HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? X. Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:09

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 10:22

egy ilyent simán elfogadnék :D odaadnám érte mondjuk az R19-et :D a Carina-t nem :p

#322 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:13

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:41

Seicento: rosszul tudod :D (a sporting 1,1-es, nem 800-as)
---
Alapvetően biztosan a már linkelt 3 ajtós Corollával járnál "jól" - na nem a 2,1 millióssal (persze biztos azzal is :), hanem valamelyik olcsóbbal.

Azért az átíratási költségeket "kötelező" lealkudni a Puntoból is. :) Amúgy te írtad, hogy 1,6-ig :)

Egy nem sporting 1.1-es!

Én pusztán ebből indultam ki :) Meg a tulaj elmondásából..

#323 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:13

Idézet: Xero - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:03

Nagyon szépen köszönöm a leírást. :)
Akkor jobban végignézem a Hondákat is. Egyébként ha csak 1 mód van rá megprobalom minél inkább gyári állapotban venni a cuccot esetleg maximum kis kozmetikai változtatással. Jobb szeretném magam helyre pofoztatni. :)

Nem a kozmetikára gondoltam.

Jellemzően inkább a komolyabb futómű és fékek szokott nálam a fontossági sorrend élén lenni.

De egy low cost tuninggal lehet sok autót a legszebbé tenni. ( jelek le, angel eyes, lexus style lámpa, kis ültetés, nagy fékek, szép felnik.) Esetleg egy első lökős átalakítás.
Nem kell ilyen olyan szupi fényeés, meg matricák, meg atom motortuning.

Sztem ilyen toldat a lökősre meg ilyesmi egyenlőre felesleges, mert parkolni nem tudsz vele, ha meg előre raksz toldatot akkor hátra, meg a küszöbre is illik, ergo egy defektnél lehet fejet vakarni.

Nekem pl a legkisebb krokodil emelő se fért be a kocsi alá, fel kellett állni 2 deszkára hogy le lehessen venni a kereket :D :D

Amúgy szerintem bármilyen kocsid is legyen, ha tuningolod, az első elem legyen egy komoly riasztó.

Okulj az én példámból. Míg nem volt megcsinálva a kocsim, 1 évig nem kellett senkinek. Miután összeraktam (futómű, beltér, kerekek, fényezés, optika, motortuning stb) utánna 3 hét múlva ellopták.
100%

#324 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:19

Jah, volt 206 Gti is, az volt a legnagyobb hulladék mind közül :D

Szarul ment, sokat evett, kopogott mindene.

Aztán elvitte az elejét egy teherautó, és összetört még 2 autót.
Szóval 1 pozitívum volt benne, hogy biztonságos volt. Egyébként a tulajnak megváltás volt, mert TKs lett és kifizették neki :)
100%

#325 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:25

Idézet: LML - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:13

Nem a kozmetikára gondoltam.

Jellemzően inkább a komolyabb futómű és fékek szokott nálam a fontossági sorrend élén lenni.

De egy low cost tuninggal lehet sok autót a legszebbé tenni. ( jelek le, angel eyes, lexus style lámpa, kis ültetés, nagy fékek, szép felnik.) Esetleg egy első lökős átalakítás.
Nem kell ilyen olyan szupi fényeés, meg matricák, meg atom motortuning.

Sztem ilyen toldat a lökősre meg ilyesmi egyenlőre felesleges, mert parkolni nem tudsz vele, ha meg előre raksz toldatot akkor hátra, meg a küszöbre is illik, ergo egy defektnél lehet fejet vakarni.

Nekem pl a legkisebb krokodil emelő se fért be a kocsi alá, fel kellett állni 2 deszkára hogy le lehessen venni a kereket :D :D

Amúgy szerintem bármilyen kocsid is legyen, ha tuningolod, az első elem legyen egy komoly riasztó.

Okulj az én példámból. Míg nem volt megcsinálva a kocsim, 1 évig nem kellett senkinek. Miután összeraktam (futómű, beltér, kerekek, fényezés, optika, motortuning stb) utánna 3 hét múlva ellopták.

Nah egyre gondolunk csak én mindezt magam szeretném elkövetni. :) Szertem tudni mi változott így ha gond van vagy bármit kell tudnom biztos lehetek a dolgomban.
Igen a te esetedet olvastam :( Az a baj hogy manapság 10 riasztó is kevés már sztem. Tojnak bele az emberek. A legjobb megoldás egy gps követő rendszer.. de az többet van mint az egész cucc amire vigyáznia kellene. :)

#326 Felhasználó inaktív   Thas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:25

Szia,

Mennyire ragaszkodsz a max 1,6-os motorhoz? A kis japán hátsókerekes méregzsákok nem érdekelnek? Pl Nissan 200SX vagy Toyota MR2.

Üdv.: Thas

#327 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:28

Idézet: Thas - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:25

Szia,

Mennyire ragaszkodsz a max 1,6-os motorhoz? A kis japán hátsókerekes méregzsákok nem érdekelnek? Pl Nissan 200SX vagy Toyota MR2.

Végül is pont mind1 2000-ig jöhet bári gondoltam a fogyasztást azért nem lenne jó 10 lötyi fölé pumpálni ami egy 2 literes motor esetén már megeshet. :)
Ami inkább számít hogy ne legyen nagyon vén szegényke. Tehát jó lenne max 8-9 éves gépet szerezni...

#328 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:30

Idézet: LML - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 12:59

Ha megütöd a hátsó futóművet kikapcsol a 4WS, onnatól meg csak elsőkerekes.
Ha kézifékezel szintén kikapcsol.
Megütés = kátyú kanyarban (ezek sokszor kivédhetetlenek, mert ha tempóval esel be ismeretlen kanyarba nem mindíg tudod ezeket kikerülni, főleg este nem.

Utánna a szervízben computerre dugva lehet visszavarázsolni a 4WSt.

2.2 Vtec (legújabb) prelude tulajtól van a tapasztalat.

De ha állat kanyarodást akartok, akkor Impreza Gt turbo.

Ettől még 4WS az, és ettől még az övé a legjobb cornering speed :) (tfh rendes úton)
De még ha ki is kapcsol a hátsó kormányzás az ütődés miatt, akkor is kitűnő futóműve van.

Bár érdekes módon a cornering speed felmérésekben néhol nem ő állt az első helyen, hanem a DC2 Integra. (LSD-vel ugye)

#329 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:31

Idézet: Xero - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:28

Végül is pont mind1 2000-ig jöhet bári gondoltam a fogyasztást azért nem lenne jó 10 lötyi fölé pumpálni ami egy 2 literes motor esetén már megeshet. :)
Ami inkább számít hogy ne legyen nagyon vén szegényke. Tehát jó lenne max 8-9 éves gépet szerezni...

A fogyasztásod bármilyen pöckölt 1.6 autónál is 10 liter fölött lesz, ha taposod.

#330 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:31

A fogyasztásod bármilyen pöckölt 1.6 autónál is 10 liter fölött lesz, ha taposod.

ezért kell valami 2 literes felettit venni, ami 2/3-ad gázzal megy úgy, mint az 1.6-os, és akkor fogyaszt 10 litert :Đ
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#331 Felhasználó inaktív   Thas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:38

Idézet: Xero - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:28

Mondjuk akkor amiket irtam kiesnek, ezekből inkább a 90-es évek elejéről lehet találni használtan. Én 2000-es motorral el tudok járni 8-9 literből, de persze volt már olyan hogy gyors fejszámolás után 14-15 literes fogyasztás jött ki (azt nem részletezném hogy milyen sebesség mellett :D)

#332 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:39

Idézet: Thas - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:25

Szia,

jó kis kocsik, de kevés vezetési tapasztalattal már komoly meglepetést okozhat egy ilyen erősebb hátsókerekes ;)
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#333 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:31

A 110 lovas, 1,6-os Toyota motor normál városi használatban szerelő barátom anyjánál egy Avensisben december óta 8,1-es átlagot megy ;) Igaz, nem pöckölt, teljesen gyári. Az a motor jól fogyaszt.

Én Xero helyében (sőt, a saját helyemben is :D) 3 ajtós G6 Corollát vennék. Megy, jól fogyaszt, végtelenül megbízható.

#334 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:41

Idézet: Xero - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:13

Egy nem sporting 1.1-es!

Én pusztán ebből indultam ki :) Meg a tulaj elmondásából..

Nem minden szejcsentó 800-as, de minden Sporting 1,1-es. :) Így ok? :D

#335 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:42

Idézet: Thas - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:38

Én 2000-es motorral el tudok járni 8-9 literből, de persze volt már olyan hogy gyors fejszámolás után 14-15 literes fogyasztás jött ki (azt nem részletezném hogy milyen sebesség mellett :D)

Miért ne részleteznéd? :D Én még azt sem tudom, milyen autód van...

#336 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:43

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:41

Nem minden szejcsentó 800-as, de minden Sporting 1,1-es. :) Így ok? :D

Nem minden 1,1-es Sporting, de minden Sporting 1,1-es :D

#337 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:45

Idézet: carcass - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:54

Opel Signum 3,2 V6 miféle jószág?Valakinek tapasztalat?

Vectra kombival műszakilag megegyezik. Tapasztalatom nincs, még nem is ültem Signumban...

#338 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:46

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:40

A 110 lovas, 1,6-os Toyota motor normál városi használatban szerelő barátom anyjánál egy Avensisben december óta 8,1-es átlagot megy ;) Igaz, nem pöckölt, teljesen gyári. Az a motor jól fogyaszt.

Én Xero helyében (sőt, a saját helyemben is :D) 3 ajtós G6 Corollát vennék. Megy, jól fogyaszt, végtelenül megbízható.

A normál városi fogyasztás != elmegyek vele annyival != mennyit fogyaszt ha taposom.

Ez min 3 különböző érték :)

#339 Felhasználó inaktív   Thas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:47

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:42

Miért ne részleteznéd? :D Én még azt sem tudom, milyen autód van...

Mert csúnya dolog gyorsan menni :D ;) Egyébként egy 90-es MR2-m van, ezért merem ajánlgatni. 1,5 millió alatt nagy bajban lennék ha le akarnám cserélni valami másra.

#340 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:43

Nem minden 1,1-es Sporting, de minden Sporting 1,1-es :D

Jó, szerintem ugorjunk :D
---

Bár pörög a topic azért leírom a barátom fogyasztási tapasztalatait az 1.4 Fiestáról, már ment vele 2000 km-t. Lejött a tanksapka is :D

"A fiesta fogyasztását még sose sikerült 7.2 alá vinnem sose, de csináltam neki 8.5-ös átlagot is húzósabb autópálya+pest szakaszon. 90% klíma nélkül!

Húzós autópályán értsd: max. 150-160, de kifutópálya kell hozzá néha.

Végsebesség egyenes szakaszon max. 162-164 km/h. A futómű elég jó, inkább csak a széllökések zavarják a kocsit nagyobb tempónál. "

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.