Idézet: Veriakilis - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:42
Azzal a vissza gombbal vissza lehet hozni a begépelt szöveget.
Amióta azt használom, ritka, hogy elveszne a szöveg.
Próbáltad már, hogy mi történik, ha beszerelsz egy, az enyémhez hasonló, de aktív táppal működő gépbe az aktív táp helyett egy passzív tápot, és kikapcsolod a házszellőztető ventilátort, vagy ki is szereled (az eredmény szempontjából mindegy).
Aztán járatod az egész rendszert 8 órán át Orthos-al 2*100%-on.
Szerinted így kibírná leállás nélkül a rendszer?
Azért kérdezem csak, mert az én rendszerem ment már 8 órán át 2*100%-os terheléssel, felrakott oldallappal, és mindenféle ventilátor nélkül.
Minden normális hőmérsékleten volt, és stabilan működött a gép.
PH-s topik.
#29 Veriakilis
Erre lehet mondani, hogy sok, meg ebből már vízhűtés, stb... simán kijönne
Bár ha a tápot, HDD-t kivonod a végösszegből, akkor ugye a hűtés ára 50 eFt alatt marad.
Ez egy kísérleti projekt.
A szerzett tapasztalatokból kiindulva olcsóbban is ki lehetne hozni egy új gépet:
pl. kihagyni a hatalmas, és drága hőátadó tömböt, aminek ugye az a szerepe, hogy nem kellett hajlítgatni a heatpipe-okat, és egyenletesen adja le a hőt az 5 db egymás mellé épített alumínium hűtőbordának.
Szóval, ha valaki keres egy akkora alumínium hűtőbordát, mint a ház oldala, és elkészíti a heatpipe blokkokat, és meghajlítja a heatpipe-okat, akkor nem kell csak annyi vörösréz rúd, mint ami a heatpipe blokkokhoz kell, ami kb 4, vagy 5 eFt volt.
Így 30 eFt alatt lehetne tartani a hűtőrendszer költségét.
Erre persze rájön még a passzív táp ára, de az mindenképpen kell, hacsak nem vízzel hűti valaki a tápot, de az legalább ugyanannyi árban, mint egy FSP-ZEN.
Én örülnék, ha valaki a gépem után szabadon neki állna valami hasonló projektnek.
Ha az ember életében először csinál valamit, akkor az mindig nehéz. Másodszorra pedig rendszerint könnyebb.
Nem próbáltam, de nem is tudnám most.
Hagyjuk inkább, úgysem tudjuk egymást meggyőzni, mert te a ventillátort ellenségnek tekinted amit mindenáron ki kell iktatni, én meg inkább megveszek egy Noctua ventit 3k-ért és ha megállítom az ujjammal akkor nem hallom a különbséget.
Üdv, sok sikert a v2-höz..

Súgó
A téma zárva.