Leghutesek - A kozelmult es a jelen # II. Osszefoglalok, tesztek...
Elküldve: 2009. 11. 17. 01:56

- Let's go find out.
Elküldve: 2009. 11. 17. 11:59
Idézet: Lipton - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 0:58

Adapterre, aminek egyik oldalára 12 centis, a másik oldalára pedig 9 centis ventilátort lehet csavarozni.
Közben már találtam párat:
http://www.nexustek....fan_adapter.htm
A ház oldalán van két rácsozott rész, de oda csak 9 centis ventiátort lehet rakni, viszont van két 12 centis, amit egy ilyennel rendesen oda tudnék fogatni.
Amúgy is kell valamilyen távtartó, mert ha a szívó oldalnál közvetlenül rács van, akkor nagyon hangos lesz a ventilátor.
Miből van ez a cucc? Ha gumiból az lenne az ideális, mert ha kemény műanyag az simán berezeghet és szép búgóhangot generál.
Üdv: Dan

Elküldve: 2009. 11. 17. 14:24
Idézet: td - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 12:59
Műanyagból, mi másból?
12 centis ventilátorok mennének bele, amik csak 5 Voltot kapnak, nem rezegnek, nem búgnak.
Elküldve: 2009. 11. 17. 19:37
Idézet: Lipton - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 9:26

Ha van hely, én megpróbálnám. (kérdés, hogy a 9 cm-s venti oldala mennyire van közel a ház széléhez.

Valamikor a boltokban is volt olyan adapter, amiket magam eszkabálok, de akkoriban is 6e Ft-ért adták, amit meredeknek találtam egy vacak műanyagért... Jó, amiket csinálok, azokat is értékelhetem ennyire, mert sokat foglalkozom velük, de ez többnyire a festést jelenti, amit ugyebár nem fontos rászánni, csak nekem mániám, hogy jól is nézzen ki. Osztán a ventikeret műanyagját elég nehéz festeni, mert csak az a festék ragad meg rajta, ami oldja is a műanyagot, és ha nem feketére fested, akkor sok sok rétegben, vastagon kell festeni, hogy takarjon. (a feloldott műanyag feketéje átüt a vékonyabb rétegeken)
Amúgy, a rácsokat a ház oldalán én úgy szoktam kivágni, hogy van egy kis kézimasinám, amibe mindenféle kis köszörűket, vagy csiszoló korongokat lehet fogni, és ezt használom piciny, 2 cm átmérőjű korongokkal, egy 12 cm-s rács kivágására elmegy egy ilyen korong. Ha vékonyabb a lemez, akkor oldalcsípővel ki lehet vágni a luykak mentén, majd gömbölyű / félgömbölyű reszelővel ki kell tágítani, kerekre csiszolni. Ez gyorsabban meg, mint az ember gondolná. Szerelhető ventirácsot a 4M computerbontóban (Bp) kapni, én ott szoktam feltankolni ezekből...
Elküldve: 2009. 11. 17. 19:41
Idézet: td - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 11:59
Hát ha olyan műanyag, mint a venti keret, akkor nem igazán, ill. már évek óta kapható nagyon kicentírozott, csendes venti, amik ténylag nagyon halkan mennek, nem rezonálnak. Aztán meg lehet filc alátétet használni, vagy azt a habos fóliát, amibe a HW-t csomagolják (vagy a laminált padló alá tesznek).
Elküldve: 2009. 11. 17. 22:11
Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 20:37

Valamikor a boltokban is volt olyan adapter, amiket magam eszkabálok, de akkoriban is 6e Ft-ért adták, amit meredeknek találtam egy vacak műanyagért... Jó, amiket csinálok, azokat is értékelhetem ennyire, mert sokat foglalkozom velük, de ez többnyire a festést jelenti, amit ugyebár nem fontos rászánni, csak nekem mániám, hogy jól is nézzen ki. Osztán a ventikeret műanyagját elég nehéz festeni, mert csak az a festék ragad meg rajta, ami oldja is a műanyagot, és ha nem feketére fested, akkor sok sok rétegben, vastagon kell festeni, hogy takarjon. (a feloldott műanyag feketéje átüt a vékonyabb rétegeken)
Amúgy, a rácsokat a ház oldalán én úgy szoktam kivágni, hogy van egy kis kézimasinám, amibe mindenféle kis köszörűket, vagy csiszoló korongokat lehet fogni, és ezt használom piciny, 2 cm átmérőjű korongokkal, egy 12 cm-s rács kivágására elmegy egy ilyen korong. Ha vékonyabb a lemez, akkor oldalcsípővel ki lehet vágni a luykak mentén, majd gömbölyű / félgömbölyű reszelővel ki kell tágítani, kerekre csiszolni. Ez gyorsabban meg, mint az ember gondolná. Szerelhető ventirácsot a 4M computerbontóban (Bp) kapni, én ott szoktam feltankolni ezekből...
Hát őőőőő... azt csak viccből írtam!

Nem fogom szétvagdosni a házat, még megfúrni se vagyok hajlandó.
Erről a házról van szó:

A hátsó két helyre akarok ilyen adaptert, és bent 1-1 12 centis ventilátor szívná be a levegőt. Azért kell ilyen, mert a gyári helyek sajnos csak 9 centisek. Szóval ez pont megoldaná a problémámat.

Szerkesztette: Lipton 2009. 11. 17. 22:13 -kor
Elküldve: 2009. 11. 17. 23:17
Egyébként nekem ilyen van a venti alatt: http://pixel.hu/kata...stigasket-120mm Nem pont ez a márka, de ilyen. És nagyon bevált.

Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2009. 11. 18. 01:07
Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 0:17
Egyébként nekem ilyen van a venti alatt: http://pixel.hu/kata...stigasket-120mm Nem pont ez a márka, de ilyen. És nagyon bevált.

http://pcgear.hu/index.php?option=com_virt..._id=14&Itemid=6
http://pcgear.hu/index.php?page=shop.produ...uemart&Itemid=6
Elküldve: 2009. 11. 18. 03:31

Idézet
Elküldve: 2009. 11. 18. 09:13
sajnos nagyon sokat hangosítanak...

Elküldve: 2009. 11. 18. 15:26
azert 35 euro mar nem az olcso kategoria

Elküldve: 2009. 11. 19. 20:46
Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 9:40
Kell hozzá:
- Egy pöpec kompakt hűtő, amit Socket 370 / Socket A-ra gyártottak, 7 cm-s ventivel.
- Kell egy megfelelő műanyag pohár, amit sztem a legnehezebb beszerezni.
Előfordul műanyag bögre is, ami jó, legjobban egy olyan,
Kicsit késve, de mindenképpen szeretnék reagálni erre a lelkes leírásra. Ha lesz rá időm, egyszer neki fogok rugaszkodni (már látom h a szűk keresztmetszet a petőfis pohár lesz

Elküldve: 2009. 11. 19. 21:30
Idézet: Lipton - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 19:03
tavtarto kell hozza
Elküldve: 2009. 11. 19. 21:57

Idézet
Elküldve: 2009. 11. 20. 01:30
Idézet: Lipton - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 1:23
Közben rájöttem, hogy a venti meg egy ilyen szerintem fér el a processzorhűtőtől, szóval egyelőre hagyom a gépet oldallap nélkül.
Nekem úgy van évek óta. Eleve a vinyók kilógnak az oldalán, mert kiszedtem a 3.5-es bayt, mert nem fért elé venti

Idézet
Elküldve: 2009. 11. 20. 18:10

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Így van most "összerakva". Így fújja az északi hidat és a memóriákat 5 volton a 12-es venti

Idézet