HWSW Informatikai Kerekasztal: Asterisk - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asterisk Ingyenes PBX rendszer Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 13:36

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 9:42

Szinte biztos, hogy hardverhiba van nálam. Végső kétségbeesésemben visszapakoltam a gépre 1 trixboxot, ami alatt először kifogástalanul működött, de az alatt is rossz. Lehet hogy beégett a relé ami fölveszi a vonalat, ha van ilyesmi benne.. (sejtésem szerint van). Szóval ebből garis csere lesz asszem... no mind1 addig csak kibírom valahogy :)

Amúgy a tixbox nagyon jól összehozott aszterisk box, nem borul a rendszer, ha eltévolítod a x100p-at, újrakonfigurálja magát, és elindul a vonalas szolgáltatások nélkül... :) legalább a VoIP-s rész életben marad...ügyesen összehozták.

A kernel felismeri a kártyát a modul betöltésekor ? lspci mit mond ? Ez is lényeges. ZTTest ?

Ezeket szvsz nézd azért meg. Elméletben ez egy software modem kártya, tehát ha kommunikál, akkor jól kellene mennie. Vagy nem. :D

Mindenesetre szerintem nézd meg a fenti dolgokat.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#82 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 22:05

Idézet: iNTi - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 12:36

A kernel felismeri a kártyát a modul betöltésekor ? lspci mit mond ? Ez is lényeges. ZTTest ?

Ezeket szvsz nézd azért meg. Elméletben ez egy software modem kártya, tehát ha kommunikál, akkor jól kellene mennie. Vagy nem. :D

Mindenesetre szerintem nézd meg a fenti dolgokat.

Papíron, azaz a szovtverek szerint minden tökéletes, minden működik, az aszterisk is tudja kezelni a kártyát, 1 csatorna fölkonfigurálva, de nem megy. Ahhogy bedugom a telefonvonalat, a kártya egyből "fölveszi" azt és nem is rakja le... 

Viszont a kártyán érdekes elváltozásokat találtam, van 1 olyan érzésem, hogy rámsóztak 1 kókányolt kártyát. Még ma este teszek föl képeket, ha megtalálom a fényképezőt... :), érdekes forrasztások, vannak rajta, csak nehogy kitalálják, hogy én csináltam...

#83 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 22:54

Jahogyúgy! Akkor lehet, hogy a kártyesszel lesz valami gebasz. Ilyet nekem az a modem csinált ami zárlatos volt (vagy rossz kábel).

A kártyámat még nem is néztem meg jobban, annyira nem tünt gánynak a cucc egyébként. Amikor elhoztam beraktam, és azóta nem is nagyon láttam. :)

Ráadásul a gubanc az, hogy annyi X100P klón van, hogy valszeg nem is ugyanaz a kártyánk van. :)

#84 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 07:43

Tegnap este már nem találtam meg a gépet, de most az első dolgom volt, ime:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Itt a második képen jól látszik, hogy az ic jobb felső sarkához közeli lábakon javítgatás van + az ic fölött egy ellenállás lóg a levegőben...

#85 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 19:56

Szerintem nekem ugyanez a kártyám van. Legalábbis erősen hasonlit. Ha szétkapom majd a gépet, megnézem én is.

#86 Felhasználó inaktív   xpkiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 18:13

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 8:43

Tegnap este már nem találtam meg a gépet, de most az első dolgom volt, ime:

Kép

Kép

Itt a második képen jól látszik, hogy az ic jobb felső sarkához közeli lábakon javítgatás van + az ic fölött egy ellenállás lóg a levegőben...

Szia,
Szerintem nekem is uilyen van, és én is meglepődtem, hogy milyen tré módon van összerakva, a 100 lábú kicsit lecsúszva beforrasztva..stb.. de nekem működik bár nem tudtam rendesen tesztelni még. (eddig csak néhány x 10 hívás volt rajta, de főleg kifelé)
Tehát, ha csak simán bedugod a vonalat már be is emel? Ezt hogyan tudod kimutatni?  :think:

#87 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 21:03

Idézet: xpkiller - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 17:13

Szia,
Szerintem nekem is uilyen van, és én is meglepődtem, hogy milyen tré módon van összerakva, a 100 lábú kicsit lecsúszva beforrasztva..stb.. de nekem működik bár nem tudtam rendesen tesztelni még. (eddig csak néhány x 10 hívás volt rajta, de főleg kifelé)
Tehát, ha csak simán bedugod a vonalat már be is emel? Ezt hogyan tudod kimutatni?  :think:

HI

Igen, ahhogy bedugom egyből fölkapja a telefont... Igen egyszerűen kimutatható: ha mellé párhuzamosítok 1 analóg telefont azt időnként felvéve 1 idő után már nem ad tárcsahangot, csak azt a beep-beep hangot amit azután ad a vonal, ha túl sokáig nem tárcsázot. Ez után 2 percel pedig teljesen "megsüketül" a vonal... :(. Ezen felül valami hangos, véletlenszerű, de abszolut nem digitális zaj is bejön a vonalra a kártyából amit már végképp nem tudok mire vélni, szvsz teljesen elhalálozott...

No de mind1 sajna mindenből gyártanak selejteket, én pont 1 ilyet fogtam ki, dehát ezért van a gari, szóval nincs más hátra, mint előre :)

#88 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 15:28

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 22:03

HI

Igen, ahhogy bedugom egyből fölkapja a telefont... Igen egyszerűen kimutatható: ha mellé párhuzamosítok 1 analóg telefont azt időnként felvéve 1 idő után már nem ad tárcsahangot, csak azt a beep-beep hangot amit azután ad a vonal, ha túl sokáig nem tárcsázot. Ez után 2 percel pedig teljesen "megsüketül" a vonal... :(. Ezen felül valami hangos, véletlenszerű, de abszolut nem digitális zaj is bejön a vonalra a kártyából amit már végképp nem tudok mire vélni, szvsz teljesen elhalálozott...

No de mind1 sajna mindenből gyártanak selejteket, én pont 1 ilyet fogtam ki, dehát ezért van a gari, szóval nincs más hátra, mint előre :)

Ebben az esetben tényleg az lesz, hogy kártyesz elköszönt. Szomoru. :(

#89 Felhasználó inaktív   xpkiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 10:46

Háj
Régen jártam erre...
A közvetlen hívásfogadás NET felől hogyanra rájött már vki?
Aggasztó, hogy a washingtoni számomat hívva nem csörög a telefon otthon  :D
Bár lehet, hogy tűzfal lesz, csak nem tudom, hogy mi, mert a SIP és IAX portokat is beforwardoltam (PAT), de vmiért mégsem tud terminálódni a hívás.

#90 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 22:34

Idézet: xpkiller - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 11:46

Háj
Régen jártam erre...
A közvetlen hívásfogadás NET felől hogyanra rájött már vki?
Aggasztó, hogy a washingtoni számomat hívva nem csörög a telefon otthon  :D
Bár lehet, hogy tűzfal lesz, csak nem tudom, hogy mi, mert a SIP és IAX portokat is beforwardoltam (PAT), de vmiért mégsem tud terminálódni a hívás.

Hm. Nekem most a NEO behívás működik szépen, a Klip behívás viszont nem. Ki megy, be nem jön a Klip, ha a 21-es számot hívom közvetlen. Ha másik Klip kliensről hívom, akkor viszont normálisan bejön. Most ezen agyalok. :)

#91 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 08:48

Sziasztok,

tudom, hogy nem illenék reklámozni, de a köz érdekében teszem. :) Mivel igen nehéz beszerezni kis hazánkban x100p clone kártyát ezért rendeltem párat, reményeim szerint a héten meg is érkezik.

Ha valakit érdekel jelentkezzen a sarpba (kukac) freemail (pont) hu címen. Az ára kb 5500-6000 ft körül fog alakulni postaköltséggel együtt.

üdv: RTT

Szerkesztette: Rtt 2006. 08. 10. 08:53 -kor

#92 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 12:09

Sziasztok,

a kártyák még nem jöttek meg, de reménykedem. :)

Az asteriskhez valaki nem készített esetleg még komplett magyar voice könyvtárat? Magamnak is el tudnám készíteni, de nem tudom melyik hölgy ismerősömet tudnám rávenni, hogy 3-4 órán keresztől felvegyük az összes mondókát, mert a saját hangommal elég érdekes lenne. :)

Üdv,
RTT

#93 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 11:10

Sziasztok,

megérkeztek a kártyák (x100p clone), a végösszeg a vártnál is kevesebb lett 4500 + posta, tehát mégegyszer, ha valakit esetleg érdekel, jelentkezzen a fenti emailen, ami egyben msn-is. Kipróbálom az összes karit, úgy postázom, de 2 hétnél több garit nem vállalok rájuk.

Ahogy nézem ez pont ugyanolyan kártya, mint amit nekem egy villám tönkretett, szóval túláramérzékeny ha van szünetmentes és azon van villámvédelem telefon vonalra, érdemes bekötni. Ha korábban megteszem, a kishazánkban 10000HUF-ért beszerzett kártya, nem csücsülne most egy szemétdombon. :s

További szép napot!
Üdv:
RTT

Szerk: Ha esetleg vki egyénileg szeretné beszerezni, én HongKong-ból rendeltem www.iaxtalk.com -on nagyon korrektek. Probléma volt a számlával, de a megkeresésre azonnal reagáltak, emailben jött az új számla és már semmi akadálya sem volt a vámolásnak. Így, hogy a vámon elekadt és 3 napig ott állt az áru, 5 nap alatt ért ide :). Le a kalappal. :)

Szerkesztette: Rtt 2006. 08. 17. 11:19 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 18:54

Sanjos minden kártya lekelt. Aki rendelni akar, annak nyugodtan tudom ajánlani a fenti címet...

#95 Felhasználó inaktív   Kornspitz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 17:44

Sziasztok!
Ezzel a cuccossal lehet, olyat csinálni mint a nagy cégeknek van, hogy egy gépi menü jelentkezik a bejövő hívásnál és a mellék beütésével egyenesen kapcsolja a melléket?
Meg szöveges menüt elhelyezni FAQ szerűen?
Hogyan működik együtt a jelenlegi analóg központtal?
Skype integráció lehetséges mindkét irányba?
Köszi

#96 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 22:05

Idézet: Kornspitz - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 16:44

Sziasztok!
Ezzel a cuccossal lehet, olyat csinálni mint a nagy cégeknek van, hogy egy gépi menü jelentkezik a bejövő hívásnál és a mellék beütésével egyenesen kapcsolja a melléket?
Meg szöveges menüt elhelyezni FAQ szerűen?
Hogyan működik együtt a jelenlegi analóg központtal?
Skype integráció lehetséges mindkét irányba?
Köszi

Hello

Igen ezzel lehet Voice menüt készíteni, de szerintem analóg központal nem tudod együttműködésre bírni, lévén hogy ez önmaga 1 központ.

Bejövő vonal lehet:
- analóg telefonvonal
- ISDN
- sok féle VoIP vonal (mivel a skype zárt protokollt használ, ezért az sajnos nem támogatott, bár külömböző trükkökkel együttműködésre lehet bírni, de sajnos nem tűl korrekt megoldással)

A kliensek lehetnek:
- FXS kártya egy vagy több portal beépítve a telefonközpont gépbe, erre direktbe köthetőek az analóg telefonok
- VoIP asztali telefon (ethernet hálózaton keresztül csatlakozik a szerverhez)
- VoIP telefon adapter (ethernet hálózaton keresztül csatlakozik a szerverhez, ehhez aztán csatlakoztatható az analóg telefon)
- softphone program (PC, Mac, Pda vagy egyéb platformon futó szoftver)

Ha minden igaz nem írtam nagy hülyeségeket :). Ha mégis szóljatok!

Üdv,
RTT

#97 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 20:13

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 19:54

Sanjos minden kártya lekelt. Aki rendelni akar, annak nyugodtan tudom ajánlani a fenti címet...

hali!

hogy vált be a kártya?
<span style='color:blue'>System halted! Macska reboot!</span>

#98 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 12:54

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 23:05

- VoIP asztali telefon (ethernet hálózaton keresztül csatlakozik a szerverhez)
- VoIP telefon adapter (ethernet hálózaton keresztül csatlakozik a szerverhez, ehhez aztán csatlakoztatható az analóg telefon)
- softphone program (PC, Mac, Pda vagy egyéb platformon futó szoftver)

Ezt a hármat próbáltam eddig. Ezek közül nekem a legszimpatikusabb a VoIP telefon volt. Kaptam egy Datavox IP-200-as telót tesztelésre, és azt kell mondjam jobb szerintem, mint a LinkSys PAP2-es adapterem. Gyorsabban reagál, a Linksys-nek 2-3 másodperc is kell, mire feleszmél, hogy meg kell csörgetnie a mellékeket, ráadásul a PAP2 kicsivel halkabb. Ami előnye viszont, hogy analog faxot is lehet rá kötni.

Softphoneok közül nekem legjobban az IAX alapu IdeFisk jött be. Egyszerű, nem zabál sok memóriát, stabil, és ugyanazt tudja, mint a SIP alapuak. Most PDA-ra próbálok ráküzdeni valami softphone cuccost, de egyelőre nem találok olyat ami jó lenne. Pedig kiváncsi lennék rá. :)

#99 Felhasználó inaktív   Rtt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 11:58

Idézet: ganxsta - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 19:13

hali!

hogy vált be a kártya?

Sziasztok

Teljesen jók a kártyák. ;)

#100 Felhasználó inaktív   magician_hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 23:38

Idézet: Rtt - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 12:09

Az asteriskhez valaki nem készített esetleg még komplett magyar voice könyvtárat? Magamnak is el tudnám készíteni, de nem tudom melyik hölgy ismerősömet tudnám rávenni, hogy 3-4 órán keresztől felvegyük az összes mondókát, mert a saját hangommal elég érdekes lenne. :)

Sziasztok!

Nagyon tetszik ez a téma... Szeretnék én is rendelni egy ilyen X100P karcsit, de jelenleg nincs olyan kártyám amivel fizetni tudnék a neten. Ha lenne újabb csoportos rendelés, engem kapcsiból érdekelne 3 db kártya... Ha tudtok valakit aki tudna segíteni örömmel venném.  :)
Így egyelőre csak tanulmányozom a dolgokat (kezdő asterisk-es lévén), de látom a lehetőségeket és nagyon tetszik.

Egy ilyen magyar voice könyvtár engem is érdekelne... mindenki az angolt használja a magyar hiányában, vagy volt aki már készített egy két magyar szöveget is?

Üdv: Magician

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.