Nemrég vettem egy Gericom Blockbuster 251S5 laptopot, és letöltöttem hozzá a Gericom ftp-ről a friss bios-t hozzá. Aztán jött a meglepetés, mikor megprobáltam kicsomagolni, valamiért jelszóval van védve. Az érdekes az egészben, hogy bármelyik másik tipushoz be sincs csomagolva, nemhogy jelszóval védve a bios.
Utánanéztem kicsit google-n, és már elég régen is panaszkodtak mások, hogy ez az egyetlen bios jelszoval van védve, szoval nem mai dolog. Viszont sehol nem találtam ehhez a tipushoz semmilyen más verziot, vagy egyáltalán bios-t, csak halott linkeket.
Ma elkezdtem piszkálgatni egy Archive Password Recovery programmal, de elég ilyesztő amit a hátralévő időnél kiírt, és még csak a 6karakteres jelszavaknál tartottam

Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy van-e erre valami gyorsabb, esetleg egyszerübb megoldás.
Nemnagyon értek az ilyesmihez, brute force-val probáltam, de az valami borzalom hosszan tartana. Persze ha nincs más megoldás, akkor hétvégén mikor ugyse vagyok itthon, itthagyom a gépet hadd dolgozzon, de azért nembánnám ha nemkéne ennyire leterhelnem. Meg hát lehet a hajamat tépném ki, mikor hazajövök és kifagyott,vagy rossz jelszót hozott ki. Ugyanis kiprobáltam egy sima zip fájlon, amit én tömöritettem be, az egyszerüség kedvéért 123 jelszóval. Aztán 1percnyi munka utána kihozta nekem hogy 234 a jelszó. Szoval mostmár nem is bizom a programban

Ha valaki tud segiteni, akkor légyszi irjon!
Köszi!
üDV.c0l23L-b!tCl-l.