HWSW Informatikai Kerekasztal: Asterisk - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asterisk Ingyenes PBX rendszer Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 16:05

Sziasztok

Van ez a MusicOnHold beallitas, ami lejatszik egy mp3-at, ha felhivom A-bol B-t, es a B atkapcsol C-nek, akkor az atkapcsolas alatt hallom a zenet, tok jol.

De lehet-e olyat, hogy hivom A-t, es nem a csorgest hallom, hanem egy mp3-at addig, amig nem veszi fel a telefont? :)

Koszi

Laci

#322 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 16:24

Idézet: Laca - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 16:05

De lehet-e olyat, hogy hivom A-t, es nem a csorgest hallom, hanem egy mp3-at addig, amig nem veszi fel a telefont? :)

próbáltad már a dial-t az m kapcsolóval?

m([class]) - Provide hold music to the calling party until a requested
        channel answers. A specific MusicOnHold class can be
        specified.

#323 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 08:44

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 15:24

próbáltad már a dial-t az m kapcsolóval?

m([class]) - Provide hold music to the calling party until a requested
        channel answers. A specific MusicOnHold class can be
        specified.

Nem probaltam, de mukodik :D

Koszi! :D

#324 Felhasználó inaktív   szukzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 15:56

Sziasztok!

Lenne még egy kérdésem. Lehet őrültnagy hülyeség.
Szóval adott egy Siemens Hicom130as telefonközpont, mellette egy Asterisk valamilyen 2 portos FXO modullal.

1
A Siemens központ fővonaláról érkező hívást továbirányítom az Asteriskre.
2
Ott egy call center fut. Mondjuk kiválaszt a páciens aki hív egy számot mondjuk az 1-est.
3
Erre az Asterisk a másik FXO portján keresztül a Siemens telefonközponton keresztül hívja a Call centerben megadott melléket.
4
És végül (és most itt jön a csavar), átadja a hívást a bejövő hívónak illetve a Call centeren keresztül beállított melléknek.

Nem tudom ez megoldható valahogy?

Na ezt most jól megmondtam, remélem azért nem voltam túl bonyolult.

Sajnos az az út nem járható, hogy az Asterisket egyszerűen beteszem a a fővonalra, és az adná tovább a hívást, mert 12 vonalunk van, és az 2 12 portos kártyát jelent, ami egy vagyon.

A segítségeteket köszönöm!

Zsu

#325 Felhasználó inaktív   shiloh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 12:29

Hellosztok!

Véletlenül van arra mód, hogy fut egy ivr az asteriskes gépen, és ha kezelőt akarja azaz mondjuk megnyomja a 0 ás gombot, akkor sikeresen be is csörög a kezelő gépén sipen keresztül, viszont az kéne, hogy a kezelő, aki fogadja a hívást, lássa valahonnan, hogy a user pontosan melyik menüben volt, ahol kérte a kezelőt.. :)

Előre is köszi a válaszokat.
víg napot!

#326 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 12:49

Idézet: shiloh - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 12:29

Hellosztok!

Véletlenül van arra mód, hogy fut egy ivr az asteriskes gépen, és ha kezelőt akarja azaz mondjuk megnyomja a 0 ás gombot, akkor sikeresen be is csörög a kezelő gépén sipen keresztül, viszont az kéne, hogy a kezelő, aki fogadja a hívást, lássa valahonnan, hogy a user pontosan melyik menüben volt, ahol kérte a kezelőt.. :)

Előre is köszi a válaszokat.

Szia,

azthiszem ezzel lehet ilyet:

-= Info about application 'SendText' =-

[Synopsis]
Send a Text Message

[Description]
  SendText(text[|options]): Sends text to current channel (callee).
Result of transmission will be stored in the SENDTEXTSTATUS
channel variable:
      SUCCESS      Transmission succeeded
      FAILURE      Transmission failed
      UNSUPPORTED  Text transmission not supported by channel

At this moment, text is supposed to be 7 bit ASCII in most channels.
The option string many contain the following character:
'j' -- jump to n+101 priority if the channel doesn't support
    text transport

üdv
Pt

#327 Felhasználó inaktív   shiloh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 10:21

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 13:49

Szia,

azthiszem ezzel lehet ilyet:

-= Info about application 'SendText' =-

[Synopsis]
Send a Text Message

[Description]
  SendText(text[|options]): Sends text to current channel (callee).
Result of transmission will be stored in the SENDTEXTSTATUS
channel variable:
      SUCCESS      Transmission succeeded
      FAILURE      Transmission failed
      UNSUPPORTED  Text transmission not supported by channel

At this moment, text is supposed to be 7 bit ASCII in most channels.
The option string many contain the following character:
'j' -- jump to n+101 priority if the channel doesn't support
    text transport

üdv
Pt

hmm... próbálkoztam az extensions.conf ba beilleszteni ezt a SendText-et, de amikor softphoneon becsörgött nekem a user, a softphone csak azt az üzenetet küldte el, amit beállítottam az asterisknek, hogy küldje el :) Tehát pl azt kaptam, hogy test 123. Esetleg egy extensions.conf-os példát tudnál írni, hogyan lehet elküldeni a menüben lévő helyzetet, a sipen becsörgő kezelőnek?

Előre is köszönöm!

u.i.: akár talán az lenne a legjobb megoldás, hogy a sipes usernek amikor becsörög, ne a server caller idje jelenjen meg, hanem a user menüben lévő helyzete, akár szövegesen, akár 1-1-2-0 kombinációval, azaz főmenü után 1est nyomott aztán 1est aztán 2est és végül 0... de talán a szöveges lenne a legjobb

Szerkesztette: shiloh 2007. 08. 22. 10:23 -kor

víg napot!

#328 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 11:39

Idézet: shiloh - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 10:21

hmm... próbálkoztam az extensions.conf ba beilleszteni ezt a Esetleg egy extensions.conf-os példát tudnál írni, hogyan lehet elküldeni a menüben lévő helyzetet, a sipen becsörgő kezelőnek?

Előre is köszönöm!

u.i.: akár talán az lenne a legjobb megoldás, hogy a sipes usernek amikor becsörög, ne a server caller idje jelenjen meg, hanem a user menüben lévő helyzete, akár szövegesen, akár 1-1-2-0 kombinációval, azaz főmenü után 1est nyomott aztán 1est aztán 2est és végül 0... de talán a szöveges lenne a legjobb

Legyen a SendText szövege egy változó ami mindig az aktuális menüpont, vagy amit szeretnél. A Set() paranccsal tudsz változót definiálni/módosítani. A callerid-t pedig a SetCallerID()-vel vagy a Set() parancs és a CALLERID function kombóval tudod variálni igény szerint.

#329 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 17:22

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 15:43

OpenVox-ok nem olyan rosszak amit olvastam eddig róluk, de úgy tudtam saját driverrel megy, ezért lepett meg. Ez a kártya felkeltette az érdeklődésemet. Otthonra valszeg ez lesz a megnyugtató megoldás. Mondjuk az is érdekelne, hogy a hangup, és busy detect mennyire működik vele, mert az az analóg kártyáknál elég érdekes. Az X100P meg egyenesen botrányos. (Tudom, az nem is igazán káryta, meg ilyenek...:) )

Jött most pár darab a400p és mivel már régóta szerettem volna kipróbálni, gyorsan összedobtam itthon egy központot. Gép szétszed, A400P-22 be, legújabb asterisk fel és hadd szóljon. Azt kell hogy mondjam kellemeset csalódtam. Féltem tőle kicsit, mondván ez is csak egy klón és biztos meg sem közelíti a Digiumot, de nagyon kellemes. Felváltva próbálgattam egy tdm22b-t és az openvoxot. Egészen addig amíg nem látom a kártyát nem is tudnám megmondani melyik van a gépben. Próbáltam a hangup, busydetect stb témákat és ment minden, úgy ahogy a digiumnál is. Szerintem nem egy rossz alternatíva ez sem...

#330 Felhasználó inaktív   newdawn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 23:13

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni a következőben:
Van egy VMware alatt futó trixboxom, ami történetesen a routerem mögött ül, privát címmel. Addig eljutottam, hogy forwardoltam az 5060-at a routeremben hogy egy külső IPről is be tudjanak regelni, sőt még a hívás is felépül, hovatovább még engem is hallanak, de én a NAT miatt persze nem hallok semmit. Olvastam egy fórumban, hogyha 5000-31000ig forwardolok az asteriskes vmware-s címmel, akkor az kielégíti a SIP és az RTP portigényét is, és ez majd jó lesz. Az rtp.conf-ban is átírtam az rtpstartot 10000ről 5000-re és az rtpendet 20000ről 31000-re. A dolog persze így sem működik, és nem értem miért. Elvileg az Xliteban meg a Zoiperben levő STUN-nak nem pont ezt kéne megoldania?
Nem nyúltam amúgy se az externip-hez, se a localnethez, se a sip_nat-hoz.
Valaki tudna valami jelzőrakétát fellőni, hogy egyáltalán merre induljak? Ja persze kiszedni a routert és kirakni a gépet a hálóra nem tudom, mert a szolgáltató nem oszt mégegy címet a VMware-nak...szóval mindenképpen NAT mögül fog futni az asterisk.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
L

#331 Felhasználó inaktív   Yoshi22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 17:15

Sziasztok!

Asteriskel probálom összelőni a neophonex-t, kifelé tudok telefonálni, de ha a neo-s számomat hívom fel nem kapcsol az IVR :( Ha átállítom hogy egy melléket kapcsoljon úgy sem működik. SIP registrynél regisztrálva van a neo... Szerintetek mi lehet a probléma?

#332 Felhasználó inaktív   newdawn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 02:23

Idézet: newdawn - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 23:13

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni a következőben:
Van egy VMware alatt futó trixboxom, ami történetesen a routerem mögött ül, privát címmel. Addig eljutottam, hogy forwardoltam az 5060-at a routeremben hogy egy külső IPről is be tudjanak regelni, sőt még a hívás is felépül, hovatovább még engem is hallanak, de én a NAT miatt persze nem hallok semmit. Olvastam egy fórumban, hogyha 5000-31000ig forwardolok az asteriskes vmware-s címmel, akkor az kielégíti a SIP és az RTP portigényét is, és ez majd jó lesz. Az rtp.conf-ban is átírtam az rtpstartot 10000ről 5000-re és az rtpendet 20000ről 31000-re. A dolog persze így sem működik, és nem értem miért. Elvileg az Xliteban meg a Zoiperben levő STUN-nak nem pont ezt kéne megoldania?
Nem nyúltam amúgy se az externip-hez, se a localnethez, se a sip_nat-hoz.
Valaki tudna valami jelzőrakétát fellőni, hogy egyáltalán merre induljak? Ja persze kiszedni a routert és kirakni a gépet a hálóra nem tudom, mert a szolgáltató nem oszt mégegy címet a VMware-nak...szóval mindenképpen NAT mögül fog futni az asterisk.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
L

Na közben nekem meg "leesett". A sip_nat.conf -ba kell beírni a localnet="belső hálózatod címe" illetve az externip="routered külső címe". Ha nem statikus IP van akkor persze mindig át kell irogatni.. Na meg egy nat=yes sem árt még oda:)
Továbbá, nem tudom találkozott már e valaki hasonló problémával, de ha X-Lite és Zoiper közt akartam telefonálni 488as hibakóddal kaptam üzenetet wiresharkban, ami az okosok szerint codec negotiation probléma, szóval egy allow=all, és máris minden megy ahogy kell!
Remélem magamon kívül másnak is tudtam segíteni:)

#333 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 10:25

Sziasztok,

Első három oldal végigolvasására volt időm (elnézést is kérek, ha ez már felmerült), ezek alapján az Asterix tökéletesen megfelelne Nekünk (három külső vonal, 10 belső mellék, üzenetrögzitő, esetleg fax és hangos menü).

Létezik olyan elfogadható árú (amiket láttam az 400.000+ Ft volt) hardver, ami képes 10 melléket kezelni (gondolom a mellékeket egyesével kell bedugdosni) és együtmüködik az Asterix-el?

Köszi előre is!  :respect:

#334 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 10:02

Idézet: H.Niki - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 10:25

Sziasztok,

Első három oldal végigolvasására volt időm (elnézést is kérek, ha ez már felmerült), ezek alapján az Asterix tökéletesen megfelelne Nekünk (három külső vonal, 10 belső mellék, üzenetrögzitő, esetleg fax és hangos menü).

Létezik olyan elfogadható árú (amiket láttam az 400.000+ Ft volt) hardver, ami képes 10 melléket kezelni (gondolom a mellékeket egyesével kell bedugdosni) és együtmüködik az Asterix-el?

Köszi előre is!  :respect:

Szia,

A 400 kicsit soknak tünik így első olvasatra, Ha Digium kártyát veszünk alapnak (ez a legdrágább de a legjobb is) akkor egy 10 FXS (mellék)+ 4 FXO-s (fővonal) megoldás (2 db TDM800P a megfelelő modulokkal) az kb 270 000 Ft. Ha teszel rá hardveres visszhangátlót még akkor sincs 400.

Üdv:
Pt

#335 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 21:02

kezdek ismerkedni a témakörrel.
úgy néz ki, hogy nemsokára összelövöm a dolgokat, asterisk fent van, kliensek élnek, szal egyelőre nincs gond, ezt sikerült pár óra alatt összeraknom, szal boldog vagyok ;))) persze rögzítés meg ilyen nincs, lehet beszélni kifele és gyakorlatilag befele is;)

az analóg rendszert is rákötném a dologra, kérdés, hogy ilyen x100p clone modemet árul még valaki?
egy db-ra vevő lennék nagyon is.

#336 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 10:12

mondanam, hogy eladom az enyemet, mert mas tulajdonsagot hittem moge, amikor megvettem, de meg lehet, hogy a tavoli jovoben egyszer hasznalnam valamikor.

viszont ebay-en honkongbol 10 euro nagysagrendben 2-3 het alatt itt van! keress ra.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#337 Felhasználó inaktív   Kortve1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 15:07

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy Linksys SPA3102 konfigurálásában.
A szerkezet tökéletesen működik, de annyi finomhangolás van és annyira nincs hozzá magyar dokumentáció, hogy elakadtam. A SIP és a PSTN hívások működnek.

Elsősorban nem működik a PSTN vonal hívószámkijelzése. A Regional fül alatt levő mind a hat sabványt kipróbáltam, majd a bell és a v.23-at is egyenként állítgattam. Természetesen a CID engedélyezve van mindkét vonalon. Néha azt írja ki, hogy privát szám, néha pedig üres marad a telefon képernyője. A PSTN vonal amúgy egy Tkábeles kábeltelefon.

A többi problémám:
Vonali paraméterek - érdemes állítgatni? Egyáltalán mit kell állítani?

A telefon még akkor is csörög, mikor már 2 másodperce letettem a mobilt, amiről hívom és késleltetve szólal meg. Ez paraméterezhető?

Mi a magyar szabványa a Ring patternnek? Ezt is állítgattam, de a szabvány csörgést meg sem közelítettem.

Mi a szabványa Linksys nyelven :) a foglalt jelzésnek? Ez azért lenne fontos, hogy megszakítsa a hívást, ha a hívott fél leteszi a kagylót.

Illetve minden egyéb érdekel, ami a Linksys termékeket "magyarosítja" (nem a nyelvre gondolok :) ).

Köszönöm szépen előre is a válaszotokat!

Péter

#338 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:06

Idézet: H.Niki - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 10:25

Nekünk (három külső vonal, 10 belső mellék, üzenetrögzitő, esetleg fax és hangos menü).

Létezik olyan elfogadható árú (amiket láttam az 400.000+ Ft volt) hardver, ami képes 10 melléket kezelni (gondolom a mellékeket

Nem vagom mi ez a szivas az analog mellekekkel.  Dobd ki a fenebe oket.  Vegyel 10 ip telefont, meguszod a D/A A/D konvertalast es a 10 telefon testverek kozott is megvan 200ezerbol (SPA921 peldaul).

Es meg nyugodtan is alhatsz: ezt a 200-zat nem egy halott technologiaba fekteted.

#339 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 01:14

Üdv. Régen jártam erre. Mostanában kicsit eseménytelenül mentek a dolgok, mert végleg elhányta magát az X100P klónom, és valahogy megutáltam eléggé. Régebben volt szó róla, hogy vannak normális minőségi alternatívái az X100P-nek.

A kérdésem az, hogy nem tudtok itthon olyan helyet ahol lehetne normális áron (értsd 30 eft alatt) otthoni felhasználásra olyan analóg kártyát szerezni ami nem borul össze mint az X100P ? Elég nekem rá egy FXO port, hogy fogadjam a bejövő hívásokat, a többit ATA és VoIP telókkal megoldom.

Régebben volt szó az OpenVOX kártyákról, vannak vele hosszú távú tapasztalatok, hogy mennyire jók ? Illetve most hol lehet kapni, és mennyiért ?

Lassan ideje lesz teljesen felélesztenem hamvaiból a rendszert, mert most csak a VoIP része a NET felé megy ki. :)

Köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#340 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 10:05

Idézet: iNTi - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 1:14

Régebben volt szó az OpenVOX kártyákról, vannak vele hosszú távú tapasztalatok, hogy mennyire jók ? Illetve most hol lehet kapni, és mennyiért ?

Szia,

szerintem jók, nem borulnak össze :). Párat már beüzemeltem, meg adtunk is el néhányat és mennek szépen...

Ha érdekel tudok neked szerezni, írj privátot!

Üdv:
Pt

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »