Idézet: cury - Dátum: 2010. 04. 13. 22:48
[...]
t-home-os vezetékes szám is bevonható családbarát csomagba. Ezek után a Planet VIP-157-et néztem ki magamnak, mert azon van FXO port, s ha jól értem ez kell a bejövő hívás fogadásához.
ez a vezetekes szam bevonasa nagy otlet. nekem ilyen mar nincs a koltozes ota, de kihasznalni (az egyebkent nem tul praktikusnak tuno) ezt a magenta kedvezmenyt, jo dolog.
Idézet: cury - Dátum: 2010. 04. 13. 22:48
Szóval akkor a kérdésem: hogy az említett eszközzel és mondjuk asterixel (vagy 3cx-vel) meglehet e oldani, hogy egy bejövő [...]
alapvetoen a valasz igen, olyan adapterre van szukseged, amin 1xFXO, 1xethernet port van. Nekem egy SPA3000 van, de a beszed minosege eleg rossz az utobbi idoben rajta keresztul. Amikor megvettem (kb 3 eve) akkor ez volt az egyetlen, ami FXO porttal rendelkezett, pilotavizsgas volt a beallitasa, kabe ket het alatt sikerult. Azota konfig modositas nem volt, jelenleg a kaputelefont koti be a PBX-be (lakopark, ip-s kaputelefon van, a hagyomanyos POTS-on szolgaltatjak, de mivel nincs vezetekes telefonom, en csak egy ATA-t dugtam ra) de half duplex es meg nem jottem ra miert. Mindezt csak azert irtam, hogy SPA-t ne vegyel, ha nem muszaj, a 3000 mar amugy is megszunt es csak routeres verzio van (02 tipusszammal).
Az altalad irt ATA is hasonlo, nem ismerem, de a datasheet alapjan alkalmas arra amire hasznalni akarod. Erdemes volna forumokban utana olvasnod a hangminosegnek, ezek az analog atalalkitos bigyok szignifikansan tudnak hatni a minosegre (negativ iranyban). Szinten kulcskerdes, hogy a DTMF-et atviszi-e? Az SPA-nal csomo beallitas kerdese, hogy atvigye (pl. a kaput nem tudnam kinyitni, ha a DTMF-et nem vinne at, Te pedig pl. IVR-ekben nem fogsz tudni navigalni).
A beallitasoknal ne felejts el autentikaciot beallitani. Az SPA ezt magatol tamogatja, ez a Planet nem biztos. Ha nem tamogatja, akkor az asteriskben kell ezt megtenned, ellenkezo esetben barki, aki IP-n fel tudja hivni, kitelefonalhat vezetekes iranyba (pl. Kinaba, megkerdezni hogy vannak) illetve barki, aki a telefonszamot felhivja, tovabb telefonalhat a voip szolgaltatodon keresztul. Az asterisknel baratod lesz a DISA, de tobb modon is megoldhato ugyanez.