hogy a témához hozzászóljak

kipróbáltam 3 lapot.
az msi 945p neo2-f biztos jó lap, de nekem már attól behalt, ha átállítottam az időzítéseket vagy a memória órajelét. namost én ilyenekkel nem akarok szívózni, úgyhogy nálam ez ki is esett. alapórajelen biztos tuti.

az asus p5ld2 teljesen jó alaplap a pentium d 805-höz, két bajom van csak vele, egyik, hogy a 3 pci foglalat a pcie x16 alatt van, így a hangkártya a vga alatt van közvetlenül, ezt én nem szeretem, a másik, hogy a proci feszültségét az alaplap default 1,35-1,36 között tartja, és ez terhelés közben összevissza ingazodik 1,28-1,36 között, ez tuningnál nem éppen jó.
végül az abit il8-at választottam, bár a színe sztem gusztustalan, szerencsére nem ezt nézegetem egész nap.

a felépítés számomra teljesen megfelel. szóval a bios megszokott abitos, a softmenu is, mindent lehet állítani mindenfelé és a proci is gond nélkül megy benne 3,6-on. egyetlen probléma vele, hogy ebben a lapban a proci alapfeszültsége 1,3125 helyett 1,25 körül mozog, szóval most úgy megy a proci alapfeszen, hogy adtam +100 mV feszkót neki, így üresjáratban és terhelés közben is 1,328-1,36 között van. de mit lehet várni ennyi pénzért?
az asus lap javára írható még, hogy abban a memóimat 180-as fsb mellett tudtam 720 mhz-en is hajtani (ddr2-800-as beállítás), az abitban csak 600 mhz-re tom húzni (ddr2-667-es beállítás), de semmivel sem lassabb az everest szerint, mert aszinkronban megy és jóval az fsb órajele felett.
ja igen, az abitban be lehet állítani úgy is a mem órajelét, hogy egy ddr2-533-as memó is bőven elég tuningra is.
Szerkesztette: fLeSs 2006. 04. 12. 16:05 -kor