DFI drága nyilván. Pedig úgy tűnik, hogy prémium kategórián alul nem nagyon kell számítani normális tuningra és bugmentességre... az egy dolog, hogy a tesztlaborok mit kapnak (a gyártótól, vagy a gyártó magyar főpartnerétől), általában a cuccok a gyakorlatban nem tudnak annyit.
Intel Pentium D 805 a legkissebb kétmagos
Elküldve: 2006. 04. 13. 18:45
DFI drága nyilván. Pedig úgy tűnik, hogy prémium kategórián alul nem nagyon kell számítani normális tuningra és bugmentességre... az egy dolog, hogy a tesztlaborok mit kapnak (a gyártótól, vagy a gyártó magyar főpartnerétől), általában a cuccok a gyakorlatban nem tudnak annyit.
Elküldve: 2006. 04. 13. 18:45
Elküldve: 2006. 04. 13. 19:04
Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:39
haggyadmá szerinte a DFI játékszer, én már nem is reagálok a marhaságokra amiket ír, csak röhögök
Szerkesztette: diegho 2006. 04. 13. 19:13 -kor
Elküldve: 2006. 04. 13. 20:17
Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 20:04
Azt nem értem, hogy akkor nálam a p5ld2d -ben miért megy atomstabilan d920 -al 1066 fsb-vel 3,7 -en 2 gépen is alapfeszen
mondjuk lehet ostoba dolog de mindkettőben gyári samu ram van a qvl lista alapján
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.
Elküldve: 2006. 04. 13. 21:37
Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 16:38
cpu freq: 180 (ha jól tudom neked 20 as szorzó és gyárilag 133 tehát 3600:20=180) +/- gomb vált - esetleg kezd lejebb
dram feq:
a ramsebességnek válaszd a legnagyobb elöttit eggyel de ez úgyis változik a cpu feqtől majd meglátod
pci x: auto
pci clock: 33.33
feszek mind auto-n
illetve a corsair xms miatt neked 1,9V ha jól nemtudom
így mennie kell 3600 -is akár
Köszönöm,megpróbálom!!
Kicsit elszomorít ez a lap,tényleg óva intek bárkit hogy ilyet vegyen!!Viszont ha elindul:) tényleg működik ,azt nem tudom hogy miért van ha nem nyúlok a TAB-hoz általában elindul :confused:
Elküldve: 2006. 04. 13. 22:04
Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:39
Hát jól meg kell gondolnia:) Amúgy nekem az új hiperinteligens asusok bejönnek... 1xer sem kellet bios resetet végrehajtanom, bárhogy nyűttem a deszkát azt csak tűrte... na nem is tuttam emberes tuningot kihajtani belőle bár ezt nem a deszka számlájára írom (1ébént 3800+ról van szó)
Elküldve: 2006. 04. 13. 22:06
Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:41
Jah asus minőségellenőrzés: ha találtok olyan deszkát ami szar arra toljatok 1 kibanagy ikszet:)
Elküldve: 2006. 04. 13. 22:10
Dfi persze király... csak drága, giga meg atomstabil de nem az a tipik tuningdeszka... valahol a 2ő között van az asus... lehet kövezni:)
Elküldve: 2006. 04. 13. 22:28
Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 19:35
Az igazi röhej, hogy egy bughalmaz a progi. Betévedsz egy helyre, és kétlépésenként eldobja a kanalat. Elmész másfele, csinálsz ezt-azt, majd visszamész oda ahol előzőleg fagyott, és semmi gondja nincs, unásig működik.
Hamár valaki játékkal tesztel, akkor ott a cs:source, azzal valóban lehet.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2006. 04. 13. 22:29
Idézet: dexike - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 21:10
Dfi persze király... csak drága, giga meg atomstabil de nem az a tipik tuningdeszka... valahol a 2ő között van az asus... lehet kövezni:)
Ez így nem lesz jó.Ha egy 16e forintos Asrock csinálja ezt az nem baj.De ha egy közel 50e forintos lap az már gáz.
Holnap visszaviszem.Minden alap,itt bömböl a fülembe ez a szar gyári ventillátor és így is vagy tovább megy vagy nem.
Ha resetelek általában tovább megy,de ha bekapcsolom akkor az esetek töbségében elakad.
Ha nem cserélik ki legalább sétált egy kört a lap:)
(a bios frissítés nem jár garancia vesztéssel?)
Elküldve: 2006. 04. 13. 23:29
Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 21:17
mondjuk lehet ostoba dolog de mindkettőben gyári samu ram van a qvl lista alapján
legalább ha arra reagálnál amire az én válaszom irányult... na mindegy.
Elküldve: 2006. 04. 14. 05:37
Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 0:29
Most miért nem vagy képes befogadni, hogy nem mindenki mazohista tunningbajnok?!
Azt azért vágod, hogy vehetsz te akár százezerért is dfi lapot ha tunning közben elfüstöl nem fogják gariba cserélni. De a geil ultra tunninramokra sem érvényes a lifetime warranty ha 2,2v -al hajtod.
Arcizomrezzenés nélkül meg fogja mondani a kereskedő, hogy ezt elbuktad pajtikám.
Nomeg már többször leírtam másoknak is, hogy más az a tunning ami addig a 15 percig megy míg lemegy a becsmárk és más az is amit 0-24 -be de lagalább 24/7 -ben bír a masina.
Tehát nekem és még a többi átlagos szürke kisegérgek tökéletesen meg fog feleni az asus premium szinvonala. Neked meg a hozzád hsaonló májecscsókáknak meg ott a dfi.
Mostmár csak azt nem értem ha 1x olyan májer vagy, hogy cirka dupla árat tudsz adni tunning lapra és tunning memókra mi a retekért nem EE procit nyomsz bele, hiszen úgysem számít a lóvé nem?
peace
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.
Elküldve: 2006. 04. 14. 06:03
Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 23:29
Holnap visszaviszem.Minden alap,itt bömböl a fülembe ez a szar gyári ventillátor és így is vagy tovább megy vagy nem.
Ha resetelek általában tovább megy,de ha bekapcsolom akkor az esetek töbségében elakad.
Ha nem cserélik ki legalább sétált egy kört a lap:)
(a bios frissítés nem jár garancia vesztéssel?)
Az a bib, hogy én sohasem veszek olyan deszkát ami éppen van. Ha nincs berendelem és várok.
És arról is beszéltünk, hogy premium kategória a nyerő ami taiwani. Ennél szájbarágósabban nem tudom elmagyarázni mi a jó ha te a helyszinen úgy döntesz 3,5 másodperc lefogása alatt, hogy amaz is jó lesz neked. Ez a te döntésed. Beszéltünk itt a QVL listás ramokról is és írtam arról is, hogy a tunningnak nem feltétele a tunning ram. Sőt én kissé szkeptikus is vagyok ezekkel kapcsoltban mert valahogy jobb szeretem alapfeszen járatni a dolgokat, a tunninramokat azomba eleve magasabb feszen kell járatni.
Tehát szerintm a gari valahol ott jár le a számtech cuccokra mikor elkezded magad kalibrálni a feszültséget, az ezzel járó következményeket mindenki döntse el, hogy vállalja-e vagy sem. Azt is nagyon bírom amikor azt írja valaki, hogy már ~30% feljebb tornázott a procin és még mindíg bírja a gyári hűtés. De meddig?! Mert fLeSs -nek ok, hogy tökmindegy mert ha el is füstől nemhinném, hogy visszaviszia foglamazónak gariba de te biztos el akarod majd ezt játszani és itt fogsz sértődötten írogatni ha elhajtanak a búsba.
Tehát így összeségében azt mondanám, hogy választani kell: extratunningra 1,5 voltal procit 2,5v -al ramot hajtani:
dfi lap geil ultra vagy corsair xms ramok és valami baromidrága vízhűtés
és az átlag szürkekisegérnek kistunningra feszemelés nélkül:
premium kategóriás deszka kompatibilis ramokkal és egy kissé nagyobb léghűtővel
aki meg csak gépet akar de húzni nem:
kommersz lap + value ram bele és nincs semmi gondja sem
Az a bib, hogy sokan ne fogják fel, hogy a számtech piac jó idje be van skálázva és attól mert te belepakolsz tunningramot a kommersz lapba még nem valósítottad meg a dfi álmoképet azomban a gyakorlatban komoly csalódások fognak érni.
Egyébként itt valahol a magyar ember mentalitásával is baj van mert mi mindíg ügyeskedni akarunk nem fogadjuk el ez a beskálázós beskatulyázós piaci nyomást, mindíg mindent jobban akarunk tudni és tenni mint ahhogy azt előre kiatálták talán csak a fogorvos ez alól a kivétel ahol kipeckileik a pofánkat. :Đ
Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 14. 06:12 -kor
Elküldve: 2006. 04. 14. 06:44
is a philosophy that guides all that we do at MSI.
Elküldve: 2006. 04. 14. 07:18
Idézet: monolith - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 7:44
mégis mit tippelsz ?! :Đ
tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning tunning
Ti értitek, hogy ez a sok amd -s mit lebzsel egy velejéig inteles totyikban?
Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 14. 08:18 -kor
Elküldve: 2006. 04. 14. 10:04
Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 5:03
És arról is beszéltünk, hogy premium kategória a nyerő ami taiwani. Ennél szájbarágósabban nem tudom elmagyarázni mi a jó ha te a helyszinen úgy döntesz 3,5 másodperc lefogása alatt, hogy amaz is jó lesz neked. Ez a te döntésed. Beszéltünk itt a QVL listás ramokról is és írtam arról is, hogy a tunningnak nem feltétele a tunning ram. Sőt én kissé szkeptikus is vagyok ezekkel kapcsoltban mert valahogy jobb szeretem alapfeszen járatni a dolgokat, a tunninramokat azomba eleve magasabb feszen kell járatni.
Tehát szerintm a gari valahol ott jár le a számtech cuccokra mikor elkezded magad kalibrálni a feszültséget, az ezzel járó következményeket mindenki döntse el, hogy vállalja-e vagy sem. Azt is nagyon bírom amikor azt írja valaki, hogy már ~30% feljebb tornázott a procin és még mindíg bírja a gyári hűtés. De meddig?! Mert fLeSs -nek ok, hogy tökmindegy mert ha el is füstől nemhinném, hogy visszaviszia foglamazónak gariba de te biztos el akarod majd ezt játszani és itt fogsz sértődötten írogatni ha elhajtanak a búsba.
Tehát így összeségében azt mondanám, hogy választani kell: extratunningra 1,5 voltal procit 2,5v -al ramot hajtani:
dfi lap geil ultra vagy corsair xms ramok és valami baromidrága vízhűtés
és az átlag szürkekisegérnek kistunningra feszemelés nélkül:
premium kategóriás deszka kompatibilis ramokkal és egy kissé nagyobb léghűtővel
aki meg csak gépet akar de húzni nem:
kommersz lap + value ram bele és nincs semmi gondja sem
Az a bib, hogy sokan ne fogják fel, hogy a számtech piac jó idje be van skálázva és attól mert te belepakolsz tunningramot a kommersz lapba még nem valósítottad meg a dfi álmoképet azomban a gyakorlatban komoly csalódások fognak érni.
Egyébként itt valahol a magyar ember mentalitásával is baj van mert mi mindíg ügyeskedni akarunk nem fogadjuk el ez a beskálázós beskatulyázós piaci nyomást, mindíg mindent jobban akarunk tudni és tenni mint ahhogy azt előre kiatálták talán csak a fogorvos ez alól a kivétel ahol kipeckileik a pofánkat. :Đ
Most ezt enm értem :confused:
Azért akariom visszavinni ezt a sz@rt,mert ALAP ÓRAJELEN,gyári beállítással nem indul,csak mondjuk 4 perc múlva.(egyszerűen megáll a postnál)
Tuningolnmi nem tuningoltam(odáig nem jutottam el),hanem levettem a feszültséget,és így 50fok terhelés alatt.Keveseeb feszültség kisebb hőfok ,halkabb rendszer .Most akkor mit sütök meg????????
El kéne olvasni mit írok!!
De arra még mindíg nem válaszolt senki hogy normális e ha 4 percig gondolkodik majd utána indul.(vagy ha rossz napja van akkor akár több is)
(Egyszer próbáltam meg a 30%os profilt kb 15 percre,és az gyönyörűen ment kb 55-58fokon).
De nekem az alapokkal vannak a gondjaim.
Amúgy egy Cooler Master Stackerben van ,elől hátul 12-es venti ,max fordulaton,úgyhogy a lehető legjobb hűtést kapja.(de rohadtul hangos,mondjuk nem ez érdekel)
Szerkesztette: gorlin 2006. 04. 14. 10:08 -kor
Elküldve: 2006. 04. 14. 11:48
cmos reset volt?
elem helyén marad és áramtalanítás után jup átrak másik állásra 10 mp-re
ezuán hw monitor türelmes konfigolása után ha nem megy felül kell vizsgálni a pci eszközöket (kapdkimindamibennevan) ha van ha így is fos próba csak eggyik meg csakmásik rammodullal és végső esetben ide kábel csere
ha így is fos akkor viddvissza
Elküldve: 2006. 04. 14. 12:33
Elküldve: 2006. 04. 14. 13:28
Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 6:37
Azt azért vágod, hogy vehetsz te akár százezerért is dfi lapot ha tunning közben elfüstöl nem fogják gariba cserélni. De a geil ultra tunninramokra sem érvényes a lifetime warranty ha 2,2v -al hajtod.
Arcizomrezzenés nélkül meg fogja mondani a kereskedő, hogy ezt elbuktad pajtikám.
Nomeg már többször leírtam másoknak is, hogy más az a tunning ami addig a 15 percig megy míg lemegy a becsmárk és más az is amit 0-24 -be de lagalább 24/7 -ben bír a masina.
Tehát nekem és még a többi átlagos szürke kisegérgek tökéletesen meg fog feleni az asus premium szinvonala. Neked meg a hozzád hsaonló májecscsókáknak meg ott a dfi.
Mostmár csak azt nem értem ha 1x olyan májer vagy, hogy cirka dupla árat tudsz adni tunning lapra és tunning memókra mi a retekért nem EE procit nyomsz bele, hiszen úgysem számít a lóvé nem?
peace
nem fogja cserélni?
tudod nem vagyok se májer se milliomos. és még dual magos procim sincs. mert az opera futtatásához nincs rá szükség. tudod én inkább megveszem a bruttó 10k-s asrock lapot és ha úgy akarok tuningolni vele mint egy dfi-vel csinálok rá egy voltmodd-ot és már ott is vagyok.
és hol kerül dupla annyiba egy dfi lap??? az már más kérdés hogy egy barátom most vett 8x000-ért egy limitált példányszámos dfi lapot, de átlagban nincs nagy különbség egy asus premium és egy dfi lap között.
nálam a tuning azt jelenti hogy november óta megy ezzel az asrock lappal tuningolva a cucc és azóta csak áramszünet és alkatrészcsere alkalmával volt kikapcsolva. szóval megint nem értem mit mondasz. ha benéznél egy kicsit a tuning szekcióba akkor az igazán nagy tuningosok elmesélnék neked hogy miért is jobb a dfi sokkal minden másiknál.
Elküldve: 2006. 04. 14. 14:03
Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 14:28
tudod nem vagyok se májer se milliomos. és még dual magos procim sincs. mert az opera futtatásához nincs rá szükség. tudod én inkább megveszem a bruttó 10k-s asrock lapot és ha úgy akarok tuningolni vele mint egy dfi-vel csinálok rá egy voltmodd-ot és már ott is vagyok.
és hol kerül dupla annyiba egy dfi lap??? az már más kérdés hogy egy barátom most vett 8x000-ért egy limitált példányszámos dfi lapot, de átlagban nincs nagy különbség egy asus premium és egy dfi lap között.
nálam a tuning azt jelenti hogy november óta megy ezzel az asrock lappal tuningolva a cucc és azóta csak áramszünet és alkatrészcsere alkalmával volt kikapcsolva. szóval megint nem értem mit mondasz. ha benéznél egy kicsit a tuning szekcióba akkor az igazán nagy tuningosok elmesélnék neked hogy miért is jobb a dfi sokkal minden másiknál.
ok
van egy kokszosz asus p5 prem deszkank, felpuffadt kondik, kormos a trisztor hűtő stb:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
(ez a deszka tunnnnningolva sem volt)
nem cserélik mert 'külsérelmi nyomos'
egyébként menni megy csak terhelést nem bírja jól - mit is kell mondani, hogy cseréljék ki?!
várom a válasz!
ui: másik ilyenből fél tucat makulátlanúl megy
Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 14. 14:09 -kor

Súgó
A téma zárva.