HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#441 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 30. 16:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 13:13

Ez az, nálam ilyenről a frissítő-doksik nem szólnak 1 szót sem, de azért megpróbálom...  :respect:

Én meg csomó LinkSys-t távolról is megcsináltam, nem lett azoknak semmi bajuk, pedig nem éppen hájtek cuccok. Semmi reset, újrabeállogatás.
Make love not Wor.

#442 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 17:16

Én meg csomó LinkSys-t távolról is megcsináltam, nem lett azoknak semmi bajuk, pedig nem éppen hájtek cuccok. Semmi reset, újrabeállogatás.

Így nekem is megy rendesen frissítés után is. De ha default-ot betöltöm, akkor fagyi. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#443 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:13

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 13:10

Elkeseredett kísérlet, de a Linksysnél hangsúlyozottan mondják, csak a szoftver alapállapotba hozása, és az adattároló rész törlése után szabad frissíteni, különben a működésképtelenségig terjedő érdekességeket tud produkálni.
Tehát, reset az alapbeállításokhoz, frissítés, kézi újrakonfigurálás.
Talán segít.

Na felraktam az "új" firmware-t, előtte, majd utána is set factory defaults, majd pedig a legvégén a manuális konfig. Megnézem, hogy zenél...  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#444 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 07:07

2 nap elteltével csak 2-szer fagyott... Ja, 24/7-ben üzemel. Próbálkozom még konfigurálgatni. A fura az, hogy addig, amíg a "régi" 1.06-os volt rajt', semmi baja nem volt vagy 2 hónapig. Amint megfrissítettem, rá 1 napra fagyott... Azóta is görcsölök.  :smoker:

#445 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 10:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 7:07

2 nap elteltével csak 2-szer fagyott... Ja, 24/7-ben üzemel. Próbálkozom még konfigurálgatni. A fura az, hogy addig, amíg a "régi" 1.06-os volt rajt', semmi baja nem volt vagy 2 hónapig. Amint megfrissítettem, rá 1 napra fagyott... Azóta is görcsölök.  :smoker:

Akkor rakd vissza a régit, ha az újabb funkcióra nincs szükséged.
Ezenkívül még volt egy forró nyár, meg pár óra üzemidő. Érdemes lenne belekukkolni, van-e puffadt tetejű kondenzátor benne. Az sem kizárt, h a betápra akasztott 2200 mikroFarad segít (ártani biztos nem fog).

#446 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 10:54

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 11:31

Akkor rakd vissza a régit, ha az újabb funkcióra nincs szükséged.
Ezenkívül még volt egy forró nyár, meg pár óra üzemidő. Érdemes lenne belekukkolni, van-e puffadt tetejű kondenzátor benne. Az sem kizárt, h a betápra akasztott 2200 mikroFarad segít (ártani biztos nem fog).

Okés, próbálkozom. Mindenesetre nem nagyon melegszik (fekvő dobozban van), csak langyos, de kibontom (még csak kb. 8 hónapos).

A régi firmware-rel is sajnos ugyanazt csinálja most... :( :smoker:

#447 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 11:08

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 10:54

Okés, próbálkozom. Mindenesetre nem nagyon melegszik (fekvő dobozban van), csak langyos, de kibontom (még csak kb. 8 hónapos).

A régi firmware-rel is sajnos ugyanazt csinálja most... :(   :smoker:

Akkor még fiatal a kondenzátor száradáshoz. A tápegység is csak langyi? A modemmel mi a helyzet?
Mennyire egyértelmű, h a firm csere okozza? Én egyszer összehasonlítottam két letöltést, és volt benne eltérés. Kis esélyű, de nem kizárt ez sem.

#448 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 21:20

Sziasztok!

Végül is megoldódott a 7004VBR problémám, igaz közvetett módon.Vettem 1 másikat(megszerettem már) :D 2K a bizós most szűnik meg, mindentől szabadul,(meg ismer is) :cool: Ennyit, imho megért...és ráadásul nem is melexik alapból sem.A netet sem dobja. Kicsit gyorsabb is, mint a x-micro(és jobb is). Szóval most van egy tök ua. feles, extra hűtőbordákkal, ha kell valakinek, csak éppen nem müxik :eek:

Est'!
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#449 Felhasználó inaktív   vrolee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 15. 07:39

Sziasztok!

WBR14T-G-m van, és sehogy sem akarja tárcsázni alapból az ADSL kapcsolatot.
Láttatok már ilyet?
Havernál állítólag működött (T-Online-os) és ahogy visszakaptam tőle, nekem is alapból bekapcsolás után tárcsázott és világított is a PPPoE led (de csak 1-szer kapcsoltam be).
Ahogy átálítottam a saját en...netes elérésemre, kb. 10-12 alkalomból egyszer tárcsázott csak önmagától.
Kipróbáltam ősök i..dsl-es loginjával is (hátha ha az en...netes hozzáférésem a szar), de azzal is csak kb. 10-12 alkalomból egyszer tárcsázott csak automatikusan.
A routert lereseteltem, haver előzőleg frissített rajta fw-t.
Bármilyen tipp?

Előre is köszi!

#450 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 20. 10:17

Hali,

WDS kérdés: van egy WBR-14G2 router a tetőtérben (ez osztja az adsl-t wireless-en és vezetékesen is), egy WBR-14G2v2 a pincében (ezen két gép lóg vezetékesen, switch-ként működik is).
USB wlan adapterrel lehet kapcsolódni a lenti gépekkel a fenti routerhez, megfelelő a jelerősség (10-20MBit/s), bár gyakran szakadozik, de ezt a hulladék MSI wlan stick számlájára írom.
Fenti router 192.168.2.1, lenti 192.168.3.1 címen üzemel, minden gép DHCP-vel kapja a címet, automatikus kiosztás van mindenhol beállítva, a routereken a firewall, upnp, dhcp engedélyezve van, titkosítás: wpa, többi beállítás alaphelyzetben.
Mindkét routeren engedélyeztem a WDS-t, bár a tetőtéri először tiltakozott, hogy ő nem tud WDS-t és WPA-t egyszerre, de aztán sikerült.
Szóval a két router "látja" egymást, az alsó gépeken mégse megy a net, pingelni sem tudom a fenti routert. Működhet ebben a felállásban a dolog, vagy csak wireless tudja továbbosztani a netet az alsó router? Be kell még valamit állítani a routereken?

Köszi előre is:
DIY
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#451 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 10:04

Kis segítséget kérek.
Szolgáltató váltás után átállítottam a net belépési adatokat, ezek működnek is, más beállításokat nem változtattam meg!

Azóta a másik gépemmel ami wireless csatlakozik, annak ellenére, hogy a wireless kapcsolat jó, nem tudok netezni. Próbáltam ilyeneket, hogy a kapcsolat javítása, stb. de semmi sem segített.

SMCWBR-14G2 - SMCWUSB-G

Köszönöm előre is a tippeket.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#452 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 10:15

Bár a fenti kérdésre kicsit ennyi infó után nehéz válaszolni (pl. a wireless gép kap rendesen IP-t, vagy esetleg valami DNS probléma lehet a szolgáltató váltáskor)

De van "új" Firmware, 1.09-es, nem tudom volt-e már.

Section C: Firmware History
===================
v1.09
- Fixed NAT table cleaning issue when it reaches maximum NAT entries.

v1.08
- Fixed problem with WLAN Led functionality. Not working properly.

v1.07
- Fixed PPPoE connection failure cause by improper PPPoE negotiation.
[...]

(ez az újabb part numberesekre vonatkozik, WBR14 G2 v2)

Szerkesztette: Kory 2007. 08. 23. 10:16 -kor

#453 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 14:47

Idézet: Kory - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 11:15

Bár a fenti kérdésre kicsit ennyi infó után nehéz válaszolni (pl. a wireless gép kap rendesen IP-t, vagy esetleg valami DNS probléma lehet a szolgáltató váltáskor)

De van "új" Firmware, 1.09-es, nem tudom volt-e már.

Section C: Firmware History
===================
v1.09
- Fixed NAT table cleaning issue when it reaches maximum NAT entries.

v1.08
- Fixed problem with WLAN Led functionality. Not working properly.

v1.07
- Fixed PPPoE connection failure cause by improper PPPoE negotiation.
[...]

(ez az újabb part numberesekre vonatkozik, WBR14 G2 v2)

Kösz Kory, a megoldás valóban nehéz, ezért is örülök, hogy sikerült hosszas töprengés után magamnak rájönnöm, valószínűleg hibásan adhattam meg a belépési kódot. Így is történt, úgyhogy már ismét működik!

Azt szeretném viszont kérdezni, hogy melyik beállítási módszert érdemes alkalmazni, a net esetleges megszakadása esetére gondolva: Keep Session, vagy az Auto Connect-et?
Valamint, hol tudom ellenőrizni a jelenlegi router-filmware verziószámot ?
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#454 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 17:37

Idézet: dupi - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 14:47

Valamint, hol tudom ellenőrizni a jelenlegi router-filmware verziószámot ?

Ha belépsz, akkor a Status oldalon írja, "Runtime code" néven.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#455 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 03:29

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 18:37

Ha belépsz, akkor a Status oldalon írja, "Runtime code" néven.

Ha erre gondolsz:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Status
You can use the Status screen to see the connection status for the wireless router's WAN/LAN interfaces, firmware and hardware version numbers, any illegal attempts to access your network, as well as information on all DHCP client PCs currently connected to your network.

Current Time: 2004-12-18 16:47:30

INTERNET
Link Status CONNECTED
WAN IP 88.209......
Subnet Mask 255.0.0.0
Gateway 88.209.191.253
Primary DNS 88.209.130.3
Secondary DNS 195.56.77.37
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Itt ilyet nem látok...

#456 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 08:09

Idézet: dupi - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 4:29

Ha erre gondolsz:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Status
You can use the Status screen to see the connection status for the wireless router's WAN/LAN interfaces, firmware and hardware version numbers, any illegal attempts to access your network, as well as information on all DHCP client PCs currently connected to your network.

Current Time: 2004-12-18 16:47:30

Igen, erre gondolt, írja is a szöveg :) Csak pont azt nem idézted be. Azt hiszem talán felette van, bár most nincs előttem az oldal.

Nálad még 2004. december van?  ;) Ha nincs problémád, a firmware frissítés nem szükséges! Frissítés után elképzelhető, hogy mindent újra kell állítani.

Szerkesztette: Kory 2007. 08. 24. 08:11 -kor

#457 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 10:08

Idézet: Kory - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 8:09

Igen, erre gondolt, írja is a szöveg :) Csak pont azt nem idézted be. Azt hiszem talán felette van, bár most nincs előttem az oldal.

Alatta van, le kell görgetni az egérrel :D.

#458 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 10:42

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 11:08

Alatta van, le kell görgetni az egérrel :D.

Igen alatta. bocs.

Runtime Code Version V1.01 (Oct 19 2005 16:37:41)

Kérdés, hogy érdemes-e frissíteni, ha egyébként jól működik?

Valamint továbbra is: a keep session-t, vagy az auto connect-et érdemesebb kiválasztani, ha azt szeretném hogy mindíg a neten legyen?

#459 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 10:50

Idézet: dupi - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 11:42

Igen alatta. bocs.

Runtime Code Version V1.01 (Oct 19 2005 16:37:41)

Kérdés, hogy érdemes-e frissíteni, ha egyébként jól működik?

Valamint továbbra is: a keep session-t, vagy az auto connect-et érdemesebb kiválasztani, ha azt szeretném hogy mindíg a neten legyen?

Keep session.

Az 1.01-es nagyon régi, még talán szállításkori firmware (én 8-10 hónapja vettem egyet abban 1.00 volt, 2 hónapja vettem kettőt másik két helyre, az egyikben 1.01 a másikban meg 1.05 volt), bár ha nem igazán van gondod, ne frissíts. :) Igaz, én passzióból is frissítettem mindegyiket :D

Szerkesztette: Kory 2007. 08. 24. 10:53 -kor

#460 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:50

WDS kérdésemre valakinek van ötlete?

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.