Idézet: Papa - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 9:03
- nem tud, mert suxx net alatt ül.
Ezt akár ki is húzhatjuk, Magyarországon egész egyszerűen nincs olyan "suxx" net, amivel - egy egészségesen működő torrentoldalon* meg kis odafigyeléssel - ne lehetne tartani a 0.2-0.3-at. Már az is sokat jelentene, ha csak addig bennhagyná a megosztásban a linuxisot, amíg a másik gépre feltelepíti, de nem, mert "kell a hely, kell a sávszélesség, nővérfem kikapcsolta, magas a villanyszámla, anyukám elküldött aludni este hatkor, ledobták az atombombát a házunkra"; de a favorit a "lassú a netem, nem ülök gigabitek fölött" (a válaszra, miszerint "más sem, a legtöbbnek ugyanolyan nete van, mint a tied", jön a köpködés, hogy háde csirr, háde csörr). Utána meg jönnek ircre, hogy miért vágtatok ki, amikor 0.01 volt az arányom 100 giga letöltéssel, hülye köcsög, tahó banda, nem vettek fel rendőrnek, úgyhogy itt terrorizáljátok a népet.
*Hogy értem ezt? Mondok egy ellenpéldát: oink. Egyszerűen képtelenség seedelni, minden anyagot leránt ~10-20 ember felrakás után kb. fél órával (kivéve a népszerűbbeket, azokat "meg lehet lovagolni"), aztán seedelik hetekig, hátha beesik egy kósza leecher. Leecher viszont olyan ritka, mint a fehér holló. Regeltem, megláttam egy ígéretes kollekciót (tényleg jó volt, egy Ray Charles-gyűjtemény), lerántottam két gigát, aztán hetekig álltam éppenhogy 0.3 felett, amit egy utánam becsatlakozó leechernek köszönhettem. Meguntam a "leecherre várást", felraktam egy filmzene-gyűjteményt, abból sikerült 0.7 körüli átlagra felverekednem magam. Egy fölé csak a karácsonyi "free leech" akció során tudtam menni, amikor a letöltést nem mérte a tracker, csak a feltöltést, úgyhogy mindenki töltött orrba-szájba. Most már én se igen merek tölteni (pedig csak pár giga forgalmam van), mert ha 1 alá esnék vissza, akkor a meghívómmal b@sznék ki.