HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangosítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangosítás 1 kis templom hhangosítása Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 19. 14:22

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 14:07

kavarónak egy ilyen esetleg? http://www.zaj.hu/pa...ermek.php?id=53
a vezetéknélküli mikrofonoknak szokott lenni vonalkimenetük, tehát a két mikrofonbemenet elég.
drautnélküli mikrofon van 30ért is, nondiversity, vhf, ez nem tudom mennyire zavarérzékeny, a diversity vhhf az 37nél indul, div. uhf meg 45, nem tudom, ez esetben mennyire számít :)
néhány pár aktív hangfal, vezetékes mikrofonok, vezetékek és kész :)

Nem igazán szeretnék külön keverőt, meg aktív hangfalnak sem látom értelmét.
A legjobban az az erősítő kategória tetszik, amit Pjotr linkelt.
Igen én is úgy számoltam, hogy a vezetéknélküli a vonaliba megy, csak az a kérdés 1 vagy2.
Találtam 1 ilyet nem tudom mennyire gáz, de szerintem le lesz hurrogva erősen. :) Ismeri valaki?
Diversity szerintem a gyors mozgásoknál számít, az uhf többletminősége sem kell talán beszédre.

#22 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 14:51

diversity akkor számít, ha olyan az épület, hogy mindenféle tereptárgy útban van a jelnek, vagy mindenfelé visszaverődik, ez utóbbi előfordulhat a templomban is, de ehhez ismerni kéne, hogy miből van.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#23 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 15:02

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 14:51

diversity akkor számít, ha olyan az épület, hogy mindenféle tereptárgy útban van a jelnek, vagy mindenfelé visszaverődik, ez utóbbi előfordulhat a templomban is, de ehhez ismerni kéne, hogy miből van.

Útban nincs semmi a visszaverődést nem tudom, előfordulhat.
Csinálok fényképet, lehet még ma.

#24 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 17:25

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 16:50

Persze a fehér sem kizárt, de a fal sárga.

Valahonnan nyúlsz színmintát (mondjuk egy falszínűre lefestett, nem látványos helyen levő kábeldoboz-fedelet lepattintasz), elballagsz a kedvenc festékboltodba, és kikeverteted a színt. A hangfal testét lefested vele, a hangszórót takaró rács meg maradhat fehér.

#25 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:18

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 17:25

Valahonnan nyúlsz színmintát (mondjuk egy falszínűre lefestett, nem látványos helyen levő kábeldoboz-fedelet lepattintasz), elballagsz a kedvenc festékboltodba, és kikeverteted a színt. A hangfal testét lefested vele, a hangszórót takaró rács meg maradhat fehér.

Megfordult a fejemben, de annyira függ a beszűrődő fénytől, hogy jó lenne a fehér is talán.

Csináltam képeket:
Kép

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#26 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 23:38

akármi is lesz a megoldás, művészet lesz szépen bekábelezni ;)

#27 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 08:32

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 23:38

akármi is lesz a megoldás, művészet lesz szépen bekábelezni ;)

Most veszem észre, hogy az első kép elkeveredett:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Azért akarok csak 2 hangfalat az első oszlopokhoz, mert addig el lehet vezetni földön, viszonylag kultúráltan és a saroknál pedig fel.

A mikrofon a sötét ló számomra még mindig, mert nincs semmi tapasztalatom a rádiósokkal, amit linkeltem arról valakinek vélemény?
Bármilyen ajánlott nem túl drága érdekel.

#28 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 20. 08:46

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 8:32

...
Azért akarok csak 2 hangfalat az első oszlopokhoz, mert addig el lehet vezetni földön, viszonylag kultúráltan és a saroknál pedig fel.
...

_ha már a mikrofon rádiós_ :)

#29 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 10:29

Idézet: cyberde - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 8:46

áramot úgyis kell adni nekik, szóval ugyanott vagyunk :)

valami ilyesmi szépen mutatna szerintem, csak hát nem olcsó...

#30 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:13

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 10:29

áramot úgyis kell adni nekik, szóval ugyanott vagyunk :)

valami ilyesmi szépen mutatna szerintem, csak hát nem olcsó...

Van hasonló több féle a Univox-nál meg a Beag-nál is olcsóbban.
A fő gondom még mindig a mkrofon.

#31 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 21:57

rakd össze a rendszert, és vegyél olyan helyen mikrofont, ahol kipróbálhatod előtte.

#32 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 17:21

Alakul a helyzet, kaptam ma 1 BEAG MAG 100 -ast ajándékba.
Barátomnak volt a sufniba. :cool:
Jövő héten tesztelek. :)

#33 Felhasználó inaktív   ToZoZoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:21

Szia!

Szerintem nem kéne külön keverrő és erősiteő, hanem olyan ami egyben van. 

Nem sok templomban láttam vezeték nélküli mikrofont. Föleg nem katolikus templomban. Jobb a vezetékes mikrofon, de ha vezetékes, abból sem a legolcsobb a jó. Viszont álvány is kell a mikrofonokhoz. Amit elég egyszer beállitani, és nem kell mozgatni.

Ha nem hosszú távuan gondolkodtok, akkor elég egy használt keverő erősitő. De ha késöbb másra is használni akarjátok, akkor lehet hogy jobb az új.

A templomot elnézve úgy 60-70 fö befogadására alkalmas, ami most lett felújítva. A hang 2 nagyobb hangszoróból és esetleg két kisebb hangszoró a karzaton. Nem kell 100 voltos, elég a hagyományos is.

A kábelezés lesz még jó dolog.  Lehet hogy nem fogsz kész kábeleket kapni, ami jó lenne.

Nálunka templomban egy régi keverő erősitöt használunk, aminek van 4 bemenete, 2-t mikrofonnak, és egyet vonalbemenetnek használunk. Ezzel hangosítunk egy kb 120 fős templomot, és egy 20fös gyülekezeti termet, 4 db hangfallal. Egy szóló mikrofon van a szószéken, és egy térmikrofon az úrasztalán. A mikrofonok újak. A kábelek egyedi készítésüek, mert az erősitőbe csak din csatlakozó bemenet van, és a hangszóró kimenete is a régebbi tipusú. Van még egy vonal kimenet is, amire egy kezetta deck van kötve.

Bocsi, hogy konkrét segitséggel nem szolgálhattam.

#34 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 27. 06:14

Beag aet-453 sima vagy 100voltos keveröerősítő :cool:

#35 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 08:00

Idézet: ToZoZoli - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 22:21

Szia!

Szerintem nem kéne külön keverrő és erősiteő, hanem olyan ami egyben van. 

Nem sok templomban láttam vezeték nélküli mikrofont. Föleg nem katolikus templomban. Jobb a vezetékes mikrofon, de ha vezetékes, abból sem a legolcsobb a jó. Viszont álvány is kell a mikrofonokhoz. Amit elég egyszer beállitani, és nem kell mozgatni.

Ha nem hosszú távuan gondolkodtok, akkor elég egy használt keverő erősitő. De ha késöbb másra is használni akarjátok, akkor lehet hogy jobb az új.

A templomot elnézve úgy 60-70 fö befogadására alkalmas, ami most lett felújítva. A hang 2 nagyobb hangszoróból és esetleg két kisebb hangszoró a karzaton. Nem kell 100 voltos, elég a hagyományos is.

A kábelezés lesz még jó dolog.  Lehet hogy nem fogsz kész kábeleket kapni, ami jó lenne.

Nálunka templomban egy régi keverő erősitöt használunk, aminek van 4 bemenete, 2-t mikrofonnak, és egyet vonalbemenetnek használunk. Ezzel hangosítunk egy kb 120 fős templomot, és egy 20fös gyülekezeti termet, 4 db hangfallal. Egy szóló mikrofon van a szószéken, és egy térmikrofon az úrasztalán. A mikrofonok újak. A kábelek egyedi készítésüek, mert az erősitőbe csak din csatlakozó bemenet van, és a hangszóró kimenete is a régebbi tipusú. Van még egy vonal kimenet is, amire egy kezetta deck van kötve.

Bocsi, hogy konkrét segitséggel nem szolgálhattam.

Beag MAG 100 ez 4 csatornás keverő erősítő.
Ezzel előtérbe került  a 3 darab vezetékes mikrofon, már csak az elhelyezés szempontjai miatt is.
"Főleg nem katolikus templomban." :think: Evangélikus templom.

Álvány az tiszta sor, 1 szószék fix, 1 asztalra fix, 1 álványos változó helyű.

A kábelezést megoldom, ez az erősítő is DIN-es, tud mindkét üzemmódban hangszórót hajtani.

Kösz az infókat.

#36 Felhasználó inaktív   ToZoZoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 27. 21:32

Szia!

Bocsi, a templom szempontjából, nem nagyon tudom megkülönböztetni a különbözö felekezetekétől.

De jó, hogy van egy keverőerősítő, amit tudtok majd használni, ha müködik.

#37 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 21:49

Idézet: ToZoZoli - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 22:32

Szia!

Bocsi, a templom szempontjából, nem nagyon tudom megkülönböztetni a különbözö felekezetekétől.

De jó, hogy van egy keverőerősítő, amit tudtok majd használni, ha müködik.

Engem pont a megkülönböztetés zavart, vagy egyikbe se vagy mindbe felekezettől függetlenül.

Az erősítő szinte új. :)

#38 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 18:21

Üdv Bucy!

Hogy halad a project? Csak most tűnt fel a topic, így lehet hogy későn adok már tanácsot, de úgy látom, nagyjából minden rendben van.
A wirelessekkel kapcsolatban az a meglátásom, ha nincs rá pénz (az egészre), akkor teljesen felesleges. Nem hiába kérnek a normális készletekért épphogynem hatszámjegyű összegeket. Ha a beszélő nem akar direkte fel s alá járkálni, akkor teljesen felesleges is, nem beszélve arról, hogy a drótossal sokkal kevesebb a macera, kevesebb a hibalehetőség. Murphy: úgyis a legkínosabb pillanatban fog lemerülni az elem, stb.
Egy a lényeg, hogy a kábeleken nem szabad spórolni. Csatlakozók Neutrik, kábel Klotz, esetleg Cordial :)
Ha drótos rendszerben gondolkodsz, már egész (hangosítási értelemben vett) kis pénzért össze lehet eszkábálni olyan rendszert, ami vállalható színvonalú. A változtatható helyű mikrofon a legegyszerűbb, oda elég egy sima vokálmikrofon, a minőség (értsd: nemszar) 15k-nál kezdődik pl az Audio-Technicánál. Elég sokat dolgozok AT-kkel, nekem bejöttek.
A szószék-asztal fixek már kicsit keményebb diók. Ezeket is meg lehet oldani vokálmiksi plusz állvány párossal, az viszont nem mutat jóll, ugyanis a jó hangminőséghez ezekbe 10 centinél közelebbről kell belekvartyogni. Itt merül fel a következő gond. Ugyanis az említett BEAG nem tud magából kiadni fantomtápot, így a kondenzátoros mikrofonok nem jöhetnek számításba, a dinamikusok meg eléggé exponenciálisan süketülnek a távolság növekedtével. Arról nem is beszélve, hogy még az olcsóbb, erre a célra megfelelő mikrofonok 30 ezer forintnál kezdődnek.
Hangfalak: hozzátok ekkora büdzsével a két oszlop lesz a nyerő megoldás. Az optimális az lenne, ha még kettőt tudnátok rakni a következő tartóoszlopokra, de akkor már be kéne késleltetni a két elsőhöz képest őket, az meg megint plusz pénz. A kábelezés miatt nem nagyon aggódnék, ugye a látogatók csak előre néznek, magyarán az oszlopok oltár felőli oldalán azt csinálsz, amit akarsz :) Szép 2x1es kábelcsatorna a sarkokba, oszt szeva.
Remélem tudtam valamit segíteni, még így majd egy hónap távlatából is :)

Üdv:

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#39 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 19:03

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 19:21

Üdv Bucy!

Hogy halad a project?

Kösz az érdeklődést a project megvalósult.
A hallgatóság és a megrendelők elégedettek én nem teljesen.
Persze lehet csak én vagyok túl igényes, főleg magammal szemben.
Azért nem írtam az eredményről, mert nem csináltam még képet róla.
Jók a meglátásaid. A hordozható mikrofon 1 énekre is alkalmas lett.
Az oltárra és a szószékre a kivánalmak szerint (minél vékonyabb szinte ne is látsszon) 1-1 talpas, gégecsöves, elemes (élettartam?) kondenzátor mikrofon került szinte teljesen rejtve.
A hangfal szintén igény szerint, (barna burkolat, tényleg illik az összképbe) lett kiválasztva.
A függőleges részen kábelcsatornázva van a többi részen a fal tövében elvezetve.
A hangerő megfelelő és jól hallható a hátsó sorban is.
A minőséggel annyi gondom van, bizonyos szavaknál a kondenzátormikrofonok megzizzennek picit, nem tudom, hogy lehetne kiszűrni, ez kicsit bánt. :(

#40 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 19:57

"S", "SZ" betűknél? :) Az majdhogynem természetes, ha megoldható, egy kis papírzsebkendőt kell tenni a kondenzátormikrofon elé (a legtöbbnek lecsavarható a teteje), és nagyjából megszűnik a jelenség.

Örülök, hogy sikerült, ezek szerint hasznos volt a topic. :)

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó