HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? X. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:43

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 21:27

...és mennyibe kerülhetett :omg: , egyébként a felni jól néz ki :cool:

Muszerek a gepteton, beszarok :omg: ...mondjuk igy ugye jobban lehet fokuszalni ra, mert nincs tulzottan kozel, tisztara mintha kozepen lenne a muszerfal, es eppen a minap beszelgettunk errrol :D

Kulonben kivancsi lennek miket mernek...olajnyomas, olajhofok, akkufesz? :D Vagy netan AFR, EGT, ...?

Ezek rem fontos dolgok am egy 68LE-s autonal. Ja ize, egy 69LE-snel :Đ

Mondjuk ezzel az "optikaval" szebben is el lehetett volna tuntetni, azt hogy egyszer mar benne volt egy villanyoszlop minta az elejeben :nevet2:

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2006. 04. 12. 20:45 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#262 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:58

lol.. baszki, ezt elsem hiszem.. asszem ebböl körlevél lesz
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#263 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:59

Egy A8 4.2-es tulaj leírása  :Đ  :]  :nevet:

"Nem versenyautó,aki rajoskodni akar ne A8-at vegyen,hanem pöcsköszörü 325i BMW-t,az való a suttyóknak,meg civic neoncsövel az alján.Mellettem bögetheti a lámpánál a motort,nem állok le versenyezni,vagy átszólok,hogy nyomjuk neki,de 300 ig,mert nekem ott van vége."
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#264 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 21:04

kajakiszállító :omg:  szolgálati kocsi :Đ
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#265 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 21:12

Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 20:59

"Nem versenyautó,aki rajoskodni akar ne A8-at vegyen,hanem pöcsköszörü 325i BMW-t,az való a suttyóknak,meg civic neoncsövel az alján.Mellettem bögetheti a lámpánál a motort,nem állok le versenyezni,vagy átszólok,hogy nyomjuk neki,de 300 ig,mert nekem ott van vége."

Jójó! :D

De erröl jut eszembe.. neoncső. Annó SZKI-ban (elektrotechnikusi szak) ha valaki nálunk ezt a szót kiejtette, na azt jó vastag földkábellel csapta meg a tanár.
Emberek, ti is tanuljátok meg, hogy a hivatalos neve fénycső.
És ha jól tudom, bár lehet tévedek, neongáz a mai csövek csak egy igenkis hányadában fordulnak elő (színfüggő a dolog)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#266 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 22:24

Helló srácok!
Nos gondoltam itt kissé hozzáértőbb, de legalább is tájékozotabb embereket találok autó ügyben.
Tehát úgy néz ki lehetőségem nyílik maximum 1.6milláig megvenni életem első járgányát. Gondoltam valami kicsi de izmos autó kell. Régen csorgattam a nyálamat a totalcaros teszten a kis saxo vts-re. Mit ad isten pont kiszurtam pontosan azt a járgányt hasznaltauto.hu-n is.
Viszont gondoltam meglesek más gépeket is... valahogy nagyon úgy alakult ki bennem a kép hogy ez a francia banda lesz a jó. a saxo/vts páros az 1.6-os mocikkal pont megfelelnének nekem. Kicsi mégis van valamennyi csomagtarto lehet normálisan közlekedni vele és lehet hajtani is.
Szoval kiszurtam 2 modellt, a már előbb említett saxo és egy 106 Gti. Nekem a saxo szimpibb a kevesebb futott kilóméterével és a külsejével is. :)
Remélem tudtok tanácsot adni. Illetve ha tudnátok hasonló gépeket azonos árban annak is örülnék. Tehát kicsi max ilyen 1.6 körüli motor és az 100 paci fölött legyen.

Saxo VTS
106 Gti

Előre is köszi mindenki segítségét!

Szerkesztette: Xero 2006. 04. 12. 22:25 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 12. 22:54

Idézet: Xero - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 23:24

Helló srácok!
Nos gondoltam itt kissé hozzáértőbb, de legalább is tájékozotabb embereket találok autó ügyben.
Tehát úgy néz ki lehetőségem nyílik maximum 1.6milláig megvenni életem első járgányát. Gondoltam valami kicsi de izmos autó kell. Régen csorgattam a nyálamat a totalcaros teszten a kis saxo vts-re. Mit ad isten pont kiszurtam pontosan azt a járgányt hasznaltauto.hu-n is.
Viszont gondoltam meglesek más gépeket is... valahogy nagyon úgy alakult ki bennem a kép hogy ez a francia banda lesz a jó. a saxo/vts páros az 1.6-os mocikkal pont megfelelnének nekem. Kicsi mégis van valamennyi csomagtarto lehet normálisan közlekedni vele és lehet hajtani is.
Szoval kiszurtam 2 modellt, a már előbb említett saxo és egy 106 Gti. Nekem a saxo szimpibb a kevesebb futott kilóméterével és a külsejével is. :)
Remélem tudtok tanácsot adni. Illetve ha tudnátok hasonló gépeket azonos árban annak is örülnék. Tehát kicsi max ilyen 1.6 körüli motor és az 100 paci fölött legyen.

Saxo VTS
106 Gti

Előre is köszi mindenki segítségét!

ennyiből már egész szép japánokat is lehet venni... és azokat kevesebbet kell vontatni ill. trélerre tologatni :Đ

#268 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 22:55

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 23:54

ennyiből már egész szép japánokat is lehet venni... és azokat kevesebbet kell vontatni ill. trélerre tologatni :Đ

Ha mondassz konkrét tipust esetleg linket is tudsz dobni azért hálás lennék. :)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 12. 23:08

íme egy colt és még 1literes csomagtartó is van :D
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024

igaz nincs 100le de egy ilyent megnéznék a helyedben

egy corolla

#270 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 23:18

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 0:08

egy corolla

Mazda nagyon nem jön be.. szerencsétlen coltot valami hihetetlen izlésficamos emberke csinálhatta.. az ilyen sárkányos motívumok meg ezek a színek ember a sírba tudnának kergetni. :)
A corolla korrekt volt már a családban még régen egy 1.6-os. Annyira megszerette a tulaj hogy azota is csakis corolla (előtte avensis volt) igaz versok. Ezen még gondolkozom. Bár méretre nekem már sztem túl nagy. Méretben ez a 106-saxo-polo-colt vonal jönne be.
Egyébként olvasgattam kicsit erre arra és mindenhol azt írják hogy ez a 106/saxo sorozat nagyon el van talála és nem olyan hajlamosak a meghibásodásra. Remélem jön valaki gyakorlati tapasztalattal.
Most elkezdek corollakat nézegetni :)

#271 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 23:38

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1920

Kory majd jól lefikázza, de legalább Satriani értékeli :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#272 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 07:09

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 0:08

egy corolla

Ja, csak azt ne felejtsd el, hogy a Colt egy 94-es autó, a Saxo meg 2001-es :)

(Amúgy szerintem a Saxo rommá volt törve)

#273 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 07:10

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 0:38

:)

Ez lényegesen jobban tetszik mint a Speedster, mondjuk annyival drágább is :)

#274 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 07:11

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 15:10

3. Ez meg kár hogy piros, pedig  :Đ

4. Erős dízel vagyok kevés km-el, szépen, fullextrásan :)

Ezek teljesen rendben vannak. (A dízel talán picit drága, alkuval rendben lenne.) Az első színe is OK, ilyen sportos kis gépeknek szerintem jól áll a piros, a bordó és a sárga is. Az elsőt különben néztem pár napja, eszembe is jutott, hogy egy éve még 3,5M körül volt a legolcsóbb ilyen autó. Néztem őket a saját Clio helyett :)

#275 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 07:19

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 8:11

Ezek teljesen rendben vannak. (A dízel talán picit drága, alkuval rendben lenne.) Az első színe is OK, ilyen sportos kis gépeknek szerintem jól áll a piros, a bordó és a sárga is. Az elsőt különben néztem pár napja, eszembe is jutott, hogy egy éve még 3,5M körül volt a legolcsóbb ilyen autó. Néztem őket a saját Clio helyett :)

A dízel mindenképpen drága, viszont nagyon ritka az ilyen Clio, 100 lovas dízelt "alig" gyártottak + felszereltség. Nem áll minden sarkon ilyen, az tény.

Viszont kétségtelen, hogy nem "éri meg" megvenni :)

#276 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 07:31

Illetve ha tudnátok hasonló gépeket azonos árban annak is örülnék. Tehát kicsi max ilyen 1.6 körüli motor és az 100 paci fölött legyen.

Saxo VTS
106 Gti

Annyit tudnod kell, hogy ezek nem sportautók, hanem sportos kisautók erős motorral. Mivel jellemzően csaknem ugyanaz a futómű van alattuk (keményebb gátlókkal, kis ültetéssel), mint az ezres tesókon, csodát nem kell tőlük várni :)

A Saxo és a 106 is jó kis gépek. K. kemény mindkettő futóműve, valamint nagyon hangosak, így hosszú távon fárasztó és kényelmetlen bennük az utazás. Nem tudom, milyen távon használnád őket, és milyen igényeid vannak, de az biztos, hogy én csak ökörködni vennék ilyen kocsit. Inkább ülnék egy kevésbé hangos, gyengébben gyorsuló, de csöndesebb, konfortosabb Clio 1,6-ba (ha ragaszkodsz a franciákhoz), vagy 3 ajtós E11-es Corollába, mint ezekbe. (A Corolla különben igen jól fogyaszt, tartósabb, megbízhatóbb a kis franciáknál, és az 1,6-os Peugeot motorral ellentétben egyáltalán nem hajlamos olajfogyasztásra. Én azt venném elsősorban azért, mert a kedvenc Corollám, másodsorban azért, mert egy vétel előtti alapos átvizsgálással le is tudtad a szervízigényét :D Ezen felül ez nem GTI, egy kategóriával nagyobb is, úgyhogy nem kellett különösebben felkészíteni az 1,6-os motorra sem. A kompromisszum kimerül abban, hogy 3 ajtós...)

Amiket diegho linkelt, azok közül a Coltról még egy fél mondat: disznó állat, brutális. Ültem egyben utasként, sokkal, de sokkal jobban megy, mint a 120 lovas Saxo (amit vezetnem is sikerült). Nem ajánlom első autónak, biztosan elszállnál vele. Komoly vezetőt kíván. Ennek az 1,6-os verziója viszont - ahogy az 1,6-os Corolla - szintén ideális lenne nekem: erős, jól fogyaszt, kényelmes, nem hangos, megbízható. Király autó; Kedvesemnek 1,3-as van, de még azt is elfogadnám :)

Egy általános megjegyzés a kis GTI-khez: ezeket az autókat nem poroszkálni vették, úgyhogy jellemző, hogy egyik sem törésmentes, a fékjük szét van taposva, a motor rendesen meghajtva. Sokkal komolyabban meg kell őket vizsgálni, mint egy "normál" 1,6-os kocsit.

További javasolt versenyzők: Punto GT (turbó miatt rizikósabb, mint a kis franciák, de tényleg iszonyatosan megy, és jobb a biztosítási besorolása); Punto HGT (árát nem tudom, de olyan erős, mint a GT, csak szívómotoros); Mazda MX3 (1,8-as V6!!! motor nagyon fincsi, a formája pedig szerintem sokkal szebb, mint a fentieknek); Clio 16V (olcsó, öreg, brutális); Fiat Barchetta (nem sportautó, kicsit drágább, de ez is 140 pacis, nyitott, és nem hülyegyerek-stílus :up: , nem fogod megunni, ha kinősz a GTI-kből sem). Külön fejezet lenne a Honda Civicek különböző generációja, ami az 1,5-ös motorral is igen jól szedi a lábát - csak ebből is nehéz nem rommá tört, széthajtott darabot találni.

#277 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 07:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 0:38

Wow, wow, wow. Itt kezdődik a sportautó, kérem szépen :) Odaadnám érte a Corollát :D Ez nem semmi autó lehet.

[XXX] Kéne
[   ] Nem kéne

#278 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 07:41

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 8:31

Annyit tudnod kell, [...]

További javasolt versenyzők:

Teljesen egyetértek, ennyi pénzből ha 1.6 körüli "erősnek mutatkozó" autó kell az a linkelt Corolla-típus lenne a "legjobb" viszonylag sok szempontból :) - komolyan mondom már az elmúlt 1 évben 678 darabot láttam linkelve belőle, még a végén megtetszik :D
---
Punto HGT 1,6-ig ugyan nincs normális, de múltkor linkeltem talán 1,8-ért egy szépet. Ez a legolcsóbb

Viszont ezt kell megnézni:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024 (jé, tulkép 1,6-ért lehet el is lehet hozni) :)

Én tulajdonképp 100%, hogy nem nézegetnék 1,45 millióért Saxot, ha ugyanolyan biztosítási kategóriába tartozó erősebb, felszereltebb, ugyanannyi idős, és pont "annyival nagyobb hogy elférjünk" Punto is van nem sokkal drágábban.

A Mazda MX3 V6 meg azért egy picikét öregecske már, ahhoz képest meg nem olcsó (normálisak kb. 1 millió), és gyakorlatilag a hátsó ülésre max egy zacsit tudsz bedobni + némelyikben 180 ezer feletti km.

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 13. 07:51 -kor

#279 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 08:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 17:18

:boa:  :boa:  :boa:

#280 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 08:42

... Gondoltam valami kicsi de izmos autó kell. ...

Biztos, hogy kicsi autót akarsz venni?

Én az Almera-t is kicsinek tartom, hiányzik belőle az ami szüleim Mondeojában benne van, hogy megyek az autópáylán/országúton és érzem, hogy nagy autó, széles, fekszi az utat (oké, azért nem egy pl. A4 méretű, de nem is kicsi). Pedig az Almera sem túl kicsi (4,32m hosszú). Oké, hogy ezek nem gyorsulási bajnokok, de nem is baj :)

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.