HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit BP6 duál PGA370 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit BP6 duál PGA370 X-akták második felvonás Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:05

dugd a HPT-re a vinyót - az optikai meghajtót ne, azt asszem nem komálja - de kipróbálhatod úgy is...

nekem is van itthon egy ilyen csoda, a bátyám hajtotta annó 2*Cel1 400@550-el. istencsászár volt a maga idejében...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#22 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:08

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:05

... istencsászár volt a maga idejében...

..ja! Ostrom előtt. :nevet:

#23 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 25. 23:21

HPT37x Driver Released Date: 2004-11-05 Description: For Microsoft Windows 9x/Me/2000/XP Revision v2.351

#24 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:24

Idézet: cyberde - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:21

Hpt 366 van a BP6-on.
MCSE+M/S, MCITP

#25 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:28

Idézet: kraftxld - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:24

Hpt 366 van a BP6-on.

Csakhogy ahhoz nincs xp driver. :(

Próba cseresznye.  :)

#26 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:35

Idézet: cyberde - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:08

..ja! Ostrom előtt. :nevet:

:think:

a BP6 alig pár ezressel került többe mint bármelyik másik BX-es lap, és akkoriban a Cel1 vs P2 között se volt jelentős különbség - így a 2x Cel1 egy Win2000 társaságában irtó pörgős gyors gép tudott lenni
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#27 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 03. 26. 01:20

No egész eddíg kínlódtam. Sajnos nem jött össze, pedig nincs szívem kidobni a lapot a kukába.

Amit próbáltam:
-udma be/ki (nem segített)
-árnyékolások be/ki (nem segített)
-feszültség emelése processzoroknak (nem segített)
-feszültség csökkentése processzoroknak (nem segített)
-folyamat alatt a PC-Guru olvasása unaloműzés gyanánt (nem segített)
-minden létező bios beállítás áttállítgatása (nem segített)
-a másik ide channel kipróbálása (nem segített)
-HPT kipróbálása (nem segített)
-35ször egymásután gyorsan resetgombmegnyomás nagyonnagyonnagyonideges idegállapotban (nem segített)
-MPS 1.1 és 1.4 váltogatása (nem segített)
-lefagyásoknál várás, hátha idővel visszarántja magát az életbe (nem segített)
-káromkodás, isten szidása, az alaplapot kiadó vállalat főnökének feltételezhető vallásának becsmérelése (az "anyjának" szó kombinálásával, a bőrszinével, az orra méretével) (nem segített)
-az alaplapot igénytelen rövid élettartamú részekből összerakó keleti mesteremberek bőrszinének, fajának, étrendjének, szeme formájának, és egyéb szokásainak a hangos becsmérelése  (nem segített)
-proci feszültség 2,2V-ra állítása (nem segített)
-load bios defaults (nem segített)
-az fsb felhúzása 94 mhz-re (gondoltam talán hamarabb befejezi így a telepítést, de mire végezhetne ígyisúgyis lefagy, szóval ez sem segített)
-kikapcsolás. Ez megoldotta minden problémámat.

Minden apró kis bigyulát jól megtapiztam a lapon, hogy nincs -e túlmelegedve, és nem volt, minden hűvös volt.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki segíteni próbált. Még nem tudom hogy mit teszek a lappal, hogy holnap folytatom -e a próbálgatást, vagy szétszadizom ezt is, mint a többi szar lapot, bár nem lenne szívem elpusztítani. Későbbiek során tenni fogok egy próbát egy PCI-s IDE kártyával.

Majd szúrok be képeket azokról a pontokról, ahol kifagyogatott.

#28 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 02:00

teljesen random helyeken fagy, vagy van benne következetesség?

#29 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 02:31

Mint ahogy már fent említettem, ahogy én észrevettem csak éemezművelet esetén jelentkeznek a hibák.

A leggyakrabban itt (hálózat telepítése vagy a telepítés befejezése csík):
Kép

és itt (mikor lefut allul a kis csik és indulna a grafikus képernyős windows töltés):
Kép

és itt (mikor az előbbi villogó kurzoron továbbmegy, és áttvált grafikusmódba hogy elkezdje a grafikus-módú-csíkmenést):
Kép

Egyéb képek: http://ck1b.no-ip.org/bp6fagy

a középső képen látszika teló tükörképe amivel fényképeztem :D:D:D:D

Szerkesztette: ,,GERI'' 2006. 03. 26. 02:35 -kor

#30 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 07:17

-A PPGA miatt enged csak celeron-t, nem a PGA370 miatt. De ez megkerülhető, az ismert FCPGA-foltozással lehet benne hajtani PIII-at is akár (ehhez már hekkelt BIOS kell), úgy rémlik (100MHz-ig).
-Kondik attól függetlenül gyanúsak. VCore értékek mit mondanak?
-Ha XP amúgy települni óhajt, akkor azért nem olyan vészes a helyzet. BIOS-beállításokban érdemes lenne kutakodni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#31 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:30

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 7:17

-A PPGA miatt enged csak celeron-t, nem a PGA370 miatt. De ez megkerülhető, az ismert FCPGA-foltozással lehet benne hajtani PIII-at is akár (ehhez már hekkelt BIOS kell), úgy rémlik (100MHz-ig).
-Kondik attól függetlenül gyanúsak. VCore értékek mit mondanak?
-Ha XP amúgy települni óhajt, akkor azért nem olyan vészes a helyzet. BIOS-beállításokban érdemes lenne kutakodni.

Már mindenféle kombót kipróbáltam biosba.
Mit hagyhattam ki, ami esetleg elkerülte a figyelmemet?

Kép
Ezért is próbáltam a proci feszültség emelését, de nem segített az sem (valszeg a proci megkapja a szükséges feszültséget, és a mérő mér rosszul)

#32 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 15:21

szvsz másik lappal próbáld, de először egy másik TÁPPAL. ;)

a mérő jól mér? 62 V?

sztem 3,18 az kevés a VGAnak... olyan 3,3 kéne neki, nem? már ha az ott VGA-t mér...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#33 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 15:55

Ez már a negyedik TÁP. A tápnak SEMMI BAJJA sincs. A mérő viszonylag jól mér, kb annyit mutat, mint amennyit kell. Külömben is: az alaplapi mérés nem mérés, mint ahogy ezt már számtalanszor elmondtuk.

Itt vannak még képek a leakadások helyeiről, ala Ubuntu és Uhu:
Kép
Kép

további képek:
http://213.16.106.83/bp6fagy/2

#34 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 16:22

A VCore értékek nagyon alacsonyak. A kondik szomjaznak ezen a lapon! A -5V-ól úgy tűnik, ATX2.0-s táppal eteted. Mindenképpen ATX1.3-as kellene, amin még van -5V!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#35 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 16:27

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 16:22

A VCore értékek nagyon alacsonyak. A kondik szomjaznak ezen a lapon! A -5V-ól úgy tűnik, ATX2.0-s táppal eteted. Mindenképpen ATX1.3-as kellene, amin még van -5V!

Hi!

Régi táppal is próbáltam, a helyzet ugyanez, a hiba ugyanez.

Most kipróbálok valamit: visszasütöm a régi biost.

#36 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 19:19

Elég reménytelennek néz ki a helyzet, a régi biossal is ugyanezt csinálja. Csakúgy, mint mikor HPT-ről futtatom. Dos alatt viszont nem fagy.

Próbáltam, és a telepítés csődött mondott:
-Ubuntu
-WinXP
-Gentoo
-WinME

Sajnos mindíg kifagyott a telepítés az elején/közepén.
Mármár olyan idegállapotba kerülök, hogy egyszerűen földhözbaszom az alaplapot.
Mielőtt még megtenném, megkérdezem mégegyszer: van -e valakinek valami tippje a hibával kapcsolatban (kondizd újra a lapot/cserélj tápot/dobd ki tippesek kiméljenek)

#37 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 19:54

Idézet: ,,GERI'' - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 19:19

Elég reménytelennek néz ki a helyzet, a régi biossal is ugyanezt csinálja. Csakúgy, mint mikor HPT-ről futtatom. Dos alatt viszont nem fagy.

Próbáltam, és a telepítés csődött mondott:
-Ubuntu
-WinXP
-Gentoo
-WinME

Sajnos mindíg kifagyott a telepítés az elején/közepén.
Mármár olyan idegállapotba kerülök, hogy egyszerűen földhözbaszom az alaplapot.
Mielőtt még megtenném, megkérdezem mégegyszer: van -e valakinek valami tippje a hibával kapcsolatban (kondizd újra a lapot/cserélj tápot/dobd ki tippesek kiméljenek)

ha a HPT-re rakott vinyóval is fagy, akkor szinte tuti hogy nem IDE, hanem a kondik lesznek a sarasok. ez van... vagy kicserélgeted vagy kuka...

jah, még1: hány féle memóriával próbáltad? mert nekem annó 440BX-es lappal volt olyanom, hogy felismerte a modult, a memtest hibátlanul futott, mégsem lehetett rá winfost telepíteni, mert állandóan leállt azzal, hogy nem tud x-y fájlt olvasni a cd-ről. mihelyt kicseréltem a modult elmúlt a zűr...

#38 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:13

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 19:54

ha a HPT-re rakott vinyóval is fagy, akkor szinte tuti hogy nem IDE, hanem a kondik lesznek a sarasok. ez van... vagy kicserélgeted vagy kuka...

jah, még1: hány féle memóriával próbáltad? mert nekem annó 440BX-es lappal volt olyanom, hogy felismerte a modult, a memtest hibátlanul futott, mégsem lehetett rá winfost telepíteni, mert állandóan leállt azzal, hogy nem tud x-y fájlt olvasni a cd-ről. mihelyt kicseréltem a modult elmúlt a zűr...

Sokfélével. 16-osokkal, 32-esek közül kettő fajtával. Most egy 64-es van benne.

Csak tudnák rá felmásolni valami előretelepített SMP kompatibilis rendszert, utánna akár fagyogathat is csak bírjon működni 30-40 percig egyhuzamban, a többi nem érdekel...

#39 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 22:04

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 18:54

a kondik lesznek a sarasok. ez van... vagy kicserélgeted vagy kuka...

Én is ezt mondanám, tipikus kondihibás lap tünetek... attól, hogy épnek látszik még lehet szar :(

Jó kis cucc volt ez annak idején, nekem is volt, csak aztán a köcsög Intel jött az FCPGA hülyeségeivel :(
Azóta is vágyok egy jó kis dual rendszerre, talán majd ha kicsit lejjebb mennek az X2-k árai :-)
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#40 Felhasználó inaktív   GER| 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 28. 12:16

Idézet: Zoz - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 22:04

Én is ezt mondanám, tipikus kondihibás lap tünetek... attól, hogy épnek látszik még lehet szar :(

Jó kis cucc volt ez annak idején, nekem is volt, csak aztán a köcsög Intel jött az FCPGA hülyeségeivel :(
Azóta is vágyok egy jó kis dual rendszerre, talán majd ha kicsit lejjebb mennek az X2-k árai :-)

Megtartottad azért a régi BP6-od? ADD EL :D Na jó nem is.
Ma még megpróbálok vele szívni egy sort. Megpróbálom másik vinyóval, hátha az a bajja. Meg egy IDE kártyával.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó