HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? X. Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:26

Idézet: Indy - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:19

Talán mert nagyobb tapasztalatuk van a benzines motorok építésében és talán jelenleg a benzines tisztább üzemű a dízelnél...

Es biztosan rosszabb hatasfokkal uzemel mint egy dizel. ;) A korszeru dizelek katalizatorral, reszecskeszurovel, nem hiszem hogy karosabbak lennenek, mint barmilyen hasonlo benzines.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#622 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:30

felmerült esetleges lehetőségként hogy meganet a3ra cseréljem, és meganet adjuk el.

nagyon nem tudom hogy mi legyen.
audi mégiscsak audi, automata, de 2 évvel idősebb.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#623 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:45

Idézet: Samott - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:26

Es biztosan rosszabb hatasfokkal uzemel mint egy dizel. ;) A korszeru dizelek katalizatorral, reszecskeszurovel, nem hiszem hogy karosabbak lennenek, mint barmilyen hasonlo benzines.

Samott

Hiszed vagy tudod? ;) Nem tudom mi lesz később, de a benzines mindenféle trükkök nélkül tisztább a dízelnél, nem tudom mondjuk 10 év múlva a dízel az egyre szigorodó normák mellett mennyire lesz szalonképes.  :think:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#624 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:47

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:30

felmerült esetleges lehetőségként hogy meganet a3ra cseréljem, és meganet adjuk el.

Lássuk csak ...

-nem francia
-audi
-jobban néz ki
-valamivel jobban megy
-nem francia

... simán :)

#625 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:54

Idézet: Indy - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:45

Hiszed vagy tudod? ;) Nem tudom mi lesz később, de a benzines mindenféle trükkök nélkül tisztább a dízelnél, nem tudom mondjuk 10 év múlva a dízel az egyre szigorodó normák mellett mennyire lesz szalonképes.  :think:

A jelenlegi benzin "tisztább" a jelenlegi gázolajnál.

Nem a motorok működése tisztább/szennyezőbb.

Szerkesztette: fram 2006. 04. 20. 10:54 -kor

Ciciman is on borda

#626 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:55

Idézet: Indy - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:45

Nem tudom mennyi mas karos anyag pofog elo a ket kulonbozo motorbol (de ezek visszafogasara talaltak fel a katalizatort (+ dizeleknel a korom miatt a reszecskeszurot)), az viszont egyertelmu, hogyha a fogyasztas kevesebb, akkor a CO2 kibocsajtas is kevesebb.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#627 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:55

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:30

Azt a szép kupét el ne add egy automata Audiért.  :reklamacio:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#628 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:57

1 nem stimmel: nem megy jobban. (audi 1.6 8v 103 ló + automata vs 1.6 16v 115 ló)

najó, mondhatni egyforma szarul mennek, mer egyik se megy jól :)
egyformán fogyasztanak.
audinak kicsit keményebb (nem vagyok oda a billegősért, és renault az) a futóműve.

megane azért tetszik mert 2 évvel fiatalabb, üveg tető, kulcsnélküli cucc, 5 csillagos törésteszt - 6 légzsák

most kb 300-400ezer ft különbség van kettő között. 2 év múlva is gondolom audi ér többet.
audinak azért ismert az előélete pontosan, sérülésmentes...
megane-t mésicsak egy idegentől vettem, mellesleg kéne vezérműszíjat cserélni, és a motor oldala olajos, valahol vezérlésnél egy tömítés lehet rossz.
(igaz 80ezer van audiban is, abban is lassan szíjcsere)

ha nem 5 ajtós lenne, és nem kék, akkor egy percet se gondolkoznék az audin.
persze faterral is át kell beszélni, mer tegnap csak feldobta hogy gondolkozzak el rajta....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#629 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:47

Lássuk csak ...

-nem francia
-audi
-jobban néz ki
-valamivel jobban megy
-nem francia

... simán :)

azt mondjuk erősen kétlem, hogy jobban menne az 1.6-os 102le A3 aut váltóval, mint a 120le Megane manuálissal :rolleyes: fogyasztást nem is említve
jobban néz ki egy üvegtetős fekete 3 ajtós Megane-nál? :nevet:
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#630 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:04

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 11:57

1 nem stimmel: nem megy jobban. (audi 1.6 8v 103 ló + automata vs 1.6 16v 115 ló)

egyformán fogyasztanak.
audinak kicsit keményebb (nem vagyok oda a billegősért, és renault az) a futóműve.

megane azért tetszik mert 2 évvel fiatalabb, üveg tető, kulcsnélküli cucc, 5 csillagos törésteszt - 6 légzsák

most kb 300-400ezer ft különbség van kettő között. 2 év múlva is gondolom audi ér többet.
megane-t mésicsak egy idegentől vettem, mellesleg kéne vezérműszíjat cserélni, és a motor oldala olajos, valahol vezérlésnél egy tömítés lehet rossz.

persze faterral is át kell beszélni, mer tegnap csak feldobta hogy gondolkozzak el rajta....

szerintem az a kék szín a legszebb az egész autón :respect:
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#631 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:07

fekete autó párti vagyok :)
de végülis a kék a legkevésbé zavaró, szeretem a kéket.
de 3 ajtós autókat szeretem, és meganenon üvegtető kurvajó :)
audi viszont automata, ami ha már mindkettő szarul megy, akkor legalább kényelmes :)

fogyasztásra mindkettő 10 liter körül van.

és egyforma szarul megy mindkettő
megane-nál szerintem az a 115 ló az eléggé érdekes adat, tekintve hogy nagyjából ugyanez az 1.6 16v motor az előző meganeban 107 ló volt, az újabban meg 110, ebben meg 115 :)

Szerkesztette: WiZARD 2006. 04. 20. 11:08 -kor

#632 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:15

http://www.a5.hu/cikkek/3/15019.shtml

Még nem olvastam el, de kimondottan érdekel ez a TSI motor.

#633 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:21

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:57

egyformán fogyasztanak.

Azt hittem 1.4-es a meganod.
De mondjuk a 8v audiban valszeg több a nyomaték, általában az automata váltóhoz úgy szokták beállítani.

#634 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:22

Idézet: Samott - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:58

Lehet, hogy egy kozepkategorias dizellel mindenki jobban jarna (az adofizetok, a felhasznalo, es a kornyezet is)...

Miért járna jobban az adófizető egy középkategóriás dízellel? Mert olcsóbb? :D Szerelj fel egy Passatot a Prius Sol (7M) szintjére ;) A fogyasztásról, a fenntartásról ne is beszéljünk...

A felhasználó? Mert jobban megy? Városba minek menjen jobban? Országúton pedig egy polgármester ne akarjon gyorshajtani. A köztársasági őrezrednek nem való a Prius, mindenki másnak elég kell, hogy legyen?

Mert jobban fogyaszt? Nem fogyaszt jobban :) Keresd ki innen az átlagot: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/4...html?fueltype=2 Ezekkel az autókkal összesen több mint egy millió km-t tettek meg, valamivel relevánsabb a fogyasztás, mint egy újságíró párszáz km-s tesztje egy bejáratós autóval...

A környezet? Mert ki tudja, hány évente le kell selejtezni egy akksit, közben pedig lényegesen kevesebb károsanyagot bocsát ki? :)

A Priusnak két hátránya van egy azonosan fölszerelt középkategóriás dízellel szemben: kisebb a hátsó üléssor térkínálata, és gyengébb.

#635 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:24

Megane kacsasegg vs. Audi :)
Audi jobb volna, ha nem automata lenne. Így nehéz dilemma :) (szerintem használd 1-2 hétig csak az Audit úgy és annyira amennyire a Megant és vondd le a tapasztalatokat).

#636 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:26

Az Audi öregebb, talán még lomhább, szerintem azonos körülmények között többet fogyasztana, és kevésbé kényelmes, ráadásul szerintem a piacon nem is ér annyit, mint a Mégane. (Utóbbiban lehet, hogy tévedek.) Ja, és "presztízs" :D

A Mégane billegősebb az Audi sportosabb futóművével szemben, és kézi váltója van; szinte minden más szempontból jobban megfelel az igényeidnek: biztonságosabb, (szerintem) kevesebbet fogyaszt, kényelmesebb, nagyobb a hely benne, szebb, üvegtető, kulcs nélküli bizbasz, 3 ajtó, fekete.

Én a helyedben ejteném az Audit. (Mondjuk én a helyedben eleve nem Mégane-t, hanem Celicát vettem volna :))

#637 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:27

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 12:24

(szerintem használd 1-2 hétig csak az Audit úgy és annyira amennyire a Megant és vondd le a tapasztalatokat).

Ezt akartam volna beleszerkeszteni a fenti hozzászólásomba :)

#638 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:38

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 12:22

Miért járna jobban az adófizető egy középkategóriás dízellel? Mert olcsóbb? :D Szerelj fel egy Passatot a Prius Sol (7M) szintjére ;) A fogyasztásról, a fenntartásról ne is beszéljünk...

A felhasználó? Mert jobban megy? Városba minek menjen jobban? Országúton pedig egy polgármester ne akarjon gyorshajtani. A köztársasági őrezrednek nem való a Prius, mindenki másnak elég kell, hogy legyen?

Mert jobban fogyaszt? Nem fogyaszt jobban :) Keresd ki innen az átlagot: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/4...html?fueltype=2 Ezekkel az autókkal összesen több mint egy millió km-t tettek meg, valamivel relevánsabb a fogyasztás, mint egy újságíró párszáz km-s tesztje egy bejáratós autóval...

A környezet? Mert ki tudja, hány évente le kell selejtezni egy akksit, közben pedig lényegesen kevesebb károsanyagot bocsát ki? :)

A Priusnak két hátránya van egy azonosan fölszerelt középkategóriás dízellel szemben: kisebb a hátsó üléssor térkínálata, és gyengébb.

Szvsz a Prius nem a Passattal van egy kategoriaban... hanem pl. egy 307-esel. Egy 1.6-os HDI-nel sem jobb a fogyasztasa... es ez a csomag gondolom olcsobb, mint a Prius a csoda hibridhajtasaval. Egyebkent egy "ceges" autot nem is kellene agyon extrazni... vegulis az is az adofizetok penzobol megy. Az aksikra nem is gondoltam... ;)

Samott

#639 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 12:26

Az Audi öregebb, talán még lomhább, szerintem azonos körülmények között többet fogyasztana, és kevésbé kényelmes, ráadásul szerintem a piacon nem is ér annyit, mint a Mégane. (Utóbbiban lehet, hogy tévedek.) Ja, és "presztízs" :D

A Mégane billegősebb az Audi sportosabb futóművével szemben, és kézi váltója van; szinte minden más szempontból jobban megfelel az igényeidnek: biztonságosabb, (szerintem) kevesebbet fogyaszt, kényelmesebb, nagyobb a hely benne, szebb, üvegtető, kulcs nélküli bizbasz, 3 ajtó, fekete.

Én a helyedben ejteném az Audit. (Mondjuk én a helyedben eleve nem Mégane-t, hanem Celicát vettem volna :))

audi öregebb.
megane is lomha, viszont váltogatni kell.
piacon elvileg többet ér az audi, de majd kiderül, egyelőre egy fél telefon se volt audi hirdetésre.... (megane 2.3 körül, audi 2.5-2.6 körül)
audi sérülésmentes vs megane ami volt sérülve.

fogyasztás ugyanúgy 10 liter mindkettőnek, hely is hasonló szerintem.
kulcs nélküli bizbasz jó dolog, de nem ez alapján fogok autót választani (főleg hogy a vezetőoldalon szar a kilincs, 20-30ezer lenne cserélni, inkább idegesítő, mint nagy dolog, főleg hogy tudom hogy ha cserélem, akkor is számíthatok rá, hogy 1-2 év és ismét elromlik). üvegtető is jó, de 4 karika is, sőt sokak szerint sokkal jobb mint a fémpunci :D

használtam már audit, ismerem.

celicat vettem volna szívesen, ha 2.3ért kaptam volna olyat ami az igényeimnek megfelelt volna.

értéktartás, ami még 1 jó kérdés, 2-3 éves távlatban. meganeok akkor lesznek 5-6 évesek, most is sok van belőlük, főleg akkor mennyi lesz, amikor lejárt a gari (gondolok 4 éves meghosszabbított garira, amit sokan megvesznek), meg aki újonan vette szerintem az is kb ennyi idősen cseréli, ha cserélni akarja.... viszont audi is 7-8 éves lesz 2-3 év múlva.

(és igazából rohadtul nem tudom eldönteni hogy megane vagy audi)

#640 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:46

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 12:21

Azt hittem 1.4-es a meganod.
De mondjuk a 8v audiban valszeg több a nyomaték, általában az automata váltóhoz úgy szokták beállítani.

A csúcsnyomatéka is a Megane motorjának nagyobb :) (148 vs. 151) :) Az Audi 3900-nál adja le, a Megane 4100-nál.

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.