HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus notebookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus notebookok minden, ami Asus Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   nero18 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 25. 12:49

Üdvözletem!

Az a problémám akadt, hogy egy ASUS F5VL tipusu laptopnál az akkumulátor üzemideje hirtelen nagyon lecsökkent, és szerettem volna elvégezni egy battery calibration-t hátha az a baja. viszont nem találom ezt a funkciót a BIOS-ban (BIOS version 213). Lehetséges, hogy ez a verzió nem támogatja ezt a funkciót? esetleg tudna valaki ajánlani egy alternativ megoldást, ha ez igy van, vagy csak rossz helyen keresem..? (a telep-csere még nem kéne, hogy alternativa legyen.. :up: )

előre is köszönöm a válaszokat..

#242 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 25. 15:53

Az én F5Z-mben sincs meg ez a funkció, szerintem tiédben sem fogod megtalálni.

-mit értesz azalatt hogy lecsökkent? Mennyit jelent az órában/százalékban?
-mennyi az akku elhasználódása?*
-milyen gyakran használod akkuról, illetve hányszor töltötted fel eddig?
-mennyi idős maga a gép?

Sajnos a Li-Ion cellák előbb-utóbb elfáradnak mindenképpen, így akár teljesen természetes is lehet az üzemidő csökkenése.

*Az elhasználódást Everesttel tudod megnézni a Számítógép->Energiagazdálkodás menüpont alatt.
ui.: Kellemes Ünnepeket!

#243 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 18:10

Idézet: nero18 - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 13:49

Üdvözletem!

Az a problémám akadt, hogy egy ASUS F5VL tipusu laptopnál az akkumulátor üzemideje hirtelen nagyon lecsökkent, és szerettem volna elvégezni egy battery calibration-t hátha az a baja. viszont nem találom ezt a funkciót a BIOS-ban (BIOS version 213). Lehetséges, hogy ez a verzió nem támogatja ezt a funkciót? esetleg tudna valaki ajánlani egy alternativ megoldást, ha ez igy van, vagy csak rossz helyen keresem..? (a telep-csere még nem kéne, hogy alternativa legyen.. :up: )

Néhány intenzív lemerítés-feltöltés ciklus segíthet, ha nem meghibásodás az oka...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#244 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 18:48

Idézet: nero18 - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 12:49

Ne BIOS-ban keresd, az akkukalibrálás annyiból áll, amit Eleanor már írt. Régebbi Fujitsukban volt ilyen lehetőség, de az csak annyit csinált, hogy szép ASCII karakterekből összerakott akkumulátort rajzolt a képernyőre a folyamat során, hogy láthasd, milyen mocskos soká fog még végezni. :)

De ha "csak" lecsökkent az üzemideje, azt nem nagyon fogja megjavítani a kalibrálás, kalibrálási hiba olyat okoz, hogy a visszajelző szerint teljesen lemerült, de még vígan megy a gép egy órát, vagy bár még azt jelzi a gép, hogy még van benne fél óra kraft, mégis kikapcsol minden további nélkül.

Szerkesztette: debaj 2009. 12. 25. 18:50 -kor

#245 Felhasználó inaktív   nero18 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 19:00

Idézet: AViD - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 15:53

-mit értesz azalatt hogy lecsökkent? Mennyit jelent az órában/százalékban?
-mennyi az akku elhasználódása?*
-milyen gyakran használod akkuról, illetve hányszor töltötted fel eddig?
-mennyi idős maga a gép?

- sajnos a lecsökkent az azt jelenti, hogy felfut a windows, és 2 percen belül ki is kapcsol a gép (hiába állitom át a windowsban, hogy 5%-os töltöttség esetén kapcsoljon csak ki nem segit /*más gépeknél már találkoztam ilyennel, hogy a windows alapbeállitason tul hamar kikapcsolja a gépet, de nálam nem ez történik*/, ill. nem is ismeri fel minden esetben a gép rendesen az akku töltöttségi szintjét, mert van, hogy 100%-osan feltöltött akummlátornál 0%-ot érzékel pl.)

- elhasználódást nem mértem..

- eddig nem kellett sokat használnom akkuról, de most kéne.. kb. 1 éves a gép is és az aksi is. Mivel Li-ion, ezért nem szedegettem ki a gépből, ha tápegységről használtam, de odafigyeltem rá viszont, hogy néha teljesen lemeritsem, és feltöltsem..arra nem tudok válaszolni pontosan hányszor volt feltöltve, de kevesebbszer mint egy ilyen életkorú aksi átlagosan..és ugy tudom a Li-ion-oknak legalább 1000 feltöltést ki kéne birniuk..+ ha jól emléxem a természetes 'elhasználódás' is olyan 2 év körüli..jó esetben..

u.i.: a legérdekesebb, hogy a probléma egyik napról a másikra jelentkezett..1ik nap még kb 1 órát simán birt (sajna vadonatúj állapotban is csak 1,5-1,75órás volt az üzemidő), másik nap pedig már 2 perc után lekapcsolt..

Kellemes ünnepeket!

#246 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 21:11

Idézet: nero18 - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 20:00

- sajnos a lecsökkent az azt jelenti, hogy felfut a windows, és 2 percen belül ki is kapcsol a gép (hiába állitom át a windowsban, hogy 5%-os töltöttség esetén kapcsoljon csak ki nem segit /*más gépeknél már találkoztam ilyennel, hogy a windows alapbeállitason tul hamar kikapcsolja a gépet, de nálam nem ez történik*/, ill. nem is ismeri fel minden esetben a gép rendesen az akku töltöttségi szintjét, mert van, hogy 100%-osan feltöltött akummlátornál 0%-ot érzékel pl.)

- elhasználódást nem mértem..

- eddig nem kellett sokat használnom akkuról, de most kéne.. kb. 1 éves a gép is és az aksi is. Mivel Li-ion, ezért nem szedegettem ki a gépből, ha tápegységről használtam, de odafigyeltem rá viszont, hogy néha teljesen lemeritsem, és feltöltsem..arra nem tudok válaszolni pontosan hányszor volt feltöltve, de kevesebbszer mint egy ilyen életkorú aksi átlagosan..és ugy tudom a Li-ion-oknak legalább 1000 feltöltést ki kéne birniuk..+ ha jól emléxem a természetes 'elhasználódás' is olyan 2 év körüli..jó esetben..

u.i.: a legérdekesebb, hogy a probléma egyik napról a másikra jelentkezett..1ik nap még kb 1 órát simán birt (sajna vadonatúj állapotban is csak 1,5-1,75órás volt az üzemidő), másik nap pedig már 2 perc után lekapcsolt..

Kellemes ünnepeket!

Üdv.!

Ha ilyen drasztikusan hamar merül le, akkor ott valószínűleg komolyabb gond van, semmint az akku lestrapáltsága, inkább tűnik úgy, mintha az egyik cella megadta volna magát.
Ha így van, nem nagyon tudsz mit csinálni, egyedül a garanciáztatás marad ha még nem múlt el egy éves, akkura ha jól emlékszem annyi jár.

Az 1000 ciklust egyébként maximum a gyártók szeretik ráírni a termékekre, én úgy vettem észre ennek az élettartamnak maximum a fele ami reálisnak mondható, efelett már érezhető a kapacitáscsökkenés.

Szerkesztette: AViD 2009. 12. 25. 21:13 -kor

#247 Felhasználó inaktív   nero18 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 10:18

köszi a válaszokat..

#248 Felhasználó inaktív   Achatiuspod 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 10:09

Hellotok, egy olyan problémám lenne, hogy bekapcsoltam az Asus K50AB laptopomat reggel, és mikor a windows bejelentkező képernyőjének kellene megjelennie csak összevissza csíkok vonalak, hangyák voltak a képernyőn. Utánna kikapcsoltam majd vissza és már jó volt, és lekopogom de azóta is működik. Csak kicsit idegesít hogy miért csinálta ezt. Aki tudja kérem jelezze. :respect:

#249 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 21:46

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok!

A segítségetekre lenne szükségem!

Adott egy ASUS A6R laptop.. Feltelepítettem rá egy SP3-as Windows XP-t, laptophoz tartozó driver cd-ről mindent feltelepítettem és fel is ismert minden hardvert.

WIFI résszel lenne problémám.

talál hálózatot a másik szobában lévő routerről és lehet is csatlakozni rá, megadom a jelszót és az IP cím lekérdezésénél ottragad az egész, tehát nincs internetelérés, mert azon nem akar továbbjutni.

Mi lehet a gond, mitől lehet ez? Már sík ideg vagyok, hogy egyszerűen nem tudok kapcsolódni róla..

Köszönöm a segítséget előre is!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#250 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 20. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Hippo - Dátum: 2010. 04. 14. 21:46

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok!

A segítségetekre lenne szükségem!

Adott egy ASUS A6R laptop.. Feltelepítettem rá egy SP3-as Windows XP-t, laptophoz tartozó driver cd-ről mindent feltelepítettem és fel is ismert minden hardvert.

WIFI résszel lenne problémám.

talál hálózatot a másik szobában lévő routerről és lehet is csatlakozni rá, megadom a jelszót és az IP cím lekérdezésénél ottragad az egész, tehát nincs internetelérés, mert azon nem akar továbbjutni.

Mi lehet a gond, mitől lehet ez? Már sík ideg vagyok, hogy egyszerűen nem tudok kapcsolódni róla..

Köszönöm a segítséget előre is!

Miféle wifikártya, WPA2-t képes kezelni, router miféle, rajta milyen titkosítás fut, windows saját kliense vagy kártyáé, eseménynapló mond valamit?
:)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó