The Elder Scrolls IV II.
Elküldve: 2006. 06. 09. 13:31
A nagyobb csataknal, foleg a brumai kapunal nalam is elviselhetetlen volt, le is kaszaboltam meg az oroket is. Az en gepem viszont boven nem eleg szoval tudom hogy a giga rammom duplaznom kene meg a 32bites rendszert is 64 bitre kene es a 2600+ is fejebb kene vinni legalabb 1 GHZ-val. Vga memom is csak 256 ennek a duplaja nem artana, na meg az sem ha nem 1 hanem 2 vga kartyam lenne, ekkor mar a V-Sync bekapcsolasan is elgondolkoznek. Majd ha lesz zse egy szazast radobok a gepre azzal legalabb 15-20FPS-t ki lehet meg hozni belole.
Elküldve: 2006. 06. 09. 14:13
Idézet: Mulder - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 14:31
A nagyobb csataknal, foleg a brumai kapunal nalam is elviselhetetlen volt, le is kaszaboltam meg az oroket is. Az en gepem viszont boven nem eleg szoval tudom hogy a giga rammom duplaznom kene meg a 32bites rendszert is 64 bitre kene es a 2600+ is fejebb kene vinni legalabb 1 GHZ-val. Vga memom is csak 256 ennek a duplaja nem artana, na meg az sem ha nem 1 hanem 2 vga kartyam lenne, ekkor mar a V-Sync bekapcsolasan is elgondolkoznek. Majd ha lesz zse egy szazast radobok a gepre azzal legalabb 15-20FPS-t ki lehet meg hozni belole.
Az a helyzet hogy mondjuk egy 128 as kártyával gyorsabb lenne.
Szerintem 256mb-osat nem érdemes venni annyival többet nem ér.
Hiába több de lassab ramok.
Az a belassulás meg az Oblivion kapuk miatt van azok valamiért nagyon megeszik a rendszert.
Elküldve: 2006. 06. 09. 15:06
Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:13
Az a helyzet hogy mondjuk egy 128 as kártyával gyorsabb lenne.
Az a belassulás meg az Oblivion kapuk miatt van azok valamiért nagyon megeszik a rendszert.
Eddig 9600XT-m volt 128 megaval es lassabb rammok voltak rajta. Most X800XT van 256 megaval es gyorsabb rammokkal, Kb annyit reagallt ra a jatek mint mikor butitok a grafikan, akkor se lesz gyorsabb csak csunyabb. igazandibol a beallitasok butitasa nem hoz kell FPS-t. Es nem csak Oblivion kapunal volt gaz, elviselhetetlen volt a ajtek vegen is Martin kisergetesenel de volt meg 1-2 necces city ,pl.: Chorrol oreinek kiirtasakor is. Ez utobbi jo moka. 20as szinten meg siman le lehet verni 3-4 ort (3 azert eleg 4et 1Xe csak ha nagyon muszaj) Es 1 varosban kb 14en lehetnek. Most majd ki fogom probalni hogy ha leirtok mindenkit es kifizetem a tolvajoknak az ar felet akkor is rajta fognak-e kapni barmin is.
Elküldve: 2006. 06. 09. 15:46
Idézet: Mulder - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 16:06
Eddig 9600XT-m volt 128 megaval es lassabb rammok voltak rajta. Most X800XT van 256 megaval es gyorsabb rammokkal
Nagy felbontású textúráknál jól fog jönni az a plussz memória a karin
Faster! Harder! Cadaver!
Elküldve: 2006. 06. 09. 17:07
Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 16:46
Nagy felbontású textúráknál jól fog jönni az a plussz memória a karin 
Es h tudom lecserelni az 512*512 es texturakat 2048*2048ra ? a packot mar leszedtem.
Elküldve: 2006. 06. 09. 21:11
Először is köszöntöm az Urakat! 
Elég régóta olvasom a fórumot, mióta pedig elkezdtem játszani az Oblivionnal, azóta szinte minden nap figyelemmel kísértem ezt a topicot.
A héten egy új karaktert indítottam, ezt már -mondhatni- céltudatosan..
Nord faj, Lover csillagjeggyel. Ennek nem kis részben az az oka, hogy már a játék elején, első szinten is lehessen "prémium kategóriás" fegyverem és páncélom..
(Mármint konzol nélkül..) Leírom a módszerem, de lehet, hogy spoiler, ezért

A szóban forgó fegyver az Umbra (talán a legerősebb alapsebzésű kard a játékban..), a páncél pedig egy full Ebony-készlet.
Mindezt a karddal megegyező nevű nőszemélytől lehet megszerezni, aki Imperial City délnyugati csücskétől nem messze, a Vindasel barlangban tanyázik. (Waterfronttal átellenben, az út mellett nagyon könnyű rábukkanni.) A barlangban semmi komolyabb ellenállással nem találkozik a betévedő (néhány patkány, mudcrab és egy könnyen észrevehető csapda nem sokkal a bejárat után..), és Umbra sem ellenséges, még a bedrollján is alhatunk..
Megtámadni viszont csakis rendkívül felkészülten érdemes!
Ezért -is- választottam a Lover csillagjegyet, mert így 10 mp-re le lehet bénítani. Ez még önmagában édeskevés lenne a kis amazon ellen, ezért még előtte beszereztem az Akavari Sunderblade nevű kardot (IC Market District, Three Brothers Trade Goods, 5000 arany), aminek az a specialitása, hogy "disintegrate armor 100 pts on strike" & "disintegrate weapon 100 pts on strike", 15 csapásig. A Lover's kiss után cséphadaró módjára csapkodtam a Sunderblade-del, aminek meg is lett az eredménye: hiába tért magához, de az Umbra -mármint a kard- totálisan leamortizálódott, igy szegény Umbra -mármint a csaj
- csak állt egy helyben, sarokba szorítva, és innentől kezdve már csak az a -kissé kegyetlen- feladat maradt hátra, hogy kipöcköljem a bal gombot, és amikor már a Sunderblade is elkopott Umbra páncélján, akkor egy iron warhammerrel addig püföljem, amíg, khmmm, szükséges..
(Közben persze lehet tűzlabdákat is dobálni.) Egyébként skill fejlesztésnek sem utolsó..
Mire (ki)végeztem, addigra 6-8 ponttal nőtt a Blade, és 3-4 ponttal a Destruction skillem, a teljes páncélzat kikalapálása után pedig az Armorer is nőtt pár ponttal.. 
(Kipróbáltam azt is, hogy Martinnal mentem be Umbrához, de Martin csak akkor segít a harcban, ha küldetés részeként megyünk Vindaselbe, de ahhoz -azt hiszem- kb. 20-as karakter kell, addigra meg már amúgy is lehet ebony páncél és erős kard.. Akkor viszont segít Martin -csak a csapdába ne sétáljon bele az elején-, nekünk elég kihátrálni, és végignézni, ahogy "For Kvatch!" kiáltással legyőzi Umbrát.
)
Azért feelinges dolog ám 1-es szintű karakterrel, full Ebony páncélban (mégpedig Umbráéban) mászkálni a városokban, vagy az Arénában meglegyezni az Umbrát a makacsabb ellenfeleknek..![:]](https://forum.hwsw.hu/public/style_emoticons/default/gonosz.gif)
Azt hiszem, még akartam néhány dolgot írni, de már így is hosszúra sikerült ez a hozzászólás...
Elég régóta olvasom a fórumot, mióta pedig elkezdtem játszani az Oblivionnal, azóta szinte minden nap figyelemmel kísértem ezt a topicot.
A héten egy új karaktert indítottam, ezt már -mondhatni- céltudatosan..

A szóban forgó fegyver az Umbra (talán a legerősebb alapsebzésű kard a játékban..), a páncél pedig egy full Ebony-készlet.
(Kipróbáltam azt is, hogy Martinnal mentem be Umbrához, de Martin csak akkor segít a harcban, ha küldetés részeként megyünk Vindaselbe, de ahhoz -azt hiszem- kb. 20-as karakter kell, addigra meg már amúgy is lehet ebony páncél és erős kard.. Akkor viszont segít Martin -csak a csapdába ne sétáljon bele az elején-, nekünk elég kihátrálni, és végignézni, ahogy "For Kvatch!" kiáltással legyőzi Umbrát.
Azért feelinges dolog ám 1-es szintű karakterrel, full Ebony páncélban (mégpedig Umbráéban) mászkálni a városokban, vagy az Arénában meglegyezni az Umbrát a makacsabb ellenfeleknek..
Azt hiszem, még akartam néhány dolgot írni, de már így is hosszúra sikerült ez a hozzászólás...
[ASUS Rampage IV Extreme] | [Intel® Core™ i7-4930K] @ [4500 MHz] | [Cooler Master Hyper 412S] | [4x4 GB Corsair Vengeance DDR3-1866 MHz, CL9, CR1] | [ASUS Radeon R9 290 DirectCU II]
[Corsair Force 3 240GB SSD] | [Samsung 840 Pro 256 GB SSD] | Toshiba 3 TB SATA 3.0 HDD | [Cooler Master HAF X] | [XFX Pro 850W (Seasonic SS-850HT)] | [Dell S2740L 27" IPS monitor]
[Corsair Force 3 240GB SSD] | [Samsung 840 Pro 256 GB SSD] | Toshiba 3 TB SATA 3.0 HDD | [Cooler Master HAF X] | [XFX Pro 850W (Seasonic SS-850HT)] | [Dell S2740L 27" IPS monitor]
Elküldve: 2006. 06. 10. 08:34
Patchbol most tenyleg nektek mejik ment fel? Nekem Mar 2 is azt mondta hogy old file not found, however the file with the same name was found, no update done since the file contents do not match. Most rossz verziot probalok ranyomni vagy esetleg kozrejatszhat az is hogy installnal volt 1X 1 error (olvasasi hiba) ahol retry ignore abort kozul az ignoret hasznaltam, a game ment tokeletesen igy is. Nem igazan akarom ujrainstallalni ha nem biztos h az a baj. Szoval nektek mejik ment fel?
Elküldve: 2006. 06. 10. 10:35
Idézet: Mulder - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 9:34
Patchbol most tenyleg nektek mejik ment fel? Nekem Mar 2 is azt mondta hogy old file not found, however the file with the same name was found, no update done since the file contents do not match. Most rossz verziot probalok ranyomni vagy esetleg kozrejatszhat az is hogy installnal volt 1X 1 error (olvasasi hiba) ahol retry ignore abort kozul az ignoret hasznaltam, a game ment tokeletesen igy is. Nem igazan akarom ujrainstallalni ha nem biztos h az a baj. Szoval nektek mejik ment fel?
Hát 3 féle verzió van a patchből. UK, US és egy digital download példány. Ebből gondolom csak az UK és az US jöhet szóba, nekem az UK-s nem volt jó, az US-es felment szépen
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Elküldve: 2006. 06. 10. 12:07
Koszi, probalkozok.
Van vkinek 5lete h honnan a fenebol szerrezzek 20DB maci ovet/bundat? A master destrukcio oktato ker tolem, de medvet is alig talalok. a jeges barnalngban volt 3 db medve /amikor vkinek a megfagyott konnyeit kellett kihozni/ de amugy nem nagyon talalok. Wizard guildos enchant ladika muxik? vagy ez nem ingredient?
Van vkinek 5lete h honnan a fenebol szerrezzek 20DB maci ovet/bundat? A master destrukcio oktato ker tolem, de medvet is alig talalok. a jeges barnalngban volt 3 db medve /amikor vkinek a megfagyott konnyeit kellett kihozni/ de amugy nem nagyon talalok. Wizard guildos enchant ladika muxik? vagy ez nem ingredient?
Elküldve: 2006. 06. 11. 15:46
Kereskedőknél nem próbáltad? Én épp az előbb voltam a "Three Brothers Trade Goods" boltban, ott volt 5 db. macibőr :Đ , de korábban Leyawiinban is volt a "Best Goods and Guarantees"-nál.
Az új karakteremmel most szereztem meg a Grand Champion címet, aminek pedig külön örültem az az, hogy a Gray Prince elleni harc is igazolta, hogy nem volt rossz választás a Lover birthsign, pláne az Akavari Sunderblade-del kombinálva.
A taktika lényegében ugyanaz volt, mint Umbra ellen.. A harc kezdete előtt a Woad-varázslat fel (Nord karakter, 30% shield 60 s-ig), aztán Lover's kiss, majd a Sunderblade-del szétkapni a fegyverét és a páncélját, majd még egy Nordic Frostot rányomtam, utána az Umbrával végeztem vele.
Nem volt igazán nehéz..
(Természetesen Umbra ebony páncéljában vonultam be a harcra.
)
Ezután a jól megérdemelt pihenés következett a waterfronti házban.
Szerk.:
Holdvilágos este a Waterfronton:
(Katt a kis képre!
)
Az új karakteremmel most szereztem meg a Grand Champion címet, aminek pedig külön örültem az az, hogy a Gray Prince elleni harc is igazolta, hogy nem volt rossz választás a Lover birthsign, pláne az Akavari Sunderblade-del kombinálva.
Ezután a jól megérdemelt pihenés következett a waterfronti házban.
Szerk.:
Holdvilágos este a Waterfronton:
(Katt a kis képre!
Szerkesztette: <Maverick> 2006. 06. 11. 15:54 -kor
[ASUS Rampage IV Extreme] | [Intel® Core™ i7-4930K] @ [4500 MHz] | [Cooler Master Hyper 412S] | [4x4 GB Corsair Vengeance DDR3-1866 MHz, CL9, CR1] | [ASUS Radeon R9 290 DirectCU II]
Elküldve: 2006. 06. 11. 17:29
Kereskedo jo 5let. csak rajottem igy vadaszas kozben is h 8as suja van bornek es kell 20db es van mikor egy 0.1 suju Tiger Lilly nectart kell kidobnom mert diablosan szolva im overbörönd.
Elküldve: 2006. 06. 14. 08:26
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2006. 06. 14. 09:28
Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 9:26
En este szerintem kiprobalom... miken modosit a pack? Az elozo volt a 2048as talaj textura pack, igaz? Mer az jol sikerult, azt hasznalom. Bar lassu mint a dog... meg ugy is, hogy a fu" kivan kapcsolva. 7800GT-n így fut az azert mar eleg gaz... (szerk... nem a textura packtol lett lassu... az Oblivion nincs optimalizalva alapbol...
Szerkesztette: Boba 2006. 06. 14. 09:29 -kor
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!
Elküldve: 2006. 06. 14. 10:24
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷
Elküldve: 2006. 06. 14. 11:26
Sziasztok!
Északon vagyok Brumánál.
És feladatom eljutni egy dragonclaw rock nevű helyre, de nemtom mit tegyek.
Esetleg valaki hátha.
Északon vagyok Brumánál.
Esetleg valaki hátha.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector
Elküldve: 2006. 06. 14. 12:16
Ha nincs bejelölve a térképen, akkor biztosan elmondták, merre kell menned. Tehát, valami irányt csak megadtak, nem? Mi a küldetés neve, mit kell csinálni? Ha kell, megnézem a guide-ban.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie
Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)
Elküldve: 2006. 06. 14. 12:18
Idézet: GI - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:26
Sziasztok!
Északon vagyok Brumánál.
Esetleg valaki hátha.
Északon vagyok Brumánál.
Esetleg valaki hátha.
az elveszett hírnök naplóját megtaláltad?
Abban le van irva, amúgy egy félig benőtt, elhanyagolt utat kéne követned.
"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"
Elküldve: 2006. 06. 14. 12:24
Ja, ez az, amiben egy romot vagy mit kell megtalálni? Akkor menni kell felfelé, aztán majd egy Oblivonba vezető kapu is lesz ott a környéken. Egy szép márványos romot keress. 1-2 kisebb lény őrzi az utat, ha jól emlékszek.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie
Elküldve: 2006. 06. 14. 14:09
köszi!
Sikerült megoldani.
Sikerült megoldani.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

Súgó
A téma zárva.