Idézet: rol33 - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 22:23
pár oldalt visszaolvastam de nem leltem választ a kérdésemre. tehát adott egy SMCWBR14-G2 router, amire egy pc és egy laptop van kötve, ami gyönyörüen működik is egészen addig amig a pc-n nem indítok egy torrent klienst. na utána folyamatosan szakad a net mind a pc-n mind a laptopon. lehet ez ellen tenni vmit?
Sziasztok!
Ugyanilyen routerem van, ugyanilyen kiosztással (1 PC + 1 laptop). Én sokat nem torrenteztem eddig, de a torrentes letöltések elég kínosak voltak. Ezen egyébként a fw frissítés sem segített. Az extrém digital fórumában is nagyon szidták ezt a routert (már 2 éve megvan), de valaki emlegette, hogy a portokat kellene beállítani normálisan, hogy menjen a p2p, de nem írta le hogyan (és neki ment minden). Nagyon bosszantott a hozzá nem értésem, és utánanéztem. A megoldás pl. bittorrent alapú kliens esetében:
1. a PC-nek statikus IP címet adtam,
2. a router setupjában az advanced/NAT/special applications-nál meg kell a torrent progi által használt kezdő portcímet a trigger portnál (ez esetünkben 6881),
2. trigger type: TCP,
3. a public port a port range, amit a kliens használ, esetünkben 6881-6999
4. public type szintén TCP, enabled pipálva
Most éppen töltök le valamit a ktorrenttel, a laptopon is megy a net, de oda dhcp-t adtam. A hasznos infókat a http://btfaq.com/serve/cache/25.html Brian's bittorrent faq oldalon találtam.
üdv

Súgó
A téma zárva.