HWSW Informatikai Kerekasztal: Adatmentés halott pendrive-ról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Adatmentés halott pendrive-ról Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 19:37

ja de mondtam volna neki Solarist, TrueUnixot vagy Irixet (csak amit en is hasznaltam..) es meg csak ennyire sem ertene..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#22 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 17. 19:43

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:38

hehe .. szal fölháboritobunko lennek
szerintem csoppet sem vicces, hogy az vagy.

ezt pedig szedjuk ket fele:

Idézet

1. pedig csak a semmitmondo segitsegek 2. nem ernek szart se
1. az, hogy neked semmitmondo az csak a Te muveletlensegedrol tanuskodik. 2. az, hogy szerinted nem er semmit, az meg a butasagodrol, mert azt hiszed, hogy mindent tudsz, es a szamodra ertelmetlen valaszt mar hibasnak is minosited. (merhetetlen arroganciadrol meg az tanuskodik, hogy eszre sem veszed, hogy tulajdonkeppen te kertel segitseget.)

kerlek ne valaszolj, mert elegem van a bunkosagodbol, a butasagodbol es az arroganciadbol. (a muveletlensegedrol nem tehetsz, max az, aki megprobalta beledverni..)
a forum ma:

#23 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:13

Jól van, hagyd már békén, ha tényleg fontosak az adatok, majd beadja a Kürtbe vagy valahova, ahol le tudják menteni az adatokat.
Egyébként a topicnyitóval mi lett? ;)

#24 Felhasználó inaktív   coscom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 11. 23:19

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Nagy élmény olvasni benneteket! Az embernek kifekszik a pendrájvja, szeretne valami megoldást, megtalálja ezt a topikot, ami túlnyomórészt egymás fikázása, kioktatása. Mi lenne, ha kicsit uralkodnátok magatokon, nem vennétek fel a kesztyűt, nem csapnátok egyből vissza, esetleg valaki azt mondaná: hagyjuk már ezt a picsába, és térjünk vissza az eredeti kérdésre!
Teljesen nyilvánvaló, hogy ha valakinek vastag a pénztárcája és biztosra akar menni, akkor teker a Kürthöz. Akinek meg villanyszámlára is alig van pénze, és szeretné az adatait visszakapni, de azok annyira nem értékesek, hogy belehal ha elcseszi, az azt mondja, hogy: kockáztatok, hátha sikerül megoldanom házilag...
Én a veszekedés helyett szívesebben olvasnék arról, hogy mik a leggyakoribb hibaokok, milyen hibáknak mik a tünetei, hogyan diagnosztizálnak a profik, milyen cuccok kellenek hozzá, stb. Szerintem aki ebben nem tud segíteni, az nyugodtan tartsa meg a véleményét magának.
Nekem legalábbis ez a szerény véleményem.
Bocs.

#25 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 00:13

Idézet: coscom - Dátum: 2010. febr. 12., péntek - 0:19

:Akinek meg villanyszámlára is alig van pénze, és szeretné az adatait visszakapni, de azok annyira nem értékesek, hogy belehal ha elcseszi, az azt mondja, hogy: kockáztatok, hátha sikerül megoldanom házilag...

Akinek nincs pénze az pont nem egy nyavaja pendriveon fogja tartani a fontos adatait mert olcsóbb egy ujra/irható dvd lemez.Egy pendriveon meg elnem tudom képzelni mit lehet kisérletezni.Ha abba tönkremegy valami 99% hogy fizikailag/elektronikailag megy tönkre nem szoftverszinten.Azt meg házilag ember nem fogja javítgatni.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#26 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 00:17

Flash átforrasztással már több pendrive-ot mentettem sikerrel.
Azonos márkájú és tipusú példány kell, aminek eredeti flash ic-jét lehajintom és helyére a vezérlő döglötttet. Ha nem a flash hibás.
Ehhez forrólevegős forrasztótol kezdve elég sok minden kell.
50-50% az esély és sajnos a műszerpark fenntartása miatt az óradíj se olcsó.

#27 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 00:45

Idézet: stol - Dátum: 2010. febr. 12., péntek - 1:17

Flash átforrasztással már több pendrive-ot mentettem sikerrel.
Azonos márkájú és tipusú példány kell, aminek eredeti flash ic-jét lehajintom és helyére a vezérlő döglötttet. Ha nem a flash hibás.
Ehhez forrólevegős forrasztótol kezdve elég sok minden kell.
50-50% az esély és sajnos a műszerpark fenntartása miatt az óradíj se olcsó.

Jó te meg én meg még páran akinek műszarász a szakmája vagy csak beletanult de akkor is érvényes a többiekre hogy hozzáértés nélkül csak nagyobb kárt tudnak csinálni.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#28 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 12. 08:09

Idézet: coscom - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 23:19

Nagy élmény olvasni benneteket! Az embernek kifekszik a pendrájvja, szeretne valami megoldást, megtalálja ezt a topikot, ami túlnyomórészt egymás fikázása, kioktatása. Mi lenne, ha kicsit uralkodnátok magatokon, nem vennétek fel a kesztyűt, nem csapnátok egyből vissza, esetleg valaki azt mondaná: hagyjuk már ezt a picsába, és térjünk vissza az eredeti kérdésre!
Teljesen nyilvánvaló, hogy ha valakinek vastag a pénztárcája és biztosra akar menni, akkor teker a Kürthöz. Akinek meg villanyszámlára is alig van pénze, és szeretné az adatait visszakapni, de azok annyira nem értékesek, hogy belehal ha elcseszi, az azt mondja, hogy: kockáztatok, hátha sikerül megoldanom házilag...
Én a veszekedés helyett szívesebben olvasnék arról, hogy mik a leggyakoribb hibaokok, milyen hibáknak mik a tünetei, hogyan diagnosztizálnak a profik, milyen cuccok kellenek hozzá, stb. Szerintem aki ebben nem tud segíteni, az nyugodtan tartsa meg a véleményét magának.
Nekem legalábbis ez a szerény véleményem.
Bocs.

Bizony, négy év alatt sokat érett a társaság :D
Egyszerű a válasz: hardveresen oltári ritka az olyan baj, amit otthon akárki meg tud oldani (KH-s csatlakozóra korlátozódik konkrétan). Ami emögött van, azt szoftver felől nem lehet megoldani, hardveresen meg csak néhányan tudunk vele érdemben foglalkozni, speciálisabb berendezéssel. Integrált áramkörről van szó, ami bináris jószág, amíg megy, addig megy, aztán nem megy. Hibás szektornál is egyszercsak lesz egy, onnan kezdve a szektor nem elérhető. Nincs köztes stáció, mint pl. merevlemezeknél, hogy akkor még félhalott, meg a SMART még kigyűjtögeti onnét, ECC-vel helyreállítja, nincs, nincs ilyen. Ami veszik, az veszik, integráltsága miatt pedig a Kürtön kívül más ugyan nem fog róla adatot menteni, ha a klasszikus adatmentő szoftverek sem látnak rá és a klasszikus, többször próbálja olvasni, meg ilyen dolgok sem érnek kb. semmit.
Ezek egyszerű tények, nem kell rágózni rajtuk, elektronika, nem bízunk benne, pláne nem legyezgetjük, hogy milyen kicsi és nincs benne mozgó alkatrész, egyszerűen nem tárolunk rajta kizárólagosan fontos adatot.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#29 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 08:48

ha mar 4 ev tavlatabol megszolittattam...

Az embernek kifekszik a pendrájvja, szeretne valami megoldást, megtalálja ezt a topikot, ami túlnyomórészt egymás fikázása, kioktatása.
mond, biztos, hogy ugyanazt a topicot olvassuk? visszaolvasva 4 evvel ezelotti onmagamat tovabbra is ugy latom, hogy konkret es pontos megoldasi javaslatot tettem.

Idézet

igy van! az utobbihoz kapott 2(!) javaslatot is. probalkozzon linux alol a dd-vel, VAGY ha nem ert a linuxhoz kerjen meg valakit, aki ert hozza. milyen mas javaslatot hianyolsz meg?
a forum ma:

#30 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 13:42

... Az embernek kifekszik a pendrájvja, szeretne valami megoldást ...

Egy 4 évvel ezelőtti hsz-re reagáltál.

Másrészt, teljesen normális volt a hangnem, amíg be nem szólt, hogy "Köszi a semmitmondó segítséget" (vagy valami hasonlót), és még fel volt háborodva, hogy nem egy néhány-kattintásos programot ajánlottak.

De komolyan, ha nem ért hozzá, és nincs rá ideje, energiája vagy kedve, hogy megtudja, hogyan kell csinálnia (fizetni meg nem éri meg azokért az adatokért neki), akkor kérje meg egy ismerősét. Ennél jobb tanácsot Te tudtál volna adni?

Egyébként ennyi az egész: lehúzni egy file-ba a pendrive image-ját (erre szolgál pl. a dd, nagyon egyszerű a használata). Ha ez sikerült, akkor neki lehet esni valami recovery programmal. Ha nem sikerült, akkor vége az eszköznek.
Ha van másik hasonló pendrive, akkor ki lehet cserélni a flash-t a másikra, hátha úgy megy. Ha úgyse akkor tényleg vége.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó