HWSW Informatikai Kerekasztal: Leghutesek - A kozelmult es a jelen # II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leghutesek - A kozelmult es a jelen # II. Osszefoglalok, tesztek... Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 17. 01:56

Ki kell vágni a rácsot :cool:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1542 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 09:26

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 2:56

Ki kell vágni a rácsot :cool:

Persze! :D Meg lyukakat is fúrok a 12 centis ventinek, vagy csak odaragasztom sziloplaszttal. :omg:  :D

#1543 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 17. 11:59

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 0:58

nem. :)
Adapterre, aminek egyik oldalára 12 centis, a másik oldalára pedig 9 centis ventilátort lehet csavarozni.

Közben már találtam párat:
http://www.nexustek....fan_adapter.htm

A ház oldalán van két rácsozott rész, de oda csak 9 centis ventiátort lehet rakni, viszont van két 12 centis, amit egy ilyennel rendesen oda tudnék fogatni.
Amúgy is kell valamilyen távtartó, mert ha a szívó oldalnál közvetlenül rács van, akkor nagyon hangos lesz a ventilátor.

Miből van ez a cucc? Ha gumiból az lenne az ideális, mert ha kemény műanyag az simán berezeghet és szép búgóhangot generál.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1544 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 14:24

Idézet: td - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 12:59

Miből van ez a cucc? Ha gumiból az lenne az ideális, mert ha kemény műanyag az simán berezeghet és szép búgóhangot generál.

Műanyagból, mi másból?
12 centis ventilátorok mennének bele, amik csak 5 Voltot kapnak, nem rezegnek, nem búgnak.

#1545 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 19:37

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 9:26

Persze! :D Meg lyukakat is fúrok a 12 centis ventinek, vagy csak odaragasztom sziloplaszttal. :omg:  :D

Ha van hely, én megpróbálnám. (kérdés, hogy a 9 cm-s venti oldala mennyire van közel a ház széléhez.  :think: Ha túl közel van, akkor lehet, az adapter sem fér el a ház oldalától.
Valamikor a boltokban is volt olyan adapter, amiket magam eszkabálok, de akkoriban is 6e Ft-ért adták, amit meredeknek találtam egy vacak műanyagért... Jó, amiket csinálok, azokat is értékelhetem ennyire, mert sokat foglalkozom velük, de ez többnyire a festést jelenti, amit ugyebár nem fontos rászánni, csak nekem mániám, hogy jól is nézzen ki. Osztán a ventikeret műanyagját elég nehéz festeni, mert csak az a festék ragad meg rajta, ami oldja is a műanyagot, és ha nem feketére fested, akkor sok sok rétegben, vastagon kell festeni, hogy takarjon. (a feloldott műanyag feketéje átüt a vékonyabb rétegeken)

Amúgy, a rácsokat a ház oldalán én úgy szoktam kivágni, hogy van egy kis kézimasinám, amibe mindenféle kis köszörűket, vagy csiszoló korongokat lehet fogni, és ezt használom piciny, 2 cm átmérőjű korongokkal, egy 12 cm-s rács kivágására elmegy egy ilyen korong. Ha vékonyabb a lemez, akkor oldalcsípővel ki lehet vágni a luykak mentén, majd gömbölyű / félgömbölyű reszelővel ki kell tágítani, kerekre csiszolni. Ez gyorsabban meg, mint az ember gondolná. Szerelhető ventirácsot a 4M computerbontóban (Bp) kapni, én ott szoktam feltankolni ezekből...

#1546 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 19:41

Idézet: td - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 11:59

Hát ha olyan műanyag, mint a venti keret, akkor nem igazán, ill. már évek óta kapható nagyon kicentírozott, csendes venti, amik ténylag nagyon halkan mennek, nem rezonálnak. Aztán meg lehet filc alátétet használni, vagy azt a habos fóliát, amibe a HW-t csomagolják (vagy a laminált padló alá tesznek).

#1547 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 22:11

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 20:37

Ha van hely, én megpróbálnám. (kérdés, hogy a 9 cm-s venti oldala mennyire van közel a ház széléhez.  :think: Ha túl közel van, akkor lehet, az adapter sem fér el a ház oldalától.
Valamikor a boltokban is volt olyan adapter, amiket magam eszkabálok, de akkoriban is 6e Ft-ért adták, amit meredeknek találtam egy vacak műanyagért... Jó, amiket csinálok, azokat is értékelhetem ennyire, mert sokat foglalkozom velük, de ez többnyire a festést jelenti, amit ugyebár nem fontos rászánni, csak nekem mániám, hogy jól is nézzen ki. Osztán a ventikeret műanyagját elég nehéz festeni, mert csak az a festék ragad meg rajta, ami oldja is a műanyagot, és ha nem feketére fested, akkor sok sok rétegben, vastagon kell festeni, hogy takarjon. (a feloldott műanyag feketéje átüt a vékonyabb rétegeken)

Amúgy, a rácsokat a ház oldalán én úgy szoktam kivágni, hogy van egy kis kézimasinám, amibe mindenféle kis köszörűket, vagy csiszoló korongokat lehet fogni, és ezt használom piciny, 2 cm átmérőjű korongokkal, egy 12 cm-s rács kivágására elmegy egy ilyen korong. Ha vékonyabb a lemez, akkor oldalcsípővel ki lehet vágni a luykak mentén, majd gömbölyű / félgömbölyű reszelővel ki kell tágítani, kerekre csiszolni. Ez gyorsabban meg, mint az ember gondolná. Szerelhető ventirácsot a 4M computerbontóban (Bp) kapni, én ott szoktam feltankolni ezekből...

Hát őőőőő... azt csak viccből írtam! :D
Nem fogom szétvagdosni a házat, még megfúrni se vagyok hajlandó.
Erről a házról van szó:

Kép

A hátsó két helyre akarok ilyen adaptert, és bent 1-1 12 centis ventilátor szívná be a levegőt. Azért kell ilyen, mert a gyári helyek sajnos csak 9 centisek. Szóval ez pont megoldaná a problémámat. :)

Szerkesztette: Lipton 2009. 11. 17. 22:13 -kor

#1548 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 23:17

És láttál is ilyet magyarországon?

Egyébként nekem ilyen van a venti alatt: http://pixel.hu/kata...stigasket-120mm Nem pont ez a márka, de ilyen. És nagyon bevált.  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1549 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 01:07

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 0:17

És láttál is ilyet magyarországon?

Egyébként nekem ilyen van a venti alatt: http://pixel.hu/kata...stigasket-120mm Nem pont ez a márka, de ilyen. És nagyon bevált.  :cool:

http://pcgear.hu/index.php?option=com_virt..._id=14&Itemid=6

http://pcgear.hu/index.php?page=shop.produ...uemart&Itemid=6

#1550 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 03:31

Klassz :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1551 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:13

én amikor vettem új házat azzal kezdtem hogy kivagdostam az összes gyári ventirácsot.
sajnos nagyon sokat hangosítanak... :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1552 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 15:26

http://www.arctic-cooling.com/catalog/prod...379&language=en

azert 35 euro mar nem az olcso kategoria :(

#1553 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 19:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 10:13

én amikor vettem új házat azzal kezdtem hogy kivagdostam az összes gyári ventirácsot.
sajnos nagyon sokat hangosítanak... :(

Ha a fújó oldalon van a rács, akkor nem hangosít. A szívón viszont nagyon!

#1554 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 20:46

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 9:40

Ha van lehetőség barkácsolni, akkor kis munkával meg lehet alkotni a tökéletes hűtőt.
Kell hozzá:
- Egy pöpec kompakt hűtő, amit Socket 370 / Socket A-ra gyártottak, 7 cm-s ventivel.
- Kell egy megfelelő műanyag pohár, amit sztem a legnehezebb beszerezni.
  Előfordul műanyag bögre is, ami jó, legjobban egy olyan,

Kicsit késve, de mindenképpen szeretnék reagálni erre a lelkes leírásra. Ha lesz rá időm, egyszer neki fogok rugaszkodni (már látom h a szűk keresztmetszet a petőfis pohár lesz :D ), de addig is szeretnék beszerezni valami kommersz igencsak csendes ventit a fentebb említett procimra. Egyéb ötlet?
.

#1555 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 21:30

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 19:03

Ha a fújó oldalon van a rács, akkor nem hangosít. A szívón viszont nagyon!

tavtarto kell hozza

#1556 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 21:57

Huh, meg kéne venni a HR 09-et. Pixelbe most 61xx ruppó.  :cool: Meg kéne egy 12-es, egy 9-es, meg egy 8-as venti amúgy is. :)

Idézet

#1557 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 01:23

Idézet: arn - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 22:30

tavtarto kell hozza

Persze, erre is megoldás lenne ez az átalakító.
Közben rájöttem, hogy a venti meg egy ilyen szerintem fér el a processzorhűtőtől, szóval egyelőre hagyom a gépet oldallap nélkül.

#1558 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 01:30

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 1:23

Persze, erre is megoldás lenne ez az átalakító.
Közben rájöttem, hogy a venti meg egy ilyen szerintem fér el a processzorhűtőtől, szóval egyelőre hagyom a gépet oldallap nélkül.

Nekem úgy van évek óta. Eleve a vinyók kilógnak az oldalán, mert kiszedtem a 3.5-es bayt, mert nem fért elé venti :)

Idézet

#1559 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 18:10

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Így van most "összerakva". Így fújja az északi hidat és a memóriákat 5 volton a 12-es venti :)

Idézet

#1560 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 08:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 19:10

Így van most "összerakva". Így fújja az északi hidat és a memóriákat 5 volton a 12-es venti :)

:omg:

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.