Hello
Egy konkrét példa a feltöltéshez.
Egy hónapja leszedtem 800MB körüli anyagot, nagyon "hepi" voltam mert a max letöltésemmel (1024kB) jött lefelé. Gyorsan le is jött.
Akkor ért a kellemetlenség mikor vissza akartam osztani. Ahányszor megjelent valaki, hogy letöltse ott volt az is aki nekem is feltöltötte,olyan sebességgel tolta felfelé, hogy a tracker endem alig-alig rakott bele a bolyba révén a feltöltő kiszolgálta a letöltőt aki gondolom szintén hepi volt hogy ilyen gyorsan leszedte a 800MB-ot. Ezalatt én mindössze 2-4 MB-ot töltöttem vissza.
Gondolom késöbb ő is szembesült a feltöltési gonddal, hogy amig 10-100MB -os feltöltéssel van valaki a bolyban addig a kis 128kB -os ADSL feltöltéssel nincs esély visszaosztani.
Most egy hónap elteltével már visszaosztottam 100MB-ot a 800-ból.
Ez igazán sz@r arány.
Meddig futtassam ezt a torrentet?
Fél évig?
Azért mást is szeretnék tölteni és itt eljutottunk a másik gondhoz.
ADSL -el lefeljebb 4-6 torrent amit futtatok, de néha ez is sok igy az, hogy egy torrent fut az nálam fontos, jelen esetben veszi el a sávszélt a "fél éves" torrent.
Mig 100MB főhösünk minden gond nélkül futtat 30-40 torrentet.
Ebben azt a jövőt látom, hogy a regisztrálós-számlálos oldalak előbb utóbb a 100MB -esek gyülekezőhelyei lesznek ahol az ADSL csak megtürt dolog, de mihelyt valamit akar már fikázzák is "
minek rakod fel lassú vagy, ez mire volt jó, két hét warn, felhasználó törlés"
Szegény felhasználónk, vagy az sem csak egyszerüen piócának titulálják elmegy a kedve az egésztől pedig lelkesen fogott hozzá.
Remélem rosszul látom a dolgokat, és a jövő szépet és jót hoz.
Röviden ennyit a feltöltés-arány problémáról.
a többit egy jó hideg sőr mellett.
Üdv
szabi