HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? X. Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 14. 08:25

Idézet: Xero - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 23:51

Nah..
Toyota nálam kiesett egyszerűen nem tudnám elképzelni benne magamat. Tudom hogy szép jó keveset eszik meg meg van csinálva. De egyszerűen nem fog el a birtoklási vágy ha meglátok egyet. Ez van.

Ez nem tetszik? Szerintem egy százast simán lehetne alkudni belőle.  :respect:

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#382 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 08:34

Idézet: Xero - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 23:51

Toyota nálam kiesett egyszerűen nem tudnám elképzelni benne magamat. Tudom hogy szép jó keveset eszik meg meg van csinálva. De egyszerűen nem fog el a birtoklási vágy ha meglátok egyet. Ez van.

Ez elég sokszor előfordul a Toyotákkal, nem túl izgalmasok. (Az másik kérdés, hogy egy rosszul elsült választás után az ember inkább izgalommentes vételre vágyik :D)

Megkérdezem délután szerelő barátomat (kb. 10 év Fiat gyakorlata van) a HGT-ről.

#383 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 08:38

Ma kapható hibrid autók listája: http://www.hybridcars.com/cars.html

A Prius 2006-os hazai árai:

Idézet: "Szeke@toyotaclub.hu"

Április 11-től érvényes árak és csomagok:

Új Prius: alapár: 6.895.000 Ft. (100.000-el kevesebb a réginél)
A felszereltség nagyjából megegyezik a régiével (ABS+EBD, BA, E-TRC, VSC+, bőr multikormány, automata digitális klíma, érintőképernyő, sok sok légzsák, tempomat, stb...)

Smart csomag (180.000 Ft.): smart key, ködfényszóró, MP3 lejátszás
JBL&Navi csomag (1.190.000 Ft.): Smart csomag + 3 újabb hangszóró, JBL hifi 6 lemezes CDtárral és MP3 lejátszással, DVD-s navigáció
IPA&Navi csomag (1.090.000 Ft.): Smart csomag + intelligens parkolássegítő rendszer, tolatókamera, DVD-s navigáció
JBL&Navi bőr ülésekkel csomag (1.550.000 Ft.): JBL&Navi csomag + bőr ülések és bőr kartámasz
IPA&Navi bőr ülésekkel csomag (1.450.000 Ft.): IPA&Navi csomag + bőr ülések és bőr kartámasz

Metálfény felára 100.000 Ft.

Jó drága még ahhoz képest is, hogy unikum. (Mielőtt valaki benyögi, hogy "egy dízellel ráadásul takarékosabban el lehet járni", fussa át ezt ;))

Szerkesztette: Satriani 2006. 04. 14. 08:40 -kor

#384 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 08:57

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 9:38

Jó drága még ahhoz képest is, hogy unikum. (Mielőtt valaki benyögi, hogy "egy dízellel ráadásul takarékosabban el lehet járni", fussa át ezt ;))

Az, majd lesz olcsóbb.

Nem takarékosabban, de hogy kb. ugyanennyiből az biztos (~max. 90-100 le-s nem nagy dízelt feltételezve), látom 6,8 liter is van meg 4,1 is, akkor úgy kb. 5 liter lehet a nagy átlag.

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 14. 09:01 -kor

#385 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:01

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 9:57

...úgy kb. 5 liter..

Egész pontosan 5,27 (lásd lista teteje). Szerintem egy ekkora autótól ez nagyon jó. Ha azt nézed, hogy méretét tekintve a Prius valahol a kompakt és a középkategória határán egyensúlyoz, és megnézed a hasonló méretű dízeleket, inkább 6-6,5, de még inkább 7 körüli átlagokat regisztrál az oldal. Persze azok is piszok jó értékek :up:

---

A Prius nagy hátránya az ára... Itt van helyette a középkategória szerintem legjózanabb választása, egy millával olcsóbban: http://auto.vezess.hu/hir.php?idx=7760 Vannak ennél jobb, nagyobb, erősebb autók, de minek? :) Esetleg ebből egy kombi, és szerintem az átlagember igényeit tökéletesen le is fedi az autója.

#386 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 10:01

Egész pontosan 5,27 (lásd lista teteje).
---

:omg:  :D
-----

Idézet

Szerintem egy ekkora autótól ez nagyon jó. Ha azt nézed, hogy méretét tekintve a Prius valahol a kompakt és a középkategória határán egyensúlyoz, és megnézed a hasonló méretű dízeleket, inkább 6-6,5, de még inkább 7 körüli átlagokat regisztrál az oldal. Persze azok is piszok jó értékek :up:

Példa:
A Prius 4,45 méter hosszú és 172 széles, tehát 5 centivel rövidebb mint a Megane Limo vagy Grandtour, akkor most az is majdnem középkategória? :) - rádásul a 106 lovas dízelével vegyesben el lehet járni ~5,5-el és alig megy rosszabbul mint a Prius :) De gondolom a Prius fogyasztása se úgy jön ki, hogy 0-ról 100-ra 10,9-eket gyorsulgatnak vele :)
(Megane 1.5 dci Limo: 11,2) (Max. seb Prius: 170, Megane 186.)

Majd akkor jön el igazán a hibrid ideje, ha 500 ft lesz a benzin/gázolaj, és 3 litert fognak fogyasztani (nagy elvárás? sokmindent megoldottak már a történelem során)

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 14. 09:21 -kor

#387 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:23

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 10:14

Példa:

A Prius ferdehátú, nem limuzin vagy kombi. A kompakt ferdehátúak olyan 4,20 körül vannak, a középkategóriás kocsik kb. 4,50 körül kezdődnek. Helykínálatát tekintve bőven az alsóközép átlaga fölött van a Prius. Ezért írtam, hogy a két kategória határa ;) Az pedig, hogy "el lehet vele járni 5,5 literrel", kb. azzal a kijelentéssel van egy súlycsoportban, hogy "a Prius-szal el lehet járni 4,1-gyel" :) (Lásd a legjobb spritmonitoros fogyasztásokat. Bár, az a 100 lovas Mégane-nál is biztos 5 alatt van...) Mondjuk a 100 lovas Mégane minden bizonnyal jobban megy, mint a Prius.

Egyébként én annyit mondtam, hogy nem fogyaszt rosszabbul, mint a dízelek, és emellett k. drága. Azt hiszem, ebben megegyezhetünk :cool:

Szerkesztette: Satriani 2006. 04. 14. 09:24 -kor

#388 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:35

Szerintem nem volt vita, de lehet hogy a Prius is "jobban fogyna", ha lépcsőshátú (is) lenne. Nem vitatom azt se, hogy nagy belül.

Még kismértékben vitatkoznék, mert a 106 lovas Megane dízellel is lehet csinálni 4,1-es fogyit, szal :) Nem teljesen van = jel az 5,5 liter és a 4,1 között. :) Szerintem maximum 0,5 vagy 1 literrel ehet kevesebbet a Prius ugyanúgy hajtva (autópályán viszont 100% hogy többet eszik). Viszont kevésbé szennyező :)

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 14. 09:37 -kor

#389 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:51

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 9:35

Szerintem nem volt vita, de lehet hogy a Prius is "jobban fogyna", ha lépcsőshátú (is) lenne. Nem vitatom azt se, hogy nagy belül.

Még kismértékben vitatkoznék, mert a 106 lovas Megane dízellel is lehet csinálni 4,1-es fogyit, szal :) Nem teljesen van = jel az 5,5 liter és a 4,1 között. :) Szerintem maximum 0,5 vagy 1 literrel ehet kevesebbet a Prius ugyanúgy hajtva (autópályán viszont 100% hogy többet eszik). Viszont kevésbé szennyező :)

Tegnap beszélgettem az ismerőssel, akinek az új focus kombi 1.6 dízele van. Azt mondja az átlagfogyija 4,4 liter eddig, pedig javarészt városban használja :) (és 225-ös papucsok vannak rajta)

#390 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:52

nem tudom, de engem biztos kiverne a hideg, ha olyan kocsim lenne, amiben motor nem kapcsolódik a kerékhez (mármint a robbanó), még jól kihúzatni se lehet, se váltó, se semmi, szal lehet a nőknek jó, de én addig biztos nem vennék ilyet, míg hagyományosat lehet kapni :evil2:
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#391 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 10:05

Idézet: Syner - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 9:52

(mármint a robbanó)

egyik autószerelőnek tanult haverom mondta, hogy ők ezért bizony jó nagy fülest szoktak kapni.
Bár tanáruk elmesélte, hogy létezik robbanó motor is, ami egy idő után szétrobban.
De ami az otthoni szeretett kocsinkban van, az bizony belsőégésű :D

Szóval én nagyon remélem, hogy egyik fórumtársam kocsijában sincs robbanómotor :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#392 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 10:08

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 10:35

Szerintem maximum 0,5 vagy 1 literrel ehet kevesebbet a Prius ugyanúgy hajtva (autópályán viszont 100% hogy többet eszik).

Erről már beszéltünk, hogy a hibrid elsősorban városba való (ott ritkán kapcsol be a benzinmotor). Országúton már inkább benzinesként működik. Ezért is lesz jó a PSA-féle dízel hibrid. Illetve franc tudja, hogy jó lesz-e :D Mindenesetre a koncepció ígéretes.

Múltkor láttam egy RX400h-t Gödöllőn, egyedül suhant el az egyetem mögötti úton. Szürreális volt, hogy ott van az a 20 mázsás nagy dög, gyorsít, és csak a gumi surrogását lehet hallani :blink:

Syner: na ja, a hibrid nem épp a benzinnel beoltottak autója :D

Szerkesztette: Satriani 2006. 04. 14. 10:09 -kor

#393 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 10:19

Idézet: GI - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 11:05

egyik autószerelőnek tanult haverom mondta, hogy ők ezért bizony jó nagy fülest szoktak kapni.
Bár tanáruk elmesélte, hogy létezik robbanó motor is, ami egy idő után szétrobban.

Szóval én nagyon remélem, hogy egyik fórumtársam kocsijában sincs robbanómotor :D

olyan ez akkor, mint a Volt-mérő, az is csak akkor volt mérő ha leejtem és rátaposok :Đ
így hamarabb megtalálsz:

#394 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 10:24

Idézet: GI - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 11:05

Jah, ha zárt térbe (pl konyha) egy szelepen keresztül gázt engedünk, majd mikor az elegy már megfelelő állapotú, szikrát adunk, akkor az belső égés, nem pedig robbanás :Đ
Ciciman is on borda

#395 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 10:25

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 11:08

Erről már beszéltünk, hogy a hibrid elsősorban városba való (ott ritkán kapcsol be a benzinmotor). Országúton már inkább benzinesként működik. Ezért is lesz jó a PSA-féle dízel hibrid. Illetve franc tudja, hogy jó lesz-e :D Mindenesetre a koncepció ígéretes.

Múltkor láttam egy RX400h-t Gödöllőn, egyedül suhant el az egyetem mögötti úton. Szürreális volt, hogy ott van az a 20 mázsás nagy dög, gyorsít, és csak a gumi surrogását lehet hallani :blink:

Syner: na ja, a hibrid nem épp a benzinnel beoltottak autója :D

Én azért élvezném, hogy pl. dugóban araszolás nem kerülne gyakorlatilag semmibe (mert melóhelyen feltölteném az akksikat :))

#396 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 10:26

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 11:25

Én azért élvezném, hogy pl. dugóban araszolás nem kerülne gyakorlatilag semmibe (mert melóhelyen feltölteném az akksikat :))

mert ez hogy működik, benyomod 220-ba és kész?
így hamarabb megtalálsz:

#397 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 10:30

Cégautó és úti morál

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2006. 04. 14. 10:31 -kor