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 21:55

Úgy látom, van már universal belőle, PPC-re így szoktam feltenni:

Ezt letöltöm:
http://darwinports.o...rwin.org/getdp/
- For Tiger (Universal), telepítem
- Felrakom az Xcode-t, ha még nem tettem volna
- Engedélyezem a root felhasználót
- root terminálban: port -d selfupdate
- port install mc
- iszom egy kávét
- meg egy kólát
- beírom: mc
- és kész

Előnye, hogy sok száz (ezer) FSF szoftver ugyanígy installálható.
Jó a Fink is, régebben futtattam, mostanában nem próbáltam.

Kipróbáltam OSX86-on, működik. Egyébként a Fink Debian csomagokat használ, a Darwin Ports meg forrásból fordít.
Mac OS X did come out in 1999, as Mac OS X Server 1.0 (March 16, 1999)
Mac mini 1.42 GHz - 1 GB RAM - 80 GB winch. / iMac 12" - 1,2 GHz - 768 MB RAM / D945GNTL + DVI-ADD2 - P4 3 GHz 2 MB cache - 2x1 GB DDR2 - 80 GB SATA Hitachi Deskstar - Chieftec BX ház - OSX 10.4.7 / Clevo M551G notebook Sonoma chipset (Intel 915 GM + ICH-6 M), P4 M 1.73 GHz 2 MB cache - 512 MB DDR - 80 GB - OSX 10.4.7

#1322 Felhasználó inaktív   pagrus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 18:09

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:22

Ha jól tudom DDR2-es memóid vannak, úgyhogy akkor valami 945G-s Intel lapot javasolnék, amit kedvel az OS X is:

Intel D945GNTL Pl. Asbis, Juventus Team forgalmazza őket. Ezen ICH7, Intel 10/100 LAN és Sigmatel 9220 hang van. Kb 23-24k nettó nagyker lehet az ára.

Ilyen lapból raktam már össze egy masinát, de sajnos nem próbáltam ki benne az ADD2 kártyát. Csodálkoznék ha nem menne...

Végül ez lett, Intel D945GNT, és megy az ADD2 kártya is. Hang még nincs.
Mac mini 1.42 GHz - 1 GB RAM - 80 GB winch. / iMac 12" - 1,2 GHz - 768 MB RAM / D945GNTL + DVI-ADD2 - P4 3 GHz 2 MB cache - 2x1 GB DDR2 - 80 GB SATA Hitachi Deskstar - Chieftec BX ház - OSX 10.4.7 / Clevo M551G notebook Sonoma chipset (Intel 915 GM + ICH-6 M), P4 M 1.73 GHz 2 MB cache - 512 MB DDR - 80 GB - OSX 10.4.7

#1323 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 18:43

Idézet: Tush - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 15:46

Hát nem bírtam ki! Kellett vennem egy x1600 pro-t. Azt kell mondjam, hogy k...ra megéri. Full felbontás/frekvencia állítás, színkalibrálás, nincs egér szemetelés, de van egér árnyék, nincs szétcsúszás opengl játékok után. És persze az erősebb videókártya önmagában is érezhető.
A osx86 most már - számomra legalábbis - TÖKÉLETES. Szóval az x1600at mindenkinek tudom ajánlani aki nem tudja mire költeni az asszony elől eltitkolt stekszet.

én is ezt fogom tenni nemsokára.
apropó, azon már használható esetleg a tv kimenet, vagy arra egyenlőre még vessek egy nagy keresztet?
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1324 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:05

Hát nem bírtam ki! Kellett vennem egy x1600 pro-t. Azt kell mondjam, hogy k...ra megéri. Full felbontás/frekvencia állítás, színkalibrálás, nincs egér szemetelés, de van egér árnyék, nincs szétcsúszás opengl játékok után. És persze az erősebb videókártya önmagában is érezhető.
A osx86 most már - számomra legalábbis - TÖKÉLETES. Szóval az x1600at mindenkinek tudom ajánlani aki nem tudja mire költeni az asszony elől eltitkolt stekszet.

1600 XT is működik

Azért kérdezném mert Shappire  1600pro és XT között már csak 6-7 ezer ft a különbség...

#1325 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:57

Idézet: kenand - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 19:05

1600 XT is működik

Azért kérdezném mert Shappire  1600pro és XT között már csak 6-7 ezer ft a különbség...

Az is

#1326 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:05

Idézet: sityak - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 18:43

én is ezt fogom tenni nemsokára.
apropó, azon már használható esetleg a tv kimenet, vagy arra egyenlőre még vessek egy nagy keresztet?

Még nem próbáltam

#1327 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 26. 04:08

Van aki nőre, van aki elkártyázza, te meg igy kártyázod el..:) LOL :Đ

Apropó...az Xbench-em Opteron-al ( SSE2 ) és X1600XT-vel már olyan 136 pont körül szaladgál. Egyszer véletlenül elértem 139-et de azután nem ismétlödött meg....Jövő hétem uj memcsit kap a gépem, és kiváncsi leszek mennyit javit a teljesitményen.

Szerkesztette: Gdfath3r 2006. 05. 26. 04:10 -kor

#1328 Felhasználó inaktív   Tibro 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 26. 07:35

Sziasztok!
Még nagyon új vagyok a témában, de nagyon szeretnék Mac Os-t használni.
Letöltöttem "Mac_OS_X_10_4_45_osx86_Patched_Bootable_DVD" ezt a verziót, kiírtam dvdre.
Szépen el is indul, viszont a billentyűzetem nem megy, tud valaki erre valami megoldást?
Genius ps2 billentyűzet.
konfig:
-Asus A8N-E nforce 4 ultra
-3200+ amd64 Venice E6
-1 giga ram
-ati x800xt
-soundblaster audigy player
-samsung pata vinyó
-nec dvd író
Köszi előre is a segítséget!

#1329 Felhasználó inaktív   Egerb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:04

Csak az USB-s billentyűzetet és egeret kezeli.
Хорват Балаж

#1330 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:05

Idézet: Tibro - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 7:35

Sziasztok!
Még nagyon új vagyok a témában, de nagyon szeretnék Mac Os-t használni.
Letöltöttem "Mac_OS_X_10_4_45_osx86_Patched_Bootable_DVD" ezt a verziót, kiírtam dvdre.
Szépen el is indul, viszont a billentyűzetem nem megy, tud valaki erre valami megoldást?
Genius ps2 billentyűzet.
konfig:
-Asus A8N-E nforce 4 ultra
-3200+ amd64 Venice E6
-1 giga ram
-ati x800xt
-soundblaster audigy player
-samsung pata vinyó
-nec dvd író
Köszi előre is a segítséget!

hát üdv, neked is sok problémád lesz :-) mint ahogy nekem is volt és lesz :-)

Szóval azért nem megy a bill, mert gondolom ps2-es az egered, na ezek így nem férnek össze, szóval vagy mindkettő ps2 vagy usb-n kell hogy legyen. Tudod, vegyél egy usb2ps2 átalkítót az egeredre.

Az nforceos alaplapoddal sokat fogsz szopni :-(
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1331 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:06

Idézet: Egerb - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 8:04

Csak az USB-s billentyűzetet és egeret kezeli.

ps2-t is kezel nagyon szépen
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1332 Felhasználó inaktív   Egerb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:10

Hát nálam nem működött..  :think:
Хорват Балаж

#1333 Felhasználó inaktív   Tibro 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 26. 16:14

Idézet

hát üdv, neked is sok problémád lesz :-) mint ahogy nekem is volt és lesz :-)

Szóval azért nem megy a bill, mert gondolom ps2-es az egered, na ezek így nem férnek össze, szóval vagy mindkettő ps2 vagy usb-n kell hogy legyen. Tudod, vegyél egy usb2ps2 átalkítót az egeredre.

Az nforceos alaplapoddal sokat fogsz szopni :-(

hello!
az egerem USB-s razer diamondback, az ment is rendesen, viszont a billentyűzetem ps2-es, úgyhogy megpróbálok átalakítót szerezni és újra próbálom.
Egyébként az egeres ps2/usb átalakító az jó a billentyűzethez is?  :confused:

nforce4 ultával szívás lesz azt mondod? mit kell trükközni?

Szerkesztette: Tibro 2006. 05. 26. 16:14 -kor

#1334 Felhasználó inaktív   zozoSpirit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 16:32

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:07

csu-csu:
Szerintem ha egy teljesértékű OSX-et szeretnél futtatni akkor érdemes lenne elgondolkodni egy hardware cserén.
Természetesen a legjobb alternatíva egy MAC lenne, ha van rá keret.
Ha nincs, akkor egy alaplap/proci cserét javaslok, mivel az nForce-os alaplappal a jövőben is gondjaid lehetnek.(pl. AGP grafikus kártya nem kihasználása, SATA harddiskek kezelési gondja,stb.)
Nem mellékesen pedig minden rendszer/biztonsági frissítéskor külön kell dekriptelni a file-okat AMD-re.
Pár hónapja én is lecseréltem az otthoni nForce-os desktopgépemet egy intelesre és ezek után "no more mahinálás!"  , minden pöpec. :up:
Az alaplap/proci csere, azzal, hogy a régi AMD-t is beszámolták kb.30eFT-ba került.
Ez nem egy nagy összeg és szvsz megéri.Nagyon sok gondod megoldódna.
OSX-nél az nForce nagy hátrány.
Gondolkodj el ezen.
Tudok(tudunk) ajánlani minden porcikájában működő alaplapokat.

Az egyetlen dolog, hogy miért nem tudom munkára használni az OS-t a jelenlegi konfigon,az az Adobe/Macromedia hiánya.Ez így van intelMAC-en is sajnos. :reklamacio:
Mondjuk Photoshopra már találtam egy alternatívát ami unibin(és plugineket is kezel!), de a Macromedia az nemigazán pótolható más szoftverekkel.

Természetesen előfordulhat, hogy egy géniusz kifejleszt egy nForce drivert OSX-re :)  de erre én nem taktikáznék.

te flam!!! én atláltam a kalózosoknál photoshoppot (biztos), és dreamweavert is (erre lehet, h rosszul emléxem, mert az osx particióm éppen halott...)
szerintem csak keresni kell... meg lehet hogy régebbi verziók futnak csak, de a photoshoppot istenítettem is a pcs után...

#1335 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 16:53

Idézet: zozoSpirit - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 17:32

te flam!!! én atláltam a kalózosoknál photoshoppot (biztos), és dreamweavert is (erre lehet, h rosszul emléxem, mert az osx particióm éppen halott...)
szerintem csak keresni kell... meg lehet hogy régebbi verziók futnak csak, de a photoshoppot istenítettem is a pcs után...

Csak éppen Rosettán keresztül fut a PS intelen. A kis iBookom jobban teljesít mint egy dc 2.0 :)
Tessék szépen várni CS 3.0-ra az majd hasítani fog. Addig egy rakás kaksit ér az egész Adobe termékpaletta intel-en. Aszem pont tegnap volt InDesign unibin bemutató.

#1336 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 18:48

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 16:53

Csak éppen Rosettán keresztül fut a PS intelen. A kis iBookom jobban teljesít mint egy dc 2.0 :)

Legszebb öröm a káröröm.
Azért 2 giga rammal hozza az ibookod teljesítményét a PS a hackintoshon, nyugodj meg  ;)

#1337 Felhasználó inaktív   pagrus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:01

Install tapasztalatok a D945GNT-vel:
A 80 GB-s SATA vinyót Disc Utility-vel három partícióra osztottam, 22 GB HFS+; 22 GB és a maradék DOS Filesystem. A DOS-okat meg is formáztam, a Disk Utility ezt FAT32-vel teszi. A 22 GB-k azért jók, mert így a maradék nem lépi túl a 32 GB-s FAT32 határt (80.000.000/(1024^2)=76,29). Ez a maradék ~30 GB a FAT32-vel azért jó nekem, mert a Linux-ok meg minden tudják írni-olvasni, szoktam egy ilyet hagyni a rendszerben.
Nem engedtem tovább az installálást, újraindítottam, hogy ellenőrizni tudjam, látja-e restart után is az OSX install az előkészített 22 GB-s partíciót - látta.
Felment az OSX, de nem indult, csak ha benne hagytam az install DVD-t, a Startup Disk-nél nem látta a SATA vinyót, igy nem lehetett boot disk-nek sem kijelölni. A DVD-t kidobni nem lehetett, használatban levőnek látta a rendszer.
Felnyomtam a második partícióra egy WinXP-t (ezt a partíciót átformáztam NTFS-re) ez persze indult. Letöltöttem kedvenc hiper-szuper fantasztikus boot manageremet:
http://elm-chan.org/fsw/mbm/mbm.html
innen is a mbm0384.zip-et. Kimásoltam egy DOS boot floppyra (helyette boot CD is megteszi, ha nincs floppy a gépben), start floppy-ról, install, restart SATA-ról és máris feljött a boot manager listája, első helyen az OSX partícióval. Kis kozmetika (help gomb -> menü bejegyzések átnevezése, alapértelmezett partíció beállítása, időzítés), és máris indult az OSX. A Startup Disk továbbra sem látja a vinyót.
A DVI-ADD2 kártya nem indult egyből, egy analóg monitort kellett dugni az alaplapi VGA-ra, beállítani a setup-ban a külső PCIX-et (előtte auto-ban volt), azóta mindenhogyan működik, auto-ban is.
Nem látja az alaplapi Intel pro/100-at, bedugtam egy Realtek 8169 giga ethernet kártyát, azt látta rögtön.
Az Xbench 60%-nak írta a dualcore 2 GHz-s G5-höz képest. Működik a sleep, látszólag teljesen kikapcsol a gép, aztán a gomb megnyomása után 3 másodperc(!) múlva lehet ismét használni.
Az Asrock alaplappal szörnyű hangos volt a gép, nem szabályozta rendesen a processzor ventillátort, most minden ok., halkan duruzsol.
Az mATX Foxconn ház helyett (amire egyébként is megharagudtam, mert elvágta a kezemet) vettem egy Chieftec BX házat, mert ez nagyobb alaplap, és ennek a tápja is sokkal csendesebb a 12 cm-es ventillátorral.
Ezt az alaplapot nem tudom húzni, így a P4 az alap 3 GHz-n jár a korábbi 3,2 helyett, mégis gyorsabbnak tűnik.
Szóval az olcsóbb a drágább, pl. feleslegesen vettem másik -nagyobb- ventillátort az Asrock laphoz, alig halkult, nem ott volt a gond, aztán meg szabályzó potit, így viszont csak a beállított sebességen pörgött - nem tudtam, hogy az Intel ilyen jól szabályoz. A nem használt cuccokat persze el tudom adni, de bukhatok rajta annyit, amennyi a két alaplap különbsége (kisker áron kb. egy tizes lehet).

#1338 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:05

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 19:48

Legszebb öröm a káröröm.
Azért 2 giga rammal hozza az ibookod teljesítményét a PS a hackintoshon, nyugodj meg  ;)

Dehogy káröröm.. nemsokára lesz MacBook 2.0 is a háznál addigra jó lenne épkézláb PS de ez reménytelen.:)

#1339 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 27. 04:32

Egy pici util azoknak akiknek van wi-fi Mac alatt, de nincs net elöfizetésük: http://kismac.de/

#1340 Felhasználó inaktív   tom#55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:02

Sziasztok!

Következő lenne a problémám: Centrinos(Sonoma) notebookomra csak úgy hajlandó felmenni és működni az OSX, hogy egy külső monitor van rádugva. Ezt nem lehetne valahogy kiküszöbölni? Előre is thx a válaszokat!
Üdv:
Tom

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »